Jump to content

Je eigen "fietsprestaties"


NicoHaak
 Share

Recommended Posts

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Ik heb toen ik 17 jaar was een groot deel van Luik_bastenaken-luik gereden. Dat was echt cool.

Ik ga 21 April met wat vrienden de tour versie van de Amstel Gold Race fietsen. Dat wordt wel gaaf :)

We gaan de 100KM fietsen. Als dat meevalt dan kunnen we het jaar erna altijd nog een langere afstand kiezen. Hier het profiel van de route die we gaan fietsen:

 

100_2006.gif

 

Ik heb sinds de zomer een nieuwe racefiets. Hij is van Orbea. Heeft klikpendalen en versnellingen aan het stuur enzo :)

 

mefietsyi3.jpg

 

Later misschien nogwel wat aktiefoto's enzo :P

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Heb je er een foto van?

Ik heb sinds ik deze fiets heb wat keren gefietst op de postbank. Maar ben sinds deze fiets niet vooruit te branden. Zal deels te maken hebben gehad met me conditie toen. Maar ook met de fietsafstelling. Ik ga binnenkort er maar eens mee experimenteren.

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Ik zal me hier maar even voorstellen op fiets gebied. Ik ben een cyclosportieve fietser zoals ze dat zo mooi noemen, iemand die graag voor de lol z'n mountainbike pakt en een stuk door het bos gaat fietsen. Maar afgelopen weekend was het tijd voor iets nieuws. Hier een kort verslagje.

 

Zaterdag 13 januari 2007

 

 

Het was vroeg, het was heel vroeg. Ik kon niet slapen, wedstrijdspanning denk ik ofzo. Ik heb nog nooit een wedstrijd uitgefietst, nog nooit een wedstrijd gereden uberhaupt. En toch wedstrijdspanning, het was niet te geloven. Maar het was nog steeds pas 6 uur in de ochtend. En we zouden pas om een uur beginnen. Mijn fietsvrienden, lagen natuurlijk nog te pitten, en ik was al klaarwakker, stijf van de adrenaline. Dan maar een banaantje tegen de honger.

 

Inminddels is het 10 uur, mijn fietsmaten zijn ook wakker geworden. We zitten met twee gezinnen in een bungelow in het centrum van Egmond. We lopen rustig naar de sporthal om onze nummers op te gaan halen, we worden aangenaam verast met een bidon AA sportdrank voor onderweg. Nog 2 en een half uur te gaan.

 

Pff.. eindelijk, het is half 1, ik sta in het startvak. M'n helm op, m'n handschoenen aan, mezelf goed warm aangekleed. Dit wordt mijn eerste Egmond-Pier-Egmond. Ik ga gvd met windkracht 8 van Egmond naar Ijmuiden fietsen, en weer terug. En ik heb er nog zin in ook. Dan komt een concurrent mij even voorbij, en kijkt naar m'n banden. 'Ja, jongen', klinkt het, 'dat zijn de verkeerde banden voor op het strand.' Verrek, ik kijk om me heen, en iedereen rijdt zonder profiel. Sta ik daar met m'n Giant mountainbike, grof profiel op de banden. Als ik nog eens goed om me heen kijk schrik ik helemaal. Iedereen heeft clickpedalen, en voorvorkvering. Allemaal peper dure fietsen... Maar gewoon moed houden, nix aan de hand. Over 5 minuten starten we.

 

Pats, het startpistool, maar ik moet nog even wachten, sta vrij ver achterin. Zo, eindelijk verlost. Ik mag het strand op. Na het eerste stukje door Egmond rustig gefietst te hebben weet ik nog niet wat mij op het strand te wachten staat. Ik rijd het strand op, en wordt meteen aan alle kanten ingehaald, alsnog te ver voorin gestart. Dan toch eindelijk mijn groepje gevonden. We rijden met 15 kilometer per uur naar Ijmuiden toe. Ik vind het wel best zo. Zit lekker achterin het groepje, doe geen trap te veel. Ik wil vlammen met wind mee.

 

Ijmuiden, ow ik ben al op de helft. We zijn net het strand afgegaan, was even zwaar, door het losse zand omhoog lopen. Dan komt het genot van de dag, een stukje asfalt, heerlijk. Ik neem even rustig de tijd om een plas te doen en een snicker te eten, en vervolg dan mijn weg terug richting Egmond. Op de terugweg lijk ik te vliegen. Ik ga met 35 kilometer per uur over het strand heen, en ik begin te voelen dat mijn eerste Egmond-Pier-Egmond onder de twee uur kan. Castricum schiet ik voorbij en ik blijf maar mensen inhalen. Ik zie de strandafgang naar Egmond liggen, ik zet nog een keer aan. Mijn kilometerteller schiet omhoog, ik zit nu tegen de 40 per uur aan. Daar is de strandafgang, snel van m'n fiets, ik haal nog wat mensen in. Dit is geweldig! Met een big smile op m'n gezicht rij ik het laatste stuk, wat nog pittig omhoog gaat. Het is bijna 3 uur.

 

Daar ligt de finish, ik pers nog even alles uit m'n lichaam. En dan: 1 uur, 56 minuten en 14 seconde. Ik ben trots op mezelf, ik heb het gedaan. Dit was mijn eerste Egmond. En hij was meteen onder de twee uur. Al met al een geslaagde dag!

