Javairo Dilrosun

322

Het Nederlandse voetbal op jonge leeftijd inruilen voor een buitenlands avontuur is hedendaags niet zeldzaam meer. Javairo Dilrosun verliet Ajax in 2014 om in Engeland bij Manchester City te gaan voetballen. Dit legt hem tot nu toe geen windeieren. Bij City wilde het niet lukken, maar bij Hertha BSC geldt hij als een groot talent. Ondertussen heeft deze jongeling zelfs zijn debuut in het Nederlands Elftal al gemaakt en kunnen we zeggen dat hij in de toekomst een bepalende speler kan worden voor Oranje. Hoe goed hij kan worden in Football Manager 2019 bekijken we vandaag.

Spelerspaspoort

Naam: Javairo Dilrosun
Nationaliteit: Nederland
Leeftijd: 20 (22/06/1998)
Lengte: 175 cm
Gewicht: 74 kg
Voet: Links
Club:Hertha BSC
Contract: 30/06/2022
Positie: Linksbuiten
Waarde: €7.75M
Kosten in 2018: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €9.5k

Transfer informatie

Aangezien Dilrosun zich pas net bij zijn nieuwe club heeft gevoegd is hij nog niet beschikbaar voor een transfer. Met een beetje geluk kun je hem binnen enkele seizoenen met een Nederlandse topclub oppikken. Vooral als manager van Ajax is het een leuke uitdaging om deze oud-jeugdspeler terug te halen naar de club.

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Eerste balcontact
+ Voorzetten
+ Behendigheid
+ Versnelling
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Passing
– Kalmte
– Kracht

Javairo Dilrosun – 2018

De 20-jarige Javairo Dilrosun begint als eerste elftal speler bij Hertha BSC. Hij staat aan de vooravond van zijn eerste seizoen in Duitsland en hoopt indruk te maken op de trainer. Of hij meteen een basisplaats weet te veroveren valt nog te betwijfelen.

Javairo Dilrosun 2018 Football Manager 2019

Javairo Dilrosun – 2028

Javairo Dilrosun heeft alle verwachtingen waargemaakt in onze save. Na twee sterke seizoenen bij Hertha BSC vertrok de buitenspeler naar Bournemouth. De Engelsen hadden 17 miljoen euro over voor hem. Hier had hij een redelijk seizoen, hij speelde 30 wedstrijden en scoorde hier vier keer in. Dit wekte de interesse van Hoffenheim. De Duitsers waren bereid 21,5 miljoen euro neer te leggen en dit vond Bournemouth meer dan genoeg.

In Duitsland kende Dilrosun een topseizoen en dit resulteerde na een jaar in een transfer naar het grote FC Barcelona. Met een transfersom van bijna 50 miljoen euro kunnen we stellen dat hij op dat moment één van de absolute sterren van Nederland was. Bij Barça had Dilrosun moeite om een basisplaats af te dwingen en mede daardoor werd hij tweemaal verhuurd; aan Benfica en AC Milan. Die laatste club was erg te spreken over de prestaties van de Nederlander en legde in 2027 een slordige 57 miljoen euro neer voor hem. In zijn eerste seizoen in Italië speelde Dilrosun 47 wedstrijden en maakte hierin negen goals.

Uiteraard is de interlandcarrière van Dilrosun goed op gang gekomen. Tot nu toe speelde hij 45 interlands en scoorde hij vijf doelpunten.

Javairo Dilrosun 2028 Football Manager 2019

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste ScoutsBeste fysio’s – MU Data Update