Jump to content

[FM24] The new generation


Recommended Posts

Banner.png.940703f144de7c666368dd5ec3b582fe.png

 

Het is 8 februari 2022 als ik een bericht lees op de bekende voetbal nieuwssites. Mousa Dembélé stopt met voetballen. Een voetballer die velen na zijn Tottenham tijd uit het oog zijn verloren, maar die op zijn hoogtijdagen door teamgenoten werd benoemd tot één van de beste middenvelders. Als jochie van 18 kwam hij bij mijn favoriete club binnen gelopen en iets later zag ik hem in een ander rood wit shirt misschien wel de mooiste goal ooit maken in het koning Willem II stadion. 

 

Waarom ik dit vertel? De titel verraad het misschien al een klein beetje. 'The new generation', dit slaat niet op spelers, maar op de nieuwe generatie trainers. Trainers als Slot, Xabi Alonso en Ruben Amorim zijn een voorbeeld van de nieuwe generatie die aan het opstaan is. De trainers hebben allen een eigen identiteit en een prachtige toekomst in het verschiet. Aangezien ik van realisme houd in mijn games wil ik graag een naam aan de lijst toevoegen, Mousa Dembélé, één van mijn favoriete middenvelders die ik ooit live heb zien spelen. 


Dan duiken we nu in het verhaal. Mousa stopt op 34-jarige leeftijd als voetballer, maar heeft dan in China al de nodige trainersdiploma's gehaald. Hij heeft een toekomst uitgestippeld binnen de voetbalwereld en wil hier dan ook alles voor doen. Na het trainen van enkele jeugdteams is het eind 2023 dan zover. Hij schuift aan bij enkele talkshows en geeft aan dat hij zijn carrière wil gaan starten.

 

Binnen de save ga ik kijken hoever ik kan komen met een topvoetballer als trainer, zoals jullie weten kan dit 2 kanten op. Als we nu bijvoorbeeld kijken waar Xabi Alonso staat en bijvoorbeeld Dirk Kuijt, de trainerswereld is onvoorspelbaar. Hoeveel seizoenen dit gaat duren is onbekend, ik ga een realistische aanpak hanteren waardoor het soms misschien wat langer duurt, maar dit is belangrijk om een identiteit te creëren en mooie verhalen te schrijven. 

 

We starten rond de winterstop van 2023, ik laat het spel beslissen waar we gaan uitkomen en dan zien we wel wat er gebeurd. Misschien blijven we net als Simeone bij één club, of bouwen we net als Slot en Klopp aan een diverse carrière. Starten we aan de top, of moeten we beginnen bij een kleine club? We gaan het zien.

 

@Keeza, super bedankt voor de fantastische banner!

 
Link to comment
Share on other sites

Banner.png.bebdf6ca22bcc12d7a96e0824d318cac.png

 

20 oktober 2023:

 

Interviewer: Moussa, je staat aan het begin van je nieuwe carrière, links en recht wordt je naam al gefluisterd, zo zou zelfs Manchester United je op een lijst hebben staan, wat is je doelstelling?
 

Moussa: Dat is natuurlijk een eer als je naam in verband wordt gebracht met clubs van dit kaliber, maar we moeten realistisch zijn. Ik heb nog geen ervaring als trainer van een profclub en begin dus liever wat dichter bij huis.

 

Dit zijn de woorden die eind oktober uit de mond kwamen van Dembélé. United was inderdaad een gerucht aangezwengeld door de Engelse tabloids.

 

ManUtdbiedtsollicitatie.thumb.png.89e1315697d3cb0e2c92fc79a95f687c.png

 

Waar de tabloids normaal voornamelijk onzin schrijven hadden ze het deze keer bij het juiste eind. Iemand binnen de grootmacht heeft dan toch informatie gelekt. Moussa was het in ieder geval niet, hij wees de aanbieding resoluut af. De premier league is een droom, maar ook een competitie waar je keihard wordt afgerekend, hier is geen tijd om te leren. De wenst om dichter bij huis te starten vraagt om nog iets meer geduld.

 

De eerste mogelijkheden zijn Vitesse en Standard Luik. Moussa Dembélé wees deze jobs om onbekende redenen ook af. Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker in dit geval. Een carrière opbouwen moet zorgvuldig gebeuren. Overhaaste beslissingen zijn niet goed en zullen eerder zorgen voor de zo gevreesde mislukking. 