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Eej Gert,

 

Ik doe ook mee aan de Amstel Gold Race. Eigenlijk zou ik vorig jaar al mee doen alleen gooide een flinke knieblessure toen roet in het eten. In tegenstelling tot jou wil ik voor de 200 km gaan. Een flinke afstand, maar ik ben ook al een tijdje in training.....

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Leuk om te lezen dit jongens :)

 

Mijn fietservaring is zeer beperkt, afgezien van op en neer naar Utrecht elke dag, 5 jaar lang, school ;c en in de brugklas hadden we een "tour de Boni" bedacht, waarmee we elke schooldag een race hielden op de route naar school. Dan spraken we van te voren een begin en eindpunt voor de etappe af en speelden we in twee "ploegen" met kopman en knechten en treintjes vormen enzo :mrg:

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Eej Gert,

 

Ik doe ook mee aan de Amstel Gold Race. Eigenlijk zou ik vorig jaar al mee doen alleen gooide een flinke knieblessure toen roet in het eten. In tegenstelling tot jou wil ik voor de 200 km gaan. Een flinke afstand, maar ik ben ook al een tijdje in training.....

 

Vette shit, nee wij zijn met een groep jongens en we gaan maar eens voor de 100KM :P Kunnen we erna altijd nog zien of we de komende jaren het herhalen met een langere kilometer aantal. En daarnaast ben ik niet in training nog. Wel let ik wel wat beter op me voeding waardoor ik wat lichter wordt :P Maare cool dat je em gaat fietsen. Ga je met veel?

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Gert, het is Posbank, zonder T dus,.. tenminste, als je die berg bij Arnhem, in de buurt bedoelt... ;)

 

Mijn fietsactiviteiten zijn nogal grillig. het ene jaar fiets ik makkelijk over de paar duizend kilometer heen, en het jaar erop weer zowat niets. In 2005 na mn examen met mn pa naar de Alp geweest. Dat was pas echt tof. Natuurlijk ging ik voor de tijd. ik was boven in 1.13.20 (detail, dat is precies 2 keer zo veel als de recordtijd van Pantani destijd, 36.40)

 

Het jaar erop samen met mijn pa en mijn broertje geweest. Mn pa al voor de eerste bocht zoekgefietst, en toen kwam ik boven in 1.02.18 (net een minuut vóór mn broertje, die had ik eigenlijk ook nog wat meer zoek willen fietsen)

 

Verderrr, uiteraard tientallen keren de Posbank, de Col d'Ornon, de Galibier, Lauaret, Telegraphe en de Col de Croix de Fer in de sneeuw... (en ook naar beneden, dat is echt eng...)

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Ik krijg ook een racefiets, eindelijk. Ik heb een beetje rondgekeken enzo, en ik heb mijn oog laten vallen op twee fietsen. Eén zwarte Raleigh en een Gazelle racefiets. De Gazelle is helemaal top tip in orde, nieuwe banden + zadel. Hij fietst best fijn en ik kan hem meenemen voor €200,-. Die Raleigh kost €60,- maar dan moeten de banden en versnellingskabels vernieuwd worden, verder in goede staat. Beiden hebben buisversnellingen, dus niet aan het stuur. De Gazelle is wat ouder maar nog in perfecte staat, het frame is nog handgemaakt en heeft destijds 1500 Gulden gekost. Ik heb nog niet op de Raleigh gefietst, maar dat ga ik vanavond doen. Ik kies voor de fiets waar ik het best op kan fietsen...

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Even een vraagje aan de heren kenners hierzo ;). Ik wil graag een nieuwe mountainbike gaan kopen. Eentje waar ik gewoon lekker op kan fietsen, zo'n twee a drie keer per maand in het bos. De mountainbike die ik nu heb is een Giant Boulder, ik ben gewoon toe aan een betere fiets. Bovendien is ie te klein :cab:

 

Dus mijn vraag aan jullie, wat denken jullie dat een goede mountainbike is voor mij, in de prijsklasse tot ongeveer 600 euro.

 

Ik weet niet of dit het goede topic is, maar mocht het niet zo zijn, moeten de mods maar ff verplaatsen. Kon namelijk geen topic vinden waar ik zo'n vraag kon stellen. ;)

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Koop je een trek of een scott, die zijn niet duur en bollen zeer goed. neem enkel voorvering, dat past binnen de 600 euro en als je niet gaat voro wedstrijden maar voor de fun is dat al meer dan genoeg. maak ook dat je een stuur hebt dat bij je past, ik bedoel de ene heeft graag een geen extra greep, de andere enkel een rechthoek, sommige een vierkant of een vierkant met maar 3 zijden, maar dat kun je altijd nog veranderen.

 

http://www.scottusa.com

http://www.trekbikes.com

Link to comment
Share on other sites

Re: Je eigen "fietsprestaties"

 

Ik heb toch voor de Raleigh gekozen, die had een iets hoger frame waardoor mijn houding daarop gewoon stukken beter is dan op die Gazelle. Het is verder echt een goede fiets, altijd goed onderhouden en nog bijna in orginele staat. Mijn broer regelt voor mij nieuwe bandjes en versnellingskabels. Hij werkt bij een tweewielerszaak en kan ze voor inkoopsprijs krijgen, altijd handig. Als die dingen er op zitten ga ik hem even mooi oppoetsen zodat ie er weer als nieuw uitziet. Dan zal ik ook wel even een foto'tje posten. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...