Joshua Zirkzee

363

Hij geldt als één van de grootste Nederlandse talenten op de Europese velden en mag zelfs al proeven aan het eerste elftal van Bayern München. We hebben het natuurlijk over Joshua Zirkzee. Deze 17-jarige spits maakte in 2017 de overstap van Feyenoord naar de Duitse topclub en die keuze legt hem zeker geen windeieren. Hoe goed kan hij worden in Football Manager 2019?

Spelerspaspoort

Naam: Joshua Zirkzee
Nationaliteit:Nederland
Leeftijd: 17 (22/05/2001)
Lengte: 184 cm
Gewicht: 76 kg
Voet: Rechts
Club:Bayern München
Contract: 30/06/2019
Positie: Spits
Waarde: €325k
Kosten in 2018: €1.3M
Salaris p/w: €60

Transfer informatie

Aangezien het contract van Zirkzee nog maar één seizoen doorloopt is het voor een Europese (sub)topclub vrij gemakkelijk om hem vast te leggen. Hij is bij Bayern München op te pikken voor slechts 1,3 miljoen euro. Daarbij ziet de jonge spits een overstap naar een andere club wel zitten en dus kunnen we stellen dat hij een haalbare kaart is. Bijna onwerkelijk.

Sterke punten
+ Afwerken
+ Eerste balcontact
+ Anticiperen
+ Kalmte
+ Sprongkracht
Zwakke punten
– Koppen
– Passing
– Beslissingen
– Evenwicht
– Snelheid

1Joshua Zirkzee – 2018

Joshua Zirkzee 2018

Zirkzee begint als groot talent in het onder 19 elftal van Bayern München. Gezien het feit dat hij één van de grootste talenten uit de opleiding is kunnen we stellen dat Bayern graag zijn contract wil verlengen en hem op korte termijn een kans geeft bij het eerste elftal.

2Joshua Zirkzee – 2028

Joshua Zirkzee 2028

Tien jaar later zien we dat Zirkzee zijn potentieel niet heeft weten te bereiken. Na een uitleenbeurt aan NAC Breda verruilde hij in 2021 Bayern München voor Sheffield Wednesday. Na anderhalf seizoen verliet hij Engeland alweer en ging hij spelen voor de Zweedse topclub Malmö FF. Ook hier hield hij het weer snel voor gezien. Na 26 wedstrijden vertrok hij naar AS Saint-Etienne en ook hier wist hij nooit een vaste kracht te worden. Hij werd zelfs twee keer verhuurd, aan FC Groningen en Amiens SC. Eeuwig zonde!

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste ScoutsBeste fysio’s – MU Data Update