Hoe speel jij FM: FMNOOB

HomeFootball Manager 2021Hoe speel jij FM: FMNOOB

Auteur

Datum

Categorie

In hoe speel jij FM vragen wij om de week een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden over Football Manager. Welk type FM spelers zijn er allemaal actief op het forum? Wordt er voornamelijk met ‘Lower League Management’ teams gespeeld, worden spelers opgeleid om voor veel geld door te verkopen, of wordt er voor de makkelijke weg gekozen, door voor een team met veel financiële mogelijkheden te kiezen? Alles is mogelijk en wij proberen er achter te komen hoe er in de community FM wordt gespeeld. In deze editie voelen we FMNOOB aan de tand.

Introductie

Forumnaam: FMNOOB
Lid van het forum sinds: 6 juni 2016
FM ontdekt dankzij: Vrienden die het spel hadden aangeschaft.
Eerste FM: FM16 was eerste FM, daarvoor bleef ik jarenlang de laatste editie van Championship Manager (2010) trouw.

Vragenlijst

Welke FM editie is jouw favoriet?
Ik heb eigenlijk geen favoriet. Elk editie heeft wel wat en ik kijk graag terug naar de avonturen die ik per editie heb beleefd.

Wat is je favoriete club in FM?
Ik kies vaak voor AFC Ajax om rustig aan een nieuwe editie te wennen. Go Ahead Eagles is ook een favoriet.

Wie is je favoriete speler in FM?
Een standaard aankoop van mij was Chris Cohen. In Championship Manager 2008 was hij een toptalent en ik ben hem altijd blijven volgen. De beste man heeft van 2007 tot 2018 gespeeld bij Nottingham Forrest. Hij kon vele FM-edities met gemak mee met de top van de eredivisie.

Wie is je standaard aankoop in FM 21?
Ryan Gravenberch.

Wat is je voorkeursformatie?
Ik heb niet echt een voorkeur, maar mijn enige eis is dat mijn ploeg met die formatie aanvallend kan voetballen.

Wat voor type FM speler ben jij? (bijvoorbeeld bouwer, nationalist, clubhopper)
Dat hangt af voor welke uitdaging ik aan ga. De eerste edities was ik als clubcoach honkvast, maar nu heb ik al een paar avonturen gehad waarbij ik de wereld overvloog.

Wat is je beste prestatie ooit in FM en in welke editie?
In FM20 ging ik voor het eerst de wereldrond als bondscoach. Ik won o.a. het WK met Zuid-Korea en Mexico, bereikte met Nieuw-Zeeland de WK-finale en van Jordanië had ik een grootmacht gemaakt in Azië.

Welke uitdaging zou je ooit nog in FM willen aangaan?
Een eigen tactiek maken die ook nog eens werkt.

Wat zou je ooit nog in FM willen zien dat er nu nog niet in zit?

1. Dat de contracten van bondscoaches en hun staf hetzelfde wordt als die van clubcoaches. Als bondscoach moet je meteen een klus aannemen, terwijl het vaak normaal is dat je na een toernooi een nieuwe baan hebt.

2. Meer speelbare competities in Azië, Afrika en Noord-Amerika.

3. Instant Result!

Welke verbetering in FM 21 ten opzichte van FM 20 vind je het beste?
Dat in alle landen nu de promotie-bug van reserve/jong elftallen is verholpen. Iedereen kan zich nog wel de promotie van Jong-teams naar de erevisie herinneren in FM19, maar in FM20 gebeurde dit nog steeds in Azië. Erg frustrerend voor een wereldreiziger.

Stellingen 

Behaalde prestaties: delen in United / delen in Verhalen
Beiden. Het grote avontuur deel ik graag in verhalen. Kleine updates en grappige momenten deel ik in United.

Oefenwedstrijden: zelf / overlaten aan assistent
Ik coach altijd het team, maar meestal gebruik ik instant result om de voorbereiding door te komen.

Persconferenties: zelf / overlaten aan assistent
Mijn assistent mag met zijn hoofd in de media verschijnen, want ik haal zelf geen plezier uit persconferenties.

Scouting: zelf / overlaten aan hoofd scouting
Beiden. De algehele scouting doet de Hoofd-scouting en ik speur zelf alle jeugdinstromen en jeugdelftallen door.

Speelwijze: aanvallend / verdedigend
Het liefst vol op de aanval. Ik speel liever 8-8 gelijk dan 0-0.

Staf: de best mogelijke opties / mensen met een verleden bij de club
Ik ga altijd voor de beste opties. Als er mogelijkheden zijn om een grote staf te hebben dan haal ik mensen met een verleden bij die club.

Tactiek: gedownload / zelf gecreëerd
Ik ben lekker lui en gebruik altijd de tactiek van een ander. In de praktijk betekend dit wel dat als een tactiek minder gaat werken ik dus veel meer moeite moet doen om uit te zoeken wat er fout gaat.

Trainingen: zelf / overlaten aan assistent
Beiden. Ik doe zelf de individuele trainingen. Hiermee zorg ik ervoor dat alle andere elftallen zichtbaar zijn in de sidebalk. Anders mocht mijn assistent die ook doen.

Transferbeleid: eerst op de transfermarkt kijken / eerst in eigen jeugd kijken
Altijd kijk ik eerst wat er bij de club zelf loopt. Vooral met een nieuwe uitdaging verbaas ik mij weleens welke spelers worden genegeerd door de AI.

Wedstrijdbesprekingen: zelf / overlaten aan assistent
Dat doet mijn assistent. Meestal is het niet nodig, omdat ik instant result gebruik.

Wedstrijden: kijken in 3D / kijken in 2D
Geen van beiden. Meestal laat ik alleen teksten in het scherm zien van belangrijke momenten.

Afsluitende tip(s)

Welke afsluitende tip(s) zou jij nog willen meegeven aan je mede forumleden?

1. Denk je wel eens na hoe het is om met 7 spitsen te spelen, een topclub te laten degraderen of wil je als bondscoach alle internationale prijzen winnen? Probeer eens leuke ideeën of uitdagingen uit en je kunt zien dat er mogelijk is in FM!

2. Een zeer rijke Sjeik aan het roer bij Telstar? Met de FM-editor is veel mogelijk!

3. Kom gerust op het forum als je vragen hebt. Er zijn genoeg leden die je kunnen helpen, je kunt ook mee praten over diverse onderwerpen en mee doen met spellen!

Andere artikelen in de serie Hoe speel jij FM?

Delichris
Fantasy
Keko
xPeejay
MNie

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen