Frederik Nørrestrand

176

Een rechtsback met nog een hele carrière voor zich: Frederik Nørrestrand droomt van Barcelona, Real Madrid en Bayern München. De jonge rechtsback speelt momenteel in de jeugd van Brøndby IF en kan komend seizoen al de stap maken naar het eerste elftal. Niet gek dat deze Deen droomt van verschillende Europese topclubs. Of deze droom gaat uitkomen bekijken we vandaag in Football Manager 2019.

Spelers paspoort

Naam: Frederik Nørrestrand
Nationaliteit: Denemarken
Leeftijd: 16 (14/11/2001)
Lengte: 172 cm
Gewicht: 62 kg
Voet: Rechts
Club:Brøndby IF
Contract: 31/12/2018
Positie: Rechtsback
Waarde: €7k
Verwachtte kosten: €425k
Salaris p/w: €250k

Transfer informatie

Nørrestrand is een hele goedkope optie in de eerste transferperiode doordat zijn contract binnen zes maanden afloopt. Het is in het begin nog niet mogelijk om hem direct te benaderen, dus wil je hem meteen overnemen dan zul je ongeveer €425.000 kwijt. Een spotprijs voor iemand met zijn potentieel.

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Tackelen
+ Voorzetten
+ Behendigheid
+ Versnelling
Zwakke punten
– Mandekking
– Anticiperen
– Beslissingen
– Positie kiezen
– Uithoudingsvermogen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Frederik Nørrestrand – 2018

Nørrestrand begint in het tweede elftal van Brøndby IF. Gezien zijn aflopende contract is het nog maar de vraag of hij volgend seizoen nog bij de club speelt. Een kans in het eerste elftal zal hem misschien doen twijfelen om bij te tekenen, want anders is de kans erg groot dat hij door een andere club wordt opgepikt.

Frederik Norrestrand 2018

Frederik Nørrestrand – 2028

De pas 26-jarige Frederik Nørrestrand heeft zijn droom waar kunnen maken. Na 3,5 seizoen in het eerste elftal van Brøndby te hebben gespeeld maakte hij de stap naar VfB Stuttgart. De Duitse subtopper had iets meer dan 10 miljoen euro over voor hem. Zijn eerste ervaringen buiten zijn geboorteland waren niet waar de rechtsback op gehoopt had: een basisplaats wist hij nooit af te dwingen en zodoende moest hij in januari 2024 vertrekken. Schalke 04 pikte hem op voor acht miljoen euro, maakt ook hier had hij problemen met het niveau.

In 2025 verkaste hij definitief uit Duitsland. SL Benfica had interesse, maar moest wel dik 13 miljoen euro aftikken. Een flinke transfersom voor een bankzitter. Ook zijn verblijf in Portugal mondde uit in een debacle. Naar een basisplaats kon hij fluiten en dus was hij blij verrast toen Juventus hem wilde huren. De club uit Turijn had defensieve problemen en zagen in Nørrestrand de ideale stand-in voor de rechtsback positie. Onverwachts mocht hij veel minuten maken in het eerste elftal en dit deed hij niet onverdienstelijk. Hij dwong een basisplaats af en werd in 2027 voor 22 miljoen euro definitief overgenomen van Benfica.

Ook zijn interlandcarrière heeft even op gang moeten komen. Hij had veel meer interlands kunnen spelen dan de 29 die hij nu achter zijn naam heeft staan.

Frederik Norrestrand 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

Wonderkinderen – Beste CoachesBeste ScoutsMU Data Update