Jump to content

Victoria 3


Laki
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

in 1868 nu, met deze wetten

 

l9X6Ik1.png

 

En bye koning

ZQJ5Xuh.png

 

En bye katholieke interest groep.

 

w0TvfpP.png

 

In Argentinie 

AivH3mw.png

 

In Congo / Kameroen

pu6ITSA.png

 

En in Sulawesi

 

Ox3EDRQ.png

 

Standard of Living omhoog, als land in geheel vierde van de wereld nu

 

6doyPd8.png

 

En ik heb ook mijn kolonies gecored, anders was het nog hoger, hoewel ik ook die wel wat ontwikkel (en veel minder peasants hebben).

 

PH8G3Fb.png

 

6e in GDP en 1ste in GDP per capita

 

sbv9FQe.png

 

Gesorteerd per GDP, maar je ziet ook prestige (mijn zwakker punt), SoL en populatie. British Raj en Qing natuurlijk zeer hoog door hun populatie vooral. Wel Rusland, VS en Pruisen voorbijgestoken.

 

HX3yfVl.png

 

GDP per capita

 

9DJiq7o.png

 

Leading producers (of top 3 op zijn minst). Staal, Rubber, Glas, Porselein, Elektriciteit nummer 1 in. Fine Arts en Transportation (dus spoorwegen) op 2. Dye en Lead op 3. Dye en Lead is trouwens nodig voor glasproductie. Lead doe ik in Wallonie. Voor de dyes in de kolonies.

 

Gezien de elektriciteit nog altijd duur is, wellicht daar nog op focussen. Ik kan overschakelen naar coal power plants maar dan heb ik meer kool nodig, waar ik bijna nummer 1 producer ben, dus dat zal binnenkort ook gebeuren denk ik.

 

IiW0IvC.png

 

voor kool

 

dAA3JxG.png

 

Bij elektriciteit killen we het (en bijna niemand in de wereld produceert het). Het is nog altijd een duur product en een pop basis need (dus meer elektriciteit zou SoL fors omhoog doen). Met coal power plants binnenkort zal de productie omhoog gaan van elektriciteit.

 

91uVTdU.png

 

Staalproductie. En nog steeds "slightly more expensive hier" dus nog steeds vraag naar meer staal.

 

jsUcG1a.png

 

Glasproductie (dit maak ik in Vlaanderen bijvoorbeeld, mijnen en staal zijn in Wallonië, al heb ik ook nog ergens koolproductie in Zuid-Amerika).

 

X95AUgz.png

 

Ik zit in de Franse markt trouwens. Ik heb de vraag gekregen in de 1850's van de Fransen. Dus ik heb geen eigen markt, maar dit is een soort van "NAFTA" waarbij de prijzen van de goederen voor iedereen die deel uitmaakt van die markt tellen. Blijkbaar zijn de VS en hun puppets nu ook lid.

 

Ik denk dat Frankrijk enorm profiteert van mijn industrialisatie, en daardoor zelf ook een voorsprong heeft op de andere landen. Maar een grotere markt lijkt wel voordelen te hebben dat je meer kan verspreiden of specialiseren binnen die markt. Maar wat er gebeurt in een ander land binnen dat pact, voel je dan zelf ook. Doen zij coal power plants, dan moet ik bijvoorbeeld ook meer kool produceren voor hun of moeten zij trade routes aanleggen enzovoort.

 

Ik denk wel dat het je sterker maakt, maar bijvoorbeeld het maakt Frankrijk ook veel sterker in deze game (samen met mij enigen die elektriciteit produceren nu bijvoorbeeld). Maar goed, daardoor bijvoorbeeld wel goede relaties met Frankrijk. Het is een afweging die je moet maken, in sommige situaties kan het voordelig zijn, hier was het niet per se nodig denk ik.

Link to comment
Share on other sites

Heb het spel ook, ben bezig met het spel leren kennen. Met Cape Colony bezig, gaat goed. Op zich niet verkeerd om mee te starten, omdat je toegang tot de Britse markt hebt. 

Economisch draait het best goed, GDP is gestaag aan het stijgen. Verder is de bevolking de laatste jaren explosief aan het stijgen, dus voldoende mensen om aan het werk te zetten.

 

Aan oorlog nog niet gedaan, heb geen goed idee wanneer dat slim is om te doen. @Laki nog tips daarover. Verder wanneer is het nuttig om een universiteit te bouwen?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Op 29-10-2022 om 18:55 zei FMNOOB:

Lijkt mij een zeer interessant spel. Ik had gelezen dat het huidige spel vooral interessant is voor gamers, die houden van micromanagement op economisch niveau. 

Bevalt het spel tot nu toe @Laki?

 

Het is zeker tof, maar heeft nog updates nodig en kruipt inderdaad veel tijd in. Al denk ik wel dat een spel EU4 langer duurt dan Victoria 3.

@Renato; geen idee, ik heb eigenlijk amper grote oorlogen uitgevoerd tot dusver, ik vermijd het of doe enkel kleine oorlogen. Nu wel al eventjes niet meer gespeeld.

Link to comment
Share on other sites

@Laki Heb een game met Spanje waar ik richting het einde mee ga. Daar wel wat oorlogen mee gevoerd, wel iets wijzer geworden daardoor.

Spanje is trouwens ook wel een fijn land om het spel beter te leren kennen. Weet niet precies in welk jaar ik zit, maar ben nr 1 land geworden, ook doordat GB deels uit elkaar is gevallen. Heb de bourbon missie met ze gehaald, dat was het doel. 

Economie is flink groot geworden, bouwcapaciteit is ook behoorlijk. Verder het rijk ook uitgebreid met kolonisatie en oorlog. 

 

Kan eventueel screens plaatsen als er interesse voor is.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...