Jump to content

Uitdaging(en) van de week


Titan
 Share

Recommended Posts

Uitdaging: challenge van de week

Punten (per challenge)

Beginner: 10

Gevorderd: 25

Expert: 50

 

In dit topic worden alle wekelijkse uitdagingen bijgehouden. De uitdaging zelf kun je via de link bekijken of de frontpage van Managers United. In deze eerste post zal uiteraard een lijst worden bijgehouden van alle artikelen, evenals in het overzichtstopic zelf. Heb je een uitdaging afgerond, post je resultaten dan hier en tag @Titan om opgenomen te worden in de hall of fame

 

Uitdaging 1: Uitdaging van de week: bètablokken met Newcastle! - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 2: Uitdaging van de week: de vloek van Guttmann - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 3: Uitdaging van de week: de armste club van FM - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 4: Uitdaging van de week: op jacht naar de eerste ster - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 5: Uitdaging van de week: met Suriname naar Qatar - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 6: Uitdaging van de week: de EGKS-challenge - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 7: Uitdaging van de week: de Poképlayerchallenge - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 8: Uitdaging van de week: in het spoor van Pfannenstiel - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 9: Uitdaging van de week: de anti-challenge - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 10: Uitdaging van de week: inval in Engeland - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 11: Uitdaging van de week: krachttoer - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 12: Uitdaging van de week: factchecking de FMU Podcast - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 13: Uitdaging van de week: Nederland, tien jaar later - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 14: Uitdaging van de week: O Genki desu ka? - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 15: Uitdaging van de week: FM geeft je vleugels - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 16: Uitdaging van de week: Defoe’s final trick - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 17: Uitdaging van de week: de Frans Timmermans Challenge - Managers United (manutd.nl)

Uitdaging 18: Uitdaging van de week: het onmogelijke record - Managers United (manutd.nl)

 

Link to comment
Share on other sites

De eerste uitdaging is een feit!

 

Uitdaging van de week: bètablokken met Newcastle!

We hebben een weekje radiostilte ingelast wat betreft onze uitdagingen van de week. De reden was uiteraard duidelijk: de bètarelease van Football Manager 2022, het moment waar we allemaal reikhalzend naar uit hadden gekeken! We luiden een nieuw jaargang met weinig slaap, oververhitte laptops en tactische uiteenzettingen in met een populaire club.

 

Hooguit fans en een aantal geïnteresseerden zouden een bètagame zijn gestart met Newcastle United. Tot dat ene moment dat heel Engeland wakker schudde: The Magpies werden overgenomen door een steenrijk Saoedisch consortium. Het leek wel bijna FM… We wachtten allemaal in spanning af wat het transferbudget van deze aankomende wereldmacht (of toch niet?) zou worden in FM22. Nu we dat weten, komen we tot de volgende uitdaging: spendeer het volledige transferbudget van Newcastle en kroon je tot kampioen van de Premier League.

 

De club

Als club behoeft Newcastle United geen uitgebreide introductie. Sinds mensenheugenis, om precies te zijn sinds 1893, worden de thuiswedstrijden afgewerkt in St. James Park. De meeste seizoen uit de clubgeschiedenis was men actief op het hoogste niveau, al leidde dit niet tot zeer veel prijzen. Aan het begin van de vorige eeuw werd Newcastle drie keer landskampioen en de vierde en laatste titel dateert van 1927. Ook de FA Cup is al jarenlang een onbereikbaar doel voor het zwartwitte ensemble: 1955 was het laatste succesjaar. Waren er daarna helemaal geen prijzen meer? Jawel, de Intertoto Cup van 2006, een soort vooloper van de nieuwe Conference League. Zullen de nieuwe miljoenen zorgen voor verse én grotere successen?

 

image.png.4a38d033919a628b7d010f84918f4bd0.png

 

In Football Manager 2022

Er is flink aan de geldbomen in en rondom Newcastle geschud, want bij binnenkomst heb je als manager het duizelingwekkende bedrag van bijna 234 miljoen euro te besteden, en dat nog zonder de verkopen van andere spelers waar je misschien vanaf wilt. Om mee te strijden voor het kampioenschap is dat geld waarschijnlijk ook hard nodig, want de bookmakers zien de club hooguit op een achtste plaats eindigen met de huidige selectie, waarvan Allan Saint-Maximin ongetwijfeld de beste speler is en het grootste talent wordt bespeurd bij middenvelder Joe Willock. Blijven dit de beste spelers, of zullen zij snel in de schaduw staan van de nieuwe sterren van Newcastle?

 

image.thumb.png.7dacd15672787158a300a7ca75bde455.png

 

Puntentelling

Nieuw dit jaar op ons forum is de puntentelling in de uitdagingen-en-challengesomgeving. Kijk ook vooral eens welke grotere uitdagingen er nog meer beschikbaar zijn en hoeveel punten je daar als user kunt scoren! Voor de uitdaging van de week kun je telkens 10, 25 of 50 punten verdienen. Hieronder zal toegelicht worden hoe je aan deze punten komt:

 

10 punten (beginner): geef het volledige transferbudget* uit én eindig hoger dan de prognose (8e).

25 punten (gevorderd): geef het volledige transferbudget* uit én wordt kampioen.

50 (expert): geef het dubbele van het huidige transferbudget uit én wordt kampioen.

 

Per 10 miljoen aan niet-uitgegeven transferbudget wordt een minpunt in rekening gebracht

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Uitdaging van de week: de vloek van Guttmann

Eindelijk, FM22 heeft zijn volledige release gewend en over de hele wereld worden weer fanatiek tactieken, trainingen en shortlists samengesteld. Om nooit om inspiratie verlegen te zitten, biedt Managers United je elke week een afwisselende uitdaging. De ene keer zal dit een korte, eenvoudige klus zijn, maar het zou zomaar kunnen dat er een pittige meerjarencampagne in het verschiet ligt. Deze week duiken we het verleden in: kan de vloek van Guttmann opgeheven worden?

 

De geschiedenis

‘Zonder mij zal Benfica in geen honderd jaar een Europese finale winnen.’ Was getekend: Béla Guttmann, de Hongaarse voetbaltrainer die tussen 1959 en 1962 actief was bij Benfica. Zijn aanwezigheid bij de Portugese club was een ongekend succes. In 1961 werd voor het eerst in de clubhistorie een Europese prijs gepakt, de Europacup I, door Barcelona met 3-2 te verslaan in de finale. Een jaar later werd de cup opnieuw gewonnen, nu door het schier onverslaanbaar geachte Real Madrid met 5-3 aan de kant te schuiven, sterspeler Ferenc Puskas in vertwijfeling achterlatend. Met de twee absolute hoofdprijzen op zak en overigens ook nog twee landstitels, besloot Guttmann dat hij een verbeterd contract verdiende. Het bestuur weigerde mee te werken aan een salarisverhoging, waarop de coach direct zijn ontslag indiende en de inmiddels legendarisch geworden woorden uitsprak.

 

De uitdaging

We leven nu bijna zestig jaar later. De vloek heeft standgehouden. Benfica speelde in die jaren maar liefst acht Europese finales. Stuk voor stuk werden ze verloren en de vloek van Guttmann bleef rondspoken bij de club. De uitdaging is dan ook logisch: doorbreek de vloek en bezorg Benfica weer een Europese prijs.

 

De club

Sinds 1904 kunnen voetballiefhebbers uit Lissabon genieten van Sport Lisboa e Benfica, al was het even wachten tot er ook gejuicht kon worden om een prijs. Die volgde in 1936 met het winnen van het landskampioenschap. In de decennia die volgden groeide Benfica uit tot de grootste en meest succesvolle club van het land. Onder leiding van legende Eusébio werden de prijzen in de jaren ’60 en vroege jaren ’70 zelfs aaneengeregen. Met 37 landstitel is de club nog altijd recordkampioen van Portugal. Het afgelopen seizoen eindige O Glorioso als derde, achter Sporting Portugal en FC Porto, waardoor de club zich plaatste voor de voorrondes van de Champions League.

 

image.png.59cce95ec91408331c6361616abc2e4d.png

 

De selectie kenmerkt zich als een mix van ervaring en talent met in alle geledingen veel voetballend vermogen. Met Nicolás Otamendi, Julian Weigl en Rafa staan er in het Estádio da Luz een aantal topspelers op het veld, terwijl ook namen als João Mario en Lucas Verissimo niet uitgevlakt mogen worden. Vanuit de jeugdelftallen zit er eveneens veel goeds aan te komen. Zo is Morato als centrale verdediger al toegelaten tot de eerste selectie en wordt er van de jonge Rafael Luis en Hugo Félix verwacht dat zij uit kunnen groeien tot dragende krachten op het middenveld. Tot slot beschikt Benfica met de zestienjarige André Gomes over een toptalent als keeper.

 

Puntentelling

10 punten: win een Europese prijs met Benfica

25 punten: win de Champions League met Benfica

50 punten: realiseer de ‘treble’ met Benfica: kampioenschap, beker en Champions League

 

De challenge hoeft niet per se in het eerste seizoen gehaald te worden, zo lang de vloek maar voor 2062 verbroken wordt, anders wint Guttmann alsnog... Let wel: het seizoen waarin je de eerste Europese prijs pakt is het seizoen waarin je de challenge afrondt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Uitdaging van de week: de armste club van FM

Nee, deze challenge gaat niet over FC Barcelona, al had dat een prima keuze kunnen zijn wat betreft de doelstellingen van deze uitdaging. We gaan deze week namelijk aan de gang met een club waar het financieel eveneens een enorme rotzooi is. Wie dacht dat het aan de Oost-Spaanse kust kommer en kwel was, zou vergeten kunnen zijn dat we ook dichter bij huis een club kennen waar de cijfers de laatste jaren dieprood kleurden: FC Schalke 04.

 

De uitdaging

‘217 miljoen euro schuld!’, kopten de Duitse kranten, nooit vies van een opgeklopt schandaal. Hoe heeft het zo ver kunnen komen met de die Königsblauen? De leidende conclusie hierin is dat de club uit Gelsenkirchen aan zijn eigen ambities ten onder is gegaan. Te graag wilde men de aansluiting met de Duitse top weten te behouden en recordkampioen Bayern voorbijsteken. Onverantwoorde risico’s, dure spelers, mislukte deals en een rampzalige degradatie naar de 2. Bundesliga maakten de club bijna bankroet. We richten ons daarom tot de volgende uitdaging: maak van Schalke 04 weer een financieel gezonde club.

 

De club

In het midden van het Ruhrgebiet werd in 1904 de voetbalclub Westfalia Schalke opgericht. In de regionale liga’s en naverwante competities deed de club het al snel goed, al gooiden twee wereldoorlogen roet in het eten als het om de continuïteit van het voetbal ging. Logischerwijs was dat twee meerjarige periodes bijzaak. Toen in 1963 de Bundesliga werd opgericht, waren de mannen uit Gelsenkirchen direct van de partij. In de jaren 1972 en 1977 werd zelfs bijna het eerste landskampioenschap behaald, maar verder dan een tweede plaats kwam Schalke niet. Hetzelfde gebeurde in 2001, 2005, 2006, 2010 en 2018. Dit alles tot groot vermaak van de supporters van aartsrivaal Borussia Dortmund, die hun geluk niet op kunnen dat de Schweinen nog nooit een titel hebben gepakt.

 

image.png.e11ed8170dcf653cbba56565677bc7cd.png

 

De spottende bijnaam die de Dortmunders hebben bedacht, komt overigens van de periode waarin Schalke in vleeskoning Clemens Tönnies zijn voorzitter en grootste financier kende. Na een periode van financiële wanorde en uiteindelijk ook tegenvallende resultaten stapte de omstreden ondernemer na bijna twee decennia op. Aan de nieuwe voorzitter de schone taak om Schalke er weer bovenop te helpen.

 

De financiën

Met een torenhoge schuld degradeerde Schalke in 2021 naar de 2. Bundesliga, waarin het op moment van schrijven een vijfde plaats bekleedt, onder clubs als Darmstadt en Regensburg, maar boven HSV en Hannover. Financiële middelen zijn er op dit moment amper. Bij aanvang van een game in FM kleurt de balans bijna 64 miljoen euro in het rood, is het salarisbudget van 1,4 miljoen bijna volledig benut en is er een enkele cent beschikbaar voor transfers. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de club ook nog een openstaande schuld van 190 miljoen euro, waar maandelijks 675 duizend euro van moet worden afgelost.

 

image.thumb.png.2bad3fe9b55601dad47a572df0774695.png

 

Puntentelling

10 punten (beginner): laat de rode balanscijfers van Schalke 04 binnen één seizoen verdwijnen.

25 punten (gevorderd): laat de rode balanscijfers van Schalke 04 binnen één seizoen verdwijnen én win de 2. Bundesliga.

50 (expert): laat de rode balanscijfers van Schalke 04 verdwijnen zonder een speler voor meer dan 2,5 miljoen euro te verkopen én zorg ervoor dat de openstaande schuld in één keer zou kunnen worden afbetaald. Hier mag meerdere jaren over gedaan worden.

  

 

Edited by Titan
Link to comment
Share on other sites

Uitdaging van de week: op jacht naar de eerste ster

Sommige clubs hebben er al meerdere van verzameld, terwijl elders supporters jarenlang moesten wachten op het binnenhalen ervan: een ster op het shirt, precies boven het logo. Zo draagt Ajax er sinds enkele jaren drie – een aantal waar met smart op werd gewacht – en prijkt op het shirt van Feyenoord al geruime tijd één ster. In Europa zijn er echter meerdere clubs die nog één kampioenschap zijn verwijderd van de eervolle toevoeging. Weet jij zo’n club te helpen?

 

De uitdaging

Deze week is de uitdaging al snel duidelijk: bezorg een van onderstaande clubs de eerste ster. Met andere woorden: zorg dat de club het derde landskampioenschap uit de historie behaalt. Het zijn allemaal clubs die op het randje van deze prestatie staan, al is het niet over een makkelijke stap. Hoe moeilijker in onze ogen de uitdaging is, hoe meer punten je ervoor krijgt om toe te voegen aan het algemeen klassement.

 

10 punten: Everton en Olympique Marseille

We starten met twee clubs waarvan we denken dat ze een serieuze uitdager kunnen vormen van de huidige topclubs in de betreffende competitie. Everton leeft al jaren met de droom om eindelijk de aansluiting bovenin te vinden en spendeerde het afgelopen decennium tientallen miljoenen om die droom te verwezenlijken. Opvallend genoeg zit de grote buurman, Liverpool, ook dicht bij een nieuwe ster: een volgend kampioenschap betekent de twintigste titel voor The Reds. De mannen in het blauw wachten echter al sinds 1987 op een nieuwe eindoverwinning in wat tegenwoordig de Premier League heet.

 

In de jaren ’90 van de vorige eeuw was Olympique de Marseille een ploeg waar je in Europa niet omheen kon. Na landskampioenschappen in 1990, 1991 en 1992 werd in het jaar 1993 zelfs de Champions League gewonnen; een wereldprestatie voor de Zuid-Fransen, die op dat moment ‘slechts’ acht landstitels in hun bezit hadden. In 2010 volgende nummer 9, maar sindsdien lukt het niet meer om de troon te bestijgen in de League 1. In 2011, 2013 en 2020 werd nog een tweede plek gepakt, maar ondertussen lijkt zelfs dat een loodzware opgave te zijn. Zal het oppermachtig ogende PSG snel verslagen worden, zodat L’OM eindelijk een ster mag dragen?

 

image.thumb.png.a14753cdfb2bf1b52efb66073392eeae.png

Het palmares van Olympique Marseille

 

25 punten: Genoa en FC Admira Wacker Mödling

Door met twee clubs waar we net iets meer tegenstand verwachten op de weg naar de tiende titel. Om te beginnen Genoa, de prachtige traditieclub uit La Superba: Genua. We schreven zojuist dat Everton al wat jaren wacht op nieuw succes. Dat verbleekt echter wanneer je erachter komt wanneer Grifone voor het laatst kampioen van Italië werd. In het jaar 1924 konden de supporters voor het laatst een titelfeest op het hoogste niveau vieren, dus de kans is groot dat er vrijwel geen mensen meer in leven zijn die zich deze prestatie nog herinneren. Tijd om nieuwe herinneringen te creëren!

 

Toegegeven, zeggen dat Admira Wacker Mödling met één extra titel een ster op het shirt mag naaien, voelt enigszins als valsspelen. Onder de huidige naam mogen de Admiraner namelijk acht titels dragen, wat te maken heeft met de fusie tussen Admira Vienna en Wacker Vienna. Dit gebeurde in 1997 en de enige titel van Wacker Vienna werd niet meer meegerekend. De club speelt in de Bundesliga, maar kent veel concurrentie en wordt allerminst gezien als een titelkandidaat.

 

image.png.381b4554acdbbaa0b13878cbb70c66cd.png

Het palmares van Genoa CFC

 

50 punten: FC Nürnberg en Fredrikstad FK

Voor het maximaal aantal punten in deze challenge ga je aan de gang met een club die actief is op een lager competitieniveau. Je hebt de keuze tussen een Duitse en Noorse clubs. Der Club, zoals men de 1. FC Nürnberg ook wel tracht te noemen, wacht sinds 1968 op de tiende titel in de clubhistorie. De vereniging uit Neurenberg kende op sportief gebied een zeer roerige geschiedenis. Het seizoen na het laatste kampioenschap degradeerde Nürnberg prompt naar de 2. Bundesliga en sindsdien gaat het op en af, met een degradatie naar de Regionalliga in 1996 als absoluut dieptepunt. Dat het snel kan gaan in het voetbal, werd vervolgens des te meer duidelijk, want twee seizoenen later zagen we weer een bekende naam terug in de 1. Bundesliga. Sinds het seizoen 2019-2020 speelt de club op het tweede niveau, dus de weg naar de eerste ster is alleszins geplaveid.

 

Ook in Noorwegen vinden we een voetbalclub met een rijke en onstuimige geschiedenis. Fredrikstad FK stond aan de bakermat van het Noorse voetbal en kende met name na de Tweede Wereldoorlog een uitermate succesvolle periode met zeven titels in twaalf jaar tijd. De andere twee successen dateerden van voor de oorlog. Kortom, ook voor FFK wordt het de hoogste tijd om het tiental te voltooien, maar net als bij FC Nürnberg is dit niet binnen één seizoen geregeld. De Noorse formatie speelt momenteel in de 1. Divisjon, het eerste niveau onder de Eliteserien.

 

image.png.4ae1767183a47f2061b778f3b210be81.png

Het pamares van 1. FC Nürnberg

 

Klaar om een van deze zes teams aan de eerste ster te helpen? Succes en deel vooral je voortgang en eindresultaat!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
2 minuten geleden zei Jerry-1995:

Hallo FM'ers,

 

Ik ben begonnen aan de uitdaging om Suriname naar het WK te leiden. Nu moet ik 96 dagen wachten tot ik de eerste wedstrijd moet spelen. Hoe kan ik dit sneller dan de normale simulatie laten simuleren?

 

Hoor het graag van jullie!

 

Groeten Jerry

 

Op vakantie gaan voor x-aantal dagen? Nadeel is wel dat je nieuwsberichten enzo gaat missen in de tussentijd. 

Link to comment
Share on other sites

  • Titan changed the title to Uitdaging(en) van de week

Uitdaging van de week: met Suriname naar Qatar

Vanuit Nederland waren vorig jaar veel ogen gericht op de prestaties van het Surinaams voetbalelftal. Bekende spelers als Ryan Donk, Kelvin Leerdam en Warner Hahn hadden inmiddels besloten om voor Natio uit te komen, nadat Suriname gebruik ging maken van het zogeheten sportpaspoort. De droom om het Wereldkampioenschap 2022 te bereiken werd alsmaar groter en de aandacht vanuit Nederland groeide zienderogen. Het liep uit in een desillusie: Canada bleek in de eerste groepsronde duidelijk een maatje te sterk en voor het elftal van toenmalig bondscoach Dean Gorré zat het avontuur er alweer op. Bestaat er in Football Manager nog een kans om kwalificatie te bewerkstelligen? Ja, absoluut!

 

De uitdaging

Wie een game aanmaakt en start in december 2020 of het vroege voorjaar van 2021, start op het moment dat de Noord-Amerikaanse kwalificatiereeks nog moet beginnen. De Surinamers zijn niet uitgeschakeld; alle kansen zijn nog aanwezig. Hoe je dit doet, lees je verderop in dit artikel. De uitdaging spreekt ondertussen voor zich: kwalificeer je met Suriname voor het WK voetbal van 2022 in Qatar.

 

De kwalificatiereeks

De huidige selectie van Suriname kent veel bekende namen. Veel spelers verdienen namelijk hun brood in Europa, veelal ook bij Nederlandse clubs. Wat te denken van Groningen-speler Dankerlui, Almere-verdediger Roman Leeuwin of Ajacied Sean Klaiber? Ook in andere Europese competities zien we bekende, Surinaamse spelers. Shaquille Pinas speelt ondertussen bij Ludogorets Razgrad en Sheraldo Becker speelt verdienstelijk bij Union Berlin. Dat zij en nog meer jongens onlangs ervoor kozen om voor Natio uit te komen, leverde een flinke boost op qua aandacht voor de internationale prestaties van het land.

 

image.png.f00ccb4da38d27cb9eeb4f1b056e5e40.png

 

De weg naar het WK is echter nog lang. Er wordt gestart in de eerste kwalificatieronde, waarin de nummer 136 van de wereld (in FM) het opneemt tegen minstens één land met een hogere plaats op de wereldranglijst. Alleen de winnaar van deze groepsronde stoot door naar de tweede ronde. Hierin volgt een dubbele confrontatie met een van de andere groepswinnaars uit de eerste ronde. Ter illustratie: in real life won Canada de groep met Suriname, waarna de Noord-Amerikanen in de tweede ronde een tweeluik speelden tegen Haïti (0-1; 0-3). De winnaar van die play-off – Canada in het gegeven voorbeeld – komt terecht in de derde kwalificatieronde, waar ook de reeds geplaatste landen instromen: Amerika, Mexico, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De beste drie landen van deze ronde kwalificeren zich voor het WK; de nummer 4 speelt nog een intercontinentale play-off.

 

Al met al is het voor Suriname een lange weg om het WK te bereiken: veel wedstrijden en onherroepelijk tegenstanders van een op papier hoger niveau. Lukt het jou om de WK-droom werkelijkheid te laten worden?

 

Hoe speel ik de kwalificatiereeks vanaf het begin?

De eerste wedstrijd van de Suriboys staat gepland op 24 maart 2021. Dat betekent dat je een game moet beginnen die al voor die datum aanvangt. Dit lukt niet wanneer je de meeste Europese competities start, maar gelukkig zijn er ook competities waarvan de startdatum nog in 2020 of in begin 2021 ligt. Een bekend voorbeeld is Maleisië: de keuze voor het vroege voorseizoen betekent dat je eerste speeldag op 21 december 2020 is: meer dan genoeg tijd om je voor te bereiden op de eerste wedstrijd.

 

image.png.876ac14e9a1e860b174e2fd745187978.png

 

Vergeet niet om alle Surinaamse spelers in te laden bij het aanmaken van een game. Dit doe je door rechts in je beeldscherm bij aantal spelers te kiezen voor geavanceerd als databasegrootte. Hier zoek je onder landen Suriname op en vink je spelers met nationaliteit aan.

 

image.thumb.png.07e7de38f502b52b7e3d2cd86d23af46.png

 

Tot slot is het aan te bevelen om ook de Nederlandse competitie mee te nemen in je game. De kans op newgens met een dubbele nationaliteit is hier aannemelijk. Wie weet komt dit goed van pas wanneer je het Surinaamse avontuur voort blijft stuwen tot WK’s die nog veel veder in de toekomst liggen.

 

Puntentelling 

10 punten (beginner): behaal met Suriname de laatste kwalificatieronde van de Noord-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks.

25 punten (gevorderd): kwalificeer je met Suriname voor het WK voetbal 2022 in Qatar.

50 (expert): overleef met Suriname op het WK voetbal 2022 in Qatar de eerste ronde.

 

____________________________

 

@Jerry-1995: hoe gaat het met je vorderingen? Ik ben hem zelf ondertussen ook gestart :) 

Link to comment
Share on other sites

De afgelopen week heb ik me aan de Suriname-uitdaging gewaagd. Het verliep beter dan verwacht :) 

 

Kwalificatie: Groep A en de Tweede Ronde

Spoiler

In Groep A kenden we weinig moeite met Nicaragua, Guyana, Trinidad en de Britse Maagdeneilanden. Sterker nog, dankzij de 10-0 op de Maagdeneilanden pakten we de grootste zege uit de historie van Suriname. 

 

De volgende stap was de tweede ronde; een tweeluik met een andere groepswinnaar. We werden gekoppeld aan Haïti, een vrij onberekenbare ploeg met goede aanvallers. Thuis wonnen we terecht met 3-1 en op verplaatsing werd het een waar spektakelstuk. Op naar de laatste ronde! image.thumb.png.3960b72bbb5b788d9debc13bfce09b1b.png

image.thumb.png.c486e42b3ab281c5758bcfa07234f5b0.png

 

 

Kwalificatie: derde ronde

Spoiler

Op naar het echte werk: een groepsronde met onder andere Mexico en de Verenigde Staten. De eerste drie ploegen zijn zeker van het WK, de nummer 4 zou de play-offs in moeten. We mogen gerust stellen dat het een sprookje werd. Al snel werd duidelijk dat we ons onder de beste vier landen mochten scharen, nadat we eenvoudig wonnen van Honduras, Costa Rica en El Salvador. De eerste grote tegenstander van dit avontuur werd Mexico. Hierin zorgden we voor een grote stunt door thuis met 2-0 te winnen. Ook het sterker geachte Canada werd vervolgens aan de kant gezet, evenals Jamaica. Zouden we zelfs tegen de VS voor een stunt kunnen zorgen? Zeker: drie goals in eigen huis!

 

Uiteindelijk verloren we nog twee keer. Op Costa Rica wilde de bal er simpelweg niet in en in Mexico kregen we een keihard pak slaag. Maar goed, de Mexicanen hadden iets recht te zetten. Met een gelukje pakten we nog een punt in Amerika, dankzij een laat doelpunt van Jozefzoon. Op naar het WK!

 

image.thumb.png.e4439bc1c0476304587ec6b227495dcb.png

image.thumb.png.08a9a48c82f3317db0a0947177d51e86.png

 

image.thumb.png.ff20e01993c3e62c9ad3cc8657cbf9b3.png

 

Het WK

Spoiler

Hier had ik al het een en ander over geplaatst in United, dus geen verdere toelichting hier. We mogen met een zeer tevreden gevoel terugkijken. Het gat met de wereldtop is momenteel veel te groot, dat werd vooral tegen Italië keihard duidelijk.

 

image.thumb.png.9d85806546217a55d21c828e6b38a105.png

 

Kortom, 50 punten voor de ranglijst.

Link to comment
Share on other sites

Is helaas niet gelukt joh ;c 

 

25 puntjes voor mijn Suriname Challenge alsjeblieft @Titan

 

In de voorronde waren we flink huis aan het houden. Hoop spektakel, geen spanning.

Spoiler

R1.PNG.ff4f7b02f6aa853fa3c6a7fe881aa8da.PNG

 

2141503582_R1PO.thumb.PNG.32493f5d942650e61d6c2025bad96210.PNG

 

 

 

Daarna nog meer spektakel. Drie nederlagen in blessuretijd, tegen de VS stonden we in de 83e minuut 2-0 voor om 2-3 te verliezen (83, 90+2, 90+3) en de slotwedstrijd deed in een klap m'n goede doelsaldo ongedaan, echt ongekend kansloos waren we bij Mexico. Maar omdat de andere resultaten gunstig vielen, toch direct geplaatst.

 

Spoiler

R2.png.b00d670dc2e4218a862676a6644a06d8.png

 

R2FX.thumb.png.d2262b1ca9580a7603af99eac721bde7.png

 

WK gaan we het niet overhebben. Loting was al lastig zat en met een doelsaldo van 1-12 (Haps gaat de boeken in, jawel), gaan we weer naar osso.

 

Spoiler

WK.PNG.922bfd74dfd2c0cec2d6acb2da2c3e34.PNG

 

Link to comment
Share on other sites

Vandaag ook aan de slag gegaan met Suriname. Deze challenge is ook lekker vlot.

 

Ronde één en twee waren inderdaad een eitje. 

 

Spoiler

259862690_Suriname_Fixtures-3.thumb.png.d8bb426fc1031b86e8d70b3860d93577.png

 

1168525072_WorldCupQuals(NAM)_Profile.png.ce30de1b5b69f73d8c624ccc2ae3ebfd.png

 

 

Het was een spannende strijd in de laatste kwalificatiegroep, maar in tegenstelling tot beide heren boven mij heb ik wel zin in een extra uitdaging.

 

Spoiler

1945652868_Suriname_Fixtures-4.thumb.png.8fc47dc5a9432a34abe933f28cea33ca.png

741050125_Suriname_Fixtures-5.thumb.png.501cb1f42d63013cd7084afc57f6a363.png

 

1638961909_WorldCupQuals(NAM)_Profile-3.png.df050c930660ee0f7c7133ddf7c92628.png

 

 

 

 

We mogen tegen Nieuw-Zeeland strijden om het laatste WK-ticket

 

Spoiler

9387956_Suriname_Fixtures-7.thumb.png.31e5919b8cd33d799c0f74f45cc963a5.png

 

 

Toen ik de loting zag moest ik bijna huilen, maar we hebben het toch gered in de groepsfase! Toen kwamen de Fransen en we gingen vol in de aanval!

 

Spoiler

1136443106_Suriname_Fixtures-8.png.659dc9b1dea568c1130097b3d94c996b.png

323888224_WorldCup_Profile.png.fab0c3705393ca6d3ef951a2c5c01b0e.png

 

 

Vooral deze pot was tegen de verhouding in 

 

Spoiler

798024199_FMNOOB_Inbox-31.thumb.png.46e186e67a909a5da99152e3ec19dfc9.png

 

 

Kortom, 50 puntjes voor deze unicorn @Titan

Link to comment
Share on other sites

Voor wie tijd over heeft in de kerstvakantie/(c)lockdown:

 

Uitdaging van de week: de EGKS-challenge

Afgelopen week publiceerden we geen nieuwe uitdaging – we moesten even op adem komen van alle uurtjes FM’en om een aantal uitdagingen te behalen – maar deze week zijn we terug met een challenge waar je gerust een halve lockdown mee door kunt komen. Wil je hem snel afronden, dan zit een bezoekje aan de plaatselijke matrassenspeciaalzaak of een sociaal onderonsje in de kroeg er toch al niet in. Alles staat in het teken van het veroveren van staal, in minstens vijf en maximaal vijf landen.

 

De uitdaging

In 1952 startte de EGKS: de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Het is een organisatie die we tegenwoordig zien als voorloper van en eerste aanzet tot de Europese Unie. Zes landen sloegen hun handen ineen om de productie van kolen en staal gezamenlijk op te pakken, met als hoger doel het voorkomen van een nieuwe militaire groei in landen als Duitsland en Frankrijk. Naast die twee naties, sloten ook Nederland, België, Luxemburg en Italië zich aan bij de EGKS. Dit brengt ons tot de volgende uitdaging: win in één game alle prijzen (staal) die er te winnen zijn binnen de landen van de EGKS.

 

Regels

Je maakt een game aan en start bij een club in een van de zes (of vijf) genoemde landen. Dat mag op het hoogste niveau, maar ook op het laagste. Let wel: als je op het hoogste niveau begint, moet je uiteindelijk in hetzelfde land naar een kleinere club verkassen om ook het staal in de lagere divisies te winnen. De ervaring en kwaliteiten van de manager mag je zelf bepalen, evenals het aantal seizoenen dat je gaat besteden aan de challenge.

 

In FM2022 is enkel de Luxemburgse competitie niet opgenomen in de standaard database. Mocht je dat land ook mee willen nemen in deze uitdaging, dan moet je in de Steam-workshop een league update van Luxemburg downloaden (zoek op Luxembourg) alvorens je een game start.

 

Te winnen prijzen

Hieronder lees je per land welke prijzen er gewonnen moeten worden om deze challenge tot een goed einde te brengen. Europese prijzen laten we buiten beschouwing; die worden immers niet in één van de landen in het specifiek afgewerkt. Het betreft hier overigens de competities en bekers die speelbaar zijn in een FM-game zonder extra updates, met uitzondering van Luxemburg.

 

België

Pro League

Pro League B

Eerste Nationale (Amateurdivisie)

Croky Cup (Beker van België)

Supercup

 

Duitsland

Bundesliga

2. Bundesliga

3. Liga

DFB-Pokal

Supercup

 

Frankrijk

Ligue 1 Uber Eats

Ligue 2 BKT

Championnat National

Championnat National 3 (A, B, C of D)

Coupe de France

Trophée des Champions (supercup)

 

Italië

Serie A

Serie B

Serie C (A, B of C)

Coppa Italia

Supercoppa

Coppa Italia Serie C

Supercoppa di Serie C

 

Luxemburg

Nationaldivisioun

Éirepromotioun

Luxemburgse beker

 

Nederland

Eredivisie

Keuken Kampioen Divisie

KNVB Beker

Johan Cruijff Schaal

 

Puntentelling

Nieuw ons forum is de puntentelling in de uitdagingen-en-challengesomgeving. Kijk ook vooral eens welke grotere uitdagingen er nog meer beschikbaar zijn en hoeveel punten je daar als user kunt scoren! Voor de uitdaging van de week kun je telkens 10, 25 of 50 punten verdienen. Voor deze challenge is de verdeling echter iets anders, want hoe je het ook wendt of keert, het is een game waar je even zoet mee bent.

 

Afronding uitdaging: 50 punten

Afronding uitdaging inclusief Luxemburg: 60 punten

 

Weet jij al het staal van de EGKS te veroveren? Succes, en deel vooral je voortgang en eindresultaat!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Uitdaging van de week: in het spoor van Pfannenstiel

Je hebt voetballers die hun hele carrière bij één club doorbrengen, zoals Francesco Totti, een Romanista in hart en nieren. Andere voetballers hebben er een sport van gemaakt om zoveel mogelijk clubs, landen of continenten aan te doen tijdens hun loopbaan. De Duitser Lutz Pfannenstiel is er daar één van. Als doelman was hij actief voor maar liefst 25 clubs, verdeeld over alle werelddelen. Als zijn verhaal geen inspiratiebron voor een challenge is, dan weten wij het ook niet meer.

 

De uitdaging

We gebruiken de reis van Pfannenstiel als de ultieme voltooiing van deze challenge, maar dat betekent niet dat het ook de enige manier is om zijn avontuur te eren. Daarom zijn we tot de volgende formulering gekomen: voltooi als manager de reis van een voetballer met minstens drie clubs achter zijn naam en pak bij elke club minstens één prijs. Het is voor het afronden van de challenge niet van belang of je pas naar een club verhuist wanneer er een vacature vrijkomt, of dat je na het afronden van één club simpelweg met een nieuwe manager (in dezelfde game) start met de volgende club.

 

Competities buiten de FM-database

Wie de Duitse held wil volgen, zal dienstverbanden aan moeten gaan in de Duitse amateurdivisie en het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland gaan pakken. Ook Namibië en Malta zijn landen waar Pfannenstiel actief is geweest en die niet in de standaard database van Football Manager zijn opgenomen. Wanneer je dus een speler kiest wiens reis je wil volgen, kijk dan eerst of je eventueel extra competitiedatabases moet zoeken in de Steam Workshop. Kom je hier niet uit, stel dan gerust je vraag in onze helpdesk.

 

image.thumb.png.c1da487f383635ca59cbb07e290802b4.png

De eerste stap van de reis: amateurclub 1. FC Bad Kötzting, uitkomend in de Landesliga Beieren-Midden

 

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert. In het geval van deze challenge heeft het puntenaantal te maken met de lengte van je reis.

 

10 punten: voltooi de reis van een voetballer met drie clubs.

25 punten: voltooi de reis van een voetballer met vier tot tien clubs.

50 punten: voltooi de reis van een voetballer met elf clubs of meer.

 

Bonuspunten: voltooi de reis van Lutz Pfannenstiel (clubs die niet meer bestaan vervang je door een club op een gelijksoortig niveau in het zelfde land). Het afronden hiervan levert je 50 punten extra op.

 

Welke spelers ga jij als manager volgen en hoe verloopt jouw wereldreis? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Link to comment
Share on other sites

Uitdaging van de week: de anti-challenge

We houden van succesverhalen. Van kleine clubs die het onmogelijke presteren, van jonge spelers die hun club eigenhandig een hoofdprijs bezorgen en van vedetten die nog één keer succesvol hun kunstje laten zien. Rondom al die verhalen kunnen we tientallen uitdagingen schrijven, maar soms kan het verfrissend werken om het eens van de volledig andere kant te bekijken. Waarom altijd een club redden of waarom altijd prijzen winnen? Is een zwaarbevochten degradatie niet net zo mooi?

 

De uitdaging

In deze uitdaging draait het om één ding: het laten degraderen van een topclub. Of je dan nou met Manchester City of PSG doet, omdat je een hekel hebt aan het wijze waarop die clubs aan geld zijn gekomen, of dat je dit met Ajax doet, omdat je vanwege gezonde rivaliteit een gegronde hekel aan de club hebt ontwikkeld. Degradeer met een topclub die dit seizoen in de Champions League actief is.

 

Tips & trics

Wie deze uitdaging tot een succesvol einde wil brengen en de volle mep punten wil incasseren, zal gericht te werk moeten gaan en ervoor moeten zorgen dat de beleidsbepalers lang genoeg vertrouwen in je houden. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

 

1.      Zorg dat de spelers vertrouwen in je houden. Het vertrouwen van spelers kan op meerdere manieren gewonnen worden. Het aanbieden van nieuwe, dikke contracten is er eentje van, maar vergeet niet altijd positief te blijven na weer een verloren wedstrijd. “Jammer, het was gewoon onze dag niet”, verzacht de pijn nadat er geheel tegen de verwachting in werd verloren van een veel slechtere tegenstander. Is er een probleem binnen de club, wil een speler een gesprek met je aangaan of bijvoorbeeld verkocht worden? De regel is: de speler heeft altijd gelijk. Willen ze versterkingen? Dan koop je die toch gewoon! Kortom, kom je beloftes na.

2.      Presteer goed tegen de rivalen. We komen er zo nog op terug, maar het aangaan van deze challenge betekent niet dat je elke wedstrijd moet verliezen. Richt je zorgvuldig op de duels die je voor de lieve vrede binnen de club beter goed kunt afsluiten. Kies voor een sterke tactiek met de beste spelers wanneer je een rivaal treft. Laten we eerlijk zijn: een supporter van City wint liever van United dan van West Ham. Belangrijke overwinningen zorgen voor meer steun aan jou als manager.

3.      Zorg voor Europees succes en voor andere bekersuccessen. Topclub willen uiteindelijk één ding: prijzen winnen. Soms is de drang om de Champions League te pakken groter dan de wil om de competitie te winnen (kuch, PSG, kuch). Een zwaar Europees en bekerprogramma is bovendien een goede reden om tijdens de competitiewedstrijden een B-team op te stellen. De toppers hebben rust nodig, niet?

4.      Je hoeft niet alles te verliezen. In de meeste competities kun je nog een respectabel aantal punten verzamelen en toch degraderen, meestal doordat in die competitie meer dan één team degradeert. Je hoeft dus niet per se als laatste te eindigen. Vaak zorgt een reeks betere resultaten voor meer vertrouwen. Het is daarom het overwegen waard om voor een goede start te kiezen en je later terug te laten zakken op de ranglijst. Wanneer de druk toeneemt, probeer je weer wat punten achter elkaar te pakken.

5.      Gebruik verschillende tactieken. Het klinkt logisch, en dat is het ook. Wanneer je weet dat je een tactiek hebt waarmee je makkelijk tot scoren komt en waarmee je punten pakt, zorg dan dat je die in kunt zetten op de momenten dat het nodig is. Tegelijkertijd is er ook een tactiek nodig waarbij je zeker weet dat het een zware wedstrijd gaat worden. Let wel: een tactiek met één verdediger en negen aanvallers zal je weliswaar nederlagen opleveren, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je binnen no-time ontslagen wordt. Niemand gaat het immers waarderen dat elke wedstrijd een afstraffing wordt; een 2-1 verlies is draaglijker dan 12-0.

6.      Volg zoveel mogelijk de clubvisie. Net als de spelersgroep, wil je ook het bestuur te vriend houden. Bij het tekenen van het contract wordt de visie van de club je medegedeeld. Willen ze veel aanvallend voetbal zien, speel dan ook aanvallend en zorg dat er regelmatig gescoord wordt. Zit je bij een club die verwacht dat je grote spelers naar de club haalt, dan is het eenvoudig om aan zo’n doelstelling te voldoen. Hoe meer doelstellingen uit de visie je behaalt, hoe tevredener de mannen die je salaris betalen.

 

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

 

10 punten: start de challenge, maar je wordt halverwege het seizoen ontslagen.

25 punten: start de challenge, maar je wordt ontslagen na degradatie.

50 punten: start de challenge en wordt niet ontslagen wanneer je met de club degradeert.

 

Welke club kies jij voor deze anti-challenge? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Link to comment
Share on other sites

Tien punten voor @Fantasy! Ik dicht mezelf er trouwens ook tien toe voor het proberen. Tegen hetzelfde probleem aangelopen: de 'eis' om punten te pakken. Daarin net een puntje te veel gewonnen :D  Wel geprobeerd, niet gedegradeerd.

 

image.thumb.png.e4f4bd92d677dd438f75bb90a8d4b462.png

 

Overigens was dit de tactiek dit seizoen. Vaak één VC doorgeschoven naar MC of VMC als ik een wedstrijd wilde verliezen. Zelfs dan werden nog wedstrijden gewonnen met dit spelersmateriaal/

 

Spoiler

image.png.5132b3dfb97c0c3fec77c680be24b310.png

 

Edited by Titan
Link to comment
Share on other sites

@Titan; 25 punten voor mij alsjeblieft :D 

 

Sack2.PNG.f7e3962c899bc7ad0a7236152d2ad11f.PNG

 

Spoiler

Sack1.PNG.496b1cbf33a26f5f2a5a7311151d51fd.PNG

 

 

 

 

Nog wel versterkt met Bale en Ramsey, maar mocht niet baten.

Goede nieuws is dat Mbappé naar Barca gaat met de nodige ervaring als rechtsback, Neymar langzaam begint te wennen aan de positie van verdedigende middenvelder en Wijnaldum als Libero. 

Messi kon het in z'n eentje op tien toch niet helemaal bolwerken...

 

Voor de liefhebbers nog even de wedstrijden. Let op de maanden september (alleen gelijke spelen) en april (alle 9 duels niet gescoord). Heerlijke tweede seizoenshelft gehad.

 

Spoiler

Sack3.thumb.PNG.0340ff3f5ce2b69962a50a6ed7da8d6c.PNG

 

Sack4.thumb.PNG.34d6d215c55e8f0259fc639c34ccd1d6.PNG

 

Sack5.thumb.PNG.d49b4a2184322a5549188d30615a2696.PNG

 

Link to comment
Share on other sites

Op 28-11-2021 om 11:30 zei Titan:

Uitdaging van de week: op jacht naar de eerste ster

 

50 punten: FC Nürnberg en Fredrikstad FK

Ook in Noorwegen vinden we een voetbalclub met een rijke en onstuimige geschiedenis. Fredrikstad FK stond aan de bakermat van het Noorse voetbal en kende met name na de Tweede Wereldoorlog een uitermate succesvolle periode met zeven titels in twaalf jaar tijd. De andere twee successen dateerden van voor de oorlog. Kortom, ook voor FFK wordt het de hoogste tijd om het tiental te voltooien, maar net als bij FC Nürnberg is dit niet binnen één seizoen geregeld. De Noorse formatie speelt momenteel in de 1. Divisjon, het eerste niveau onder de Eliteserien.

 

Titan, 50 puntjes alsjeblieft.

 

image.png.a2e16c57c5246ebe5ebd400c72e32b23.png

 

Spoiler

Seizoen 1

image.png.44d09b8d098e75826cdf952830c99ece.png

 

Seizoen 2

image.png.711c69cd00d6f13edea31ed9199cf2dc.png

 

Seizoen 3

image.png.35749ab6e8982bb9e4b94fa43a2c6908.png

 

Edited by neva
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...