Kai Havertz

157

Bayer Leverkusen staat, zeker ook in Football Manager, bekend om haar goede jeugdopleiding. Wellicht is Julian Brandt iets bekender, maar nu is het de beurt aan Kai Havertz om echt door te breken. Met zijn 19 jaar maakte hij afgelopen september al zijn debuut voor het nationale team van Duitsland in de wedstrijd tegen Frankrijk. Laten we eens zien hoe in hoeverre zijn talent ook in het spel wordt bevestigd.

Spelerspaspoort

Naam: Kai Havertz
Nationaliteit:Duitsland
Leeftijd: 19 (11/06/1999)
Lente: 186 cm
Gewicht: 77 kg
Voet: Left
Club:Bayer Leverkusen
Contract: 30/06/2022
Positie: Aanvallende middenvelder
Waarde: €12M
Kosten in 2018: €85M
Salaris p/w: €28.5k

Transfer informatie

Om Kai Havertz direct in het begin van je carriere te halen is er een flinke zak met geld nodig. Aan het roer bij Chelsea lukte het ons om een akkoord te bereiken met Bayer Leverkusen van €85 miljoen. Dit is nog niet alles, want ze willen ook 50% van de winst op de volgende transfer. Maar of je nog meer kan vragen als je hem eenmaal verkoopt? Wij betwijfelen dat, waardoor deze optie in het akkoord helemaal niet erg is. We begrijpen echter dat het een heel hoog bedrag is, waardoor menig manager liever even wacht tot het contract van Kai Havertz nog iets korter loopt.

Sterke punten
+ Inzicht
+ Techniek
+ Kalmte
+ Snelheid
+ Natuurlijke fitheid
Zwakke punten
– Verre inworpen
– Leiderschap
– Mandekking
– Concentratie
– Positie kiezen

1Kai Havertz – 2018

Kai Havertz 2018

Op zijn beste positie, net achter de spits, is Kai Havertz de beste optie die de club heeft. Dit komt ook mede doordat deze positie niet super bezet zijn. Andere middenvelder, zoals de broers Bender, zijn meer verdedigend ingesteld en zijn dus geen concurrentie voor dit talent. De verwachting is dus dat hij veel aan spelen toe gaat komen en op deze manier ook echt de kans krijgt om zich te ontwikkelen naar een nog hoger niveau.

2Kai Havertz – 2028

Kai Havertz 2028

Waar zie je het tegenwoordig nog dat talentvolle spelers het grote geld laten lopen en blijven bij hun eerste club? Nou bij Kai Havertz dus! Zijn gehele carrière speelde hij tot nu toe bij Bayer Leverkusen en de teller staat inmiddels op 360 wedstrijden en 73 doelpunten. In het seizoen 2026-2027 pakte de club zelfs de landstitel in Duitsland en daarnaast heeft Havertz ook vier Duitse bekers achter zijn naam staan. Zijn groei is ook duidelijk af te zien in zijn 76 interlands en de 16 doelpunten die hij daarin heeft gemaakt.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste ScoutsBeste fysio’s – MU Data Update