Leeds United

Auteur

Datum

Categorie

Een Engelse grootmacht spelend in een lagere divisie, we zien het erg vaak. Je vestigen in de Premier League is enorm lastig en met maar twintig teams in de competitie is het dringen om een plek. Leeds United is zo’n club. The Whites willen graag terugkeren in de Premier League en lijken nu dichterbij dan ooit. Zullen ze het dan toch flikken?

Clubhistorie

Leeds United is drievoudig landskampioen van Engeland (1969, 1974 en 1992). De beste periode van de club was tussen 1965 en 1974. In deze jaren wist de club zeven prijzen te winnen. Naast twee nationale kampioenschappen wisten ze ook één keer de FA Cup, één keer de Football League Cup, één keer de FA Community Shield en twee keer de Jaarbeursstedenbeker (nu Europa League) te veroveren.

Naast alle successen heeft de club ook in een diep dal gezeten. Na de 19e plek in de Premier League in het seizoen 2003/2004 degradeerde de club naar de Championship. Na drie seizoenen in de tweede Engelse divisie was het daar ook weer klaar voor Leeds. In de voetbaljaargang 2006/2007 degradeerde ze nog een keer. Daarnaast kreeg de club te kampen met grote financiële problemen. De schuldenlast liep op tot ongeveer 100 miljoen euro.

Historie Leeds

Verwachtingen en budgetten

Het bestuur verwacht minimaal de play-offs te halen in de competitie. In de FA cup willen ze de vierde ronde bereiken en in de Carabao Cup is de derde ronde de minimale verwachting. Als je deze doelstellingen selecteert stelt de club een klein transferbudget van 1,6 miljoen euro ter beschikking. Daarnaast krijg je een salarisbudget van 428.000 euro per week. Erg mager voor een Championship-club.

Financiën

Leeds is een gezonde club en wordt gezien als veilig. Met een balans van 19,5 miljoen euro kunnen we spreken van een goede boekhouding. Er is genoeg geld beschikbaar om lang in de Championship te spelen, maar mocht je weten te promoveren naar de Premier League dan komt er uiteraard een grote zak geld binnen.

Financien Leeds

Selectie

Selectie Leeds United Football Manager 2019

Beste spelers en grootste talenten

Samu Sáiz

Samu Saiz

Pablo Hernandez

Pablo Hernandez

Kemar Roofe

Kemar Roofe

Bailey Peacock-Farrell

Bailey Peacock Farrell

Tyler Roberts

Tyler Roberts

Kun Temenuzhkov (onder 23 elftal)

Kun Temenuzhkov 2018

Bekijk het spelersrapport van Kun Temenuzhkov

[td_smart_list_end]

Tactiek

Gezien het aantal aanvallende middenvelders is het niet gek om met buitenspelers te spelen. Ook zou een strikerless-tactiek geen gekke gedachte zijn. Echter heb je ook twee prima spitsen in je selectie dus 4-2-3-1 kan ook prima gehanteerd worden. Genoeg mogelijkheden dus. Wij gaan voor de 4-2-3-1 tactiek en laten hieronder onze favoriete basiself zien.

DM: Bailey Peacock-Farrell
VR: Luke Ayling
VC: Liam Cooper
VC: Pontus Jansson
VL: Tom Pearce
CM: Mateusz Klich
CM: Kalvin Philips
AMR: Pablo Hernandez
AMC: Samu Sáiz
AML: Ezgjan Alioski
SP: Kemar Roofe

 

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen