Informatie over de betaversie van FM23

HomeFootball Manager 2023Informatie over de betaversie van FM23

Auteur

Datum

Categorie

De release van FM23 duurt nog minder dan een maand en dat betekent dat we steeds ongeduldiger aftellen naar het moment dat de betaversie beschikbaar wordt gesteld door Sports Interactive (SI). Wat is eigenlijk die betaversie, wat kun je er (niet) mee en waarom krijgen managers over de hele wereld de kans om twee weken voor de officiële release al met het spel te spelen?

Het verschil tussen beta en demo

Zoals inmiddels bekend is, zal Football Manager 2023 op 8 november 2022 gelanceerd worden. Het is gebruikelijk dat ongeveer twee weken van tevoren de beta op de markt wordt gebracht. Consumenten die de game dus aanschaffen voor 8 november, kunnen de game in de betaversie gaan spelen. Dit is iets anders dan een demoversie. Hierin zijn vaak maar een paar competities speelbaar en eindigt de game na een halfjaar automatisch – het is puur gericht op het kennis laten maken met het nieuwe spel in de hoop dat je overgaat tot een definitieve aankoop.

In de betaversie kun je spelen met alle teams in alle competities die je ook tegen gaat komen in de definitieve game. Daarnaast zit er geen limiet op het aantal seizoenen dat je kunt spelen. Als je voornemens bent om in pak hem beet twee weken er twaalf seizoenen doorheen te jagen, dan heb je daar alle mogelijkheden toe. Overigens heb je nog niet de beschikking over een pre- of in-game editor; die volgen op 8 november. Waarschijnlijk geldt dit ook voor de online games die je weer kunt aangaan in FM.

Het doel van de betaversie

Naast dat SI je nog wat warmer wil laten lopen voor de game, hebben de ontwikkelaars nog een belangrijke reden om twee weken voor de release alvast de betaversie op de markt te brengen. De makers zelf en enkele anonieme gelukkigen kunnen al in een eerder stadium met de alfaversie spelen. De testers kunnen zo al veel bugs, glitches of andere technische problemen opsporen. Daarna is het tijd voor het grote, trouwe FM-publiek: de fase waarin nog meer technische probleempjes gemeld kunnen worden. Wie een bug tegenkomt, kan dat aangeven op het forum van SI, waar een beta bugtopic te vinden zal zijn.

Daarnaast is de betaversie een mooie beloning voor de trouwe fans van de game. Wie het spel voor de officiële releasedatum koopt, krijgt vaak een leuke korting én kan zoals gezegd nét iets eerder met zijn favoriete team aan de slag.

Hoe kan ik de betaversie installeren?

Dat doe je op dezelfde manier als hoe je de full game installeert: via Steam. Zodra de beta wordt vrijgegeven én je uiteraard FM23 hebt aangeschaft, kun je vanuit je eigen Steamaccount het spel downloaden en installeren.

Hoe gaat mijn game van de beta- naar de volledige versie?

Daar hoef je geen actie voor te ondernemen. Vergelijk het met de patches die gedurende elk FM-jaar worden uitgebracht. Zodra je Steam opstart, wordt de patch direct geïnstalleerd, waarna je bij het aanmaken van een nieuwe game bijvoorbeeld ziet dat je in één keer gebruik kunt maken van een 22.2-database. Kortom, wanneer het 8 november is, wordt FM volledig gedownload en kun je automatisch je game meenemen. Hoe? Heel simpel, gewoon door verder te spelen!

Hoe zit het met logopacks, facepacks en andere extra bestanden?

Die kun je ook in de betaversie al gebruiken door je extra bestanden te plaatsen in de map mijn documenten/sports interactive/football manager 2023/graphics.

Heb jij FM al in de voorverkoop gekocht, zodat je aan de slag kunt op het moment dat de beta wordt gelanceerd? Zo niet, via onze website kun je tot wel 30% korting krijgen op de officiële verkoopprijs.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen