Jump to content
Vacatures: Social Media & Site Staff ×

[IDS] [FM24] Cowdenbeath - The Blue Brazil - Geef de jeugd een kans


Djordison

Recommended Posts

new.png

Cowdenbeath FC - The Blue Brazil

Introductie

Het is voor het eerst dat ik aan een novelle ga beginnen. Het is vooral de bedoeling om jullie mee te nemen in de wondere wereld van FM. Normaal gesproken ga ik relatief snel door de seizoenen heen en blijf ik maar gaan. Vorige game twee keer tot 2060 gekomen met verschillende uitdagingen. Deze keer wil ik de save meer 'beleven'. Het rammen op de spatiebalk om zo snel mogelijk naar het einddoel toe te werken levert ook prachtige games op, maar het gevoel wordt naar mate de save vordert toch minder met het team. Dat wil ik dit keer voorkomen door en langzamer te spelen en jullie dus mee te laten genieten van deze game. 

 

Het uitgangspunt is de alom bekende 'Geef de jeugd een kans'-scenario. Om zonder aankopen en uiteindelijk met alleen eigen jeugdspelers de Champions League te winnen. Vorige editie duurde dit tot 2061, dus hou rekening met een lange game. Jullie hoeven geen uitgebreide en visuele hoogstandjes te verwachten. Het gaat vooral om de jeugd en het opleiden. Door middel van het bijhouden van statistieken probeer ik de ontwikkeling van de jeugd te laten zien. Hoe ver ik hier in wil gaan is echt nog een kwestie van uittesten, maar ik heb op het SI-forum een aantal prachtige voorbeelden gezien. 

 

Overigens sluit ik niet uit dat ik net als Titan een aantal uitdagingen mee pak in de game. Ik wil sowieso lekker allitereren en ga een poging doen om de Poképlayer mee te nemen, dat voorlopig op de achtergrond gebeuren. Ik ga het voor deze save in ieder geval wel bijhouden.

 

Club

Dan de club van dienst: Cowdenbeath FC. Alleen al vanwege de legendarische bijnaam, te weten: The Blue Brazil. Al schijnt niemand exact te weten hoe dit tot stand is gekomen. Opgericht in 1881 uit een fusie tussen twee teams in Cowdenbeath, Fife in Schotland. Eigenlijk is er maar weinig succes in de historie van de club terug te vinden. De langste onafgebroken periode op het hoogste niveau is van 1924 tot en met 1934. Hierna zijn ze nog maar twee actief geweest op het hoogste niveau in Schotland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1940 (waar ze na de oorlog ineens op het tweede niveau moesten beginnen) en het seizoen 1990-91. Dit leverde een overtuigende degradatie op met slechts drie overwinningen in 44 wedstrijden..

Spoiler

bf75047ac972bee40b7c824d494b5bb5.png

 

Kortom het is totaal geen hoogvlieger. Sterker nog de Schotse voetbalpiramide is jarenlang gesloten geweest. Pas sinds 2015 kan men via een play-off degraderen. De winnaar van een play-off op het vijfde niveau tussen de kampioen van de Highland en Lowland league mag het tegen de nummer laatst van de Scottish League Two (4e niveau) opnemen. Cowdenbeath wist hieraan twee te ontsnappen, maar in 2022 ging men ten onder tegen Bonyrigg Rose met 4-0 over twee wedstrijden. Het was de vierde degradant, na East Sirlingshire, Berwick Rangers en Brechin City. Geen van deze vier is tot op heden teruggekeerd in de piramide. Aan ons dus om hier verandering in aan te brengen.

 

Om het kopje historie af te sluiten is dit het palmares na meer dan 140 jaar voetbal:

2b9e58ad20d7492c413051a030700eff.png

 

Stadion

Nu het stadion waarin het moet gaan gebeuren. De bijnaam was één van de redenen waarom ik voor deze club koos en het stadion is een goede tweede. De teloorgang van de club is zichtbaar in het stadion. Het is geopend in 1917 en er is jarenlang aan hondenrennen gedaan. Vandaar de enorme ruimte om het veld en de stenen staantribunes. Als ik het moet geloven wordt er nu met stockcars geracet en komen hier meer mensen op af dan de wedstrijden van de thuisclub. In de spoiler een foto van boven. 

Spoiler

central-park-cowdenbeath-illus.jpg

 

Waar het echter voor mij mee begon was de YouTube-avonturen van Foory adventures. Dit is een gast die tijdens de lockdown alle stadions in Schotland af ging. Hij kwam in mijn tijdlijn voorbij en zo heb ik inmiddels elk stadion van Schotland al van binnen gezien. Een aanrader als van stadions en vervallen meuk houdt. Op 6 minuut 13 van onderstaande video komt hij aan in Cowdenbeath. Dan hebben jullie ook een beeld waar al mijn nieuwe wereldtalenten mogen gaan voetballen.

 

 

 

 

Edited by Marius
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

new.png

Cowdenbeath FC - The Blue Brazil

 

Voetbal in Schotland

Iedereen kent Celtic en Rangers als de twee absolute grootmachten van het Schotse voetbal. Samen goed voor 108 van 127 vergeven titels in het land. Een ongekende tweestrijd waarin sinds de Tweede Wereldoorlog slechts zes andere teams één of meerder malen een titel veroverden. Het gaat om Hibernian (3 titels), Aberdeen (4), Hearts (2), Dundee, Kilmarnock en Dundee United (allen 1). De laatste keer dat de zegereeks van de grote twee onderbroken werd was het seizoen 1984-85. Onder leiding van Sir Alex Ferguson won Aberdeen met zeven punten voorsprong op Celtic de titel. Momenteel 38 jaar geleden dus. Uiteindelijk wordt dit ook ons doel. De hegemonie van de grootmachten uit Glasgow gaat normaal gesproken nog wel even duren, maar Cowdenbeath komt er aan!  

 

Voetbalpiramide

Sinds 2015 is er dus sprake van een open piramide en levert het dus promotie tussen de Scottish Professional Football League en de amateurniveaus op. Er zijn hierdoor echt al een aantal verschuivingen gaande en er staan steeds meer teams in de rij om deel te nemen aan de SPFL waardoor de teams onderin de piramide in de problemen keren en tot nu toe in ieder geval niet terug weten te keren. Sterker nog, behalve Brechin City staan alle voormalige deelnemers aan de voetbalpiramide in de onderste helft van het vijfde niveau. 

 

De andere kant van de medaille is dat de gepromoveerde teams laten blijken voetballend een aanwinst te zijn voor het Schotste voetbal. De opmerkelijkste ploeg is Cove Rangers. Zij zijn na promotie binnen de piramide nog twee keer door gepromoveerd en waren dus vorig jaar deelnemer aan het tweede niveau (Championship). Ook Edinburgh City en Kelty Hearts zijn al doorgestoten naar het derde niveau. Er is dus van alles mogelijk.

 

Het competitieoverzicht in het Schotse voetbal zien jullie in bijgevoegde overzicht in de spoiler. Hieronder zijn nog een aantal competities aanwezig, maar die zullen niet zichtbaar zijn in game en dus nu dus niet ter zake.

 

Spoiler

ae603a3d29f6db49181e74558a5baac3.png

 

Lowland League

 

Cowdenbeath is deelnemer aan de Lowland Football League. Een competitie met 18 teams die uiteindelijk over 34 wedstrijden gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden. Er zijn eigenlijk twee opvallende zaken in deze competitie. Als eerste is de deelname van B-teams. Celtic en Hearts sturen hun reserves om ervaring op te doen in het seniorenvoetbal. Beide teams mogen niet promoveren en vormen dus geen gevaar voor onze titelaspiraties. 

 

Het tweede aparte aan deze opzet is eerder al benoemd. Een titel levert geen direct promotieplek op. De winnaar van de competitie mag in een play-off tegen de winnaar van de Highland League. De sterkste van deze twee neemt het op tegen de nummer laatste uit de League 2. 

 

Dit zijn de deelnemers aan de Lowland League. Geografisch (je verwacht het niet) aan de zuidkant van Schotland gesitueerd. Opvallendste verschijningen naast de eerder genoemde B-teams zijn de voormalige deelnemers aan de SPFL: East Stirlingshire, Berwick Rangers en Albion Rovers. De laatste is de meest recente degradant uit de League 2. Overigens is het voor de topografen onder ons wellicht nog interessant te vermelden dat Berwick Rangers in Engeland ligt. Vanzelfsprekend aan de grens met de noorderburen en aangezien de reisafstanden naar de Schotse tegenstanders flink korter nemen zij al die tijd al deel in Schotland.

 

De laatste bekende is wellicht Gretna 2008. Een herrijzenis van het voetbalsprookje en -speeltje van een miljonair uit Gretna die na de toelating in 2003 binnen vier jaar drie keer promoveerde naar de Premiership en als verliezend finalist van de Schotse FA Cup zich in 2006 het jaar erop al deel mocht nemen aan de UEFA Cup. In 2008 was de club alweer failliet doordat de eigenaar ziek werd en er geen geld meer binnen kwam.

 

1e11b818f9397a58a278e797818c1861.png

 

Tot zo ver een introductie van het Schotse voetbal. De volgende keer zal ik de selectie eens doornemen. Voor nu in ieder geval bedankt voor de succeswensen! Als jullie tips of opmerkingen hebben wordt dat ook gewaardeerd. Aangezien ik een beginneling blijf voorlopig.

 

@ElMarcos @bas huijsmans @Titan @MNie

 

Als je niet meer getaged wil worden dan hoor ik het ook graag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Djordison
Zes teams
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

new.png

Cowdenbeath - The Blue Brazil

De selectie

Onderstaand de selectie zoals ik hem aantrof. Dit zijn direct ook alle spelers van de club en zitten geen spelers in de -18, dus ik zal het hier ook mee moeten gaan doen. Zo op het eerste gezicht vallen de vijf huurspelers op, dat is voor nu extra kwaliteit. Voor volgend jaar betekent dit een extra smalle kern met het verlies van vijf spelers en vooralsnog willen Mc Donald, Rodden en Jack nog niet verlengen. Dan zou ik voor volgend jaar acht spelers minder hebben. Het belang van de jeugdopleiding mag zich dus al snel gaan bewijzen. 

 

Jullie zien het al in de geselecteerde posities, maar ik heb besluiten om een smalle 4-3-3 te spelen. Dat past momenteel bij de selectie, aangezien in de as redelijk wat kwaliteit aanwezig is. Het nare van de huurconstructies is dat die van Cunningham, Duncan en Garcia op 1 januari aflopen. Ik mag er natuurlijk niets mee doen, dus vanaf de jaarwisseling begint de groep al smaller te worden.

 

391655fabc8095050c409b5dcf5dceeb.png

 

Competities en bekers

We zijn dus deelnemer aan de Lowland Football League. Daar gaat ook onze volledige focus op in eerste instantie. We nemen namelijk ook deel aan vijf bekers. Volgens goed Brits gebruik is er sprake van een Schotse FA Cup en de Schotse League Cup, maar tegelijkertijd nemen wij ook deel aan de Non-League Cup. 

 

Geografisch gezien zijn er nog twee kleine bekers waaraan we deel mogen nemen. Het gaat om de South Challange Cup voor het zuiden van het land en de Fife Cup voor de voetbalclubs residerend in de county van Fife. Allemaal niet belangrijk, maar genoeg wedstrijden in ieder geval voor deze smalle kern.

 

Tussenstand

De competitie verdient dus alle aandacht om direct om promotie te kunnen strijden. We liggen redelijk op schema moet ik zeggen. Beide B-teams doen niet ter zake en dus strijden we voorlopig met Trenant om de play-offs. Eigenlijk wel tevreden aangezien we als 5e ingeschaald werden door de bookmakers. 

 

We hebben aanvallend voetbal totaal omarmd en leven volgens de filosofie om er één meer te maken dan de tegenstander. Soms twijfel ik of aan het tennissen zijn. Ik heb namelijk als 6-0, 6-2, 6-3 en 6-4 voorbij zien komen. Het hoort ook een beetje bij deze editie met al de aangeraakte afstandsschoten die tot doelpunt gepromoveerd worden. Het levert in ieder geval deze tussenstand op:

 

f897f5e099d816374c6fbae1b63773fb.png

 

Hierbij moeten we nog wel opmerken dat het inmiddels 1 januari is geworden. Het heeft tot gevolg dat onze drie huurspelers terugkeren naar hun moederclubs. Vooral Michael Cunningham laat een gapend gat achter. Nu 23 duels was hij al goed voor 26 goals en 3 assists. Dat wordt voor de andere wel een stapje bij doen. Ter illustratie voor het niveau z'n attributen in de spoiler.

 

Spoiler

d9117e64d4e3a5c5a5cfc2cad0403c39.png

 

Jeugdinstroom

Nou, de eerste voorbeschouwing van de jeugdinstroom is binnen. Ik vind hem persoonlijk maar verwarrend. Het is een uitstekende jeugdlichting, maar er zitten eigenlijk geen goede spelers in. Redelijk kolderiek zou ik de preview noemen. Wellicht heeft dit te maken met mijn hoofd jeugdopleidingen. Spelerskwaliteiten en - potentieel beoordelen zijn niet echt zijn sterke punten, allebei slechts beoordeeld met een 3. Een goed karakter heeft hij ook al niet, dus die ga ik volgend jaar vervangen.

 

24c96238543ef94c25f5a0f11db738b8.png 

Reacties en tags

@ElMarcos vorig jaar moest ik 9 divisies door in Noorwegen, dus hopelijk gaat dit mij meevallen.

@Djurovski en @keano77 Tweemaal dank!

@Marius Nee, de eerste vier divisies zijn standaard speelbaar in FM. Ik heb een database in de workshop gevonden die tot en met het 10e niveau gaat. Ik heb de eerste zes hiervan speelbaar gemaakt.

 

@ElMarcos @bas huijsmans @Titan @MNie@keano77

 

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Met een derde plaats sta je er mooi voor en doe je mee om promotie. De jeugdinstroom stelt wel een beetje teleur denk ik, want zeker op dit niveau hoop je daar wel wat spelers te krijgen die wat potentie hebben. De selectie zelf ziet er op zich prima uit voor het niveau waar je op speelt.

Link to comment
Share on other sites

new.png

Cowdenbeath - The Blue Brazil

 

De competitie

Het was zonder topspits na de jaarwisseling toch echt zoeken. Het begon allemaal nog overtuigend en na een 1-0 zege op directe concurrent Trenant was de platte kar al besteld en de champagne koud gezet. Niets bleek minder waar en we wonnen de volgende drie wedstrijden niet waardoor het spannend werd en bleef. Door het vertrek van Cunningham de tactiek omgegooid naar een klassieke 4-3-3 met buitenspelers. Dat zorgde alleen maar voor mindere resultaten en erger nog voor minder veld- en kansenoverwicht tijdens de wedstrijden. Uiteindelijk gewoon weer de smalle 4-3-3 gaan speler met 'gemaakte' spitsen. 

 

De smalle kern en vele bekers zorgden voor vermoeidheid, maar gelukkig waren er vrijwel geen blessures. Door de rits aan overwinningen (behalve Albion Rovers) waren we één wedstrijd voor het einde al zeker van de titel, eh... promotie. Waar ik promotie zei bedoelde ik play-offs, stop de tijd. We mogen dus de play-offs in tegen één van de noordelijkste teams uit het land Brora Rangers. Tijdens de volgende update zal ik jullie meenemen in de resultaten hiervan.

 

223af0229c5713fc44842e206569d08f.png

 

De competitiewedstrijden na de jaarwisseling gingen als volgt:

Spoiler

d15c41265100c8123303073f4646c7fe.png

 

De bekers

Als gezegd vijf bekers waar we deel aan namen. Ik ga niet alle screens delen, want de meesten doen niet ter zake. Ik neem ze wel kort even door. De FA Cup heeft het meeste aanzien en levert ook het meeste geld op. De eerste twee ronden moesten we tegen teams van ons niveau: Straphspey Thistle en Lossiemouth uit de Highlands. 5-3 n.v. en 2-0 waren vrij overtuigende zeges. In de derde ronde kwamen de Championships teams erbij. Een thuisloting tegen Dundee United kregen we voor onze kiezen. Qua financiën was het prima met ongeveer 50k erbij. Na drie snelle goals voor Dundee werd het eindresultaat nog zeer behoorlijk met 2-3.

 

De South Challenge Cup kwamen we tot de 3e ronde en verloren we van Dunbar United, een niveau lager. De League Cup doen we schijnbaar volgend jaar pas voor het eerste mee, terwijl hij nu wel al in het competitieoverzicht stond. De Lowland League Cup is alleen voor teams uit onze competitie en we kwamen dan ook met gemak door de groep en verloren pas in de finale tegen Civil Service. Hier werd het wedstrijdschema echt een probleem, want hij viel tussen de play-offswedstrijden. Desalniettemin was dit wel de eerste kans op een prijs die verloren ging.

 

De laatste beker is misschien wel de minst bekende. Het is echter wel de eerste prijs onder mijn leiding geworden, dus wil ik hem toch even noemen. De Fife Cup met alleen maar teams uit de county van Fife. Dunfermline stuurt bijvoorbeeld de onder 18 en wij mochten met het eerste elftal deelnemen. De finale was tegen Dundonald en leverde, tegen de verhouding in, een 2-0 zege op. 

Spoiler

8627fed1942046d0ac61a4fed07e9720.png

 

Ontwikkeling van de club

Er is best veel gebeurd in het afgelopen half jaar. In de tussentijd zijn we namelijk overgenomen en mocht ik een nieuw contract tekenen. De overname was door een lokale bestuurder en veranderde eigenlijk niets. De twee belangrijkste zaken zijn de investering in de jeugd. Het budget voor de jeugdopleiding is omhoog en de jeugdscouting is uitgebreid. Ik zal de ontwikkeling van de club ook in excel bijhouden en wellicht komt het tijdens een andere updates uitgebreider aan de orde. Evenals de jeugdlichting. Daar wil ik de focus op leggen, maar ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik dit wil presenteren.

 

Eén heuglijk feit kan ik wel al delen. De eerste speler uit eigen jeugd heeft al meegedaan.

a5c83270240f66c061e1221170f294dd.png

 

 

Reacties en tags

 

@Marius Het is even zoeken geweest en we hebben behoorlijk minder goals gemaakt. Gelukkig staat er altijd iemand en dit keer was het 37-jarige Kevin Smith met meer dan 15 goals in het nieuwe jaar.

@MNie @19CH98  De jeugdlichting ga ik volgende keer uitgebreid laten zien, maar er zitten toch wel drie a vier bruikbare spelers tussen. Of het goed genoeg is weet ik niet, maar het zal toch echt moeten.

@Djurovski We zijn overeind gebleven en mogen in ieder geval een poging wagen voor promotie.

 

@ElMarcos @bas huijsmans @Titan @MNie@keano77

 

Fijn dat jullie reageren en meelezen. Ik nodig jullie uit om te reageren als jullie het graag anders willen zien. Ik worstel nog een beetje met de vorm en waar ik de focus op wil leggen. Voor nu hou ik het bij twee keer een half jaar en dan de play-offs apart (mochten die er zijn) en daarnaast een update over de selectie en jeugdinstroom (ook al is die al in maart natuurlijk). 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Elke prijs is er een dus fijn dat je er in ieder geval eentje hebt. De hoofdprijs is echter promotie en of dat gelukt is weet ik natuurlijk nog niet. Ik geef je echter een goede kans. Daarnaast leuk om te zien dat er al wat jeugd mee komt doen bij het eerste team!

Link to comment
Share on other sites

new.png

Cowdenbeath - The Blue Brazil

 

Play-offs

De veelbesproken play-offs zijn aangebroken. Als afvaardiging van de Lowland Football League mogen we het opnemen tegen de winnaar en kamioen van de Highland Football League. Het is Brora Rangers geworden en zij zijn inmiddels vijfvoudig winnaar van Highland League. Ze zijn kampioen geworden met 81 punten. De kanttekening die hier bij te plaatsen is, is dat zij geen last hebben van sterke B-teams in de competitie. Ik heb er dus eigenlijk wel vertrouwen in, aangezien wij de vertegenwoordiging zijn van veel dichter bevolkte zuiden zijn en gewoon een sterkere competitie hebben. Voor jullie beeldvorming en de geografische kennis een overzicht van de reis de beide ploegen één maal zullen moeten afleggen.

 

7222bfd417fc9baafe6f6dd9bc60e944.jpg

 

Heen- en terug

Allereerst mogen we thuis aantreden tegen de noorderlingen. We zijn eigenlijk de hele wedstrijd beter en winnen dan ook verdiend met 2-1. We komen 2-0 voor door goals van McLaughlin en Hall. Vooral de laatste is opvallend. Ik denk dat het de oudste speler is die bij in FM ooit basis heeft gestaan. 39 jaar oud is Dougie Hall, penaltyspecialist van beroep en ook gewoon nog voor een jaar bijgetekend. 

 

De terugwedstrijd moesten we dus in de echte hooglanden spelen. Alleen Wick is nóg noordelijker dan Brora Rangers van de semiprofessionele clubs. Na de busrit van 4 uur komen we ook daar niet in de problemen. Afstandsschoten zonder gevaar worden op ons afgevuurd en pas in de 93e minuut heeft dit voor Brora succes. Hiervoor hebben wij al drie keer toegeslagen met Rodden (inmiddels verlengd), Smith en Jack (ook verlengd). Over twee wedstrijden zijn we dus overduidelijk de betere en ligt de eerste horde achter ons.

