Luca Pellegrini

147

Spelerspaspoort

Naam: Luca Pellegrini
Nationaliteit:Italië
Leeftijd: 19 (07/03/1999)
Lente: 178 cm
Gewicht: 72 kg
Voet: Links
Club: AS Roma
Contract: 30/06/2022
Positie: Linksback
Waarde: €1.7M
Kosten in 2018: €40M
Salaris p/w: €28.5k

Transfer informatie

Om Luca Pellegrini in het eerste seizoen over te nemen heb je een flinke portemonnee nodig. Als manager van Juventus hebben wij een akkoord weten te bereiken met zijn club AS Roma over een transfersom van veertig miljoen euro. Een flink bedrag voor een speler met zijn huidige kwaliteiten. Het is misschien beter om enkele seizoenen te wachten, want wellicht kun je hem dan voor veel minder overnemen.

Sterke punten
+ Mandekking
+ Voorzetten
+ Inzet
+ Zonder bal
+ Snelheid
Zwakke punten
– Dribbelen
– Passing
– Anticiperen
– Beslissingen
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Luca Pellegrini – 2018

Luca Pellegrini 2018

Luca Pellegrini begint in het onder 20 elftal van AS Roma. Door de aanwezigheid van Juan Jesus en Aleksandar Kolarov zal hij niet veel minuten gaan maken in het eerste elftal. Hij zal dus geduld moeten hebben.

2Luca Pellegrini – 2028

Luca Pellegrini 2028

De carrière van Pellegrini kwam moeilijk op gang. Na een verhuurperiode bij Sassuolo kon hij nooit een basisplaats veroveren bij zijn club AS Roma. In de zomer van 2022 vertrok hij transfervrij naar Vitesse. In Arnhem maakte hij veel indruk en het was dan ook niet gek dat hij na een half jaar al gewild was door Ajax. De Amsterdammers hadden acht miljoen euro over voor de Italiaan en Vitesse ging met de Godenzonen in zee. In Amsterdam liep het anders dan verwacht. Hij kon geen basisplaats afdwingen en werd in het seizoen 2023/2024 verhuurd aan Udinese.

In Udine herpakte hij zijn vorm en speelde zich in de kijker. De Italianen wilde Pellegrini graag definitief inlijven en hadden hier iets minder dan zes miljoen euro voor over, wat uiteindelijk genoeg was om hem over te nemen. Na twee uitstekende seizoenen in zijn geboorteland maakte hij weer een stap hogerop. Olympique Lyon maakte tien miljoen euro over naar Udinese. Momenteel begint Pellegrini aan zijn derde seizoen in Frankrijk. Een basisplaats heeft hij te pakken en stiekem hoopt hij nog op een toptransfer.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update