Hoe speel jij FM: Fantasy

HomeFootball Manager 2021Hoe speel jij FM: Fantasy

Auteur

Datum

Categorie

In hoe speel jij FM vragen wij om de week een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden over Football Manager. Welk type FM spelers zijn er allemaal actief op het forum? Wordt er voornamelijk met ‘Lower League Management’ teams gespeeld, worden spelers opgeleid om voor veel geld door te verkopen, of wordt er voor de makkelijke weg gekozen, door voor een team met veel financiële mogelijkheden te kiezen? Alles is mogelijk en wij proberen er achter te komen hoe er in de community FM wordt gespeeld. In deze editie voelen we onze Forum Admin Fantasy aan de tand.

Introductie

Forumnaam: Fantasy
Lid van het forum sinds: februari 2008
FM ontdekt dankzij: Een vriend was dit aan het spelen toen ik daar kwam. Daarna direct verslaafd.
Eerste FM: FM2008

Vragenlijst

Welke FM editie is jouw favoriet?
FM2008, toch de eerste editie van FM voor mijzelf. Daarna kwamen FM18 en nu toch wel FM21 aardig in de buurt qua spelplezier.

Wat is je favoriete club in FM?
Een favoriete club heb ik niet, maar dankzij mijn avonturen in IJsland met Reynir Sandgerði is dat toch wel een van mijn favoriete ploegen. Helaas zijn zij inmiddels afgezakt op de IJslandse voetbalpiramide en zelden nog speelbaar.

Wie is je favoriete speler in FM?
Momenteel kies ik daar voor Opperman. Iemand die niemand kent, want deze newgen zet alle lijnen uit op het middenveld bij Orlando Pirates, de ploeg waar ik momenteel mee speel. Veel te goed voor de Zuid-Afrikaanse voetbalcompetitie, maar daar hoor je mij niet over. Door hem verstuurde passes eindigen negen van de tien keer in een gevaarlijke aanval.

Wie is je standaard aankoop in FM 21?
Je zou zeggen Arezo, want die koopt iedereen, maar ik heb ‘m nog nooit in mijn ploeg gehad haha. Echt een standaardaankoop zoals ik in pak ‘m beet 2008/2009 deed met Ääritalo, Millan of een andere goedkope of obscure spits heb ik niet.

Wat is je voorkeursformatie?
Een asymmetrische formatie. De poppetjes maken me niet heel veel uit, maar als het maar ‘anders dan anders’ is. Een eenvoudige 4-2-3-1 laat ik toch vaak links liggen om er nét iets anders van te maken. Het liefst zou ik in een platte 4-3-3 aantreden, maar dat is vrij lastig te realiseren in FM als je ook nog leuke successen wil behalen.

Wat voor type FM speler ben jij? (bijvoorbeeld bouwer, nationalist, clubhopper)
Een bouwer, maar nu een clubhopper. Normaal gesproken blijf ik ontzettend lang bij één ploeg, maar nu ik op elk continent de Champions League wil winnen ben ik aardig aan het hoppen.

Wat is je beste prestatie ooit in FM en in welke editie?
Dan ga ik toch voor de Europese avonturen met Reynir in FM2008. Weliswaar – naar mijn bescheiden herinnering – niet met een eigen tactiek, maar dat maakte het avontuur er niet minder op. Om met een nietig IJslandse ploegje zulke successen te behalen, dat is mij nog altijd bijgebleven.

Welke uitdaging zou je ooit nog in FM willen aangaan?
De CL winnen op elk continent winnen, dus daar ben ik nu mee bezig. De UEFA Champions League winnen met een IJslandse ploeg staat ook nog wel op m’n lijstje van uitdagingen die ik graag eens aanga. Wellicht straks met FM22!

Wat zou je ooit nog in FM willen zien dat er nu nog niet in zit?
Dat zou ik echt niet weten. FM is prima zoals het nu is, daar hoeven niet zo veel spannende nieuwe features aan te worden toegevoegd.

