Josip Brekalo

73

Het Kroatische voetbal staat weer op de kaart door een knappe finaleplek op het afgelopen WK. Voetballers als Luka Modric en Mario Mandzukic zijn de absolute sterren van nu, maar er zijn ook genoeg toekomstige sterren op de Europese velden te vinden. Josip Brekalo van VfL Wolfsburg is er daar één van en wij nemen hem vandaag onder de loep in Football Manager 2019.

Spelerspaspoort

Naam: Josip Brekalo
Nationaliteit: Kroatië
Leeftijd: 20 (23/06/1998)
Lengte: 175 cm
Gewicht: 70 kg
Voet: Rechts
Club:VfL Wolfsburg
Contract: 30/06/2023
Positie: Linksbuiten
Waarde: €7M
Kosten in 2018: €53M
Salaris p/w: €35.5k

Transfer informatie

Goedkoop is Brekalo niet. We wisten als manager van Atlético Madrid een overeenkomst te bereiken met Wolfsburg over een transfersom van 53 miljoen euro. Een te hoog bedrag voor deze speler op dit moment. Voor dat geld zijn er betere opties. Wellicht dat hij in de toekomst voor minder geld op te halen is.

Sterke punten
+ Afstandsschoten
+ Dribbelen
+ Techniek
+ Behendigheid
+ Versnelling
Zwakke punten
– Beslissingen
– Evenwicht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Josip Brekalo – 2018

Brekalo begint in het eerste elftal van WfL Wolfsburg. Hij wordt gebruikt in een roulatiesysteem, maar de kans bestaat dat hij op korte termijn een basisplaats veroverd.

Josip Brekalo 2018

Josip Brekalo – 2028

Wolfsburg heeft nog enige tijd kunnen genieten van het talent Josip Brekalo. Hij bleef uiteindelijk tot de zomer van 2022 in Duitsland en zou in die zomer een top transfer maken naar de Engelse topclub Chelsea (43.5M). In Londen had hij aanvankelijk wat moeite een vaste stek te veroveren, maar inmiddels speelt hij meer dan 30 competitieduels per seizoen en is hij ook in de Europese toernooien een vaste waarde voor dit Chelsea.

Als international van Kroatië doet hij het ook niet slecht met 79 interlands.

Josip Brekalo 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update