 

Na een maand wachten is het dan vervolgens RKC Genk waar de eerste serieuze gesprekken plaats vinden. De gesprekken zijn goed en er lijkt perspectief, echter blijkt de club te kampen met zware financiële problemen. Na de eerste standaard vragen die een sollicitatie procedure met zich mee brengen gaat het voornamelijk over het managen van een club in financieel zwaar weer. Een mooie uitdaging, maar misschien niet de juiste stap op dit moment.

 

Begin december wordt dan bekend dat Fc Twente Joseph Oosting heeft ontslagen. De club draait met een 9de plek geen heel slecht seizoen, maar het komt niet overeen met de torenhoge ambities die de club heeft. Niet alleen wil de club Europees voetbal halen, ze willen graag aansluiting vinden bij de top 3. Na 3 weken blijft het echter stil en laat de club niks van zich horen. Bij Goedemorgen Eredivisie besluit Moussa om maar eens een balletje op te gooien.

 

FCTwentenieuws.thumb.png.abe2983803b915beb770158effa50782.png

 

De voetbalprimeur pakt het nieuws op en de supporters van vak P lijken het ook te zien zitten.

 

Twentesupporters.thumb.png.ddc1440b50af26753fe8126e8d781c56.png

 

Ze willen een grote naam en Dembélé lijkt perfect te passen in dat profiel. De sollicitatie gesprekken gaan als volgt:

 

 • Het betreft een contract voor anderhalf jaar, dit is voor beiden partijen perfect. Na een jaar zal gekeken worden voor een eventuele verlenging.
 • Er zal pas geld beschikbaar zijn bij verkoop van een speler. Twente is financieel gezond, maar besteed nu meer aan salarissen dan vooraf begroot.
 • De doelstelling is het behalen van Europees voetbal, het liefste met het ontwijken van de play-offs.
 • Volgend jaar wil de club weer gaan bouwen aan een financieel gezonde huishouding en een jongere kern binnen het elftal. 
 • De scouting staat vooral ingesteld op Nederland, België en Scandinavië. 
 • Er is ruimte voor eventuele extra stafleden mits nodig.

Als de puntjes op de i worden gezet kan op 1 januari eindelijk het grote nieuws naar buiten worden gebracht. Het nieuwe jaar begint bij Fc Twente met een nieuwe trainer en het is niet zomaar een naam.

 

Twenteeersteclub.thumb.png.996d9927b7c8836feb92cc4e4dce2e14.png

 

Fc Twente is dus de eerste uitdaging. We gaan proberen om de club financieel tot het niveau van AZ te brengen en kunnen hopelijk met Europees voetbal een mooie jongere kern neerzetten.

 

Zie in de spoiler het team, hier gaan we later verder op in.

 

Spoiler

Team1.thumb.png.602c9aedd5bce22408f90cd61a62a329.pngTeam2.thumb.png.6b9a53ef96cd93ab38aa5a25d8a375f3.png

 

 

@keano77 @De Raam @MNie Dank voor de likes!

Link to comment
Share on other sites

Banner.png.174fc339f4d583fb155c3c056dc8bf6e.png

 

In de vorige update heb ik al een screenshot gedeeld van het team, zie hieronder wederom de spoilers.

 

Spoiler

Team1.thumb.png.2dd054c782ab256980159f840eabd89b.pngTeam2.thumb.png.8c55b87cb1ff8b343031eae1ae11bf94.png

 

We beginnen op 1 januari bij Twente en dus een mooi moment om gelijk de selectie iets verder op pijl te brengen.

 

Korte scouting vergadering – eerste analyse

 

 • We hebben een sterke basis elf en op de CV positie na hebben we sterke back-ups.
 • Small en Brenet hebben een aflopend contract, deze willen ze nu niet verlengen, Smal vraagt tevens teveel salaris.
 • We moeten zorgen voor goede schaduwlijstjes mits er een goed bod komt op 1 van onze spelers.

Zie onderstaand de prioriteiten:

 

JanuariWindow.png.53c1d0ed018789e6023f7aa9a7cdc728.png

 

Terwijl de eerste wedstrijd is gespeeld (later meer) en Dembélé zijn team aan het voorbereiden is op de volgende wedstrijden komt opeens de technisch directeur zijn kantoor ingelopen.

 

Er is geen interesse bekend in de spelers, dus Moussa is benieuwd naar de verhalen die de beste man te vertellen heeft. En dan is daar het gevreesde bod, Bayer Leverkussen heeft Mees Hilgers op het oog gekregen en is na een jaar scouten overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten (terecht). De Duitsers brengen een bod uit van rond de 9 miljoen en openen hiermee de onderhandelingen.

 

Samen met de technische directeur bespreekt Moussa de zaak en besluiten ze een tegenbod te doen. Hilgers wil graag een stap maken, verdient dit ook en Bayer zou een perfecte vervolgstap kunnen zijn. 20 miljoen is nodig om de verdediger aan te trekken. Voor de beeldvorming, dit zou een uitgaand record zijn voor Twente en ook echt niet te weigeren.

 

Tot de grote verbazing van het bestuur gaan de Duitsers gelijk akkoord. 20 miljoen en 15% doorverkooppercentage. Dat is echt een niet te weigeren bod. Voordeel is wel dat we hiermee toch een transferbudget krijgen van rond de 10 miljoen.

 

TegoedbodopHilgers.thumb.png.dd0f8fa9dc37736b6ea96541f73c857f.png

 

De transfer van Hilgers vindt op 14 januari plaats en dit houdt in dat onze scouts al 2 weken hebben gehad om goede CV’s te zoeken. We komen tot onderstaand lijstje.

 

VervangingHilgers.thumb.png.995cd3fcf6b38192ee56d83671a720f5.png

 

Eriksson valt als eerste af, hij haat belangrijke wedstrijden en laat dit helaas ook vaak merken tijdens deze wedstrijden.

 

Mbuyamba kost rond de 8 miljoen en is hiermee echt te duur, we moeten de financiële situatie goed in de gaten houden. Pinas vraagt het dubbele aan salaris van dat van Hilgers waardoor het salarisbudget nog in de min komt en ook dat gaan we niet doen.

 

Japhet Sery Larsen van Brann dan? Yes, dat is de vervanger van Hilgers. Een Deen die actief is voor Brann mag zich gaan bewijzen, met zijn 23 jaar heeft hij ook een mooie restwaarde.

 

TransferLarsen.thumb.png.2204c0cf607289685a609067790b0425.png

 

Spoiler

LArsen.thumb.png.a1a141afdd6699d79c8981d48f97bc51.png

 

Mentaal is dit een uitstekende speler, denk aan zijn constantheid etc. Daarnaast is het een lekker felle verdediger die met 13 passing en 13 inzicht ook nog eens fantastisch kan voetballen.

 

We hadden na de transfers van Larsen en Hilgers nog wel de twee zelfde doelstellingen als voorheen, een CV en LW/SP.

 

Naast Larsen gaan we in ieder geval de selectie voorin versterken in de breedte. We maken wederom een selectie van een aantal spelers, maar besluiten uiteindelijk om niet 1, maar 2 spelers te halen. Eentje kan op LW/RW en de andere is een spits.

 

HaraldTAngen.thumb.png.a0e625acae420f321a5e1a3aa3b6737f.png

 

Bij Viking uit Noorwegen halen we Harald Tangen op. Een speler die vooral opvalt omdat hij niks niet kan (op koppen na). Mentaal gezien is hij erg goed en hij is met zijn veelzijdigheid een hele fijne speler in de breedte.

 

Spoiler

HaraldTangenstats.thumb.png.23ad92a8790d5f6f4dbb1bb900c13d62.png

 

TransferHaen.thumb.png.8cedcdc0d0f9b467ed3c61cee95a566b.png

 

Bij de Graafschap halen we vervolgens nog een spits op. Haen zijn contract liep af en we konden dus een goedkope deal sluiten. Haen is nog jong en zal dit seizoen als derde spits fungeren achter van Wolfswinkel en Boadu. Gezien Ricky zijn leeftijd en het feit dat Boadu is gehuurd geeft Devin Haen voldoende perspectief. Een jonge Nederlandse spits die telkens de goede beslissingen kan nemen als hij voor de goal staat.

 

Spoiler

DevinHAen.thumb.png.e878bad4e435baae338b237c758f0d0c.png

 

Een extra CV halen was vervolgens een iets lastigere taak. We hadden al veel profielen bekeken, maar alle spelers waren te duur of niet goed genoeg. Met nog 11 uur te gaan op transferdeadline dag komen we vervolgens bij een landgenoot van Moussa uit.

 

aldakhielhuur.thumb.png.bf8746b250abb66e8f5c12769a56409a.png

 

Ameen Al-Dakhil van Burnley. We betalen een stukje salaris en over de gehele huurperiode nog eens 160.000. We weten hiermee wel dat we een puike verdediger tot onze beschikking hebben. De Belg is allround een goede verdediger en kan daarnaast net als Larsen heel aardig meevoetballen.

 

Spoiler

Dakhiel.thumb.png.e435ed47d80a5a19701024cf5a4920fa.png

 

Overzicht.

 

Zo, de eerste maand op kantoor is voorbij, hoe de wedstrijden gingen zal ik later laten weten, maar de eerste transferperiode van Moussa is een feit.

 

januaritransfers.thumb.png.a51524a306d250c450d2b2a4d955718b.png

 

4 in en 4 out. Hilgers is de meest bekende naam die vertrekt, maar deze deal was financieel gezien niet tegen te houden. We hebben een vervanger gehaald en zijn in de breedte genoeg versterkt. Hiermee gaan we strijden voor onze doelstellingen, de beker en Europa, beiden zijn nog mogelijk.

 

Financieel.thumb.png.e6b286a9f6a584719f40bb7ed12c4973.png

 

Dit is de financiële situatie na de transferperiode. We hadden aan het begin net 6.000.000 op de balans met 2.000.000 transferbudget en een negatief salarisbudget. De transfer van Hilgers heeft ons in gezondere wateren gebracht en dit willen we zo houden ook. De gezondheid van een club moet altijd op één staan, dit hoef je Twente supporters niet uit te leggen.

 

@Keeza @keano77 @ElMarcos @dimihuyghe @Marius @MNie @vekie71

Bedankt voor alle reacties. We zijn begonnen met een aardige transferwindow. Volgende update gaat over de eerste wedstrijden. 

Link to comment
Share on other sites

Banner.png.418ee998ba85ba2dbc6acf108c2ca342.png

 

Clubnieuws

 

De eerste weken van Moussa zijn vrij rustig verlopen. Hilgers is vertrokken en vervangen en verder is het rustig toewerken naar de eerste wedstrijden. Wel wordt er flink gesleuteld aan de staf, de fysiotherapie moet een flinke update krijgen. Boadu, van Bergen en Sadilek moeten we namelijk allemaal 4 tot 5 weken missen met blessures.
 

Eredivisie

Een heerlijke wedstrijd om te beginnen. Moussa heeft 9 dagen gehad om zich voor te bereiden en deed dit met één oefenwestrijd tegen VVV (6-3 overwinning). We starten de competitie thuis tegen AZ en laat dit nou net één van onze grootste concurrenten zijn. De opstelling is omgezet en we gaan iets aanvallender voetballen dan de voorganger. Na 6 minuten ontploft de Grolsche Veste voor het eerst dit seizoen onder Dembélé. Sadilek ramt van 20 meter de bal binnen en het is een voorbode voor een fantastische middag. Smal, Boadu en Unuvar laten zich vandaag ook zien. Smal doet dit met een vrije trap van 22 meter. De back wil zich laten zien en heeft op dit moment een aanbieding van Lille op zak, helaas kunnen we zijn aflopende contract niet verlengen.

 

compwed1.png.f97cf46ba84f9e5a6ca3751589e60c6c.png

 

Na de heerlijke start in eigen huis mogen we voor de eerste uitwedstrijd naar de Goffert in Nijmegen. NEC speelt met een 4-2-2-2 erg compact en hier hadden we last van in het begin van deze wedstrijd. Tot overmaat van ramp komt de bal één keer hoog en goed voor de goal en heeft NEC Bas Dost. Na de tegengoal pakken we het gelukkig goed op en weet Daan Rots het tij al voor rust te keren. Na de rust lopen we weg en zien we de sluwe oude vos van Wolfswinkel weer eens scoren.

 

Compwed2.png.df558e3942d0f70727768e900572029e.png

 

Na de Goffert krijgen we zo mogelijk nog een veel moeilijkere uitwedstrijd. Feyenoord zit vol in de strijd om het kampioenschap en heeft alles te winnen tegen ons. We besluiten gewoon onze eigen spel te gaan spelen ondanks dat we in de Kuip spelen. En het werkt! We krijgen kansen, geven weinig weg en moeten onszelf nu alleen nog belonen. En dat gebeurd. In zijn debuut is het aankoop Tangen met een perfect afgemeten voorzet op Vlap. Vlap knikt deze kiezelhard binnen en we nemen 3! Punten mee uit de Kuip.

 

GoalVlap.thumb.png.f5c116ffb3fc4521f0185b881594159a.png

 

Compwed3.png.8389f1febd73197728c4a88388632362.png

 

Om deze maand te eindigen spelen we nog een thuis wedstrijd. Dit mocht ook wel na 2 lastige uitwedstrijden. Moussa wil ongeslagen blijven en weet dit met een hele zakelijke overwinning te bewerkstelligen. Twee keer is het Naci Unuvar die vanaf links het doel weet te vinden. Een zakelijke, maar belangrijke overwinning tegen RKC.

 

Compwed4.png.f0c7cbd133ef326460f4172672fc240d.png

 

KNVB Beker

We zitten verrassend genoeg ook nog in de KNVB Beker en hebben hier een lastige wedstrijd op het programma staan. FC Utrecht staat bijna het gehele seizoen al 4de en heeft in de beker nog een rekening open staan. Een spannende wedstrijd zou het worden ook. Een kolkende Galgenwaard gaf Utrecht bij vlagen vleugels. En toch, en toch gaan wij de volgende ronde spelen. Na 25 minuten is het Boadu die met een slimme intikker ons een ronde verder schiet.

 

Bekerwed1.png.71ec8b2ef56aaf024982bd40a022b92d.png

 

Stand

En zo staan we er nu voor. Een heerlijke 12 punten halen we deze maand en niet onbelangrijk tegen concurrent AZ. We staan 5e, maar alles ligt nog heel dicht bij elkaar.

 

sTand.thumb.png.a95392437c80ed2cc0b3578e1251acfb.png

Komende maand spelen we wederom tegen enkele concurrenten, maar nog belangrijker hebben we de volgende ronde(s) in de beker op het programma staan.
 

We hebben nog niet een duidelijke uitblinker in de club, de goals zijn mooi verdeeld over iedereen en het lijkt steeds meer een collectief te worden.


Trainer aan het woord

We hebben een heerlijke start achter de rug. Als je nieuw bent bij een club is het belangrijk om je stempel te kunnen drukken, maar nog belangrijker om de rust binnen een club terug te brengen. We hebben de selectie versterkt naar onze wensen en moeten er nu aan werken om een sterk collectief te vormen. Als we dit voor elkaar krijgen dan is Europees voetbal de beloning die we gaan halen aan het einde van dit seizoen.

 

@Keeza @keano77 @ElMarcos @dimihuyghe @Marius @MNie @vekie71

 


 

 

Link to comment
Share on other sites

Banner.png.bea6c1d2f2ceaeb1cf0a4790a1325d96.png

 

Clubnieuws

 

Eerlijk is eerlijk, er is niet veel te vertellen op dit moment wat betreft clubnieuws. De rust is weder gekeerd binnen de club en selectie, en Dembélé kan spreken van een prima start tot op heden. Wel zijn de volgende dingen bekend geworden:

 • Sem Steijn gaat zijn aflopende contract in 2025 niet verlengen, hij wil graag verder kijken.
 • Smal heeft bij Lille getekend voor na dit seizoen.
 • Brenet zal zijn opwachting gaan maken in het midden oosten na dit seizoen.

Eredivisie

 

Dan weer terug naar het voetbal. We spelen deze maand de kwartfinale van de beker en hier lag de focus ook stiekem wel een beetje op. We speelde na de kwartfinale een wedstrijd uit tegen Excelsior. Ongeacht het resultaat in de beker heeft het ons wel dure punten gekost in de competitie. Dembélé had zijn spelers nog rust gegeven, maar ze waren helaas geen schim van zichzelf en mogen Vlap nog bedanken dat hij met een individuele actie de 0-1 binnen schiet. Uiteindelijk zal Moussa in Rotterdam het eerste puntverlies verkrijgen.

