Jump to content

[FM22] 'T Zat vroeger vis in de Leie


jefri
 Share

Recommended Posts

KV Kortrijk ziet Elsner naar Standard de Liège vertrekken. Opvolger al bekend...

 

Grote ophef in het Guldensporenstadion deze avond. Luca Elsner verlaat KV Kortrijk om een contract te tekenen bij Standard. Elsner was nog maar bezig aan zijn eerste seizoen bij de Kerels, toch konden de Luikenaren hem overtuigen om de overstap te maken. De frustraties zijn dan ook zwaar te merken bij het KVK bestuur, "Dit hadden we niet verwacht, dit is dan ook een teken van weinig respect naar onze club toe' klinkt het bij voorzitter Ronny Verhelst.

 

Dat er bij de West-Vlaamse club snel geschakeld moet worden is inmiddels duidelijk. Een dag na de bekendmaking van het vertrek van Elsner is er al een opvolger aangeduid. Jefri Laflere, een jeugdtrainer die z'n stage liep bij de A-Kern, neemt de leiding over. "We hebben het volste vertrouwen in Laflere, hij kent de club en is al een eindje bezig met de spelersgroep in functie van z'n opleiding."

 

De West-Vlaamse club zou graag terug meedraaien in de middenmoot, na enkele moeilijke seizoenen. Laflere is er zeker klaar voor, "Deze groep heeft alles in zich om mee te draaien in België. Met de juiste mentaliteit kunnen we hier mooie dingen laten zien." Klinkt het bij de kersverse manager.

 

logo-kvk.png.96a9a6e5fdd37c33ea64aaa7d3df513c.png

 

Citaat

Vorig jaar startte ik ook een verhaal met deze club, en vond die heel plezant. Spijtig genoeg moeten stoppen door foutmeldingen, deze keer een nieuwe kans na m'n eerder verhaal met Club Brugge die ietwat te gemakkelijk was in België.

 

Veel plezier met het lezen!

 

Link to comment
Share on other sites

De Kerels stomen zich klaar voor het nieuwe seizoen!

 

De voorbereiding zit er op, het nieuwe seizoen staat voor de deur. Maar voor we de resultaten van de voorbereiding erbij halen, laat ik jullie eerst nog eens kennismaken met de club uit Kortrijk.

 

Koninklijke Voetbalclub Kortrijk heeft als stamnummer 19, en speelt in rood-witte kleuren. De club werd opgericht in het jaar 1971 na een fusie tussen Stade Kortrijk en Kortrijk Sport. In het seizoen 2007-2008 promoveerde KV Kortrijk naar de Jupiler Pro League onder leiding van Hein Vanhaezebrouck, sindsdien is de ploeg uit Kortrijk een vaste waarde op het hoogste niveau.

 

In 2015 wordt KVK overgenomen door de Maleisische zakenman Vincent Tan, die ook eigenaar is van Cardiff City en FK Sarajevo. Hierna volgde een hobbelig parcours, met tal van nieuwe trainers. In 2020 legde Voorzitter Joseph Alijns zijn functie neer, en werd opgevolgd door Ronny Verhelst.

 

Accommodatie

 

KV Kortrijk speelt zijn thuiswedstrijden in het Guldensporenstadion, die plaats heeft voor 9.399 supporters. Bij het stadion ligt een oefenveld voor de A-kern. De jeugd van KVK traint en speelt hun wedstrijden op de voormalige site van Stade Kortrijk.

 

Guldensporenstadion.thumb.jpg.57d45901484ea54dc50507de409ea622.jpg

 

Technische staf

 

Laflere kan rekenen op een pak ervaren mensen binnen de technische staf. Zijn assistent is Gunter Van Handenhoven, die als speler bij verschillende ploegen in België speelde. Nadien werd hij teammanager bij Anderlecht. Patrick Deman is de keeperstrainer binnen de club, en speelde vroeger al voor de club. Gérard Lifondja en Bart Meert zijn veldtrainers van dienst.

 

Transfers

 

1511613118_TransfersUitzomer.png.1323891425aec084c9d3102ac5fde9b2.png

 

Bij de uitgaande transfers zien we vooral dat er geen geld binnengekomen is. Veel jeugdspelers zijn vertrokken naar lagere reeksen, en van de A-kern is vooral het verlies van Julien De Sart aan KAA Gent een opvallende transfer.

 

904588844_TransfersInzomer.png.ea599a10eae7db741e73cfcba6eeb096.png

 

Het vertrek van veel spelers werd natuurlijk wel opgevangen, ook hier zien we dat dit met een beperkt budget verwezenlijkt is. Zo komen Vandendriessche, Fixelles, Mbayo en Herrmann gratis over naar de A-kern. Enkel voor Kadri werd een transfersom betaald van €500.000. Torp, Moreno, Alioui en Messaoudi komen op uitleenbasis naar Kortrijk.

 

Citaat

De transferperiode staat uit in het begin van de save, dit zijn de transfers die al gebeurd waren.

 

Voorbereiding

 

Voorbereiding.png.0d8f951158d5e7cde271ce74d320a293.png

 

De voorbereiding verliep pittig, en er werd vooral gewerkt aan de fysiek. Resultaten waren nog niet van belang, al werd er wel vlot de weg naar doel gevonden. Het aantal tegendoelpunten is dan weer een mispuntje waar aan gewerkt zal worden.

 

@MNie @Kelvin @Mordurette @Marius

 

Bedankt voor de reacties!

Link to comment
Share on other sites

Wisselvallige start, met up en downs.

 

De Jupiler Pro League is van start gegaan, en het beloofd een spannende jaargang te worden. Topploegen die hun start misten, en logische 'kleinere' ploegjes die er van profiteren en meedraaien bovenin.

 

Laflere kende met KV Kortrijk een matige start, met één mentale opkikker als hoogtepunt. De Kerels begonnen hun seizoen met een moeilijke verplaatsing naar promovendus Union. Al snel kon KVK op voorsprong komen via Herrmann. het controleerde de rest van de eerste helft. Ook in de tweede helft mochten de bezoekers snel juichen na het doelpunt van Guèye. Union probeerde nog tegen te stoten maar geraakte niet voorbij de Kortrijkse defensie.

 

829344589_Union-KVK.png.99fb877d8a7cc73d542c49319adf1ad8.png

 

Op de tweede speeldag ontvingen we KRC Genk, meteen een echte test voor ons. De wedstrijd begon redelijk gesloten, de bal ging goed op en neer maar zonder echt doelgevaar. Tot Bongonda met een klasseflits de bezoekers op voorsprong bracht. Nog voor rust kon KVK de gelijkmaker nog scoren via Herrmann. Na rust werd de thuisploeg volledig weggedrukt door Genk, die met mooi voetbal kansen creëerde. McKenzie en Onuachu bezorgen de bezoekers de drie punten.

 

1481832800_KVK-Genk.png.dbf6eff2e7c6375ece93eeb2e6b0e081.png

 

Een week later mochten we op bezoek in het Mechelen van coach Vrancken. KVK klom op voorsprong nadat Derijck een hoekschop binnenkopte. Lang konden de bezoekers niet genieten van die voorsprong, Druijf scoorde de gelijkmaker nog voor rust. In de tweede helft zakte de pudding helemaal in bij Kortrijk. Veel slordigheden en misverstanden bij KVK bezorgden Mechelen de overwinning. Schoofs en Hairemans waren de doelpuntenmakers van dienst.

 

287421482_Mechelen-KVK.png.91054ca969b8707e1deb06e165445fe6.png

 

Daarna volgde een thuiswedstrijd, Kompany kwam met Anderlecht op bezoek. De thuisploeg wist dat het een antwoord nodig had na de 0 op 6 van de voorbije weken. Laflere had z'n manschappen dan ook op scherp gezet. Dat loonde ook meteen, want na drie minuten scoorde Herrmann de openingstreffer. Die voorsprong werd al snel verdubbeld door een vlijmscherpe counter, afgewerkt door Alioui. Anderlecht had niet meteen een antwoord voor rust, en ook na de pauze kon het niet meteen kansen bijeen spelen. Kouamé scoorde nog een aansluitingstreffer, maar te laat. Een mooie opsteker voor KV Kortrijk.

 

29050545_KVK-Anderlecht.png.cff9a7e2c5b32eb9ab59ca1b11495f77.png

 

Op de vijfde speeldag volgde een verre verplaatsing naar het oosten. Eupen moest de volgende prooi worden voor de Kerels, en het begon ook zeer goed. KVK domineerde de volledige eerste helft, en klom op voorspong via Alioui. Helaas was het spelbeeld helemaal omgedraaid in de tweede helft. Nu waren de Panda's de betere ploeg, en ook zij scoorden één maal via Kayembe. Een billijk gelijk spel voor Laflere en de zijne.

 

1359019512_Eupen-KVK.png.cd58e82af1f5beb6a2a8e85e96df517e.png

 

De laatste speeldag van augustus was opnieuw een verplaatsing. Dit keer wat dichter bij de deur, de bestemming Brugge. Niet voor de landskampioen, maar wel voor het kleine broertje Cercle Brugge. Een matige partij waar beide ploegen niet meteen tot kansen kwamen. Op het halfuur kon Cercle profiteren van een foutje achterin, om zo op voorsprong te komen. KVK dreigde wel nog in de tweede helft, maar Didillon en het doelkader stonden telkens in de weg.

 

1266376312_Cercle-KVK.png.3deb60add306a8cc1ab96fb346855d83.png

 

Tussenstand

Tussenstand.png.3423cf7d23b22f80c9ad016f624a8180.png

 

In de stand zien we KRC Genk aan de leiding staan, gevolgd door Charleroi en Union. Kortrijk neemt plaats in de middenmoot samen met Oostende, Sint-Truiden en Eupen. Antwerp en vooral Gent hebben hun start volledig gemist, en moeten aan de bak.

 

Kerel van de Maand

 

Jesaja Herrmann mag met drie doelpunten en 1 assist deze maand de trofee voor beste speler van de maand in ontvangst nemen. De Duitser is een belangrijke pion, en een gevaarlijke speler voor de tegenstander.

 

57826663_JesajaHerrmann.thumb.png.1f5b261ee288b4f0fef4d1b41973395b.png

 

@MNie @Kelvin @Mordurette @Marius @Vis @Kami @DGremlin

 

Bedankt voor de reacties!

 

Link to comment
Share on other sites

Je wint tegen ploegen die al meer punten pakten, maar dan laat je er liggen tegen ploegen die er minder pakten. Er zit dus wel potentieel in je ploeg. Alleen nog wat consistenter krijgen. Voor KVK is natuurlijk alles in het linkerrijtje een succes, zeker in je eerste seizoen. Succes nog. Ik geloof er in ;-)

Link to comment
Share on other sites

Het geluk slaat nog niet mee, maar beterschap is op de weg.

 

KV Kortrijk speelt goed voetbal, aanvallend en verzorgd. Maar als het op afwerking aankomt missen de West-Vlamingen dat beetje scherpte. Toch zal het belangrijk zijn voor KVK dat de punten blijven komen, zodat ze niet wegzakken in het klassement.

 

De eerste wedstrijd van de maand september begon met een thuiswedstrijd tegen KAA Gent. In de eerste helft nam KVK meteen het voortouw. De Kerels kregen kans na kans maar konden niet afwerken, tot Rougeaux een hoekschop binnenkopte. Ook na rust bleef Kortrijk de toon zetten, opnieuw faalde het echter met de afwerking. AA Gent kon op de counter gelijkmaken via Sven Kums. Verder dan dit gelijke spel kwamen beide teams niet, ondanks de rode kaart voor Gent.

 

1645732163_KVK-Gent.png.e0293ac71966408b95c35626033b2eba.png

 

Een week later volgde alweer een moeilijke verplaatsing. Dit keer ging de busrit naar Luik voor de clash met Standard. Kortrijk begon opnieuw goed aan de wedstrijd en domineerde het balbezit. Van op de stip mocht Moreno de Kerels op voorsprong brengen. Na rust verdubbelde diezelfde Moreno de score voor Kortrijk, die op rozen zat. Standard prikte tegen, en hoe... In twee dolle minuten zette het de bordjes terug in evenwicht. Verder dan de paal geraakte KVK niet meer.

 

431993794_Standard-KVK.png.f6ee46b2d9373ccdc05932ebfbb8d39f.png

 

Nadien volgde Beerschot, die verrassend bovenin meedraaide. Toch was het Kortrijk die al vroeg op voorsprong kwam via Moreno. Daarna lieten de Kerels het wat lopen, Beerschot kwam meer in de wedstrijd. Nog voor rust kon Holzhauser de gelijkmaker binnentrappen. Meteen na rust doet de Oostenrijker dat stukje nog eens over, om de bezoekers op voorsprong te brengen. Een rode kaart voor Beerschot veranderde niks meer aan de einduitslag.

 

982200254_KVK-Beerschot.png.cc2a10d410ad63f5aa77237614af231e.png

 

De laatste wedstrijd van deze maand speelden we op Staaien. Sint-Truiden stond in de middenmoot, dus een wedstrijd die wel gewonnen moest worden wilden we niet verder wegzakken. In de eerste helft hadden beide ploegen het moeilijk om kansen bij elkaar te spelen, en bij de rust was het dan ook 0-0. Na rust was het Kortrijk die de wedstrijd naar zich toe trok, toch moest het wachten tot in de toegevoegde tijd om via een strafschop de drie punten mee te nemen naar huis.

 

1378163702_STVV-KVK.png.2880623031a8708563d39307956ef0e0.png

 

Tussenstand

 

926295430_Tussenstand2.png.98250a7046a8d096da8d569db21ba2b0.png

 

In de tussenstand blijft Genk de fiere leider, Union blijft in tweede positie. Standard, Anderlecht en Club Brugge volgen al op ruime afstand. Kortrijk blijft in de middenmoot meedraaien dankzij de laatste overwinning. Gent en Seraing blijven achter.

 

Kerel van de maand

 

Marlos Moreno was goed in vorm deze maand. Met drie doelpunten en één assist bewees hij zijn klasse.

 

Moreno.thumb.png.2689dbcba8ffd6fb6506da29ba5166f8.png

 

@MNie @Kelvin @Mordurette @Marius @Vis @Kami @DGremlin

 

Bedankt voor de reacties!

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...