FM19 Clubgids: Girondins Bordeaux

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: Girondins Bordeaux

Auteur

Datum

Categorie

Bordeaux, een prachtige stad gelegen aan de Garonne. Net zo mooi als de stad is de voetbalclub die hier huisvest, Girondins de Bordeaux. De club is het laatste jaar vaak in het nieuws geweest rondom de transfer van haar topspeler Malcom. Een groot gemis voor de club, maar door deze transfer hebben ze wel een mooie financiële injectie gekregen. Wij van Managers United vertellen je graag meer over deze Franse subtopper.

Clubhistorie

De club is opgericht op 1 oktober 1881 onder de naam Société de gymnastique et de tir des Girondins. Een deel van de naam, Girondins, verwijst naar het departement waar Bordeaux in gelegen is. Sinds 1936 bestaat de club als FC Girondins de Bordeaux en vijf jaar later pakte het haar eerste prijs, de Coupe de France. Ondertussen is de prijzenkast al aardig bijgevuld. De club heeft zes landstitels achter haar naam en wist daarnaast vier keer de Coupe de France, die keer de Coupe de la Ligue en ook drie keer de Franse Super Cup te winnen.

Europees succes was er nog niet echt, de beste prestatie was de winst van de UEFA Intertoto Cup in 1995 en de verloren UEFA Cup finale in 1996 onder aanvoering van Zinédine Zidane, die na die finale naar Juventus vertrok. De meest recente prijs pakte Bordeaux in 2013, toen het de Coupe de France won.

Prijzenkast Bordeaux

Filosofieën

De club heeft geen filosofieën waar je op afgerekend kunt worden. Als je kijkt naar de jeugdopleiding en het aantal talentvolle spelers dat je in je tweede elftal en onder 19 elftal hebt is het niet gek dat het een goede optie is om eerder spelers op te leiden dan te kopen. Dit is echter geheel aan jou. Als je echte toppers wil opleiden zul je nog wel moeten investeren in je jeugd- en trainingscomplex.

Verwachtingen en budgetten

De minimale verwachtingen zijn het behalen van de groepsronde van de Europa League, het linkerrijtje in de Ligue 1 en ver komen in de bekertoernooien. De groepsronde van de Europa League halen en ver komen in beide nationale bekers moet te doen zijn met deze club. In de competitie kun je zelfs er voor kiezen om te gaan voor plaatsing voor de Europa League, ook dat is zeker te doen. Als je dit allemaal hebt ingesteld kun je rekenen op een transferbudget van iets minder dan twaalf miljoen euro en een salarisbudget van ongeveer een half miljoen euro per week. Niet misselijk!

Financiën

Financieel staat de club er goed voor. Met iets meer dan 38 miljoen euro op de bank is de club erg gezond. Het gat met de Franse top is natuurlijk nog wel erg groot. Paris Saint-Germain en AS Monaco lijken op het oog onbereikbaar, terwijl Olympique Lyon en Olympique Marseille dichterbij liggen qua financiën. Mocht je je in het eerste seizoen weten te plaatsen voor de groepsronde van de Europa League dan kun je rekenen op een mooie financiële injectie. Deze is hard nodig om richting de top de kruipen.

Finances Bordeaux

Selectie

Als je kijkt naar de breedte van de selectie dan zie je dat alle posities minimaal dubbel bezet zijn. We gaan per linie bekijken welke mogelijkheden je hebt.

Op doel is de keuze makkelijk. Benoît Costil zal je eerste doelman worden en Jérôme Prior de tweede doelman. Als je prefereert om met drie doelmannen te beginnen dan zou de jeugdige Gaëtan Poussin een goede optie zijn.

Defensie

In de verdediging zien we dat we een ruime keuze hebben. Als rechtsback zul je waarschijnlijk Youssouf Sabaly gaan gebruiken, met Milan Gajic als back-up. Mocht je door blessures in nood zitten dan kun je de gehuurde Sergi Palencia op laten draven. Hij kan op beide backposities uit de voeten. Als linksbacks hebben we Théo Pellenard en Maxime Poundjé. Beide zitten ze op hetzelfde niveau en het is dan ook om het even wie je in de basis zet.

In het centrum zien we dat je keuze hebt uit de wat oudere Pablo en Igor Lewczuk en de talentvolle Jules Koundé en Vukasin Jovanovic. Onze voorkeur gaat uit naar het jongere centrale duo, met de twee veteranen als back-ups, maar wellicht weten de oudjes jou te overtuigen van hun kwaliteiten.

