Kik Pierie

293

Met veel jonge voetballers probeert sc Heerenveen dit seizoen Europees voetbal veilig te stellen. Kik Pierie is zo’n jongeling en heeft al een flinke poos een basisplaats bij de Friezen. De Nederlandse top lonkt, maar misschien maakt Pierie wel meteen de stap naar het buitenland. Waar ligt zijn plafond in Football Manager 2019?

Spelerspaspoort

Naam: Kik Pierie
Nationaliteit: Nederland
Leeftijd: 17 (20/07/2000)
Lengte: 185 cm
Gewicht: 72 kg
Voet: Links
Club:sc Heerenveen
Contract: 30/06/2021
Positie: Centrale verdediger / Linksback
Waarde: €625k
Kosten in 2018: €3.7M
Salaris p/w: €200

Transfer informatie

Als manager van Ajax hebben we geprobeerd Pierie binnen te hengelen. Voor 3,7 miljoen euro is hij op te halen bij sc Heerenveen. Pierie heeft zelf zijn twijfels over een eventuele transfer aangezien hij pas net een nieuw contract heeft getekend. Wellicht dat hij wel op te halen is met een buitenlandse club.

Sterke punten
+ Koppen
+ Mandekking
+ Concentratie
+ Vastberadenheid
+ Natuurlijke fitheid
Zwakke punten
– Anticiperen
– Evenwicht
– Kracht
– Uithoudingsvermogen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Kik Pierie – 2018

Kik Pierie begint in het onder 19 elftal van sc Heerenveen. Hij zal echter vrijwel meteen overgeheveld worden naar het eerste elftal. Binnen enkele jaren zal hij gelden als een bepalende speler bij de Superfriezen.

Kik Pierie 2018

Kik Pierie – 2028

Na 10 seizoenen in FM19 heeft Kik Pierie er aardig wat clubs op zitten. Vanuit Heerenveen werd hij opgepikt door de Franse topclub Paris Saint-Germain (9M). Een succes werd het niet, hij speelde maar 6 duels in het eerste van PSG. Hij werd verhuurd aan Ajax, Cagliari en Saint-Etienne, vooraleer hij PSG definitief verliet voor Wolverhampton Wanderers, dat liefst 48.5M neerlegde voor hem. Hij groeide uit tot een basisspeler bij de Wolves maar dat weerhield hem er niet van om na vier seizoenen de overstap te maken naar Leeds United.

Op Elland Road geldt hij als basisspeler, maar dat hielp Leeds niet om in de Premier League te blijven. De club degradeerde in 2028 en zal dus in het nieuwe seizoen uitkomen in de Championship. De vraag is of Pierie daar nog actief zal zijn, daar hij op de nominatie staat om te verkassen. Internazionale, Bournemouth en West Brom hebben interesse in de 24-voudig international.

Kik Pierie 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update