John Versleeuwen

De naam John Versleeuwen is bij veel spelers van Football Manager wel bekend. Deze Nederlandse trainer is al jaren een aanwinst voor bijna elke trainersstaf en is bovendien meestal voor een prikkie op te pikken. Deze versie is dat niet anders en daarom is het misschien leuk eens te kijken naar de man achter de statistieken in Football Manager. Wie is John Versleeuwen nu echt?John werd geboren in Grashoek in de provincie Limburg. Bij de plaatselijke club FC Grashoek begon hij zijn carrière in het voetbal. Hij was al langer in beeld bij FC VVV, maar op 15-jarige leeftijd maakte hij pas definitief de overstap naar het tweede team van de club uit Venlo. In het seizoen 1982/83 debuteerde hij voor het eerste elftal onder trainer Sef Vergoossen, die eerder bij het tweede ook al de trainer van Versleeuwen was. Hij speelde als linksback of linkshalf.

Hij maakte dan ook de promotie van VVV naar de Eredivisie mee in zijn tweede jaar bij de selectie. In de Eredivisie kwam John door blessures echter nauwelijks in actie en niet veel later vertrok hij dan ook naar FC Eindhoven. Hier liep hij echter weer een zware knieblessure op en na het nog geprobeerd te hebben bij Helmond Sport en bij amateurclub Panningen moest John met op de jonge leeftijd van 29 jaar stoppen met voetballen.

Het voetbal trok echter te erg om eruit te stappen en daarom stapte John Versleeuwen maar het trainersvak in. Hij begon als assistent bij Panningen om vervolgens daar ook hoofdtrainer te worden. Hierna was hij ook nog meerdere seizoenen trainer van RKSVO, een amateurclub uit Ospel, om vervolgens ook nog succesvolle periode af te werken als verantwoordelijke man bij SV Blerick. Deze club bracht hij naar de Tweede Klasse en ook werd de finale van de beker gehaald. Hierna keerde hij terug naar Panningen en om vervolgens ook nog trainer te zijn geweest van DESM uit Weert.

Naast al zijn werkzaamheden in het amateurvoetbal traint Versleeuwen ook nog altijd de B1 junioren van VVV-Venlo/Helmond Sport. Dit doet hij fulltime, zes dagen in de week, en hij zegt zelf hier enorm van te genieten. 

In Football Manager
In Football Manager is John Versleeuwen al jaren een naam die je bij menig speler op het lijstje tegenkomt als hij op zoek is naar een trainer voor het onderdeel verdedigen of tactiek en dit jaar zal dit niet anders zijn. John is sterk in de omgang met zowel jeugd als met de gewone selectiespelers. Naast zijn altijd sterke beoordelingen voor de onderdelen verdedigen en tactiek is in deze versie John bij nood ook te gebruiken als conditietrainer. Verder beschikt hij over een ruime tactische kennis en hoge beoordelingen voor discipline en motiveren. Het enige punt dat tegenvalt is zijn doorzettingsvermogen. Dit was in het verleden een stuk hoger, maar is in deze versie van FM naar beneden aangepast. Desondanks blijft hij een viersterren tactiek- en verdedigingstrainer en dus voor vele clubs een enorm welkome aanvulling op de staf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here