Jump to content

[FM24] Bayer 04 Leverkusen Fußball: Wir schaffen das


Reidar.

Recommended Posts

Schermafbeelding2023-11-14om23_58_13.png.f1d4b848e6cd992d615a9546ee6e4389.png

 

Kick off – 2023/24

 

We gaan terug in de tijd, terug naar het seizoen 2023/24, het seizoen dat ik voor het eerst manager werd van Bayer. Zeker niet te verwarren met Bayern uit München. De recordkampioen zocht geen nieuwe trainer, maar Bayer 04 Leverkusen wel. Zoals velen van jullie weten is het een van de grootste clubs uit het Duitse voetbal. Helaas zijn we alleen nog nooit kampioen geworden, we krijgen de bijnaam Vizekusen oftewel Neverkusen. De betekenis: Eeuwige Tweede. Een bijnaam waar de club graag vanaf wil en waar de club onder leiding van Xabi Alonso ontzettend veel vertrouwen in had om dit te kunnen veranderen. Had inderdaad. Xabi Alonso is geen trainer meer van Bayer 04 Leverkusen, mijn vriend kon de lokroep vanuit Madrid niet weerstaan. En toen kwam ik.

 

Gerespecteerd voetballer? Nee eigenlijk niet, maar wat verwacht je van een IJslander. Toch heb ik mijn stappen weten te zetten in de jeugdopleiding en was ik verrast dat Simon Rolfes bij mij uit kwam. Reidar Burgardson, de nieuwe manager van Bayer 04 Leverkusen. Deze ploeg had een droom, deze club had een droom: kampioen worden. Dat is ons gezamenlijk doel en daar gaan we alles voor in het werk stellen. 

 

Transfers 

Als we terug kijken op een analyse van de gehele club, dan waren alle randvoorwaarden aanwezig om voor deze successen te gaan. Een goed jeugdopleiding, een prima stadion (wel aan de kleine kant) met 30.000 zitplaatsen en ruim 26.000 fans op de wachtlijst voor een seizoenkaart. Binnen de selectie had ik de beschikking over een grote getalenteerde ploeg. Met mannen als Wirtz, Schick, Xhaka, Grimaldo en Frimpong moesten we flitsend en sprankelend voetbal kunnen spelen. Daarnaast waren er voldoende spelers vanuit het Onder 19 teams de in de breedte de ploeg konden versterken. De uitdaging werd alleen om de ploeg compleet te houden. 

 

Doordat het grote geld uit de Premier League lonkte raakten we twee toppers uit de selectie kwijt aan Chelsea in de winterstop. Patrik Schick was de onbetwiste doelpuntenmaker van de selectie, alleen iedereen heeft een prijs. Voor Patrik werd ruim 100 miljoen geboden en ik besloot zijn strik zelf te vouwen. Een dag eerder zette Exequiel al zijn handtekening op Stamford Bridge. Een zure nasmaak, maar gelukkig konden we met Andre en Karim Konate orde op zaken stellen en bleef de selectie intact. Dat Elias Jelert vanuit Kopenhagen richting de BayArena kwam had er alles mee te maken dat grote clubs maar bleven trekken aan Frimpong. Met het oog op de toekomst mocht Elias al vast wennen aan ons niveau. 

 

Schermafbeelding2023-11-16om18_58_53.thumb.png.31bdbcfbfcc7d0aad35395b2afb20ce5.png

 

In een volgende update breng ik jullie op de hoogte van mijn eerste volledige seizoen als manager in Leverkusen, kunnen we Bayern verslaan?

 

 

@ElMarcos @Kyrill @Titan

 

Edited by Reidar.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...