Hoe speel jij FM: MNie

HomeFootball Manager 2021Hoe speel jij FM: MNie

Auteur

Datum

Categorie

In hoe speel jij FM vragen wij om de week een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden over Football Manager. Welk type FM spelers zijn er allemaal actief op het forum? Wordt er voornamelijk met ‘Lower League Management’ teams gespeeld, worden spelers opgeleid om voor veel geld door te verkopen, of wordt er voor de makkelijke weg gekozen, door voor een team met veel financiële mogelijkheden te kiezen? Alles is mogelijk en wij proberen er achter te komen hoe er in de community FM wordt gespeeld. In deze editie voelen we forumlid MNie aan de tand.

Introductie

Forumnaam: MNie
Lid van het forum sinds: 28 december 2017, maar pas echt actief sinds begin dit jaar.
FM ontdekt dankzij: Voor mijn verjaardag gekregen van mijn ouders een eeuwigheid geleden en sindsdien ieder jaar de nieuwste versie.
Eerste FM: Championship Manager 2.

Vragenlijst

Welke FM editie is jouw favoriet?
Ieder jaar speel ik met de nieuwste editie. Rond de periode dat het uit komt ben ik jarig, dus mijn broer hoeft nooit na te denken wat hij mij geeft. Een favoriet heb ik ook niet, maar dan op basis van het aantal gespeelde uren moet het die van afgelopen jaar zijn. Maar liefst 1917,9 uur op de teller, maar dit jaar staat de teller al op 1167,9 uur.

Wat is je favoriete club in FM?
ADO Den Haag, ieder jaar heb ik een langdurige game met deze club. In een aantal landen heb ik favoriete club en ook daar heb ik vaak een game mee. In Engeland is dat Tottenham Hotspur, in Duitsland is dat RB Leipzig, in Italië is dat Atalanta Bergamo en in Spanje is het Real Madrid.

Wie is je favoriete speler in FM?
Ik vind het altijd leuk om de carrières van bepaalde spelers te volgen. Ene Haaland en ene Mbappé zijn echte toppers in FM. Een echte favoriet heb ik niet, maar ik heb een aantal newgens gehad die top waren. Met mijn novelle van Vitesse en Tottenham Hotspur had ik bijvoorbeeld Nigel van Kaam, echt een geweldenaar. In mijn huidige novelle met ADO Den Haag had ik Adrian Gyllingberg, ook een geweldenaar.

Wie is je standaard aankoop in FM 21?
Micky van de Ven is een speler die met enige regelmaat de overstap maakt naar de club waar ik trainer ben. Hij is jong, niet duur en heeft potentie. Meestal speelt hij een aantal seizoenen voor de club waar ik voor de groep sta, alvorens ik hem met flinke winst verkoop.

Wat is je voorkeursformatie?
Jarenlang heb ik FM gespeeld met een 4-2-3-1 formatie, maar ik merk dat ik dit jaar vaker met een 4-2-4 opstelling speel. Uiteraard is het afhankelijk van je spelersmateriaal en toevallig heb ik in mijn games twee topspitsen waar ik niet omheen kan die beide een andere rol (diepe spits en hangende spits) vervullen. Die combinatie heeft de nodige successen opgeleverd. Als een van de twee aanvallers vertrekt bestaat de kans dat ik terug ga naar mijn vertrouwde 4-2-3-1 formatie.

Wat voor type FM speler ben jij? (bijvoorbeeld bouwer, nationalist, clubhopper)
Bouwer en ergens ook een beetje nationalist. Ik richt mij altijd eerst op het ontwikkelen van de club. Dit gaat in de beginfase vaak ten koste van de kwaliteit van het elftal, maar als de structuur eenmaal goed is en staat dan volgt de weg naar boven meestal geleidelijk. Ik probeer altijd veel jeugdproducten bij het eerste elftal te betrekken. Bij aankopen ga ik het liefst eerst voor spelers uit het land waar ik trainer ben. Een mindere club opbouwen geeft mij de meeste voldoening.

Wat is je beste prestatie ooit in FM en in welke editie?
In FM20 had ik een game met Olympique Marseille. Hiermee heb ik met regelmaat de Champions League gewonnen en domineerde ik ieder seizoen in Frankrijk. Spits Sámal Erik Ellingsgaard (een newgen) had hier een groot aandeel in met 523 doelpunten in 691 competitieduels.

1.thumb.png.fb7a945206d5a4caf38a31687a1c68b1.png

Welke uitdaging zou je ooit nog in FM willen aangaan?
Ik zou nog weleens een game willen spelen met de club waar ik mijn jeugd heb doorgebracht, namelijk H.V.V. Laakkwartier. Dit jaar heb ik een poging gedaan om hiermee te starten, alleen omdat het relatief makkelijk is de weg omhoog in te zetten raak ik snel het spelplezier kwijt. Het is mij nog niet gelukt om dit door te zetten. Ook wil ik nog eens op ieder continent de Champions League winnen, maar dan niet met de topclubs uit de continenten.

