FM19 Clubgids: Hamburger SV

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Hamburger SV

Auteur

Datum

Categorie

54 jaar, 261 dagen en 19 uur stond er op de klok die in het Volksparkstadion hangt. Het is het aantal jaar, dagen en uren dat de Duitse club Hamburger SV achtereenvolgend in de Bundesliga speelde. Sinds de oprichting van de Bündesliga in 1963 waren Die Rothosen maakt ze er deel van uit. Tot die ene dag. De zwartste dag in de historie van Hamburger SV.

Hamburger SV historie

Officieel werd HSV, kort voor Hamburger Sport-Verein, opgericht in 1919 nadat de fusie tussen Duitse clubs Germania von 1887, Hamburger FC 1888 en FC Falke 06. De club zelf houdt echter 1887 aan, het jaar waarin Germania werd opgericht. De clubs besloten te fuseren nadat ze serieus verzwakt waren door de Eerste Wereldoorlog en ze op zichzelf niet zouden overleven.

HSV-History

Het nieuw gevormde team uit Hamburg werd al snel competitief. Ze wonnen de landelijke titel in 1923, werden het jaar erna tweede en in 1928 werd de titel wederom gewonnen. Drie jaar voor de oprichting van de Bundesliga wonnen ze de titel voor de derde maal. In 1963 sloten ze zich aan bij de Bundesliga als een van de oprichters. Dat jaar werden ze 6de.

De beste jaren voor Hamburger SV waren in de late zeventiger jaren en de vroege tachtiger jaren. Landelijk wonnen ze de Bundesliga drie keer en tweemaal werd de DFB-Pokal, de Duitse beker, gewonnen. Vervolgens hadden ze bijna twee jaar achter elkaar een grote Europese prijs gewonnen. Ze werden tweede in de UEFA Cup, wat nu de Europa League heet, maar wonnen het jaar daarna de cup met de grote oren; de Champions League. Tot de dag van vandaag is dat echter de enige keer dat ze hem hebben gewonnen.

De zwartste dag in hun geschiedenis is 12 Mei 2018. Voor het eerst in hun historie degradeerde ze naar de 2.Bundesliga . De klok moest daardoor ook aangepast worden, omdat ze niet meer deel uitmaakte van de Bundesliga . Nu geeft hij aan hoeveel jaren, maanden en dagen ze een “traditieclub” zijn. Tellend vanaf het jaar van de oprichting; 1887.

klok-hsv

Financiën

Ondanks de degradatie, is Hamburger SV een gezonde club. Met 40M op de balans hoef je je geen zorgen te maken over de financiële kant van de club. Dus kan je je volledig richten op het voetbal en de terugkeer naar het hoogste niveau, waar de club thuis hoort.

De club is gezond en dat wil het bestuur zo houden. Dat betekent dat ze je geen geld geven op te spenderen aan transfers. Het transferbudget is zodoende 0. Hoe zit het met het salarisbudget? Ook daar valt niks te halen. Er is 12K per week over, maar ze staan je niet toe om dat te verschuiven naar het transferbudget. Je zult moeten verkopen voordat je kunt kopen.

Een andere optie is echter het budget voor de scouting. Het bestuur geef je meer dan een halve miljoen, 574K om precies te zien, om uit te geven aan een pakket. Het wereld pakket kost je 267K, dus de rest van het budget kun je verschuiven naar je transferbudget. Als je daarvoor kiest, heb je zo’n 300K te spenderen aan transfers.

HSV-finances

Verwachtingen en budgetten

Het bestuur verwacht niks minder dan het winnen van de 2.Bundesliga om meteen terug te promoveren naar de Bundesliga. Ze weten dat HSV daar thuis hoort en willen zo snel mogelijk terugkeren. Je kunt zelfs geen andere optie selecteren. Dus je weet wat je te doen staat.

Selectie

Gezien het geringe budget voor transfers, zul je het waarschijnlijk met 99% van je huidige selectie moeten doen. En dat is helemaal prima, want de selectie is goed genoeg om de 2.Bundesliga te winnen. Met Pollersbeck heb je een keeper die meer dan gekwalificeerd is om het volledige seizoen in de basis te staan.

De vleugelverdedigers zijn ook alles behalve een probleem. Rechtsback Sakai en linksback Douglas Santos zijn van Bundesliga niveau en die lusten de concurrenten rauw. Met Vagnoman heb je een van de grootste, zo niet de grootste, talentvolle rechtsbacks van Duitsland. Je enige defensieve problemen liggen bij Papadopoulos en Jung. Dat zijn je beste centrale verdedigers, maar beide zijn minstens 6 maanden geblesseerd. Dat betekent dat, mits je geen vervanger haalt, je het met Bates, Lacroix en/of Van Drongelen, je reserves, moet doen.

Het middenveld is erg goed. Je hebt ervaring met Hunt en Moritz en goede talenten in Janjicic, Mangala (gehuurd) en Steinmann. En als dat nog niet genoeg is, heb je Lewis Holtby, voormalig speler van Tottenham Hotspur en waarschijnlijk de beste speler in je selectie.

Op de flanken kan je wel wat versterking gebruiken, mocht je met vleugelspitsen gaan spelen. Jairo is een van je beste spelers en met Ito heb je een zeer degelijk talent, maar dat is het. Jatta en Ferati zijn niet goed genoeg voor je selectie. Na seizoen 1 keert Kostic terug van zijn huur. Die is Bundesliga kwaliteit en zal zeker bruikbaar zijn voor je team.

Hwang Hee-Chan gehuurd, groot talent Fiete Arp en powerhouse Lasogga. Dat zijn je spitsen en daar is zeker geen versterking nodig. Net als bij Kostic zal, na seizoen 1, Bobby Wood ook nog een terugkeren van een huurperiode. Dus de komende drie jaar zit je wel goed met je spitsen.

HSV-Squad

Tactiek

In onze ogen past een 4-3-3 of 4-2-3-1 het beste bij deze selectie. Achterin heb je goede vleugelverdedigers, je hebt een sterk middenveld, een goede vleugelspits en minstens twee geweldige spitsen. Daarom raden wij aan om zo te spelen:

HSV-Tactics

Mocht je met een VM gaan spelen in plaats van een AMC, zet dan Holtby centraal op het middenveld en schuif Mangala of Mortiz door naar de VM positie.

HSV Beste spelers en grootste talenten

Lewis Holtby – AMC

Lewis Holtby

Douglas Santos – DL

Douglas Santos

Hwang Hee Chan – ST

Hwang Hee Chan

Fiete Arp – ST

Fiete Arp

Josha Vagnoman – DR

Josha Vagnoman

[td_smart_list_end]

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen