Jump to content
Doe mee met de jubileumeditie van het MU Worldvisionsongfestival! ×

Geef de jeugd een kans


19CH98

Recommended Posts

Uitdaging: geef de jeugd een kans

Punten: 150

 

Iedere club heeft zo zijn manieren om nieuwe spelers binnen te halen. Sommige teams kopen overal en nergens hun spelers en leggen daar bakken met geld voor neer, andere teams proberen weer op jonge leeftijd de spelers al te halen in de hoop dat ze doorbreken en uiteindelijk veel meer waard zullen worden. Maar er zijn natuurlijk ook teams die putten uit hun eigen jeugdteam. Zij staan dan ook vaak bekend vanwege hun goede jeugdopleiding, of ze doen dit uit pure noodzaak. In dit scenario zullen we te maken hebben met deze laatste manier van zaken doen. Ben jij de geschikte manager om de jeugd een kans te geven?

 

Het doel
Het doel is heel simpel: win de Champions League met een team dat in eerste instantie niet speelbaar is in Football Manager, omdat het zo laag speelt, zonder een enkele aankoop te doen. Je zult dus moeten roeien met de riemen die je vanuit je eigen jeugdopleiding aangereikt krijgt. Geheel op eigen kracht zul je de weg omhoog moeten vinden. Het huren of op proef nemen van spelers is ook niet toegestaan, je bent echt op je eigen jeugd aangewezen. Dit scenario heeft in het verleden een lichte verandering ondergaan. Waar voor eerst nadrukkelijk genoemd werd dat je met een Engelse club moet spelen, is die eis los gelaten. Die lijn trekken we met nu ook weer door. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je bepaalt zelf het land waarin je wil spelen: zowel grote als kleine landen hebben hun voor- en nadelen. In grote landen is de weg naar de landelijke top een lange, maar als je eenmaal aan de top bent, maakt je team ook meteen kans om de Champions League te winnen. Kleine landen hebben daarentegen een kortere weg naar de nationale top, maar de stap richting Europese successen is er een stuk lastiger. De keus is aan jou.

 

De opzet
Nu het doel bekend is, zul je je waarschijnlijk afvragen hoe je aan zo’n team komt dat in eerste instantie zo laag speelt, waardoor het niet speelbaar is in FM22. Dit doe je door een game te starten en een jaar op vakantie te gaan. Na een jaar degraderen er een paar teams uit de laagste divisie van het land dat je gekozen hebt, en daartegenover staan een paar teams die niet speelbaar waren die promoveren, waardoor ze wel speelbaar worden. Deze promovendi zijn je clubkeuzes voor dit scenario. Tip: wij raden je aan om het spel op te slaan net voor de promoties en degradaties in je gekozen land plaatsvinden. Zo kun je het spel een aantal keer laden en voorbij dat punt gaan. Er zullen iedere keer andere teams promoveren, waardoor je meer keuzes hebt! Om een beeld te krijgen van alle mogelijke teams kun je de editor opstarten en de competitie onder de laagste competitie in het spel opzoeken. Hoe hoger de reputatie van een team, hoe hoger de kans dat het team zal promoveren en hoe makkelijker het spel de eerste paar seizoenen zal zijn!
 

De regels
Er zijn een paar regels die vanzelf spreken. Sommige hiervan zijn al genoemd:

 • Ga aan de slag bij een team dat in eerste instantie niet speelbaar is in een door jou gekozen land.
 • Ingaande transfers, op welke manier dan ook, zijn verboden. De enige nieuwe spelers die je aan mag trekken, zijn de jeugdexponenten uit je eigen jeugdopleiding. Het is natuurlijk wel toegestaan om stafleden aan te trekken.
 • Ontslag is ontslag. Je mag niet met een nieuwe manager bij de club aan de slag gaan waar je net ontslagen bent. Indien je ontslagen bent, heb je twee opties: je start een compleet nieuwe game of je gaat vakantie tot het einde van het seizoen en solliciteert bij een van de teams die op dat moment promoveert.
 • Het gebruik van een Real Time Editor (zoals de in-game editor van SI) en andere cheatmethoden zijn natuurlijk uit den boze, maar dat lijkt duidelijk.

 

mtMUmay.png

Jaar in, jaar uit is dit het beeld bij inkomende transfers.

 

Tips
Het verleden heeft aangetoond dat dit geen gemakkelijk scenario is. Daarom wil ik je een aantal aanwijzingen geven die dit scenario makkelijker voor je moeten maken. Zeker in de eerste paar seizoenen waarin je misschien nog niet weet wat een goede strategie is.

 • Aangezien je geen geld uit mag geven aan transfers, kun je al het geld stoppen in het uitbreiden van je jeugd- en trainingscomplex. Hierdoor zul je betere jeugdspelers krijgen die zich beter zullen gaan ontwikkelen.
 • Verkoop niet te snel je spelers. Zeker de eerste paar jaar zul je het moeten hebben van de spelers die nu in het eerste elftal zitten. Verkoop dus alleen spelers als je er zeker van bent dat je de speler echt kunt vervangen, zonder in de problemen te komen.
 • Verleng contracten op tijd. Zelfs een back-up kan nog nuttig zijn, aangezien je geen spelers aan mag trekken. Niets is vervelender dan een speler die transfervrij vertrekt, terwijl je hem later toch nog nodig blijkt te hebben.
 • Voltijdcontracten zijn beter dan deeltijdcontracten. Spelers ontwikkelen zich met een voltijdcontract beter dan met een deeltijdcontract. Geef je grootste talenten daarom zo snel mogelijk een voltijdcontract (let wel op dat het financieel haalbaar is voor je club!), want dan ontwikkelen ze zich het snelste.
 • Geef de jeugd een kans, zelfs als de assistent-manager er niets in ziet. Zeker op laag niveau zit de assistent-manager er geregeld naast. Een speler waarin de assistent-manager niets ziet, zou altijd nog uit kunnen groeien tot een redelijke back-up. En aangezien je geen spelers aan mag trekken, is het toch wel fijn om een redelijke back-up te hebben.
 • Het organiseren van vele toernooien met daarin grote clubs in de voorbereiding is vaak erg lucratief. Het levert je een hoop geld op dat je kunt investeren in je jeugd- en trainingscomplex. Bedenk echter wel dat dit niet echt een realistische manier is om aan veel geld te komen.
 • Niet echt een tip, maar wel iets leuks: probeer je staf eens te vullen met allemaal oud-spelers van de club!
   

Het volbrengen van dit scenario zal geen gemakkelijke taak worden. Degene die het lukt om op deze manier de Champions League te winnen, behoort echt tot de crème de la crème van de managers. Zonder uithoudingsvermogen zal het nooit lukken. Laat dus maar eens zien hoe goed je werkelijk bent als manager en neem deze uitdaging aan! 

 

Credits: @MisterX

Link to comment
Share on other sites

Ik wil vanaf deze even in een mooi overzichtje bij gaan houden welke landen hiervoor gekozen zijn en actief zijn. Omdat het leuk is en wellicht dat deelnemers op zoek willen naar een uniek land.

 

Wil ik deze post aan het begin bijhouden en zal aangevuld worden zodra leden hier beginnen of verder gaan.

 

Edit; dit gaat nu worden bijgehouden in het centrale topic

Edited by Chiemel
Link to comment
Share on other sites

image.thumb.png.6db464790b38dca68b333af8ab17621e.png

 

Na tijdje simuleren uiteindelijk besloten om met Matlock eindelijk te proberen deze challenge ook in Engeland te behalen. Eerder in Italie, Spanje, Duitsland, Brazilië en Frankrijk hem succesvol afgerond en uiteindelijk wel lange maar niet afgeronde pogingen in Engeland en Turkije.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Matlock Town F.C. - Wikipedia

 

Matlock Town 2024/2025

 

Het eerste jaar van een GDJEK is er altijd een van vooral zo snel mogelijk erdoorheen om naar die eerste jeugdinstroom te gaan. De selectie bij Matlock Town was redelijk compleet met de meeste posities wel bezet maar in de breedte is het vrij dun te noemen. 

 

Competitie:

 

We begonnen het seizoen uitstekend en na een speelronde of achttien vonden we onszelf terug op een play-off plek. Hierna begon het drukke schema zich wel te laten voelen waardoor we uiteindelijk op een keurige plek in de middenmoot eindigen.

 

image.thumb.png.288d54b631820830da5f54d73fee0d5b.png

 

Bekers:

 

Een bekeravontuur zonder nederlagen maar toch tweemaal vroegtijdige uitschakeling. In de FA Cup ging het prima tot we Scarborough Athletic troffen die we twee maal op een gelijkspel wisten te houden maar na penalty's het onderspit moesten delven. In de FA Trophy werd Blyth verslagen maar werd wederom na penalty's verloren van Southport.

 

image.thumb.png.9986a37a2462a03f36df00012cc01694.png

 

Selectie:

 

Zoals eerder aangehaald een redelijke maar vooral vrij dun bezette selectie. De meeste basisspelers hebben dan ook flink wat wedstrijden in de benen wat hopelijk met de nieuwe instroom wat meer verdeeld zal kunnen worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.3f7d73bd73a2b615950127502fb270ee.png

 

Alex Akers:

 

Vaste keus tussen de palen en zal dit tot we wat beter uit onze jeugd krijgen wel blijven verwacht ik.

 

Spoiler

image.thumb.png.33e60808fc04f530d0acd575103785e8.png

 

Jamie Sharman:

 

Dit jaar in een viermansdefensie op elke plek wel ingezet en een van de stabiele factoren van de ploeg. Volgend jaar gaan we tactisch wat veranderen en zal hij denk ik de centrale man in een vijfmansdefensie worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.f97be39b5ffebe19f2d75b4aed98916f.png

 

John Johnston:

 

Één van de twee sterspelers van het elftal. Dit seizoen vooral als rechter of linkermiddenvelder maar volgend seizoen zal hij wat verder naar voren spelen en hopelijk nog beslissender zijn.

 

Spoiler

image.thumb.png.a286efff614d46fdde17dd4af950131d.png

 

Jonathon Margetts:

 

De andere sterspeler en de man die voorin voor de doelpunten zorgt.

 

Spoiler

image.thumb.png.d07ada2a717d0a1ef39d8ef4a04456eb.png

 

Jeugd:

 

Dan door naar waar het natuurlijk echt om gaat en dat is de nieuwste lichting aanwinsten. De preview was veelbelovend maar zoals elk jaar ben ik nogal sceptisch over het daadwerkelijk nut en belang van deze preview. De daadwerkelijk instroom lijkt ook zeker niet verkeerd met 7 elite-talenten en zeven toptalenten.

 

image.png.d27996db065af6e82ee25eabe8302f66.png

 

Steve Ferguson:

 

Echt Australisch schoffelaartje. Mentaal op zich redelijk en verder nog wel ruimte voor groei. Zal direct aansluiten bij het eerste en zeker zijn minuten maken.

 

Spoiler

image.thumb.png.cf07ea3492edec8740a596ad71efdf3e.png

 

Zakim Karkach:

 

Fysiek veelbelovend maar verder niet heel overtuigend. Mag beginnen in de jeugd en wie weet ontwikkeld hij zich.

 

Spoiler

image.thumb.png.1dbb54cfe007b910cae5e31bae7b1e00.png

 

Matt O'Vell:

 

Nog een jongen die zich volgend seizoen direct mag laten zien. Als wijde centrumverdediger op links kan hij prima van waarde zijn of in de loop van het seizoen worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.53bb7a294a05aac094ab3d1949b3e662.png

 

Daniel Richards:

 

Als aanvallende centrale middenvelder zie ik er wel potentie in. Mag de strijd aan met Connor Dimaio en zal zeker zijn minuten maken.

 

Spoiler

image.thumb.png.c21412b1518ad0d80fc3405dc1cc16dc.png

 

Liam Jarvis:

 

Volgens mijn HOY het grootste talent van deze lichting en heeft in de slotwedstrijd van het seizoen zijn debuut al mogen maken. Als linkervleugelverdediger een vaste naam in de basis volgend seizoen.

 

Spoiler

image.thumb.png.2eb0e526f01477a7741d0117a23e0a11.png

 

Michael Vickers:

 

De tweede centrumverdediger en net als O'Vell zal hij zijn minuten gaan maken. Voorlopig mag hij concurreren met Sharman voor de plek in het centrum en als hij zich goed ontwikkeld verwacht ik dat hij die strijd op termijn wel zal winnen.

 

Spoiler

image.thumb.png.bc1d0c5c88c9f85dbaa53c0547c318a1.png

 

Gabi Widdowson:

 

Niet direct iemand die ik als vleugelverdediger zie maar met wat training kan hij denk ik uitstekend uit de voeten als wijde centrale tegenover O'Vell. 

 

Spoiler

image.thumb.png.6d53f032ca4eba88f98cb402253d1790.png

 

image.png.080971e81a9cbe6a449b1446c8a5fee4.png

 

Van de Top talenten zal ik er slechts één uit lichten en dat is Xavier Rayner. In mijn ogen een speler die dichter tegen het eerste aanzit dan Karkach en zal volgend seizoen veelvuldig als linksbuiten opdraven.

 

Spoiler

image.thumb.png.c59669d244ded2ad730c934ff757f5c4.png

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Matlock Town F.C. - Wikipedia

 

Matlock Town 2025/2026

 

Tweede seizoen in dienst van Matlock en waar we vorig seizoen te maken hadden met een degelijk maar smalle selectie hadden we dit jaar de versterkingen uit de eerste jeugdinstroom.

 

Transfers:

 

Een paar spelers besloten met pensioen te gaan en daarnaast vertrokken er ook enkele die niet tevreden waren met hun weinige speeltijd. Daarnaast verhuren we Bayless een relatief jonge speler die al bij de selectie zat maar eigenlijk nooit echt veel minuten heeft weten te krijgen.

 

image.thumb.png.cf9f74bafabe92e9e6b3c6be5f939ce2.png

 

Competitie:

 

Waar we vorig seizoen goed begonnen en vooral met het drukke winterprogramma een inzinking kenden konden we met de wat bredere selectie meer rouleren en zo beter presteren. Het hele seizoen eigenlijk rond de tweede plek doorgebracht achter het wel duidelijk betere South Shields. Hierdoor mochten we in de play-offs de eerste ronde overslaan waarna we in de halve finale Chorley troffen. Dankzij spits Margetts een prima overwinning en dus door naar de finale waarin promotie op het spel staat. Met al enkele jeugdspelers van de nieuwste lichting in de basis weten we een hoog niveau te halen en moet ook King's Lynn eraan geloven waardoor we volgend seizoen ons mogen gaan meten in de National League.

 

Spoiler

image.thumb.png.1a4fdc6b2b6e01ad6e013e9a046250c2.png

 

Bekers:

 

In de FA Cup kenden we een goede kwalificatieperiode waardoor we het in de 1e ronde op mochten gaan nemen tegen Barnsley. Verrassend werd er enigszins vertekend ruim gewonnen van de League One-club waarna we tegen Bolton uiteindelijk het onderspit moesten delven. In de FA Trophy wisten we redelijk makkelijk te scoren te komen en dankzij doelpuntrijke wedstrijden en een goede penaltyserie tegen Bath weten we zelfs de finale te behalen. Hierin treffen we Kidderminster dat door één van onze nieuwelingen aan de kant word gezet en we onze eerste prijs op ons palmares bij mogen schrijven.

 

Spoiler

image.thumb.png.2ac7b2bfa57a532814d36f6b972bff6a.png

 

Selectie:

 

Zoals al meerdere keren aangehaald is met name in de breedte de selectie gegroeid. Nog altijd hebben we enkele spelers die nagenoeg elke wedstrijd spelen maar zeker op sommige andere plekken werd er meer dan voldoende gerouleerd. 

 

Spoiler

image.thumb.png.d2af5b7e126dee8d2d69ac549ebfea81.png

 

Xavier Rayner:

 

Hoewel onze hoofd jeugdopleiding hem minder vond dan enkele andere talenten werd Rayner al vanaf dag één voor de leeuwen gegooid. Een wat bijzondere speler maar qua prestaties heb ik weinig klagen over deze jongen. Ontwikkeld zich ook gestaag en voor volgend jaar wederom een speler die de meeste wedstrijden wel zal spelen.

 

Spoiler

image.thumb.png.d11e03f20aa09103a114d32a49a0b2db.png

 

Matt O'Vell:

 

Hoewel Widdowson en Vickers denk ik betere spelers zijn heb ik als het even kan graag een linkspoot aan de linkerkant van de defensie. O'Vell doet het daar ook naar behoren.

 

Spoiler

image.thumb.png.63099365a052328abaa62afcd3384ec1.png

 

Liam Jarvis:

 

Heeft in mijn ogen de concurrentiestrijd met Joe West wel gewonnen en voor volgend jaar weer de vaste man achter Rayner.

 

Spoiler

image.thumb.png.54bce3266fe718d08f05aadd46274e87.png

 

Daniel Richards:

 

Zoals bij zijn aankomst al gezegd meer een centrale middenvelder dan spits en dat is ook terug te zien in zijn prestatie. Als aanvallende centrale middenvelder echt prima prestatie op de mat gelegd en voor volgend jaar als hij fit blijft ook een speler om in de gaten te houden.

 

Spoiler

image.thumb.png.90c446ac8ff9d92a2ec5c22da6a101c7.png

 

Jeugd:

 

We beginnen met goed nieuws vanuit het bestuur dat inmiddels akkoord is gegaan met twee upgrades van de jeugdopleiding en één upgrade voor de jeugdscouting. Nog altijd verre van waar we uiteindelijk willen kome maar de eerste stappen zijn gezet. Daarnaast besloten vorig jaar zomer om een nieuwe hoofd jeugdopleiding aan te stellen. Met Jonny Burn een man met een prima persoonlijkheid en goede favoriete formatie die hopelijk een positief effect zullen gaan hebben op de komende lichtingen.

 

Spoiler

image.thumb.png.77e14274e2cca426afa1ff270f40d4c5.png

 

Zijn eerste preview had 5 sterren met enkel negens wat er dan uiteindelijk van terecht komt word door hemzelf beoordeeld met een halve ster maar wel weer enkele spelers die direct voor de leeuwen gegooid konden worden en voor volgend jaar al een rol zullen gaan spelen. Helaas werkt in de beta het jeugdinstroom scherm niet meer zoals het vroeger was waar je nog enige tijd na de instroom de nieuwste lichting kon zien dus geen screenshot van de indeling kwa top en Elite talenten.

 

Dwayne Bell:

 

Volgens Jonny de keeper met de meeste potentie maar zit daar als dat inderdaad het geval is een stuk verder vanaf dan zijn generatiegenoot.

 

Spoiler

image.thumb.png.87eb33b293b0a364edcf2584f1894a6c.png

 

Ben Campbell:

 

Minder potentie dan Bell volgens de sterren en wat aan de kleine kant voor een doelman. Desondanks mag hij volgend jaar de concurrentie aan met Akers en als hij de lijn van zijn twee optredens tot dusver doortrekt kan ik hem eind volgend seizoen zomaar als eerste keuze in het doel zien.

 

Spoiler

image.thumb.png.e2df1779ad5d2b883b00bb36662be111.png

 

John Thompson:

 

Nog een jongen die zijn debuut al heeft mogen maken en daarin het zeer verdienstelijk deed. Voor volgend jaar denk de vaste back-up rechtsachterin.

 

Spoiler

image.thumb.png.1c53fec6386255d51fa5891742b39dac.png

 

Juan Cruz Bueno:

 

Een exotische verrassing en voor volgend jaar de voornaamste back-up en concurrent van O'Vell.

 

Spoiler

image.thumb.png.85321e72292b70dda3a1fc60ccd86bc8.png

 

Teodor Svedberg:

 

Het in mijn ogen grootste talent en ik denk volgend jaar de vaste nieuwe rechtsback. McNicholas heeft het verdienstelijk gedaan maar met Thompson en Svedberg is het tijd voor de nieuwe generatie.

 

Spoiler

image.thumb.png.368f9732d6237185c00a9e2429577cf9.png

 

Jokin Ros:

 

Een verdwaalde Bask in Engeland die volgend jaar als back-up mag gaan dienen voor Daniel Richards. 

 

Spoiler

image.thumb.png.60c889301bbe81ed484295ed56bb89a6.png

 

Jordan Willimont:

 

Zal volgend jaar voor zowel Rayner als Maggetts de voornaamste back-up zijn. 

 

Spoiler

image.thumb.png.86262de85ce5d9bd9d68d6b959b3485f.png

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Matlock Town F.C. - Wikipedia

 

Seizoen 2026/2027

 

Transfers:

 

Wederom weinig bijzonderheden qua transfers. We namen afscheid van enkele inmiddels gepasseerde spelers. Enige jammere was doelman Akers die besloot dat promotie niet genoeg was voor hem en zijn niveau veel hoger lag. Inmiddels is meneer met pensioen omdat geen club hem aan wou trekken.

 

Spoiler

image.thumb.png.3ef7289056f9f900ac326d3afcd2f2a0.png

 

image.thumb.png.8025004be8e36ade87e0f1e7940500c4.png

 

Competitie:

 

Een stap omhoog en dat was ook wel duidelijk te merken. Zeker als je dan ook nog je beste spits voor bijna het halve seizoen mist is het gewoon knokken en vechten tegen degradatie. Uiteindelijk het hele seizoen op een veilige plek doorgebracht en met een 16e plek kunnen we niet minder dan tevreden zijn in mijn ogen. Wat vooral opvalt is het hoge aantal doelpunten wat we maken. Helaas is het aantal tegendoelpunten nog wat hoger.

 

Spoiler

image.thumb.png.fb76691d61a2ef678a01d0e4f7cd620f.png

 

Bekers:

 

Waar het vorig jaar in de bekercompetities uitstekend ging was het dit jaar een stuk minder. 

