Hoe speel jij FM: GAE Eagles

HomeFootball Manager 2021Hoe speel jij FM: GAE Eagles

Auteur

Datum

Categorie

In hoe speel jij FM vragen wij om de week een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden over Football Manager. Welk type FM spelers zijn er allemaal actief op het forum? Wordt er voornamelijk met ‘Lower League Management’ teams gespeeld, worden spelers opgeleid om voor veel geld door te verkopen, of wordt er voor de makkelijke weg gekozen, door voor een team met veel financiële mogelijkheden te kiezen? Alles is mogelijk en wij proberen er achter te komen hoe er in de community FM wordt gespeeld. In deze editie voelen we GAE Eagles aan de tand.

Introductie

Forumnaam: GAE EAGLES
Lid van het forum sinds:
11-07-2007
FM ontdekt dankzij:
Een vriend van mij die CM 01/02 had en wat wij dan samen speelden.
Eerste FM:
CM01-02 en sindsdien elk jaar aangeschaft.

Vragenlijst

Welke FM editie is jouw favoriet?
Denk toch dat de eerste mijn favoriet is, het speelde lekker weg en heb er zoveel tijd in zitten en mooie herinneringen aan die versie.

Wat is je favoriete club in FM?
Tja, wat zou dat zijn met zo’n naam, Go Ahead Eagles natuurlijk. Al begin ik vaak eerst met Ajax om even rond te kijken in de game en al zijn vernieuwde functies. Heb mooie games gehad met Kajaani, Stromsgodset, Racing Club, Burton Albion en nog vele anderen. Al kom ik bijna niet terug bij clubs waar ik mooie successen heb gekend op Go Ahead Eagles en Ajax na.

Wie is je favoriete speler in FM?
Ik kan er niet één specifiek opnoemen. In al die jaren zijn er zoveel goede spelers langs gekomen. Maar sinds de laatste update is Gorter wel een hele fijne keeper en goedkoop op te pikken bij Ajax. In het verleden ook wel Evandro Roncatto, Fredy Adu, Fredy Guarin, Eldar Hadzimehmedovic en vele anderen.

Wie is je standaard aankoop in FM 21?
Geen, ik doe niet aan standaard aankopen en kijk wat ik nodig heb. Maar een kleine tip had ik hierboven al gegeven.

Wat is je voorkeursformatie?
Vaak is het wel een 4-3-3 met een verdedigende middenvelder en hangende vleugelspelers.

Wat voor type FM speler ben jij? (bijvoorbeeld bouwer, nationalist, clubhopper)
Een bouwer, dat vind ik het leukst om te doen. Clubhoppen heb ik in FM niets mee, daar buiten wel overigens al doe ik dat te weinig. Elke keer als ik het probeer dan ben ik er na een aantal maanden in de game wel weer klaar mee. Dus dat doe ik niet meer.

Wat is je beste prestatie ooit in FM en in welke editie?
Dat zijn er wel wat, maar de Champions League winnen met Go Ahead Eagles en semi-profclub Kajaani uit Finland de Champions League bezorgen zijn toch wel de meest in het oog springende.

En een newgen die ik in de Non-League ingestroomd kreeg op elk niveau in Engeland laten scoren. Toen hij eenmaal zijn goal in de Premier League te pakken was het klaar voor hem. Dat niveau was eigenlijk net iets te hoog, maar wel een hele mooie prestatie.

Ook met Kowet mijn technisch directeur alles laten regelen. Dus van het aankopen van spelers, tot alle contracten en stafleden. Dat was ook leuk om een keer te doen en te zien met wat voor spelers hij op de proppen kwam. Enkel de tactiek, opstelling en wedstrijden deed ik. Na 2 jaar gepromoveerd en na 8 of 10 jaar was ik de beste van Nederland.

Welke uitdaging zou je ooit nog in FM willen aangaan?
Met mijn amateurclubje SP Eefde de Eredivisie in gaan. Maar ik heb me er nog nooit echt toe gezet.

Wat zou je ooit nog in FM willen zien dat er nu nog niet in zit?
Dat zou ik niet weten, het is goed zoals het is.

Welke verbetering in FM 21 ten opzichte van FM 20 vind je het beste?
Dat het iets sneller speelt dan de vorige versies, dat is wel fijn. En elke keer iets kleins aanpassen en niet in één keer iets compleet anders toepassen.

Stellingen 

Behaalde prestaties: delen in United / delen in Verhalen
In het verleden wel gedaan, maar er gaat veel tijd in zitten en meestal ben ik tijdens het spelen weer zoveel verder dat ik helemaal achterloop met de updates. Daarom delen in United.

Oefenwedstrijden: zelf / overlaten aan assistent
Eerder speelde ik ze altijd zelf, maar dat doe ik niet meer. Gewoon snel door naar het echte werk.

Persconferenties: zelf / overlaten aan assistent
Tegenwoordig laat ik ze mijn assistent doen, maar eerder deed ik ze altijd zelf. Maar het is altijd hetzelfde dat ik altijd standaard op de 2e regel klikte en dan weer doorging. Dus nu maar uitbesteed.

Scouting: zelf / overlaten aan hoofd scouting
Ik vind het leuk om allerlei clubs en landen langs te gaan op zoek naar mijn eigen talenten. Op welk niveau ik ook speel en wat ik te besteden heb. Altijd langs de jeugdteams van de grote landen en clubs, Uruguay, Ivoorkust (ASEC Mimosas), Scandinavië, Mexico, Servië en nog veel meer. Daarnaast probeer ik wel  de beste scouts in huis te halen en die laat ik dan tot maximaal 23 jaar scouten. En soms levert dat ook nog wel mooie talenten op, al heb ik de meeste zelf wel in kaart gebracht.

Speelwijze: aanvallend / verdedigend
Al hou ik ook wel heel vaak de nul in mijn tactieken, maar aanvallend spel is toch het leukste. Doelpunten maken is het mooiste wat er is, liever 5-3 dan 1-0 winnen.

Staf: de best mogelijke opties / mensen met een verleden bij de club
Ik ben een bouwer, dus ik moet alles top hebben en meestal hebben de oud spelers niet de juiste eigenschappen om de beste te zijn. Daardoor ook vaak een heel arsenaal aan buitenlanders in mijn staf. Ik neem zonder pardon afscheid van clubiconen als zij niet functioneren.

Tactiek: gedownload / zelf gecreëerd
Wat is er leuker dan jouw tactiek tot de winnende tactiek maken? Vaak heb ik wel in mijn hoofd wat ik wil en hoe ik wil spelen en dat probeer ik dan uit te werken. Ligt er wel een beetje aan hoe ik mijn game speel, maar vaak heb ik een bepaalde basistactiek die ik gebruik en dan zoek ik daar mijn spelers bij. En als ik met alleen jeugd speel dan train ik ze om tot ze op die plek kunnen spelen. Zo komt het vaak voor dat ik een van origine middenvelder op de plek van voetballende verdediger heb staan.

Trainingen: zelf / overlaten aan assistent
De basistrainingen laat ik mijn assistent doen, maar de individuele trainingen doe ik allemaal zelf. Om zo spelers op een eventueel nieuwe positie te krijgen.

Transferbeleid: eerst op de transfermarkt kijken / eerst in eigen jeugd kijken
Ik probeer altijd mijn jeugdopleiding en trainingsfaciliteiten op het hoogste niveau te krijgen en het liefst zo snel mogelijk. Daardoor komen er vaak leuke spelers uit mijn opleiding en is het dus niet nodig om spelers te kopen. Wat is er leuker dan een talent uit je eigen jeugd laten doorbreken en kijken waar die uiteindelijk eindigt.

Wedstrijdbesprekingen: zelf / overlaten aan assistent
Dan heb ik nog een klein beetje invloed, tenminste zo voelt het. Of het daadwerkelijk zo is weet ik niet.

Wedstrijden: kijken in 3D / kijken in 2D
Ik speelde altijd in 3D, maar sinds deze versie eigenlijk niet meer alleen in het begin. Ik speel met alleen de belangrijkste hoogtepunten en heb wel de herhaling aan staan om de doelpunten te kijken in 3D. De rest in 2D.

Afsluitende tip(s)

Welke afsluitende tip(s) zou jij nog willen meegeven aan je mede forumleden?

– Deel je prestaties hier op het forum om op die manier met andere in discussie te komen of te leren hoe andere spelen. Kijken hoe andere spelen en wat zij presteren. Dan speel je niet alleen voor je zelf, maar ook voor andere die het ook leuk vinden om te zien hoe een ander speelt en hoe die presteert. En uiteindelijk haal je er op die manier ook meer plezier uit.

– Probeer uniek te zijn en buiten het boekje te denken. Dus niet de standaard aankopen te doen en met standaard clubs te spelen. Probeer eens iets geks in een vreemd land waar je niet snel zal spelen.

– Heb plezier in het spelen.

Andere artikelen in de serie Hoe speel jij FM?

FMNOOB
Delichris
Fantasy
Keko
xPeejay

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen