Hoe speel jij FM: Elsjorro1990

HomeFootball Manager 2021Hoe speel jij FM: Elsjorro1990

Auteur

Datum

Categorie

In hoe speel jij FM vragen wij om de week een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden over Football Manager. Welk type FM spelers zijn er allemaal actief op het forum? Wordt er voornamelijk met ‘Lower League Management’ teams gespeeld, worden spelers opgeleid om voor veel geld door te verkopen, of wordt er voor de makkelijke weg gekozen, door voor een team met veel financiële mogelijkheden te kiezen? Alles is mogelijk en wij proberen er achter te komen hoe er in de community FM wordt gespeeld. In deze editie voelen we Elsjorro1990 aan de tand.

Introductie

Forumnaam: Elsjorro1990
Lid van het forum sinds: Even moeten checken, dat was 21 februari 2009. Voor die tijd wel al tijd als lezer aanwezig geweest.
FM ontdekt dankzij: Een oudere neef die volgens mij ooit begon met iets als Total Club Manager als ik het mij goed herinner. Later gingen we over naar CM en dat werd dan vanaf 2005 volgens mij FM. Dus je kunt wel stellen dat ik er vanaf het begin bij was.
Eerste FM: Dat was dus FM2005.

Vragenlijst

Welke FM editie is jouw favoriet?
Ik denk toch wel FM2016. Niet zozeer dat ik dat nou de beste versie vond, maar in deze versie heb ik denk ik de leukste games gehad. Wat dat betreft vind ik wel dat elk jaar de versie wel wat verbeterd.

Wat is je favoriete club in FM?
Ik ga voor AFC Wimbledon. Hoewel ik denk ik al 3/4 jaar geen game met ze gehad heb, heb ik wel meerdere keren heerlijke games gehad met deze club. Het verhaal staat me echt heel erg aan. Ook SSC Bari is een goede kanshebber.

Wie is je favoriete speler in FM?
Amadou Onana. Ik heb een game met HSV gedraaid waar hij de absolute gangmaker was en echt elke stap omhoog de beste speler in het veld.

Wie is je standaard aankoop in FM 21?
Ik heb deze FM nog maar weinig verschillende games gehad, maar als ik dan moet kiezen doe maar Eric Garcia na één seizoen. Die is gratis op te halen.

Wat is je voorkeursformatie?
Een 4-2-2-2 is deze FM toch wel mijn favoriet. Twee snelle spitsen en alles diep sturen. Lekker directe speelstijl.

Wat voor type FM speler ben jij? (bijvoorbeeld bouwer, nationalist, clubhopper)
Absoluut een bouwer. Elke game die ik ooit gehad heb en waar ik een andere club ging managen stopte na een half seizoen. Is direct mijn plezier weg.

Wat is je beste prestatie ooit in FM en in welke editie?
Die is vrij makkelijk. In FM2021 heb ik met FC United, volgens de Youth Only Challenge, de CL gewonnen. Dit houd in dat je met alleen jeugdspelers je een weg door de divisies moet werken en uiteindelijk de Cup met de grote Oren moet halen.

Welke uitdaging zou je ooit nog in FM willen aangaan?
De San Marino Challenge, waarbij je zowel de club als het land tot grote successen moet zien te krijgen, wordt mijn volgende.

Wat zou je ooit nog in FM willen zien dat er nu nog niet in zit?
Ik zou graag zien dat de transferbedragen eens realistischer uitpakken. Dat ene grote talent in Verweggistan gevonden met een waarde van 200k? Komt u maar terug met 50 miljoen. Ik vind dit soms vrij onrealistisch.

Welke verbetering in FM 21 ten opzichte van FM 20 vind je het beste?
De gamesnelheid is wel wat verbeterd.

Stellingen 

Behaalde prestaties: delen in United / delen in Verhalen
Hoewel ik het lezen van verhalen leuk vind, vind ik het uiteenzetten van mijn prestaties vaak te veel werk. Zeker als je daar ook nog wat tekst bij moet zetten.

Oefenwedstrijden: zelf / overlaten aan assistent
Vind ik vaak niet zo belangrijk, dus ga ik vaak op vakantie.

Persconferenties: zelf / overlaten aan assistent
In het begin van een versie doe ik een aantal van die persconferenties zelf, maar gauw wordt het eentonig. Dan sla ik ze voor de snelheid lekker over.

Scouting: zelf / overlaten aan hoofd scouting
Deze is wat lastiger. Ik wissel het af. Heb ik een avond veel tijd, dan wil ik zelf nog wel eens de velden bij langs. Maar meestal wacht ik gewoon tot de rapporten binnen komen.

Staf: de best mogelijke opties / mensen met een verleden bij de club
Ik doe niet aan nostalgie. Niet in mijn staf althans.

Tactiek: gedownload / zelf gecreëerd
Beide. Ik ben geen tactisch brein, maar deze editie lijkt het allemaal wat makkelijker te gaan. Maar soms wil ik nog wel eens een tactiek downloaden om te kijken hoe een tactiek werkt en wat ik daar van kan gebruiken.

Trainingen: zelf / overlaten aan assistent
Ik laat dit lekker door de staf doen.

Transferbeleid: eerst op de transfermarkt kijken / eerst in eigen jeugd kijken
Ik weet vaak heel goed wat er in de jeugd zit, dus ga ik direct de markt op als ik wat nodig ben.

Wedstrijdbesprekingen: zelf / overlaten aan assistent
Die doe ik vaak zelf, maar wel met advies van de assistent.

Wedstrijden: kijken in 3D / kijken in 2D
3D is toch wel een toevoeging die ik beter vind dan 2D.

Afsluitende tip(s)

Welke afsluitende tip(s) zou jij nog willen meegeven aan je mede forumleden?

– Blijf lekker met elkaar die United sectie volproppen. Screens van die ene zieke regen, die ene lelijke winst in de 98e minuut of de CL winnen met dat ene obscure clubje. Heerlijk om te zien.

Andere artikelen in de serie Hoe speel jij FM?

GAE Eagles
FMNOOB
Delichris
Fantasy
Keko

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen