Jump to content

[FM2022] De weg omhoog


chrisje1993
 Share

Recommended Posts

hO2ALqO.png

 

Historie:

De zegereeks van Roda JC Kerkrade begint in het seizoen 1955-1956, toentertijd nog onder de naam Rapid JC. Zij veroveren het landskampioenschap.
Tussen 1975 en 2008 was Roda JC maar liefst zes maal bekerfinalist van Nederland. Met als absolute hoogtepunten het winnen van de Amstel Cup in 1997 en 2000.
In 1997, na een zinderende finale in de Rotterdamse Kuip, werd SC Heerenveen met een 4- 2 nederlaag teruggestuurd naar Friesland. In 2000 was Roda JC te sterk voor NEC: 2-0.
Roda JC timmert zowel nationaal als internationaal aan de weg. Tot en met het seizoen 2013/2014 speelde Roda JC 41 jaar onafgebroken in de Eredivisie en was het, samen met Ajax, PSV, Feyenoord en FC Utrecht, één van de clubs die nog nooit gedegradeerd is. Tot en met het jaar 2002 was ook Europees voetbal geen onbekend verschijnsel in Kerkrade. Integendeel, al negen keer heeft de club deelgenomen aan één van de Europese voetbaltoernooien.

 

Koempels blijven strijden:

In de seizoenen 2008-2009 en 2012-2013 kroop Roda JC door het oog van de naald. In 2009 ontsnapte men, via de play-offs, in- en tegen Cambuur in de slotfase aan een degradatie. Dit kunstje werd op 26 mei 2013 in het Parkstad Limburg Stadion herhaald. Ditmaal was Sparta Rotterdam de ploeg die zich té vroeg rijk rekende. Mark-Jan Fledderus stelde met twee vrije trappen in het laatste kwartier het Eredivisieschap veilig.
Met een gerenoveerde selectie begon Roda JC aan het seizoen 2013-2014. Roda JC drong door tot de kwartfinale van de beker, maar presteerde in de competitie zeer wisselvallig. Op de voorlaatste speelronde draagt N.E.C. de rode lantaarn over aan Roda JC. Ondanks een overwinning bij Go Ahead, op de laatste speeldag, degradeert Roda JC naar de Jupiler League.
Aan het einde van seizoen 2014-2015 promoveert Roda JC - via Play Offs voor promotie/degradatie - ten koste van NAC Breda naar de Eredivisie. In seizoen 2017-2018 degradeert Roda JC echter voor de tweede maal in de clubgeschiedenis. Roda JC speelt op dit moment in de Keuken Kampioen Divisie.

 

Nieuwe Manager:

Aan Christiaan Jeurissen is het nu de taak om de club weer terug richting de Eredivisie te blijven. Dit zal geen makkelijke opgave worden voor hem. Dit ook aangezien hij bijna geen budget gaat hebben om zijn selectie te versterken. Hij zal hierdoor creatief met het budget om moeten gaan. Hij zal het wel moeten gaan doen zonder de inmiddels al vertrokken Livio Milts, Bryan van Hove, Nicky Souren, Thijmen Goppel, Pepijn Schlösser en Mart Remans. Hier tegenover staan ook de nieuwe spelers: Xian Emmers, Denzel Jubitana, Jamil Takidine, Robin Schoonbrood, Florian Mayer en Jeremy Cijntje. De nieuwe manager staat te popelen om te kunnen beginnen!

 

 

Next update: Interview! Bij dit interview mogen jullie de vragen beslissen.

Link to comment
Share on other sites

0iarplz.png

 

Kennismaking met de nieuwe coach!

 

Hoe waren je eerste dagen op de club?

Het is een eer om manager te zijn van deze club. Ik werd opgewacht bij binnenkomst door Jordens Peters. We liepen samen naar zijn kantoor. Voordat we begonnen over de contract onderhandeling bood hij me eerst wat te drinken aan. Het onderhandelen over het contract ging erg gemoedelijk. We respecteerde elkaar wensen en kwamen mede hierdoor snel tot een akkoord. Vervolgens liepen we naar de kleedkamer waar Jordens me voorstelde aan de spelersgroep. Ik werd ook hier met open armen ontvangen. Iedereen lijkt er erg veel zin in te hebben.

 

Wat is je eerste indruk over de spelersgroep?

Het is een erg gezellige groep. Mogelijkheden in de huidige groep zit er genoeg. Nu is het aan mij om dit ook uit de spelers te halen. Of dit ook de selectie is waarmee we het seizoen in gaan is nog onduidelijk. Tijdens de eerste trainingen zal ik een schifting gaan maken wie ik goed genoeg vind voor het eerste. Aan de hand daarvan ga ik samen met mijn staf kijken naar versterkingen.

 

Zijn er al spelers die je op het oog hebt om te kopen?

Nee, zoals ik al aangaf zal dit afhangen van de eerste trainingen. Ook moeten we goed gaan kijken naar spelers die binnen het budget vallen. Ik kreeg al te horen dat dit ligt op €100.000 euro. Dit is niet veel. Toch denk ik dat we samen tot een mooie groep kunnen komen voor de start van de competitie.

 

Zijn er ook jeugdspelers die richting het eerste elftal komen?

Ook dit zal afhankelijk zijn van de voorbereiding. Niemand is bij mij zeker en niemand is bij al afgeschreven. Ik heb ze verteld dat iedereen met een schone lei begint bij me. Ze zullen zich moeten gaan bewijzen dat ze een plekje in mijn team verdienen.

 

Wat voor voetbal mogen we gaan verwachten van Roda JC komend seizoen?

Op dit moment heb ik een 5-2-1-2 systeem in gedachten. Dit omdat ik vind dat we eerst moeten kijken om achterin zo min mogelijk weg te geven. Vanuit een degelijke defensie wil ik dat we rustig op zoek gaan naar de ruimte achter de verdediging van de tegenstander. De twee backs zullen hier een belangrijk onderdeel bij zijn, omdat ze veel meters zullen maken over de flanken. 

 

Wat is de doelstelling van de club voor het eerste seizoen?

Ik ben van mening dat we nog een lange weg te gaan hebben om te komen waar we willen. Hierdoor heb ik verteld dat we eerst moeten gaan zorgen voor een fatsoenlijke basis. Anders ben ik bang dat we na een promotie totaal niet kunnen aanhaken en vervolgens meteen weer degraderen. Mede hierdoor zijn we voor het eerste seizoen al tevreden als we de play-offs halen. Promotie is nog niet het doel. Dit zal pas over 2 a 3 seizoenen het doel gaan worden.

 

 

next update: inkomende transfer!

 

@delichris @MNie @Rossi @Marius @FC Bruges @ElMarcos @Daniell Dankjewel voor jullie reactie's!

Link to comment
Share on other sites

t86tSGX.png

 

Het was even wachten voordat de kogel definitief door de kerk was. De eerste aanwinst voor Roda JC is bekend. Het gaat om de 29-jarige Richard van de Venne. Voor een bedrag van €95.000 maakt hij de overstap van Waalwijk naar Kerkrade. Met Richard hebben we een brok aan ervaring binnen gebracht. Hij heeft al 175 duels in het betaald voetbal gespeeld. Hij kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten. Met het systeem wat we voor ogen hebben zou hij op maar liefst 4 posities in aanmerking komen voor een basisplaats. Hierdoor zal de concurrentie op alle positie's het beste in hemzelf naar boven moeten halen. Mede hierdoor hopen we het algemene niveau omhoog te krikken. Richard zelf hoopt om samen met de club weer terug te keren op het hoogste niveau. Vervolgens wilt hij weer de subtop van Nederland gaan bestormen in de toekomst. 

 

 Even een korte update van mijn kant. Dit omdat ik op het moment weinig tijd heb om een heel verhaal uit te typen. Toch wilde ik dit verhaal niet nog langer stil houden.

 

@Marius @r4vje @delichris @FC Bruges @MNie @DGremlin @jefri @ElMarcos @KayDeManaager @mi3sj @Daniell @Rossi Bedankt voor jullie reactie's!!

@Glenn08 Die laatste vraag is zeker geen leugentje om bestwil. Ik ben van mening dat de huidige selectie nog een flinke ontwikkeling moet maken om daadwerkelijk de stap naar de eredivisie aan te kunnen. Op het moment dat dit toch meteen gebeurt zal ik dit natuurlijk geweldig vinden. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...