Gonzalo Maroni

Argentinië herbergt evenals buurland Brazilië elk jaar een dosis voetbaltalenten. Al sinds de eerste versies van Football Manager, destijds nog Championship Manager, waarin de Zuid-Amerikaanse competities geselecteerd konden worden is er steevast een aantal clubs waar grote talenten rondlopen. Boca Juniors is een van die clubs waar traditiegetrouw jonge spelers op het punt van doorbreken staan, wat vaak gepaard gaat met een transfer naar Europa. Gonzalo Maroni geldt als een van de grootste talenten van de ploeg uit Buenos Aires. De speler wordt een grote toekomst voorspeld, maar uiteraard is het nog niet zover. Momenteel heeft Maroni in twee jaar tijd drie wedstrijden voor de Argentijnse topclub gespeeld en zal zijn naam velen weinig zeggen. Wat is in Football Manager 2017 de potentie van deze speler? Is hij in staat om de overstap naar Europa te maken en daar voor de absolute top te spelen?

 

Personalia
Naam: Gonzalo Maroni
Positie: Aanvallende middenvelder
Geboortedatum: 18 maart 1999
Leeftijd: 17 jaar (bij aanvang game)
Club: Boca Juniors

In FM heden
In FM staat Maroni te boek als een groot talent. Aan het begin van de game is hij 17 jaar oud en in principe rijp voor een plek bij het eerste elftal van Boca Juniors, dat hem voor een half miljoen euro overnam van Instituto en hem een salaris van €5.500,- aanbood. Voor een basisplaats zal hij zich verder moeten ontwikkelen, nu is de concurrentie nog te groot. Dat hij in het echt nog niet veel officiële duels heeft gespeeld, komt dus overeen met zijn status in FM. Meer speeltijd lonkt echter wel, want de stats van Maroni laten ons zien dat hij al prima ingezet kan worden als wisselspeler of als basisklant tegen de zwakkere tegenstanders. Op het middenveld komt hij in een aanvallende rol het beste tot zijn recht, wat te zien is aan de waarderingen voor techniek, passing en beslissingen. Hij is een speler die in staat is om andere spelers vrij voor het doel te zetten. Overigens kans Maroni ook op de flanken uit de voeten, al ontbreekt eigenlijk de pure snelheid om een man te passeren en een degelijk afstandsschot om à la Robben naar binnen te snijden. Hoewel hij nog niet veel gespeeld heeft, zal zijn resolute karakter ervoor zorgen dat hij niet snel zal opgeven; hij weet dat hij er uiteindelijk gaat komen.

In FM toekomst
Een flinke stap in de tijd: op 29-jarige leeftijd wordt Maroni omschreven als een aanvallende middenvelder van wereldklasse. Wie een blik werpt op zijn stats, zou denken dat hij in de Europese top terecht is gekomen, maar niets blijkt minder waar. In zijn vierde seizoen bij Boca maakte hij met veertien goals in 26 wedstrijden veel indruk op het Mexicaanse Tigres, dat bereid was hem voor 7,5 miljoen euro over te kopen. Het heeft er alle schijn van dat hij binnenkort aan zijn tiende seizoen bij de club gaat beginnen. Het is zeer opvallend dat hij zolang bij Tigres blijft, aangezien hij toch 55 interlands voor zijn geboorteland heeft gespeeld. Met zijn inzicht, uitstekende balvaardigheden en een goed ontwikkelde fysieke gesteldheid zou hij bij menig topclub meekunnen draaien. Er valt bovendien moeilijk een zwak punt te noemen van deze allroundmiddenvelder. Hij heeft misschien weinig sprongkracht en hij is niet al te sterk in de mandekking, maar de vraag is in hoeverre dit belangrijke eigenschappen zijn voor een speler van wie wordt verwacht dat hij anderen vrij voor het doel zet en af en toe zijn doelpuntje meepikt. Al met al kan deze speler in FM zich ontwikkelen tot een zeer goede teamspeler. Spijt zal je zeker niet krijgen wanneer je Gonzalo Maroni op jonge leeftijd naar je club haalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here