Gianluigi Donnarumma

Personalia
Naam: Gianluigi Donnarumma
Positie: DM
Geboortedatum: 25 februari 1999
Leeftijd: 17 jaar (bij aanvang game)
Club: AC Milan

Vele benamingen heeft de meest talentvolle doelman van Italië sinds zijn debuut al gehoord; van ‘de nieuwe Buffon’ tot ‘Dollarumma’. Vernederend waren de beelden waarop de fans van AC Milan nagemaakte dollarbriefjes naar diens hoofd slingerden. Aanleiding hiervoor waren de hardnekkige geruchten dat de keeper zijn contract niet wilde verlengen en transfervrij naar een buitenlandse topclub zou vertrekken. Verwijten over en weer volgden in de media, waarbij de welbekende spelersmakelaar Mino Raiola en het Milan-kamp harde woorden niet schuwden. Uiteindelijk zette Donnarumma, die steevast rugnummer 99 draagt, zijn handtekening onder een vernieuwd en verbeterd contract en is Milan in ieder geval tot 2021 verzekerd van zijn diensten onder de lat. Tenzij er uiteraard een flink bedrag wordt geboden… Kortom, een zeer jonge speler waar al veel over te doen is geweest. Wie is dit talent in FM2017 en hoe goed kan deze Italiaan daadwerkelijk worden?

In FM heden
Hoewel Donnarumma slecht 17 jaar oud is, beschikt hij in FM al over indrukwekkende stats. Wat direct opvalt zijn de hoge beoordelingen voor reflexen en sprongkracht. Bovendien zijn de meeste stats op dit moment al beter dan die van menig doelman met meerdere jaren ervaring op een hoog voetbalniveau. Als er dan toch een minpunt genoemd mag worden, dan is het zijn excentriciteit. Deze voor een doelman belangrijke eigenschap blijft enigszins achter, maar wordt ruimschoots gecompenseerd door zijn vaardigheden in het strafschopgebied. In de database van FM loopt het contract van de tweevoudig international in juni 2018 af, dus mocht je coach van Milan worden en hem bij de club willen houden, dan moet zijn lopende contract à €23.500,- per maand spoedig verbeterd worden. Ben je echter manager van een andere club die aan de salaris- en contracteisen van dit wonderkind kan voldoen, sla dan op 31 december 2016 direct je slag door gebruik te maken van het Bosman-arrest!

In FM toekomst
We maken een sprong naar november 2028. Ondertussen in Gianluigi Donnarumma 29 jaar oud en heeft hij in-game een indrukwekkend aantal van 142 interlands gespeeld voor Italië. Financieel is hij er niet slechter op geworden met een maandsalaris van 1,2 miljoen euro bij Paris Saint-Germain, dat hem voor 47 miljoen euro overnam.

In de loop der jaren is de keeper iets langer geworden en heeft hij klaarblijkelijk voldoende in het krachthonk gehangen. Donnarumma is uitgegroeid tot een van de beste sluitposten van de FM-game. Elke aanvaller die oog-in-oog met hem komt te staan, is nog niet zeker van een doelpunt. De Italiaan blinkt namelijk uit in één-tegen-éénsituaties en weet zich volledig te focussen op de bal. Een hoge voorzet moet tevens een makkelijke prooi zijn voor de speler die uitstekend gekozen kan worden als aanvoerder van het elftal. Op slechts één stat is hij achteruit gegaan: inzicht. Laten we het erop houden dat niemand perfect is, al komt Gianluigi Donnarumma in FM behoorlijk in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here