Middenveld

Als je met een verdedigende middenvelder speelt dan is Otávio een goede optie. Jaroslav Plasil kan er ook spelen, maar je merkt dat hij al op leeftijd is en zodoende dus niet alles kan spelen. Ook Lukas Lerager zou hier kunnen spelen, maar dat zou meer uit nood zijn.

Centraal op het middenveld kun je kiezen uit Lukas Lerager, Jaroslav Plasil, Toma Basic, Younousse Sankharé en Zaydou Youssouf. Wat ons betreft zouden Lerager en Sankharé de voornaamste kandidaten zijn om die posities te bekleden, echter kun je ook kiezen voor de talentvolle Basic en Youssouf. De rol van Plasil lijkt uitgespeeld op het middenveld. Als je graag jeugdspelers wil inpassen dan is Aurélien Tchouameni een goede optie om bij de selectie te halen.

Als centrale aanvallende middenvelder is er één goede optie. Valentin Vada is de man die je op die positie nodig hebt. Toma Basic zou hier je tweede keuze kunnen zijn. Al zouden wij het ook snappen als je hier nog een speler voor aantrekt.

Op de flanken heb je aan beide kanten twee opties. Op rechts heb je de talentvolle Samuel Kalu en de gehuurde Yann Karamoh en op links heb je François Kamano en Nicolas de Préville. Op beide posities zou de eerstgenoemde de beste keuze zijn. Ondanks dat Karamoh niet onder doet van Kalu lijkt het ons logisch om je eigen speler de voorkeur te geven boven de gehuurde speler.

Aanval

In de spits heb je maar liefst drie kandidaten. Jimmy Briand lijkt ons de beste optie, maar Alexandre Mendy en Andreas Cornelius zijn ook zeker prima spelers om in de spits te gebruiken.

Squad Bordeaux

Beste spelers en grootste talenten

Jimmy Briand

Jimmy Briand

Benoît Costil

Benoit Costil

Youssouf Sabaly

Youssouf Sabaly

Zaydou Youssouf

Zaydou Youssouf

Aurélien Tchouameni

Aurelien Tchouameni

Jules Koundé

Jules Kounde

[td_smart_list_end]

Aankopen

Zoals we al eerder aangaven is de selectie van Bordeaux erg breed. Als we dan één positie aan mochten wijzen die het minst bezet is dan is dat de nummer 10 positie. Met Valentin Vada heb je een goede speler in huis, maar daar achter valt een groot gat. Mocht je dus willen investeren, dan zou dat je prioriteit moeten zijn.

Verkopen

Mocht je wat extra budget willen kweken dan zouden we aanraden om één centrale middenvelder en één spits te verkopen. Jaroslav Plasil is gezien zijn fysiek de meest logische om weg te doen, alleen is hij geen jackpot. Onze keuze zou dan Younousse Sankharé zijn. Het is dan wel één van je beste spelers, maar je hebt genoeg anderen om hem op te vangen.

Mocht je met één spits spelen dan is het ook een mogelijkheid om Alexandre Mendy te verkopen. Hij komt te kort om ooit je vaste spits te worden en aangezien je Cornelius en Briand nog in je selectie hebt is het helemaal geen gekke gedachte om hem van de hand te doen.

Tactiek

Er zijn twee varianten die je zou kunnen spelen met deze selectie. Wil je aanvallend voetbal spelen? Ga dan voor een 4-2-3-1 met twee centrale middenvelders en een nummer 10. Wil je iets meer zekerheid? Dan is een 4-1-2-2-1 een hele goede optie. Je verdedigende middenvelder zal hierin bepalend zijn, want hij moet zowel goed kunnen opbouwen als kunnen verdedigen.

Voor de voorgestelde basiself gebruik ik de eerste variant.

DM: Benoît Costil
VR: Youssouf Sabaly
VC: Jules Koundé
VC: Vukasin Jovanovic
VL: Théo Pellenard
MC: Lukas Lerager
MC: Younousse Sankharé
AMR: Samuel Kalu
AMC: Valentin Vada
AML: François Kamano
SP: Jimmy Briand

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste FM20 Artikelen

Hoe het coronavirus is verwerkt in FM21

Hoe is het coronavirus verwerkt in Football Manager 2021? De belangrijkste veranderingen op een rij!

FM 2021 – Systeem Eisen

De volgende systeemeisen zijn benodigd om Football Manager 2021 te draaien op je desktop of op je laptop.

Koop Football Manager 2021 via Managers United!

Koop Football Manager 2021 via Managers United en krijg geweldige korting op je bestelling!