Jorge Mere

178

Een doemscenario doet zich voor als Jorge Mere met zijn 1. FC Köln degradeert naar de 2. Bundesliga. Het Spaanse toptalent wat voor zeven miljoen euro overkwam van Sporting Gijon had hier geen rekening mee gehouden en dus is het nu zaak om met de club zo snel mogelijk weer naar de hoogste afdeling te promoveren. Lukt dit niet, dan ligt er een transfer op de loer. Maar naar welke club?

Spelerspaspoort

Naam: Jorge Mere
Nationaliteit:Spanje
Leeftijd: 21 (17/04/1997)
Lente: 182 cm
Gewicht: 77 kg
Voet: Rechts
Club:FC Köln
Contract: 30/06/2022
Positie: Centrale Verdediger
Waarde: €7M
Kosten in 2018: €19.5M
Salaris p/w: €38k

Transfer informatie

Aangezien 1. FC Köln gedegradeerd is naar het tweede niveau van Duitsland heeft Jorge Mere wel oren naar een transfer. Als Europese subtopper kun je hem al oppikken voor 19,5 miljoen euro. Geen gek bedrag voor iemand met zijn kwaliteiten en potentie. Mocht hij het goed doen bij zijn nieuwe club dan lonken de Europese topclubs naar zijn diensten en zullen ze bereid zijn om een flinke transfersom neer te leggen. Er valt dus veel winst te maken op dit toptalent.

Sterke punten
+ Mandekking
+ Tackelen
+ Anticiperen
+ Vastberadenheid
+ Evenwicht
Zwakke punten
– Koppen
– Concentratie
– Snelheid

1Jorge Mere – 2018

Jorge Mere 2018

De 21-jarige verdediger is één van de belangrijkste spelers van FC Köln. De Spanjaard moet samen met Jonas Hector en Simon Terrode ervoor zorgen dat Die Geißböcke binnen één seizoen weer terugkeren naar de Bundesliga.

2Jorge Mere – 2028

Jorge Mere 2028

Als we kijken naar de carrière van Mere dan zien we dat hij tien jaar later nog steeds in Duitsland voetbalt. Hij wist in het seizoen 2018/2019 met zijn club 1. FC Köln meteen terug te keren naar de Bundesliga, om vervolgens in 2020 te verkassen naar FC Schalke 04. Die Königsblauen hadden 30,5 miljoen euro over voor de Spanjaard. Al acht seizoenen staat hij onder contract in Gelsenkirchen en hij heeft elk seizoen een basisplaats gehad.

Zijn interlandcarrière valt meer dan succesvol te noemen. In tien jaar kwam hij 76 keer uit voor Spanje en maakte hierin twee doelpunten.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste ScoutsBeste fysio’s – MU Data Update