Jump to content

[FM24] Von den Königsblauen über die Roten Bullen bis hin zum Stern des Südens


John Terry 2.0

Recommended Posts

banner.png.d31f5ad147895ceaa8e1e90b558dd81f.png

 

Gera.png.d80cf20e3bf367f7bde739791a5f17a6.png

 

Gelsenkirchen - FC Schalke 04 heeft zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach afgerond met de komst van Karel Geraerts (41). De Belgische coach van het jaar 22/23 ondertekende een tweejarig contract en zal vanaf morgen de trainingen leiden. 

 

'We zijn uitermate tevreden dat we vandaag Karel mogen voorstellen als de nieuwe hoofdcoach van de club. Sinds de start van onze zoektocht stond hij met stip op 1 en we kijken uit naar de samenwerking. De werklust van Karel kwam duidelijk naar voor in onze gesprekken en die mentaliteit match perfect met het DNA van de club.' aldus Peter Knäbel. Ook sportief directeur, André Hechelmann, was onder de indruk van de kennis van Geraerts over club en de huidige selectie. 'Als je gesprekken voert met iemand die duidelijk zijn huiswerk heeft gemaakt, dan geeft dit enorm veel vertrouwen. Hij gaf een duidelijke analyse over zijn methodes en de manier waarop hij de club opnieuw naar de Bundesliga wil leiden. Daarnaast is Karel in staat om, naast individuele spelers, een team te laten groeien met de juiste waarden. Iets wat hij bij Union heeft getoond en in onze situatie een meerwaarde kan bieden.'

 

Voor Karel Geraerts is Schalke zijn allereerste taak in het buitenland, maar die 'druk' schrikt hem zeker niet af! 'Ik ben volledig klaar om deze prachtige opdracht te omarmen en ik kijk er enorm naar uit om deze club met zijn ongeziene entourage opnieuw op de rails te krijgen. Vanaf morgen gaan we aan de slag en wil ik met een positieve mindset en de juiste werklust de voorbereiding aanvatten om zo de basis te leggen voor het nieuwe seizoen. Als club moet de ambitie het hoogst mogelijk zijn, al zal het geen gemakkelijke opdracht worden. Toch wil ik alles in het werk stellen om deze ambitie waar te maken.' aldus Geraerts. 

 

Nieuwe omkadering

Met de komst van Karel Geraerts zullen er ook een aantal wijzigingen doorgevoerd worden in de technische staf. René Maric (30, Oostenrijk) werd alvast aangesteld als de nieuwe T2. Een bewuste keuze aangezien Maric ervaring heeft in de Bundesliga door onder meer te werken voor Mönchengladbach & Dortmund. Hierdoor is Matthias Kreutzer niet langer aanwezig op het trainingsveld, maar zal hij verder aan de slag gaan als prestatie analist in samenwerking met Lars Gerling & Marvin Begemann. Simon Henzler blijft wel op post als keeperscoach. Met Jack Ade (40, Engelsman) werd nog een extra conditietrainer aangeworven. Ade heeft een verleden bij Liverpool & Rangers. Ook het medische departement kreeg versterking met de komst van Gert Vandeurzen (59, Belg - ex-Union) & Emili Ricart (60, Spanjaard - ex Barcelona & Vissel Kobe) als fysiotherapeuten.

 

----

Volgend deel: Wie is Karel Geraerts?

Edited by John Terry 2.0
Link to comment
Share on other sites

banner.png.d31f5ad147895ceaa8e1e90b558dd81f.png

 

financ.jpg.b3dba87529d44fd72ba3717e43a86978.jpg

 

Gelsenkirchen - De donkere (financiële) wolken boven de VELTINS-arena blijven zich meer en meer samenpakken. Via de officiële clubkanalen liet Schalke weten dat het voor onbepaalde tijd onder curateel bewind komt te staan. De schuldenberg van de Schalke liep intussen op tot € 310 miljoen euro. De club liet alvast verstaan enkele noodgedwongen (sportieve) maatregelen te nemen. 

 

Ondanks de ruime achterban, een heel aantal Europese campagnes en de verkoop van enkele bekende namen zit Schalke 04 al enkele jaren in 'vieze' papieren. Het kaartenhuisje viel vanaf 2019 in mekaar nadat de pandemie snoeihard toesloeg en de voetballerij moest doorgaan zonder toeschouwers. De matchinkomsten zijn voor Schalke een uiterst belangrijke bron. Vervolgens nam de club ook de beslissing om de samenwerking met Gazprom als hoofdsponsor stop te zetten waardoor er wederom een inkomstenbron wegviel. Ook op sportief vlak liep het niet volgens plan en degradeerde het team waardoor er heel wat inkomsten slonken en investeringen omhoog gingen om het team opnieuw te doen promoveren. Dit lukte, maar na één seizoen staat het opnieuw in de 2. Bundesliga waardoor de investeringen hoger liggen dan de beoogde inkomsten. Daarnaast nam de club afscheid van heel wat coaches die eveneens recht hadden op een ontslagpremie. Dit alles leidde tot deze financiële wansituatie die dringend moet opgelost worden.

 

Gevolg: noodgedwongen verkoop van spelers

Een van de eerste maatregelen die genomen werd was de verkoop van een aantal spelers. Zo liet de club tijdens de zomer al heel wat zware contracten vertrekken en liet het nu ook onder meer Henning Matriciani (€ 1.8 miljoen, Girona), Max Grüger (€ 375.000, Genk) en toptalent Assan Ouédraogo (€ 350.000, Bayern München) vertrekken. Vooral het vertrek van Ouédraogo aan een uiterst lage prijs werd met heel wat commotie ontvangen onder de Schalke fans. 'We begrijpen de frustratie bij de achterban zeer goed, maar de marktwaarde van Assan lag op dit moment gelijk met de geboden prijs al weet ik ook dat dit veel te laag is in vergelijking met zijn toekomstige waarde.' aldus Christina Rühl-Hamers die door de raad van bestuur naar voor werd geschoven als de nieuwe financiële directeur. 

 

Naamloos-3oue.jpg.95f9ff50617f6758a6930bb2eadbe4a6.jpg

 

Oplossingen in de maak

Het curatele beleid is volgens diezelfde Rühl-Hamers een tijdelijke tussenstap, maar één die nodig is. 'Op dit moment werken we volop aan een structureel afbetalingsplan dat moet goedgekeurd worden en om met een zo sterk mogelijk dossier te komen is een gedetailleerd inzicht nodig. Door enkele noodoplossingen te hanteren, waaronder de verkoop van spelers, kunnen we een nieuwe basis leggen om zo snel mogelijk opnieuw op eigen benen te staan. Daarnaast hebben we opnieuw een hoofdsponsor te pakken die de club wil ondersteunen en werken we verder aan enkele belangrijke partnerships. Ondanks de degradatie kunnen we heel wat aantrekkelijke affiches voorleggen die dan weer invloed zullen hebben op de wedstrijdinkomsten. In een ideale wereld zouden we volgend jaar opnieuw de stap omhoog moeten zetten om zo dan weer hogere inkomsten te genereren vanuit tv-contracten etc. We vragen aan de fans om vertrouwen te hebben in het bestuur, we doen er alles aan om dit om te zetten.' 

 

-------------

Volgend deel: voorbereiding / blik op Geraerts

 

@MNie @Djurovski @xJordinosaur @Marius @JoonsterkeBE @Mordurette @broabander @Tim Windt @Svenpunt @keano77 @19CH98

Intussen kreeg ik het bericht dat er een nieuw (tijdelijk) bewind is en aan de transfers kan ik helemaal niets doen ...

deze worden door het bestuur afgerond waardoor de bedragen belachelijk laag liggen

Iedereen bedankt voor de reacties!

Link to comment
Share on other sites

banner.png.d31f5ad147895ceaa8e1e90b558dd81f.png

 

geraerts.jpg.60e30e34a05659f9ca90bb39e64f5f88.jpg

 

/ TACTIEK: FLEXIBEL SYSTEEM MET TWEE SPITSEN /

Voor de achterban was het natuurlijk uitkijken naar de formatie waarmee Geraerts voor de dag zou komen. De Belgische T1 goot de kernwaarden vanuit Union duidelijk in zijn nieuw elftal. Zo wil Geraerts steeds vanuit een stevig blok (4 mans defensie) naar voor voetballen waarbij de twee spelers voor de verdediging mee druk zetten. Schalke beschikt over een aantal middenvelder met hetzelfde, jagende, profiel. Geen creatieve spelers, maar kilometervreters die graag de duels opgaan. Eens de druk resultaat zal opleveren kunnen de flankaanvallers aan de slag met het pompen van ballen in de zestien, want met Terodde & Polter beschikt Schalke over twee kopbalsterke aanvallers. Een belangrijk punt in het offensieve luik van Schalke. De snelle omschakeling lijkt dus de rode draad doorheen de tactische richtlijnen want waar nodig kan er omgeschakeld worden naar een ruit. 

 

 

/ ELFTAL: RUIMTE VOOR YOUNGSTERS /

Door het vertrek van een aantal spelers tijdens de voorbereiding alsook een aantal blessures moest Geraerts in de eigen (jeugd)rangen uitkijken naar nieuwe spelers. De jeugdwerking van Schalke leverde al heel wat talenten op en ook nu stromen er enkele jongens door. Zo pikte Bruno Numbisie (16 jaar), Vitalie Becker (18 jaar), Tristan Osmani (18 jaar) & Jean-Paul N'Diaye (16 jaar) aan bij de allereerste trainingen. Deze youngsters blijven ook bij de A-kern gedurende het hele seizoen. Becker lijkt zelfs te gaan starten tegen Hamburg vanwege de blessure van Ouwejan en Murkin die zal doorgeschoven worden naar de linkerflank. Numbisie is de stand-in voor Brunner op de rechtsbackpositie en zal dus ook minuten maken. Osmani liet een goede indruk na en mag ook uitkijken naar enkele invalbeurten. 

 

test.png.7c6c0faf369e4ac04a0eb41023d4fd34.png

-------------

Volgend deel: Seizoensopener tegen Hamburg

 

@MNie @Djurovski @xJordinosaur @Marius @JoonsterkeBE @Mordurette @broabander @Tim Windt @Svenpunt @keano77 @19CH98

Het is echt enorm balen dat ik geen inzeg kreeg bij de uitgaande transfers, want de bedragen waren echt te laag ... maar het maakt de uitdaging eens zo groot!

Iedereen bedankt voor de reacties!

Link to comment
Share on other sites

Poah, Assan Ouédraogo laten gaan.. Is dat een keuze van jezelf geweest of van het bestuur? Met de schulden waar Schalke momenteel in verkeerd doet die 3 ton het ook niet meer.

 

Als Twente supporter gun ik Schalke natuurlijk alle goeds, dus ben benieuwd wat je met deze geweldige club kan bereiken!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...