 

Compwed1.png.0d4ed56d11a4924fba3e7a31a71818ec.png

 

De wedstrijd na Excelsior is een hele belangrijke. We spelen thuis tegen de grote concurrent Utrecht. De eerste helft hadden mensen beter kunnen overslaan. Er gebeurde niks en beiden ploegen weten maar 1 kans bij elkaar te spelen. In de rust zet Moussa het deels toch om zodat we wat meer gaan voetballen en iets meer rust krijgen voor en rondom de goal. Het werkt fantastisch. Steijn en Boadu schieten ons binnen 6 minuten naar een 2-0 voorsprong. Als Haen voor het eerst ook van zich laat horen is het klaar, zo denken we tenminste. Twee snelle goals van Utrecht bezorgen ons echter nog een spannende slotfase. Uiteindelijk lopen we 3 hele belangrijke punten in op de nummer 4.

 

Compwed2.png.2a54043fc12757bdce5cd9c8dd6a2c62.png

 

Onze laatste wedstrijd is er 1 tegen de Go Ahead Eagles. Hier kunnen we kort over zijn, een zakelijke overwinning die een extra lading had door ons bekeravontuur, hierover nu meer.

 

Compwed3.png.ac620f169f1f1aa87a2eb724a3b6e97b.png

 

KNVB Beker

 

De kwartfinale van de KNVB Beker. We spelen thuis tegen Sparta en dat mag geen probleem zijn. Net als tegen Utrecht voetballen we ons naar een 3-0 voorsprong en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. En ook net als tegen Utrecht geven we vervolgens nog bijna alles weg. Saito en Warmerdam laten ons nog even zweten, maar de halve finale tegen de Eagles is binnen!

 

Bekwed1.png.77329965b6f3250a0ac28632770255ad.png

 

Poeh, wat ga ik over deze wedstrijd vertellen. Dat we binnen 3 minuten de Grolsche Veste volledig laten ontploffen door een goal van Boadu? De sfeer was er één van de halve finale. Een prachtige tifo, vuurwerk en een ongekend kabaal op de tribunes. Het voelde alsof we deze wedstrijd onmogelijk konden verliezen en dat dachten we zelf ook. Na 3 minuten scoren we en we domineren eigenlijk de volledige wedstrijd, het enigste dat we verkeerd doen is dat we zelf te weinig scoren. En dan begint het feest.. 90+1, de eerste keer dat de Eagles in de tweede helft ons strafschopgebied van dichtbij zien. Het is een voorzet die net verkeerd valt voor ons en Willumsson maakt de 1-1 in de blessuretijd. Balen, maar niks aan te doen, snel zetten we enkele dingen om en verwachten we een verlenging te moeten spelen, maar dan zie ik dit.

 

Ikwistgenoeg.thumb.png.c8be8f0fe4750ac8d8307a56998789a2.png

 

Voor de mensen die zelf veel FM spelen, je weet genoeg op dit moment. Dit is de herhaling overigens waardoor de score al wordt weergeven. Dit is een vrije trap waarbij je het voelt aankomen. Nauber of all people schiet de bal van zeker 20 meter stijf in de haak achter Unnerstall. Ik kan jullie vertellen dat het heel stil werd in het stadion.

 

Bekwed2.png.c17c4918bee5e7f1402c8776052946f6.png

 

Stand

 

Na deze blamage gaan we maar snel door. De eerste tegenslag uit de nog prille carrière van Dembélé is een feit. Voordeel is wel dat we ons nu volledig kunnen richten op plek 4 in de competitie. We staan nu op punten gelijk met Utrecht en weten wat ons te doen staat.

 

Stand.thumb.png.9a3601ac4d1ac6344467b5de9d21e13c.png

 

Prijzen

 

Dan nog even een mooie eervolle vermelding voor het gehuurde talent van Ajax.

 

Unuvarpaktprijs.thumb.png.ae7e41f6ba4dc5560b2fa4e30e8865a4.png

 

@Keeza @keano77 @ElMarcos @dimihuyghe @Marius @MNie @vekie71 @Svenpunt

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...