Welke verbetering in FM 21 ten opzichte van FM 20 vind je het beste?
Dat is niet zo zeer één verbetering, maar meer de basis die goed behouden blijft. Niet elk jaar iets nieuws proberen, lekker steady doorgaan met de weg die in mijn ogen rond 2018 is ingezet.

Stellingen 

Behaalde prestaties: delen in United / delen in Verhalen
Absoluut delen in verhalen. Sign-ups, presentaties, hele boekwerken, noem het maar op. Het subforum Verhalen is met afstand het subforum waarin ik zelf ook het meeste kom én actief in ben. Er gaat geen game voorbij die ik niet deel in de verhalensectie.

Oefenwedstrijden: zelf / overlaten aan assistent
Oefenwedstrijden zijn er om fit te worden, dus dat kan ik prima aan mijn assistent overlaten.

Persconferenties: zelf / overlaten aan assistent
Dertien keer per week dezelfde vragen beantwoorden laat ik maar al te graag aan de assistent over. Voorheen bracht dat nog wel eens lastige situaties met zich mee, maar tegenwoordig doet een assistent manager geen loze of onhaalbare beloftes meer in persconferenties gelukkig.

Scouting: zelf / overlaten aan hoofd scouting
Een beetje van allebei. De scouts komen meer dan eens met goede spelers op de proppen, maar als het er echt op aan komt filter ik toch liever zelf de parels uit de database van FM.

Speelwijze: aanvallend / verdedigend
Goals maken, goals maken en nog eens goals maken. De nul is lang niet altijd heilig, als je er maar meer maakt dan de tegenstander doet.

Staf: de best mogelijke opties / mensen met een verleden bij de clubSympathie is leuk, maar daar win je niks mee. Het liefst natuurlijk iemand met een verleden bij de club én iemand met goede attributen om de spelers beter te maken. Maar anders gewoon de best mogelijke optie.

Tactiek: gedownload / zelf gecreëerd
Deze laat ik open. Een wonder ben ik niet op tactisch gebied, dus ik gebruik graag een gedownloade tactiek als basis om daar dan vervolgens mij eigen draai aan te geven.

Trainingen: zelf / overlaten aan assistent
Zelden zelf tijd en moeite in gestoken, behoudens een positietraining om iemand een andere plek op het veld te leren.

Transferbeleid: eerst op de transfermarkt kijken / eerst in eigen jeugd kijken
Over het algemeen kijk ik graag eerst naar de jeugdploegen en reserves, maar op de niveaus waarop ik recentelijk acteer kan een 16-jarig talent al direct moeiteloos mee in de basis. Mocht ik echt op zoek zijn naar een versterking die er direct staat, dan ga ik toch over het algemeen wel even de transfermarkt op om te kijken wat voor parels er beschikbaar zijn om de selectie écht van een kwaliteitsimpuls te voorzien.

Wedstrijdbesprekingen: zelf / overlaten aan assistent
Ik begin wel een hele luie manager te lijken zo, wat misschien ook wel zo is haha. Wedstrijdbesprekingen zijn ook iets wat ik maar al te graag aan mijn assistent overlaat.

Wedstrijden: kijken in 3D / kijken in 2D
Sinds de introductie van 3D ben ik daar nooit meer van afgestapt. Grafisch zijn er ook wel echt enorme stappen gemaakt door SI op dit vlak.

Afsluitende tip(s)

Welke afsluitende tip(s) zou jij nog willen meegeven aan je mede forumleden?

– Gaat het even wat minder? Kijk waar het fout gaat tijdens de wedstrijden en hoe tegendoelpunten ontstaan. Pas indien nodig je tactiek daarop aan óf plan – mits het wedstrijdschema het toestaat – een oefenduel of wat in tegen matige tegenstanders om het moraal weer wat op te vijzelen.

– Lees gidsen op de website. Daar worden ontzettend veel handige tips en handleidingen gegeven.

– Stel vragen. Veel vragen. We hebben niet voor niets een forumcommunity hier die alles wel een keer gezien en meegemaakt hebben en je tips kunnen geven.

Andere artikelen in de serie Hoe speel jij FM?

Keko
xPeejay
MNie
Bingbangboem
Neva

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen