Hidde ter Avest

603
Hidde ter Avest

Hidde ter Avest verruilde in 2018 zijn geliefde FC Twente om zijn geluk te gaan beproeven bij Udinese. Op het eerste oog misschien een rare stap, maar zo gek bleek deze nog niet. In Italië kan de rechtsback rekenen op veel speelminuten en wordt hij gelinkt aan verschillende grotere clubs. Kan Ter Avest zich doorontwikkelen en de top halen? Wij bekijken hem vandaag in Football Manager 2019.

Spelerspaspoort

Naam: Hidde ter Avest
Nationaliteit: Nederland
Leeftijd: 21 (20/05/1997)
Lengte: 182 cm
Gewicht: 76 kg
Voet: Rechts
Club: Udinese
Contract: 30/06/2022
Positie: Rechtsback
Waarde: €2.9M
Kosten in 2018: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €9k

Transfer informatie

Hidde ter Avest heeft geen trek in een transfer in de eerste transferperiode. Hij zit pas net bij zijn nieuwe club en wil hier graag nog de nodige minuten maken. In latere transferperiodes zal Ter Avest waarschijnlijk tussen de vijf en tien miljoen euro kosten.

Sterke punten
– Voorzetten
– Anticiperen
– Inzet
– Snelheid
– Uithoudingsvermogen
Zwakke punten
– Dribbelen
– Eerste balcontact
– Kalmte

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Hidde ter Avest – 2018

Udinese zal in het seizoen 2018/2019 hoogstwaarschijnlijk eerder vechten tegen degradatie dan strijden voor Europees voetbal. Ter Avest zal er samen met zijn teamgenoten dan ook alles aan moeten doen om de nodige punten te sprokkelen. Op een basisplaats kan de Nederlander in ieder geval wel rekenen.

Hidde ter Avest – 2028

In 2028 zien we dat Ter Avest bij OGC Nice speelt. De rechtsback heeft in zijn loopbaan al veel clubs versleten. In het seizoen 2019/2020 werd hij door Udinese verhuurd aan SPAL, om vervolgens de twee seizoenen erna wederom verhuurd te worden, respectievelijk aan Frosinone en opnieuw SPAL. In de zomer van 2022 was Ter Avest transfervrij en pikte Feyenoord hem op. In Nederland maakte hij veel indruk en dit resulteerde in een transfer naar Brighton & Hove Albion FC. De Engelsen hadden iets minder dan tien miljoen euro voor hem over.

Ter Avest vond het moeilijk om zich aan te passen in de Premier League en vertrok in het seizoen 2024/2025 op huurbasis terug naar Italië. Torino lijfde de verdediger voor één seizoen in. Hier vond hij zijn draai en bij zijn terugkomst in Engeland wist hij zijn de goede lijn door te trekken. Na een geweldig seizoen bij Brighton hield Ter Avest het alweer voor gezien. OGC Nice nam de man uit Wierden voor 12,75 miljoen euro over en na een moeilijke start heeft zijn inmiddels een basisplaats te pakken.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update