 

c6a48d84f6a3ef2bba54abc998e70dbf.png

 

Play-off League 2

We gaan er dus gelijk voor. Poging één om promotie af te dwingen naar de Schotse voetbalpiramide. Het voelt als een belangrijk moment, zeker gezien ik geen talenten heb die er direct klaar voor zijn. Na dit seizoen gaan er toch nog twee huurspelers weg. Daarvan is MacDonald er één (als DM) die ik niet zo maar vervang. 

 

Met slechts 22 uit 36 wedstrijden is Elgin City 10e en laatste geworden in de League 2. Sinds de eeuwwisseling zijn onafgebroken lid van League 2. In deze periode doen ze vier keer mee met de promotieplay-offs naar League 1 en dit wordt nu de derde keer voor lijfsbehoud binnen het (officiële) betaalde voetbal in Schotland. Jullie zien Elgin op de kaart van Brora liggen, dus we hoeven in ieder geval minder ver te reizen.

 

Heen- en terug

Het voordeel ligt voor het tweeluik bij ons. We starten namelijk in Elgin en óf we starten. Binnen 18 seconden ligt de bal al in het Elginse doel en staan we 0-1 voor door Jack. Binnen 20 minuten staat het zelfs 1-3, omdat Hill weer binnenschiet van 11 meter en Jack nogmaals toeslaat, waarna Elgin binnen de minuut alweer scoort. Dan gebeurt er langs niets, tot er weer twee keer binnen de minuut gescoord wordt. Keurig verdeeld overigens: eerst 2-3, waarna MacPherson er 2-4 van maakt. Wat een weelde!

 

Thuis slaan we weer twee keer toe in de eerste helft. Dit zorgt er voor dat we heel zenuwachtig hoeven te worden. Al doet de einduitslag van 3-4 vermoeden dat het billenknijpen was. Jack maakt er weer twee en Jordan kopt een corner binnen om ons de promotie te bezorgen!

 

7993c380615b2caba7397556da489efc.png

 

Conclusie

De promotie is binnen! Dat voelt goed moet ik zeggen, want anders was het de komende jaren wellicht lastig geworden. Ik ben er ten opzichte van het begin van het seizoen gewoon op achteruit gegaan. Vijf huurlingen gaan ons verlaten en er nog één basisspeler die niet wil verlengen. Adam MacDonald wil voorlopig nog niet bijtekenen. Ik heb wel wat kwaliteit vanaf de bank, maar daarna moet ik al terugvallen op jeugdspelers. Die zijn op het middenveld niet rijkelijk bedeeld met talent helaas. 

 

League 2 dus volgend jaar. Het zal in ieder geval goed zijn voor onze reputatie en financiën. Voetballend heb ik mijn vraagtekens. Het gat tussen Elgin City en nummer 9 Spartans was 17 punten. Dat gat moeten we zien te dichten en ik durf geen weddenschappen aan te gaan dat dit gaat lukken. Dat zijn zorgen voor later, want nu gaat heel de selectie feesten in het naast het stadion gelegen Indian Palace. ;c

 

De selectie en jeugdspelers komen in volgende update aan de orde. 

 

Reacties en tags

 

@Djurovski gekopieerd systeem vanuit andere jeugdgames. Het biedt overzicht in de verschillende jeugdlichtingen. 24 is in dit geval het jaartal van de jeugdinstroom. A t/m P is op welke volgorde de talenten worden ingeschaald. Je hebt bij de instroom natuurlijk Elite talenten, Top talenten e.d. In mijn geval waren er drie Elite talenten dat zijn de eerste drie in het overzicht en zij krijgen dan ook de toevoeging A, B en C. Kortom vooral voor mijn eigen overzicht en vermaak. Kijken of die sterren überhaupt iets zeggen. ;)

@19CH98 en @Marius bedankt weer voor jullie reacties en jullie vertrouwen was terecht, haha!

 

@ElMarcos @bas huijsmans @Titan @MNie@keano77

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Fijn dat de promotie binnen is, zoals ik al eerder zei heb je in de Schotse voetbalpiramide een enorm voordeel als je eenmaal in de League Two bent aanbeland. Voor komend seizoen is dat dus jouw voordeel waarbij je in theorie na 36 nederlagen in 2 wedstrijden je seizoen kan redden. Ik maak mij dus ook zeker geen zorgen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...