 

Spoiler

image.thumb.png.c0c1eddcc4fd33cda161dfe1ba1bfd84.png

 

Selectie:

 

Derde seizoen en inmiddels al grotendeels over op een compleet team uit eigen jeugd. In sommige wedstrijden was dit zelfs al het geval en vanaf nu zal dit enkel en alleen maar meer en meer worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.458246fa79be2e4e051701f10aaa7c2f.png

 

Ben Campbell:

 

De insteek was om hem te laten concurreren met Akers en dan langzaam meer en meer minuten te geven. Vanaf de eerste minuut heeft hij echter in het doel gestaan en enkel bij afwezigheid voor interlands moest er noodgedwongen worden uitgeweken naar Dwayne Bell.

 

Spoiler

image.thumb.png.3693ce33d0e9ee55664d956d631b873a.png

 

Liam Jarvis:

 

Evenals vorig seizoen de vaste keuze links achterin en hoewel zijn gemiddelde dit jaar wat lager ligt wel belangrijker in aanvallend opzicht.

 

Spoiler

image.thumb.png.0e221752da1925e519082e25856ea7b6.png

 

Daniel Richards:

 

Ook dit jaar vooral de aanvallendste man op het middenveld en doet het daar prima. Als spits is het behelpen maar soms kan het helaas niet anders.

 

Spoiler

image.thumb.png.49275a0ece8f102c6ef6da24ba590532.png

 

Xavier Rayner:

 

Vaste man links voorin en trok de lijn van vorig jaar prima door. Snelheid is gewoon een wapen en hoewel het verder een beperkte speler is toch gewoon heel belangrijk.

 

Spoiler

image.thumb.png.eaebf362dd16055f7601a5e1cbc55364.png

 

Jeugd:

 

De tweede lichting van Jonny Burn en met  vorig jaar Campbell en Svedberg als twee prima basisspelers is het de vraag of hij dat dit seizoen kan herhalen.

 

image.png.0936a8f78ad49bae1380e29189899467.png

 

Liefst zeven elitetalenten waarbij 1 man direct in het oog springt.

 

Kofi Neville:

 

Een degelijk back maar denk dat Thompson en Svedberg momenteel verder zijn dus hij mag beginnen bij de jeugd.

 

Spoiler

image.thumb.png.3e4b66584a90dca25799bcc31aabf7ec.png

 

Gary Heyward:

 

Fysiek denk ik te zwak als diepe spits maar op de flank kan het wel wat worden met zijn snelheid en bewegelijkheid.

 

Spoiler

image.thumb.png.fe7997f04f8234034c7e1413a4d3d81e.png

 

Rhys Williams:

 

Begint bij de jeugd en dan zien we wel waar zijn ontwikkeling hem brengt.

 

Spoiler

image.thumb.png.ba3e75e723a1c6c758b258d46857a6a0.png

 

Junior Taiwo:

 

De spitspositie is er een waar we nog geen eigen jeugd hebben en hoewel Taiwo zeker wat positieve punten heeft denk ik dat hij met name fysiek gewoon te kort gaat komen.

 

Spoiler

image.thumb.png.7416ecb1ad129eec72de50692399e67c.png

 

Lawrie Jennings:

 

Net als Rhys heeft hij denk ik nog wel wat tijd nodig om bij het eerste aan te sluiten.

 

Spoiler

image.thumb.png.3197c517cc66df69b4843ecb1f023a7a.png

 

Vitālijs Rečickis:

 

Het grootste talent van deze lichting en liet zich bij zijn debuut meteen gelden. Vaste rechtsbuiten vorig jaar waar hij met zijn snelheid een soortgelijke rol kan gaan spelen als Rayner.

 

Spoiler

image.thumb.png.bafdf14c481dece5455aa51cdcad6586.png

 

Damion Paling:

 

Het laatste Elite-talent maar zeker niet de minste. Mag zich op een voor hem nieuwe positie als linkervleugelverdediger richten waar hij Jarvis voornaamste back-up zal worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.f8037df7e074f57bae8c8e2c9ad9c99c.png

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@Jeroen., goed bezig, je laat er geen gras over groeien! Paar vraagjes, welke skin gebruik je? en welke facepack? ziet er namelijk goed uit.  En die facepack werkt die ook als je al een spel bent gestart?  Ik ben deze challenge inmiddels ook begonnen , met de club Lewes uit de UK, op een iets minder tempo trouwens ;) 

Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei BA1986:

@Jeroen., goed bezig, je laat er geen gras over groeien! Paar vraagjes, welke skin gebruik je? en welke facepack? ziet er namelijk goed uit.  En die facepack werkt die ook als je al een spel bent gestart?  Ik ben deze challenge inmiddels ook begonnen , met de club Lewes uit de UK, op een iets minder tempo trouwens  

 

Skin is the SAS24 skin. Kwa facepack zijn het zelf via midjourney gemaakte faces. Zijn ook wel facepacks te vinden die je zelf kan aanwijzen aan je spelers.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Matlock Town F.C. - Wikipedia

 

Seizoen 2027/2028

 

Transfers:

 

Weer weinig nieuws te melden op transfergebied. Higginson was een jongen van de eerste lichting maar inmiddels al zeker 3 betere keepers dus mocht vertrekken. Meredith wou graag verhuurd worden dus dan werken we daar maar aan mee.

 

Spoiler

image.thumb.png.d06aca20153805cb245497fdfc7bbe7d.png

 

 

Competitie:

 

We begonnen goed aan het seizoen en in de beginfase deden we mee om de play-offplekken. Hierna een zware fase en uiteindelijk tien punten meer dan vorig jaar dus op zich niet ontevreden.

 

Spoiler

image.thumb.png.f0ee9095ac3da5bf6e0936c72be2fa6d.png

 

Bekers:

 

In de FA Cup winnen we makkelijk van Gloucester waarna het hoger uitkomende Sutton in een spectaculaire wedstrijd de betere is. In de FA Trophy kennen we het nodige geluk en met onder meer drie gewonnen penaltyseries komen we in de finale waarin Bromley de betere blijkt te zijn.

 

Spoiler

image.thumb.png.bc3bfffcb2b465833f426bd820a28369.png

 

Selectie:

 

We faseren de originele spelers langzaamaan eruit met meer en meer minuten voor eigen jeugd. Naast de hoge pieken betekenen dit helaas ook diepe dalen maar met het jaar zal het hopelijk stabieler en beter worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.4be7ae2c31ec0a2287a3773f6bd85130.png

 

Ben Campbell:

 

Onze vaste doelman en eigenlijk enkel door blessures heeft Dwayne Bell minuten gemaakt. We krijgen de nodige doelpunten tegen maar dat is zeker niet enkel door Campbell.

 

Spoiler

image.thumb.png.4b506272e907cdbb9da32df6e6ff1430.png

 

Teodor Svedberg:

 

Waar op links Jarvis de vaste eerste keus is is dat op rechts Svedberg. Dit jaar iets stabieler dan vorig jaar en hopelijk kunnen we hem ondanks de interesse van Leyton Orient bij de club houden.

 

Spoiler

image.thumb.png.1a02afa440b09f4bb65286232f74571e.png

 

Junior Taiwo:

 

De vaste man in de punt van de aanval en doet het daar naar behoren. Kan wat constanter zijn maar ook voor volgend jaar verwacht ik dat hij onze eerste keus zal zijn.

 

Spoiler

image.thumb.png.41891328ac01508c538223e07c5187d3.png

 

Jeugd:

 

De preview gaf op zijn best wat 7,5en en het is dan altijd maar afwachten wat het daadwerkelijk word. Liefst 10 elite-talenten volgens Jonny Burn al is dat ongeveer even betrouwbaar als de preview is.

 

Spoiler

image.png.b3d6342714d8314b187483c5b9d5b1fe.png

 

Godwin Taiwo:

 

Het grootste talent van deze lichting en een jongen die volgend jaar de lijnen uit mag gaan zetten op het middenveld als een van de weinige echt creatieve passende middenvelders die we hebben.

 

Spoiler

image.thumb.png.a61d5b441d21730a6b3cefbe3c3c46a6.png

 

Cameron Taylor:

 

Een tweede jonge middenvelder die de concurrentie aan mag gaan met de al aanwezige spelers en Taiwo.

 

Spoiler

image.thumb.png.a8f26e616e42f788d88116801dddea67.png

 

David Whitfield:

 

Kan zowel op het middenveld als in de spits uit de voeten maar denk dat hij zijn minuten vooral in de punt van de aanval zal maken.

 

Spoiler

image.thumb.png.fe6d5515fec58708c962cfdf2c9e36ce.png

 

Steve Jones:

 

Een speler die op de belangrijke eigenschappen net wat mist. Te traag voor de vleugels en zal zich dus mogen richten op een plek op het middenveld.

 

Spoiler

image.thumb.png.4b28921885f816e95f4685ac969d9088.png

 

Mark Morrison:

 

Achterin is het niet top en denk dat Morrison in de basis een prima centrale man kan worden in onze defensie.

 

Spoiler

image.thumb.png.a4aa0c17a817682aff79ddf367dbfa9d.png

 

Brian Carter:

 

Jarvis zal hij niet direct uit de basis spelen maar denk dat hij de rol van Paling als voornaamste back-up wel over zal nemen.

 

Spoiler

image.thumb.png.087ab123a41f359f1f7318b0e2195996.png

 

Lee Ward:

 

Goede persoonlijkheid maar mist de fysiek om echt een uitblinker te zijn of worden denk ik.

 

Spoiler

image.thumb.png.7ae6ec54be3f5f4df17b563e419812e8.png

 

Darrell Lugsden:

 

Zal de strijd aan mogen gaan om te kijken wie de back-up zal worden voor Rayner en onze Letse vriend.

 

Spoiler

image.thumb.png.db2df99174f540566d8cae9c956af580.png

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Matlock Town F.C. - Wikipedia

 

Seizoen 2028/2029

 

Transfers:

 

We nemen weer afscheid van enkele oudgedienden van wie het contract af loopt. Vooral mannen die langzaam al uit de basis werden verdreven. Daarnaast vertrekken er twee jongere spelers omdat ze simpelweg niet goed genoeg zijn.

 

Spoiler

image.thumb.png.abb587e8b2df2f19f2f858f495c79b2d.png

 

Competitie:

 

Elk jaar doen we een stapje vooruit en ook dit jaar beginnen we uitstekend tot het drukke winterprogramma en enkele blessures de breedte van de selectie op de test stellen. In de slotfase komen we er weer wat beter in en met een zevende plek mogen we ons melden voor het toetje in de vorm van de play-offs. Hierin winnen we een redelijke gelijkopgaande wedstrijd van Dorking waarna we tegen Forrest Green op de counter de gelukkigste zijn. In de finale wacht vervolgens Wallsall dat keer op keer op doelman Campbell stuit en in de blessuretijd van de eerste helft verschalkt word door linksbuiten Rayner. Deze treffer zou uiteindelijk voldoende blijken te zijn waardoor we volgend jaar ons mogen gaan meten in de League Two.

 

Spoiler

image.thumb.png.58948c25d727ea5095be9f5a37b79045.png

 

Bekers:

 

In de FA Cup verslaan we netjes Alfreton waarna we Fleetwood weten te verrassen. Stevenage blijkt echt de betere waardoor we in de tweede ronde stranden. In de FA Trophy worden Bury en Torquay verslagen voordat Dorking ons een halt toeroept.

 

Spoiler

image.thumb.png.457fdccaba495ba1a19cd74d1ea50111.png

 

Selectie:

 

Hoewel het defensief nog altijd niet even stabiel is weten we aanvallend vrij constant voor het nodige gevaar te zoeken. 

 

Spoiler

image.thumb.png.7ae1180e047870f5dda09943a9d56971.png

 

Vitālijs Rečickis:

 

De marathonman dit seizoen en gewoon een betrouwbare kracht rechts voorin. Teert vooral op zijn goede fysiek wat hopelijk ook volgend jaar kan worden doorgetrokken.

 

Spoiler

image.thumb.png.9a7bf61314c191314d6cd23ea425d2d0.png

 

Ben Campbell:

 

Ondanks dat het voor hem zo lek als een mandje kan zijn is hij mits fit gewoon een betrouwbare doelman. Helaas is mits fit wel een ding want hij is helaas redelijk blessuregevoelig.

 

Spoiler

image.thumb.png.8f4dad93a1ef9cb415c8a2b983b90cd0.png

 

Xavier Rayner:

 

Al enkele jaren een vast gezicht als linksbuiten en vormt samen met onze Letse vriend en Taiwo een gevaarlijke voorhoede.

 

Spoiler

image.thumb.png.73019de726a440b4939fcb5955d14410.png

 

Junior Taiwo:

 

De man die de kansen afmaakt in de punt van de aanval. Profiteert goed van de chaos die vanaf de flanken gecreëerd word.

 

Spoiler

image.thumb.png.dd5143875b0087d1179c7cb1e386eaf3.png

 

Jeugd:

 

Voorafgaand aan het seizoen werp ik altijd een blik op de mogelijke hoofd jeugdopleidingen en dit jaar viel me een iets betere versie van Jonny Burns op. Qua persoonlijkheid nog steeds Resoluut en qua andere belangrijke attributen gelijkwaardig of net iets beter. Callum Leahy heeft daarnaast een favoriete formatie die iets meer aansluit op mijn persoonlijke voorkeur dus we zullen zien wat het resultaat zal worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.b361f05a0ecd3b311b81eb88680b19dd.png

 

Helaas geen screentje van de indeling die Leahy gaf aan deze instroom maar met negen elitetalenten en 3 toptalenten mogen we zeker niet klagen. Gezien de upgrades die we de laatste jaren bij het bestuur hebben afgedwongen niet geheel verrassend maar het blijft mooi om te zien als het ook effect sorteerd.

 

Chris Leach:

 

Het grootste talent van deze lichting en zal een belangrijke kracht op het middenveld worden. 

 

Spoiler

image.thumb.png.cd8a1116a4607878c6d40b3722ca66f7.png

 

Julani Burley:

 

Zal de voornaamste back-up worden van Taiwo en zeker zijn minuten maken in de punt van de aanval.

 

Spoiler

image.thumb.png.ed5e5c6aa3cd62ff790c9ca6da32fc18.png

 

Regan Hodgson:

 

Voorlopig heeft nog niemand de plek achter Jarvis echt opgeëist en wie weet is Hodgson degene die de concurrentie aan zal gaan met hem.

 

Spoiler

image.thumb.png.7817e359489706619d4403eb8cd075cc.png

 

Steven Burroughs:

 

Mag in de voorbereiding de concurrentie aan met de al aanwezige back-up voor Rayner en zal dan of bij de -18 aansluiten of zijn minuten bij de het eerste gaan maken.

 

Spoiler

image.thumb.png.6158667382a83dc997332a5da36613eb.png

 

Marc Hill:

 

Een zelfde verhaal als Burroughs en denk ik op dit moment een stapje dichterbij het eerste.

 

Spoiler

image.thumb.png.1091d2a97b8f8757375e2e861b270a0c.png

 

Charlie Allen:

 

Waar Hogdson zich bij het eerste mag melden zal Allen minimaal nog een jaartje bij de -18 doorbrengen.

 

Spoiler

image.thumb.png.bf4ffddb88a3ea019c58088692912384.png

 

Robert Summers:

 

Zit dicht tegen het eerste aan en afhankelijk van of we tactisch wat veranderen kan hij zomaar de stap zetten dit seizoen.

 

Spoiler

image.thumb.png.53b044bb23ea3ca4e3ff62278548d094.png

 

Sebastian Di Prisco:

 

Goede persoonlijkheid en op zich een speler die met de juiste groei wel wat kan worden. Begint nu nog in de -18 maar zeker een jongen met potentie.

 

Spoiler

image.thumb.png.26aa5617929e7d376c1b686388d41410.png

 

Simon Yates:

 

Een capabele rechterwingback maar denk dat we met Svedberg en Thompson daar wel aardig zitten. Yates heeft zeker de potentie om Thompson eruit te spelen en met Svedberg is er al enige tijd interesse van hoger op en mocht hij vertrekken dan is Yates een jongen die zeker een kans zal krijgen.

 

Spoiler

image.thumb.png.6181da8e7db89190a53216f241889c60.png

 

Overige:

 

Zoals gezegd hebben we de afgelopen jaren de nodige upgrades door kunnen voeren. Vooral de budgetten zijn flink gegroeid naar een Uitstekend niveau. De faciliteiten zijn niet heel denderend maar ook daar beginnen we langzaam aan zeker aan de jeugdkant verbeteringen te zien. Tot slot heeft de promotie nog een belangrijk nieuwtje en dat is dat we vanaf volgend seizoen als professionele club door het leven zullen gaan.

 

Spoiler

image.png.96c0837466e0a5ea9ce91ad5d5d5ba9f.png

 

image.thumb.png.9ef5b0bceeab67f87a813ea0c6f411a6.png

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Matlock Town F.C. - Wikipedia

 

Seizoen 2029/2030

 

Het tempo zit er lekker in dus alweer tijd voor een volgende update.

 

Transfers:

 

We nemen afscheid van de één na laatste originele speler in de persoon van Connor DImaio. Daarnaast vloeien er de nodige spelers uit die het eerste niet zullen halen en met de stap naar profcontracten niet langer te betalen zijn voor de club.

 

Spoiler

image.thumb.png.273349013fe2f203e4a043f9b74d2e3a.png

 

 

Competitie:

 

Na de toch wat onverwachte promotie had ik de verwachting een zwaar jaar tegemoet te gaan. Tactisch zijn we iets gewijzigd met twee defensieve middenvelders om de druk op de defensie wat te verlichten en tot ongeveer halverwege het jaar stonden we zelfs op play-offplek of hoger. Daarna sloeg de vermoeidheid wat toe en uiteindelijk eindigden we ruim buiten de degradatieplekken.

 

Spoiler

image.thumb.png.7777fe5a185dfc56a60e9d58bccf19bf.png

 

Bekers:

 

In de Carabao Cup wisten we in de eerste ronde Blackburn te verrassen waarna Notts County de betere was. In de FA Trophy rouleerden we veelvuldig wat het resultaat niet echt hielp. In de FA Cup werd Gateshead met moeite verslagen waarna ook Maidstone en Chesterfield met alle moeite aan de kant werden geschoven. In de vierde ronde was het uiteindelijk Plymouth dat ons een halt toeriep.

 

Spoiler

image.thumb.png.f6d5b4802dd2dbc8b80fa58fabdec115.png

 

Selectie:

 

Voorin waren met name de vleugels niet onder de indruk van een hoger niveau maar in de punt had Taiwo wat meer moeite. De defensie was iets stabieler maar nog altijd bijna twee tegendoelpunten tegen gemiddeld dus zeker een punt van aandacht nog altijd.

 

Spoiler

image.thumb.png.89d24647dfb8055e8df0c5335e53ca98.png

 

 

Jeugd:

 

Na een succesvolle eerste lichting die met name met Leach een absolute topper bracht tijd voor de tweede lichting van Leahy. Vooral centraal achterin is het nog altijd wat dun en vooral kwalitatief kan daar nog het nodige verbeteren. Uiteindelijk stromen er liefst dertien spelers in die het predicaat Elite-Talent krijgen. Gezien de kwaliteit van de selectie en het feit dat we inmiddels op een uitstekende jeugdopleiding en scouting zitten niet heel vreemd maar met het ook op de toekomst zeker welkom.

 

Spoiler

image.png.80931e5d8ca40a75f6ada464f5cb47eb.png

 

John Foley:

 

Campbell mist elk jaar wel enkele wedstrijden en met Foley een betere invaller dan we tot nu toe hadden.

 

Spoiler

image.thumb.png.f1fa43619100881070fe52951015f967.png

 

Dwayne Brewster:

 

Heeft nog het nodige te leren maar mag dit gaan doen in de A-selectie waar hij zeker zijn minuten zal krijgen.

 

Spoiler

image.thumb.png.88af7a334b31436f714fe09c63e47161.png

 

Stu Ebanks:

 

Mist de lengte als centrale verdediger maar is verder vrij beperkt als verdedigende middenvelder. Zal zijn minuten zeker maken maar verwacht op de lange termijn niet direct heel veel van hem.

 

Spoiler

image.thumb.png.d1afc53b6cddf8c53ff2a2e0990a93cb.png

 

Kiernan Goold:

 

We spelen inmiddels zonder centrale middenvelders. Mag zich bij de jeugd ontwikkelen als verdedigende middenvelder.

 

Spoiler

image.thumb.png.853dd61684ef839151a06c50d717720b.png

 

Emeka Nwankwo:

 

Een nieuwe optie linksachterin die misschien op termijn Jarvis uit de basis kan spelen.

 

Spoiler

image.thumb.png.820b580d052d646e771f72ae89f27afc.png

 

Danny Nilsson Säfqvist:

 

Een beetje een speler zonder plek in de huidige tactiek. Mocht hij zich spectaculair ontwikkelen dan zie we later wel verder.

 

Spoiler

image.thumb.png.6c73d5c5a49c0410833fdcd65b513a5e.png

 

 

Jamie O'Connell:

 

Matt O'Vell is al jaren een vaste naam in de basis maar mist eigenlijk gewoon kwaliteit. Met O'Connell hebben we vanaf dag één de opvolger voor de plek aan de linkerkant van het centrum.

 

Spoiler

image.thumb.png.85827df7365e406db2f3d7b0530c58de.png

 

Charlie Mutch:

 

Een zelfde verhaal als Goold maar dan als spelmaker in plaats van mannetjesputter.

 

Spoiler

image.thumb.png.9155e56052032ba8b4d52caf3dfa3acd.png

 

Claudio Townsend:

 

Een extra optie aan de rechterkant maar denk dat we op dit moment al betere opties hebben.

 

Spoiler

image.thumb.png.a76509f142efee1345c727f20e5a22db.png

 

Elliott Budd:

 

Heeft absoluut zijn positieve punten en een aantal jaar geleden was dit gewoon een no brainer om direct een kans te geven. Nu zal hij in de jeugd beginnen en vanuit daar af en toe minuten krijgen.

 

Spoiler

image.thumb.png.bea0047f4aad49a5e0cf067d1ef4fdaf.png

 

Drew Weston:

 

Fysiek prima, Mentaal zwak en technisch ook niet heel overtuigend. Kan hopelijk uitgroeien tot een concurrent achter Rayner.

 

Spoiler

image.thumb.png.a468cc4f261601aa4007c7b8aceac288.png

 

Eddie Grant:

 

Ik heb op zich wel een zwak voor dit type speler maar helaas niet echt iemand die op dit moment een plek heeft in het elftal. Misschien dat hij zich dusdanig ontwikkeld dat hij die plek eigenhandig afdwingt.

 

Spoiler

image.thumb.png.88e9e5f60e27c4e5a18a44a062fc30a0.png

 

Joshua Walker:

 

Een spits die op lage niveaus zijn doelpunten zal maken maar wel wat moet groeien om echt een grote rol te gaan spelen.

 

Spoiler

image.thumb.png.f0957c4a3329e2c129b2e78eca2a98fa.png

 

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Op 28-10-2023 om 15:37 zei De Raam:

Hoe zit dat met transfers die al geregeld zijn bij aankomst, mag je die gebruiken? @19CH98

 

image.png.493d758b01012d46da2b2e83b856398e.png

 

Sowieso kunnen er meerdere transfers geweest zijn in het eerste jaar. Zolang je zelf maar geen spelers aanschaft, is het prima. Je bent niet verantwoordelijk voor wat de manager voor je heeft gedaan. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Matlock Town F.C. - Wikipedia

 

Inmiddels twee seizoenen verder dus een kortere update voor beide jaren.

 

Transfers:

 

Chris Leach begon al vroeg te zeuren dat hij twijfelde over het verlengen van zijn contract en na enkele boden af te hebben geslagen werd het eigenlijk alleen maar erger. Uiteindelijk iets meer dan een miljoen voor hem gevangen en we behouden 50% van een eventuele volgende transfer. Een verlies aan kwaliteit maar soms kan je helaas niet anders.

 

Spoiler

image.thumb.png.8d41e0612205950d8f669f95973bfd06.png

 

Besloten om iets meer spelers elders onder te brengen en de aandacht te richten op de spelers die ook daadwerkelijk klaar zijn voor het eerste. Verder vertrok met centrumverdediger Sharman ook de laatste originele speler.

 

Spoiler

image.thumb.png.34f3876ef2c6588375cfa9d14477617f.png

 

Competitie:

 

Net als vorig jaar schoten we uit de startblokken. Vorig jaar zakten we redelijk ver weg toen het programma drukker werd maar met een iets bredere kern konden we het langer volhouden en uiteindelijk op de laatste speeldag zelfs de derde plek veilig stellen die ons promotie naar de League one geeft.

 

Spoiler

image.thumb.png.1cdbb6d457f5c89ef1af99378ca6e330.png

 

Het eerste jaar in League One was er één van aftasten hoe we ons op een hoger niveau staande gingen houden. Een seizoen van uitersten met winst op onder meer Reading en oor wassingen tegen andere mindere ploegen. Uiteindelijk geen moment echt in degradatiegevaar gekomen en gezien onze doelpuntenproductie kunnen we als we de defensie iets dichter weten te houden zeker de blik omhoog houden.

 

Spoiler

image.thumb.png.939e4c112d87f1256c51303b84531459.png

 

Jeugd:

 

Callum Leahy is nog altijd onze hoofd jeugdopleiding en na meerdere uitstekende lichtingen zijn er ook de afgelopen jaren zeker de nodige getalenteerde jongens binnen gekomen. Een paar spelers die inmiddels de stap naar het eerste gezet hebben.

 

Spoiler

image.thumb.png.b57319c18667c9e20bd2589e9223293e.png

 

image.thumb.png.69216970c0b326d13ed4b2ed2006bf2e.png

 

image.thumb.png.b48520423e90149df69840efadf20749.png

 

image.thumb.png.9f7a71490198037952ed9893d01af1af.png

 

image.thumb.png.d5cf2482ab883cb4a618c10c020731af.png

 

image.thumb.png.5b4aeee4237c46be94bb6bd5ea421160.png

 

image.thumb.png.662d17ac812ac2738f8f4a427c262b88.png

 

image.thumb.png.53ca852a9d03e10d16f883fe2a8e0cdf.png

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

image.png.744a53e169851c010b0ea6fdffe7d2a5.png

 

Seizoen 2032/2033

 

Transfers:

 

Met een team dat zich steeds meer vormt en nieuwe talenten die zich direct mogen melden is het tijd om enkele "oudere" talenten op huurbasis zich te laten ontwikkelen met de hoop dat ze bij terugkeer een grotere rol kunnen spelen. Opvallendste huurling is onze Letse vriend die inmiddels wat buiten de basis begint te vallen en daar niet geheel tevreden mee was.

 

Spoiler

image.thumb.png.cd6aea7c1fe9330ae7340aeb6defbf8a.png

 

Competitie:

 

Met een tactische wijziging is het altijd afwachten hoe het resultaat zal zijn. We begonnen traditiegetrouw uitstekend en halverwege konden we aanspraak maken op een plek die zorgt voor directe promotie. Met de vermoeidheid die met name in de wintermaanden word opgebouwd gaat het resultaat iets naar beneden waardoor we ons uiteindelijk tevreden moeten stellen met een vijfde plaats en een plek in de play-offs. Hierin treffen we Reading dat na een 2-0 overwinning in Matlock in eigen huis wel met 3-2 wint maar helaas voor hun is dat niet genoeg. In de finale treffen we vervolgens Bradford City dat Northampton uit wist te schakelen. In een wedstrijd die grotendeels word gedomineerd door Bradford maar waarin weinig echte kansen worden komen we uiteindelijk op een 1-1 eindstand. In de penaltyserie is het vervolgens de vierde penalty van Bradford die de beslissing bracht dankzij een redding van Campbell waarna Jokin Ros de beslissende vijfde erin schiet en we ons volgend seizoen mogen melden in de Championship.

 

Spoiler

image.thumb.png.822a92bace91699a432f8d0408fb2d9b.png

 

Bekers:

 

In de Carabao Cup weten we in de eerste ronde te winnen van Scunthorpe waarna we geheel terecht stranden tegen West Ham. In de FA Trophy spelen we traditiegetrouw met een flink gerouleerd elftal en het resultaat is daar dan ook logischerwijs naar. De FA cup beginnen we met een eenvoudige 2-0 tegen Chesterfield waarna Southend ons tweemaal tot het uiterste weet te pushen. In de derde ronde weten we het in de Premier League uitkomende Luton te verrassen waarna we met een veredeld jeugdelftal worden afgedroogd door Manchester City.

 

Spoiler

image.thumb.png.af74ce39f2442ae8d55b580400889880.png

 

Selectie:

 

Een gewijzigde tactische aanpak betekend voor Rayner en Rejcickis helaas dat het aantal speelminuten drastisch omlaag ging om zo ruimte te creëren voor de vorig jaar ingestroomde Micah Speed en met twee spitsen te gaan spelen. 

 

Spoiler

image.thumb.png.20e21b800626520252b21de57aa13f7a.png

 

Ben Campbell:

 

Op een gebroken vinger in oktober na wist hij het grootste deel van het jaar fit te blijven en gewoon een prima doelman voor de club. Ontwikkeld zich ook nog altijd dus wie weet waar zijn plafond ligt.

 

Spoiler

image.thumb.png.c369c1e7d61d55953a00d7b7b691d473.png

 

Rhett Gamblen:

 

De vaste derde centrumverdediger maar ook wel duidelijk de minste van de drie. 

 

Spoiler

image.thumb.png.4b96e83ba185d8156bb54a300a089d7a.png

 

Dwayne Brewster:

 

De vaste man centraal in de defensie en een van de eerste namen op het wedstrijdformulier. Hierdoor wel vaak snel problemen qua vermoeidheid maar gelukkig net een nieuw vier-jarige contract getekend waardoor hij voorlopig bij de club blijft.

 

Spoiler

image.thumb.png.2090ab3aa291a048129360b13b7340d4.png

 

Jamie O'Connell:

 

Na jaren behelpen achterin hebben we met Brewster en O'Connell twee prima opties. Helaas ontevreden door belangstelling van Everton.

 

Spoiler

image.thumb.png.73a3576a2fa0ac93018872a7ba4859e8.png

 

Teodor Svedberg/Simon Yates:

 

Eigenlijk de enige positie waar we twee bijna gelijke opties hebben. Beide een flinke blessure gehad dit jaar en Svedberg weigert voorlopig zijn aflopende contract te verlengen die verwacht dat Yates volgend jaar een grotere hoeveelheid speelminuten zal krijgen.

 

Spoiler

image.thumb.png.907c374ba5f4812e083d7955d3ac7f73.png

 

image.thumb.png.47f2336a9a50957e01d2771ae8f49dd8.png

 

Emeka Nwankwo:

 

Na jaren met Liam Jarvis als vaste man op links was het dit jaar tijd voor Nwankwo die zich vorig jaar al aandiende en dit jaar uitgroeide tot een van onze absolute smaakmakers.

 

Spoiler

image.thumb.png.4ad7dfaaebb2a697eb1039646bb65bb4.png

 

Jokin Ros:

 

Een van de twee defensieve middenvelders. Vooral mentaal heel goed maar denk dat hij komende jaren langzaam uit de basis zal verdwijnen.

 

Spoiler

image.thumb.png.c2db01ad5d72790d549eb89526cabc17.png

 

Stu Culverwell:

 

Was niet direct het grootste talent van zijn lichting maar heeft zich stilletjes in de basis gespeeld.

 

Spoiler

image.thumb.png.ae9659eaaf0d2694845ec3403c85074a.png

 

Micah Speed:

 

De man achter de twee spitsen die als een duveltje ook zich eigen doelpuntjes meepikt. Fitheid is op deze leeftijd nog een ding om in de gaten te houden maar gewoon een prima seizoen en sterke ontwikkeling.

 

Spoiler

image.thumb.png.970e9530df2ceb18639a65b514956158.png

 

Sebastián Di Prisco:

 

Vorig jaar zichzelf in de basis gespeeld als spits en dit jaar in een tweespitsensysteem die lijn doorgetrokken. Ontwikkeling lijkt wat te stagneren maar een prima spits.

 

Spoiler

image.thumb.png.145ed2fe2451b9b0652ca648509f4fab.png

 

Damion Mullet:

 

Na een zware blessure bij Junior Taiwo vorig jaar was het tijd om zijn contract niet te verlengen en over te schakelen op jonge talenten als Mullet die zijn kans goed aanpakte en na een moeizame start ook steeds makkelijker zijn doelpunten meepikt.

 

Spoiler

image.thumb.png.fe2ec9db64c75012d963b67ec4417a53.png

 

Jeugd:

 

Helaas werkt de jeugdinstroom nog altijd niet zoals het vroeger deed maar met Leahy nog altijd in dienst was het wederom een prima instroom. Een paar van de uitblinkers in mijn ogen:

 

Brian Hamilton:

 

Het grootste talent van deze lichting en verwacht dat hij vrij rap Gamblen of Ros uit de basis zal spelen. 

 

Spoiler

image.thumb.png.80ab4b6b1498f58578dbe4e333462e2a.png

 

Dalton Heister:

 

Nog wat verder weg qua ontwikkeling maar in de loop van het jaar kan dit zomaar de vaste back-up voor Brewster worden.

 

Spoiler

image.thumb.png.9c8f78ea940964a6a7c2023a0556184c.png

 

Simon Scott:

 

Technisch en fysiek zou ik hem zonder twijfel opstellen maar mentaal heeft hij nog wel het nodige te verbeteren.

 

Spoiler

image.thumb.png.1fb64bf20e70a86e1dd9f2c0a829006b.png

 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

inderdaad knap werk @Jeroen., mag ik vragen wat je tactiek precies, ben met namen benieuwd naar de voorste 3, ik speel zelf ook met 2 spitsen en een AMC, maar de AMC vind ik lastig om die aan de praat te krijgen. wellicht doe ik wat inspiratie op. Zal dit weekend eens mijn eerste seizoen erop zetten. ga zo door! 

Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei BA1986:

inderdaad knap werk @Jeroen., mag ik vragen wat je tactiek precies, ben met namen benieuwd naar de voorste 3, ik speel zelf ook met 2 spitsen en een AMC, maar de AMC vind ik lastig om die aan de praat te krijgen. wellicht doe ik wat inspiratie op. Zal dit weekend eens mijn eerste seizoen erop zetten. ga zo door! 

Heb nu het volgende staan:

 

image.png.9c098e68b8ed78cf3e6d262e79c36bd5.png

 

Hiervoor was het achterin grotendeels hetzelfde maar dan met twee hangende vleugelspitsen op de flanken en een hangende spits voorin. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Seizoen 1: Lewes FC

 

Ik heb niet zoon haast als andere mensen, maar seizoen1 zit er op:

 

1-STAND.thumb.jpg.7fac1e013f6fa03e66635b70d1d7565a.jpg

 

10e plek, niet slecht heb het hele jaar met een 'grijze' keeper gespeeld en totaal 16 spelers. Voor het eerste seizoen zeker niet slecht

 

Dan de prognose, gaat verder waar ik vorig FM ben gebleven, weinig groen...

 

1-prognose.thumb.jpg.09a8b1373f1fbdb19bd205d4040a19c8.jpg

 

Hier op afgaande kan het allean maar meevallen.

 

1-intake.thumb.jpg.735717e6a28e553fe442b2de58cfbac2.jpg

 

Nou op het eerste gezicht vloekte ik even, maar dat veranderde toen ik Mcphee aanklikte. Owja en ik heb een keeper met wat potentie, dat is ook wel handig.

 

1-speler1.thumb.jpg.cb2fcc0b7f7f8d9e87176282a526120c.jpg

 

Hierom was ik minder teleurgesteld, kwaliteit boven kwantiteit. Ik ga er stiekem al maar vast van uit dat dit een in de toekomst wat geld op gaat leveren. 

 

1-speler2.thumb.jpg.91d77e317af3c567a579b0c2a6052cae.jpg

De keeper, tsja in iedergeval iemand die weet wat die met die handschoenen moet doen.  Grappig om te zien dat het een Brazliaan is. 

 

Dit zijn de enige twee spelers waar ik iets aan heb, verwacht ik. Zit nog 1 spits bij die wellicht een selectiespeler kan worden, maar verder was het allemaal niet best 

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...