Wat zou je ooit nog in FM willen zien dat er nu nog niet in zit?
In mijn ogen zou het een toevoeging zijn om in plaats van een nieuwe manager aan te maken een bestaande manager over te kunnen nemen. In plaats van dat ik Zidane bij Real Madrid ontsla, omdat ik die club wil trainen, zijn gehele profiel overnemen. En dan uiteraard ook met de optie bij spelers die in-game gestopt zijn. Dan zou ik met het volledige profiel van Tom “Rûstâgh” Beugelsdijk ADO Den Haag naar de Champions League overwinning kunnen leiden. Een mogelijkheid om bij een jeugdteam te beginnen en je omhoog te werken lijkt mij ook wel erg leuk.

Welke verbetering in FM 21 ten opzichte van FM 20 vind je het beste?
Match Engine, al blijft het flesje water gooien ook grappig.

Stellingen

Behaalde prestaties: delen in United / delen in Verhalen
Sinds dit jaar ben ik actief met het delen in verhalen en tot op heden bevalt dat prima. Voordat ik echt actief was op het forum las ik daar ook regelmatig. Nu ik de tijd had om dit zelf uit te vogelen haal ik er extra plezier door uit mijn games.

Oefenwedstrijden: zelf / overlaten aan assistent
Meestal gebruik ik deze fase om te kijken welke spelers aan het begin van het seizoen mogen starten en of de tactiek werkt.

Persconferenties: zelf / overlaten aan assistent
Hoewel ik ze ongelofelijk saai vind, want er zit niet echt afwisseling in de vragen en antwoorden ben ik bij alle persconferenties zelf aanwezig. Al zegt mijn profiel dat ik aanwezigheidspercentage van 99% heb.

Scouting: zelf / overlaten aan hoofd scouting
Omdat ik vaak inzet op spelers uit de eigen jeugdopleiding vind ik het niet nodig om dit zelf te doen. De hoofd scouting komt zo nu en dan met een speler die eruit springt en dan vertrouw ik erop dat hij zijn werk goed doet. Soms is het natuurlijk wel leuk om zelf op zoek te gaan naar een pareltje.

Speelwijze: aanvallend / verdedigend
Aanvallend, altijd aanvallend. Zelfs als mijn ploeg de mindere is dan weiger ik om niet aan te vallen. In de beginfase kost dit vaak punten, maar het levert vaak ook wel spektakelstukken op. Voetbal is in mijn ogen eenmaal bedoeld om de supporters te vermaken.

Staf: de best mogelijke opties / mensen met een verleden bij de club
Ik hou ervan om spelers met een verleden bij de club te betrekken bij het opbouwen van de club. Soms is dit een valkuil, omdat de instroom van de nieuwe jeugd hierdoor weleens tegenvalt. Daarom zijn er altijd wel stafleden bij betrokken die echt iets toevoegen.

Tactiek: gedownload / zelf gecreëerd
Een tactiek downloaden heb ik nog nooit gedaan, sterker nog, ik zou niet eens weten hoe dat werkt.

Trainingen: zelf / overlaten aan assistent
De assistent moet natuurlijk ook zijn salaris verdienen en hij mag van mij de volledige trainingen doen.

Transferbeleid: eerst op de transfermarkt kijken / eerst in eigen jeugd kijken
De jeugd heeft de toekomst zeggen ze. In mijn teams probeer ik altijd een flink aantal spelers uit eigen jeugdopleiding op te stellen. Vaak gooi ik spelers op jonge leeftijd al voor de leeuwen en laat ik ze meedraaien met  het eerste elftal. Dit heeft al een aantal keer gezorgd voor erg leuke spelers. Buitenkansjes op de transfermarkt laat ik uiteraard niet altijd lopen, maar ook dat zijn vaak jonge spelers met enorm veel potentie.

Wedstrijdbesprekingen: zelf / overlaten aan assistent
Motiveren van de spelers is een belangrijk deel van het vak en daarom vind ik dat ik dat zelf hoor te doen.

Wedstrijden: kijken in 3D / kijken in 2D
3D kijken vind ik leuker.

Afsluitende tip(s)

Welke afsluitende tip(s) zou jij nog willen meegeven aan je mede forumleden?

– Probeer prestaties ook echt te behalen door hard te werken en te investeren in je tactiek, ploeg, etc. Dit geeft veel meer voldoening dan dat je bijvoorbeeld na een verloren finale de game opnieuw laadt.

– Als je een langere game hebt met een ploeg waar je veel tijd en energie in hebt gestoken is het niet verstandig om over te stappen. Als ik puur voor mezelf spreek heb ik een aantal keren flink gebaald na een overstap, omdat het spelplezier daardoor snel weg was.

– Uiteindelijk gaat het erom dat je het spel met plezier speelt, op welke manier je dat doet maakt natuurlijk niet uit. Speel het spel dus op de manier waarop jij de meeste voldoening eruit haalt.

Andere artikelen in de serie Hoe speel jij FM?

Bingbangboem
Neva
Nom de Guerre
V-Traxx
Michiel RAFC (Winnaar MU Lockdown Cup)

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen