Konstantinos Mavropanos

212

Vele wenkbrauwen fronsten toen Arsenal in januari 2018 bekend maakte dat Konstantinos Mavropanos werd vastgelegd. De Griekse centrale verdediger speelde voor zijn transfer bij PAS Giannena en sinds zijn debuut in 2016 maakte hij slechts in 16 wedstrijden minuten. Wat de toekomst brengt voor deze jongeling is nog onduidelijk, maar hoe goed hij wordt in Football Manager 2019 bekijken we vandaag.

Spelerspaspoort

Naam: Konstantinos Mavropanos
Nationaliteit: Griekenland
Leeftijd: 20 (11/12/1997)
Lengte: 192 cm
Gewicht: 87 kg
Voet: Rechts
Club:Arsenal
Contract: 30/06/2022
Positie: Centrale Verdediger
Waarde: €8.5M
Kosten in 2018: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €7.75k

Transfer informatie

Mavropanos zit pas net bij Arsenal en daardoor is hij in het begin van de game niet beschikbaar voor een transfer. Wellicht dat hij wel open staat voor een verhuurperiode als Arsenal hier aan mee wil werken.

Sterke punten
+ Koppen
+ Tackelen
+ Kalmte
+ Kracht
+ Sprongkracht
Zwakke punten
– Eerste balcontact
– Passing
– Beslissingen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Konstantinos Mavropanos – 2018

Konstantinos Mavropanos begint in het onder 23 elftal van Arsenal. Het zal echter niet lang duren voor hij minuten zal maken in het eerste elftal. Met een beetje geluk weet hij zelfs een basisplaats af te dwingen. Een verhuurperiode behoort echter ook zeker tot de mogelijkheden.

Konstantinos Mavropanos 2018 Football Manager 2019

Konstantinos Mavropanos – 2028

Dat Arsenal het potentieel van Mavropanos verkeerd heeft ingeschat bevalt nog te bezien, maar in London wist de centrale verdediger nooit door te breken. Hij werd verhuurd aan vijf clubs verhuurd om vervolgens in 2023 voor zes miljoen euro naar Lazio Roma te verkassen. In Italië vond Mavropanos zijn draai en dit leverde hem in 2024 een huurperiode bij Juventus op. Bij De Oude Dame maakte de Griek veel indruk en dit resulteerde in een definitieve transfer. Juventus had iets minder dan 13 miljoen euro over voor hem. Een basisplaats had hij meteen veroverd en tegenwoordig geldt hij als één van de bepalende spelers.

Zijn interlandcarrière kwam in tegenstelling tot zijn clubcarrière wel vroeg op gang. Hij speelde tot nu toe 56 interlands en scoorde hierin zesmaal.

Konstantinos Mavropanos 2028 Football Manager 2019

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update