Hoe speel ik in de Versus mode?

Momenteel is er op ons forum een ”Versus Toernooi” aan de gang. In dit toernooi spelen users wedstrijden tegen elkaar in de nieuwe Versus mode van Football Manager. Een simpel, maar leuk, concept. Om de deelnemers op weg te helpen, legde forumlid en organisator van het toernooi Fabian. uit hoe je kunt spelen in de Versus mode. Aangezien dit ook voor andere FM’ers, die voor de fun en op een snelle manier willen spelen tegen vrienden, handig kan zijn, hebben we besloten deze uitleg ook op onze site te plaatsen. De uitleg is opgedeeld in een gedeelte dat bestemd is voor de hoster (degene die het spel start) en de joiner (degene die zich aansluit bij het spel). We hopen dat u er wat aan heeft!

Instructies hoster

1. Start Football Manager 2013 op.

2. Kies in het hoofdmenu voor de optie ‘Versus’, de optie die in onderstaande screen met rood omlijnd is.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

3. Je komt nu in het scherm ‘Versuscompetitie opzetten’. Bij ‘Naam competitie’ kies je vanzelfsprekend voor de naam die je je competitie wilt geven en vervolgens kies je voor een van de drie competitieopzetten. Het is belangrijk dat je ‘Spel toegankelijk voor vrienden’ aanvinkt, anders kan de ander zich niet aansluiten bij jouw spel.

4. Vervolgens kom je in het scherm ‘Manager toevoegen’. Hier maak je, zoals de naam al verklapt, je eigen manager aan. Als je dit hebt gedaan, klik je rechtsonderin op ‘Volgende – Ploeg kiezen’.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

5. Nu kies je het team dat jij wilt managen in dit spel. Niets moeilijks aan. Als je dit hebt gedaan, klik je rechtsonderin op ‘Bevestigen’.

6. Nu kom je in het scherm ‘Spelstatus’, jouw werk zit er nu op. Nu is het een kwestie van wachten tot de ander zich bij jouw game heeft aangesloten. Hoe dat moet, lees je onder het kopje ‘Instructies joiner’.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Instructies joiner

1. Start Football Manager 2013 op.

2. Kies in het hoofdmenu voor de optie ‘Online spelen’, de optie die in onderstaande screen met rood omlijnd is.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

3. Vraag nu aan de hoster (degene die de game gestart heeft) welke naam hij heeft gekozen voor de competitie (zie stap 3 voor hoster). Deze naam vul je in bij ‘Servernaam’ (met rood omlijnd in onderstaande screen).

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

4. Klik nu op ‘Zoeken’ (ook met rood omlijnd in bovenstaande screen). Je zoekt nu tussen de zoekresultaten het spel van de hoster op. Als je deze gevonden hebt, klik je deze aan en klik je rechtsonderin op ‘Deelnemen’.

5. Ook jij maakt je manager aan en kiest welke club je wilt managen. Vervolgens kun je beginnen met het spelen van wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here