Jump to content

Nationalist challenge


Titan
 Share

Recommended Posts

Uitdaging: Nationalist challenge

Punten: 75

 

Het is al te vaak gezegd, maar het afgelopen jaar was een vreemd jaar. Engeland verliet de Europese Unie en we kenden voor het eerst in jaren weer serieuze grenzen binnen “Schengen”. We hebben deze winter ook wat perikelen gezien met spelers die in Zuid-Amerika waren om familie op te zoeken rond de feestdagen om vervolgens weer aan te sluiten bij de selecties in Nederland. Grenzen doen er weer toe. Daar heb je geen probleem mee als je gehele selectie bestaat uit spelers uit het land waar de club gevestigd is...

 

Daar draait deze uitdaging dan ook om, het doel is simpel: wordt de beste club ter wereld met spelers uit eigen land. Qua uitdaging is het uitdaging die draait om loyaliteit, maar waar je wel transfers kunt doen. 

 

De regels

Vanaf dag één mag je alleen maar spelers opstellen die dezelfde nationaliteit hebben als het land waar de club gevestigd is. Dit mag ook de tweede nationaliteit zijn. Dezelfde eis geldt ook voor het personeel, deze moeten ook uit het land komen. Persoonlijk vind ik het nog mooier als je er ook voor zorgt dat je een club kiest waarvoor de regel ook opgaat voor de eigenaren.

 

Je kunt ook kiezen voor de light versie van deze uitdaging door alle transfers aan de eis te laten voldoen, maar wel te spelen met spelers uit het buitenland die al bij de club zijn. 

 

Tips

Er zit een groot verschil tussen deze twee, want als je de volledige uitdaging aangaat, zal het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn om met topclubs te spelen, want zie dan maar eens de doelstelling te bereiken en je selectie tevreden te houden in de eerste seizoenen. Pogba wordt gek bij de gedachte, Ronaldo maakt korte metten met je aanwezigheid en wat te denken van Frenkie? Misschien een mooie club in Portugal, zeker met al die Brazilianen met een tweede nationaliteit? 

 

Credits: @Abe

 

Link to comment
Share on other sites

Een paar vragen:

 • Wat te doen met jeugdspelers met allen een buitenlandse nationaliteit in je jeugdinstroom?
 • Mag je wel buitenlanders kopen en vervolgens verhuren / in de reserves zetten totdat ze een binnenlands paspoort hebben? Dit lijkt binnen de regels te vallen van de 'hardcode' versie, maar niet binnen de 'light' versie.
Link to comment
Share on other sites

5 uur geleden zei MisterX:

Een paar vragen:

 • Wat te doen met jeugdspelers met allen een buitenlandse nationaliteit in je jeugdinstroom?
 • Mag je wel buitenlanders kopen en vervolgens verhuren / in de reserves zetten totdat ze een binnenlands paspoort hebben? Dit lijkt binnen de regels te vallen van de 'hardcode' versie, maar niet binnen de 'light' versie.

 

1. Dat is een lastige, meestal krijgen die na verloop van tijd wel een binnenlands paspoort (vaak sneller dan de reguliere termijn). Zou met een light versie wel moeten kunnen, zou ik zelf zeggen. 

2. Met de regels valt altijd te spelen. Gaat uiteindelijk ook om het plezier dat je eruit haalt. Mooiste is om het niet te doen, maar wat weerhoudt je ervan gebruik te maken van de 'mazen van de wet'. 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Zelf nog aan het kijken welke challenge ik dit seizoen eventueel doe. Deze vind ik op zich nog altijd ideaal als je bij 1 ploeg wil blijven en de youth challenge toch net iets te zwaar is (dat is er volgens mij nu eenmaal echt eentje voor de heel sterke FM spelers).

 

Had me voorgenomen om dit jaar in Frankrijk actief te zijn. Maar daar word je waarschijnlijk inderdaad ook geconfronteerd met die 1ste vraag. Al denk ik wel dat het daar vooral gekoppeld is aan een dubbele nationaliteit en dan kan je ze gewoon opstellen. In FM21 gaf ik die jeugdspelers geen contract maar ik vind vooral dat je er een leuke challenge voor jezelf van moet maken.

 

Bij de 2de zou ik vooral zoeken naar spelers die de nationaliteit zelf al hebben. Qua scouting had ik al werk genoeg voor de binnenlandse profielen.

 

Zal voor mezelf eens brainstormen. Wil ergens wel een beetje mijn voortgang laten zien maar een echt verhaal lijkt me voor mezelf wat minder "bijhoudbaar".

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

94013827.png.0146327841adb70c2c9d84b9ec5f0050.png

 

Na een verkennende carrière met Strasbourg, waarin in seizoen één al de bekerwinst en tweede plek in de Ligue 1 werd gehaald, tijd voor iets nieuws. M'n tweede FM22-carrière zal, nu ik eindelijk terug wat meer tijd zal hebben, hopelijk van langere duur zijn.

 

Craig Bellamy, vorige zomer nog vertrokken bij Anderlecht wegens mentale problemen, neemt het roer over bij Merthyr Town: een Welshe club die actief is op het zevende niveau in Engeland. Bellamy voelt zich echter als herboren en begint weer van nul in het trainersvak. Hetgeen ook te merken is aan zijn stats:

Spoiler

spacer.png

 

Het doel? De Engelse voetbalpiramide bestormen, dit uitsluitend met talent uit het westen van Groot-Brittannië. Transfers zullen dus verplicht de Welshe nationaliteit moeten dragen, geen enkele uitzondering wordt hierop toegestaan.

 

Seizoen één is ondertussen al achter de rug en, het moet gezegd, was een succes. Bij aanvang zag de degelijk gestoffeerde selectie er als volgt uit:

 

Spoiler

1660820660_S1-Squad.png.9a53a9d903c720220927fab3888dd9c8.png

De drie buitenlanders die reeds aangesloten waren bij de club, mochten het seizoen uitdoen in de zoektocht naar een nieuwe werkgever. De sterkte van de selectie lag vooral in defensief opzicht, vooral met Clarke (grootverdiener) en Yakubu (kapitein).

 

In januari werden de eerste Welshe versterkingen gehaald met Watts (ex-Southampton), Bollard en Motruk (ex-Swansea). De halve Engelsman Jones werd tevens in maart gratis weggeplukt bij Alfreton, dit reeds ter vervanging van Yakubu voor volgend seizoen. 

 

Omdat de kwaliteit op de flanken niet zo denderend is, werd beslist om met een smalle 41212 aan te treden. Een beslissing die goed uitdraaide... Het was een bijzonder spannend seizoen waarin enkele ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk wisten we op de laatste speeldag de eerste plek zeker te stellen, dit met één puntje meer dan Truro City en Weston-super-Mare. Spitsenduo Jemmett-Hutson en Traylor kunnen hiervoor bedankt worden, zij zijn werkelijk boven zichzelf uitgestegen met respectievelijk 29 en 28 goals doorheen het seizoen.

Spoiler

1096593202_S1-Table.png.8c0f864256cd062a3493b12a212d2fec.png

 

Voor de volledigheid, de eerste youth intake:

Spoiler

950746178_S1-Youthintake.png.8fde29382f568e922e856af6ad38c21c.png

Jeugd zal belangrijk worden in het verdere verloop van de challenge, maar voorlopig denk ik dat het niveau nog te laag ligt om op lange termijn mee te kunnen draaien. Toch werd zes jongens een jeugdcontract voorgeschoteld, zij zullen deel uitmaken van de U23 en depanneren wanneer nodig. Wie weet kunnen zij de technische staf verbazen, met de drukke Engelse kalenders zullen ze sowieso hier en daar speelminuten vergaren.

 

Op naar seizoen twee en de Vanarama National League South! 

Link to comment
Share on other sites

94013827.png.0146327841adb70c2c9d84b9ec5f0050.png

Het zesde niveau van het Engelse voetbal, wat een prachtige plek om te vertoeven. Voetballende kwaliteiten zijn er in principe ondergeschikt aan fysieke kracht én snelheid en wedstrijden stapelen zich sneller op dan de nieuwe COVID-varianten. Er werd met de grove borstel door de selectie van seizoen één gegaan, veel spelers bleven niet op post...

 

Aan inkomende zijde - uiteraard - enkel Welshe spelers. Het zijn er te veel om individueel uit te lichten, dus wordt de focus gelegd op de meest noemenswaardige transfers:

- Evans (Swansea): doelman die gehaald is als nummer één, doch met de bedoeling om op lange termijn bij de club te blijven. Heeft zijn lengte niet mee, maar is meer dan degelijk voor dit niveau. Hopelijk zit er nog wat groeimarge op.

- Jones (Swansea): een goede linksback vinden is niet altijd even makkelijk, dus Jacob gratis kunnen weghalen bij Swansea was mooi meegenomen. Ook voor hem wordt gerekend op nog een tikkeltje vooruitgang met oog op de toekomst.

 - Patten (Cardiff): misschien wel de sterkste transfer, op een uitleenbeurt in Wales na geen ervaring in het profvoetbal maar een speler die meteen heel wat kwaliteit toevoegt aan het team. De sterkhouder op het middenveld, te goed voor het zesde niveau.

- Reynolds (Penybont): jeugdproduct van Cardiff dat in Wales actief was, erg aangenaam profiel om in de kern te hebben. Beschikt over een uitstekende fysiek en kan spelen op 7 van onze 11 posities op het veld. Vice-kapitein tevens. 

Spoiler

224132758_S2-Squadv2(oct).thumb.png.00c43f022a48b6ea3e4d430fe25030f8.png

Eind januari kwamen er nog twee spelers de club versterken: met Lloyd werd een extra spits aan de selectie toegevoegd via een gratis huurdeal, dit om meer scorend vermogen te krijgen. Een transfer van een iets andere grootorde is Eardley, meervoudig international van Wales. Polyvalente back die zijn meerdere op technisch vlak niet kent in deze competitie, maar fysiek al heel wat sleet ondervindt. Hij zorgde voor een onmiddellijke impact, in de 6 wedstrijden die hij speelde haalde hij een average rating van maar liefst 7.67! Nadien raakte hij voor vier maanden helaas geblesseerd, maar we houden vertrouwen in hem voor volgend seizoen ondanks zijn leeftijd.

 

Sportief ging het ons weer voor de wind. Dezelfde tactiek als vorig jaar, de smalle 41212, leek opnieuw te pakken. Marsh-Hughes nam de ploeg op verschillende momenten op het sleeptouw en werd topschutter met 27 goals. Begin december hadden we even een kleine dip, doch durf ik over een quasi foutloos seizoen spreken. Jammer genoeg wisten we niet eerste te eindigen, die eer was voor het oppermachtige York weggelegd:

 

Spoiler

1632593647_S2-Table.png.aa80c63b29efd73ab971f55032ecb10c.png

 

In de Play Offs stonden we gelukkig niet voor verrassingen. Eerst werd Chorley vrij makkelijk aan de kant gezet, terwijl daarna Gateshead eraan was voor de moeite. Het kostte ons nog verlengingen na talloze gemiste kansen, de nul werd echter gehouden en in de tweede verlenging trokken we het over de streep: 

 

Spoiler

spacer.png

 

En zo gaan we naar seizoen drie en de Vanarama National League! (y) Er staan weer wat leuke spelers op de shortlist, hopelijk krijgen we ze overtuigd om richting Merthyr te komen.

 

Edited by Bingbangboem
Link to comment
Share on other sites

Dat noemen ze een perfecte start :classic_blink:

Ik ga zelf nog even bekijken of ik aansluit bij de challenge. Heb dit jaar last om een geschikte competitie te vinden om een FM game uit te bouwen. Of ik vind niet direct een ploeg in de laagste speelbare competitie die me enorm aanspreekt om de challenge mee te starten

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 

94013827.png.0146327841adb70c2c9d84b9ec5f0050.png

 

Twee seizoenen en twee promoties later, mochten we aantreden in de Vanarama National League. Vorig jaar was reeds gebleken dat het geraamte goed zat, de tactiek zonder wingers sloeg aan en het geraamte van het elftal stond er ook al voor op middellange-termijn. Een heikelpuntje was echter het aanvallend compartiment, waar echt wel versterking nodig was. Er kwamen enkele aardige spelers ons weer versterken:

 

- Martinez: weggeplukt bij Bristol Rovers waar hij geen kansen kreeg. De man met Spaanse roots is een zeer welgekomen versterking, daar hij op drie plekken uit de voeten kan en het talent heeft om één van de sterkhouders te worden.

- Andiyapan: jeugdspeler van de Spurs die naar speelminuten zocht en deze hier wilde vinden. Met het drukke speelscheme is Will de ideale speler om in de kern te hebben. Ook een jongen die hier een toekomst heeft de komende seizoenen.

- Stirk: welgekomen kwaliteitsinjectie op het middenveld naast Patten, linksepoot die de voorspelers moet bedienen. Bij Mansfield Town kwam hij in seizoen één in de vierde klasse geregeld in actie, maar vorig jaar bij Birmingham nooit. 

- Williams: veruit de grootste naam, een hele eer om hem naar Merthyr te halen! Hij werd nog opgeroepen voor Wales voor het EK2020, maar had het in Engeland moeilijker en moeilijker zijn stempel te drukken. Na een nochtans zéér goed seizoen in de vierde klasse bij Swindon Town vond hij vorig jaar geen club, waardoor hij hier nu zijn carrière wil herlanceren. De verwachtingen zijn hoog.

- Viggars: snel en een goede afwerker, m.a.w. alles wat je zoekt in een spits op de Engelse lage niveaus. Moest ons van doelpunten voorzien, hetgeen hij ook zou doen.

 

Spoiler

709839994_S3-Squad.png.d89bcba0ddaa069a0d294309fc2fe2a3.png

Spoiler

1006763875_S3-U23.png.c52c9b9b709193b796cf4f3e6ea09de2.png

 

 

De aanpassing aan de Vanarama National League bleek niet al te moeilijk. Onze openingsmatch verloren we, maar daarna wisten we vier van de volgende vijf matchen te winnen. Hierin was Viggars de sleutel, de nieuwe spits scoorde namelijk in elk van de overwinningen. Over het hele seizoen heen speelden we vrij consistent en was het eigenlijk simpel: scoorde Viggars, dan wonnen we. De motor draaide eigenlijk voor een lange tijd bijzonder goed, op elk vlak. In januari werd er defensief nog een extra versterking toegevoegd, Aimson moest wat ervaring bijbrengen.

 

We leken zodoende probleemloos op weg naar een eerste plek, maar toen kwam de maand april: zes wedstrijden, één overwinning. Zo strandden we uiteindelijk zelfs nog op de vijfde plek, het geloof was even weg. Resultaat? Play-offs. Hoe we het daar hebben klaargespeeld, is bijna onwerkelijk. Drie wedstrijden op rij hebben we via verlengingen en penalties gewonnen, waarbij geen enkele penalty gemist werd (terwijl niemand het eigenlijk goed kan :D). In de halve finale tegen Grimsby dacht ik echt dat we eraan waren voor de moeite, na een rode kaart van Cranston in minuut 3. Toch niet, strijders!

 

Spoiler

1245036105_S3-Table.png.007c1f2f80c8cfff6a835c38d250b7e2.png

 

 

Spoiler

spacer.png

 

Youth intake: O'Sullivan de enige die het vermelden waard is. Nog heel wat werk voor de boeg, maar zou het talent hebben om op termijn door te stromen. Met de opeenstapeling van wedstrijden zal hij volgend seizoen waarschijnlijk al geregeld in de selectie zitten. 

Spoiler

1317400464_S3-Youthintake.png.6d769647477fa6e10051a0d763f9d054.png

 

Drie promoties op rij, het gaat snel. Nu worden we een profclub en mogen we in de League Two aantreden, het niveauverschil zal zich stilaan wel laten voelen gok ik. De zoektocht naar nieuw Welsh talent gaat verder.

 

Link to comment
Share on other sites

5 uur geleden zei Bingbangboem:

 

94013827.png.0146327841adb70c2c9d84b9ec5f0050.png

 

Twee seizoenen en twee promoties later, mochten we aantreden in de Vanarama National League. Vorig jaar was reeds gebleken dat het geraamte goed zat, de tactiek zonder wingers sloeg aan en het geraamte van het elftal stond er ook al voor op middellange-termijn. Een heikelpuntje was echter het aanvallend compartiment, waar echt wel versterking nodig was. Er kwamen enkele aardige spelers ons weer versterken:

 

- Martinez: weggeplukt bij Bristol Rovers waar hij geen kansen kreeg. De man met Spaanse roots is een zeer welgekomen versterking, daar hij op drie plekken uit de voeten kan en het talent heeft om één van de sterkhouders te worden.

- Andiyapan: jeugdspeler van de Spurs die naar speelminuten zocht en deze hier wilde vinden. Met het drukke speelscheme is Will de ideale speler om in de kern te hebben. Ook een jongen die hier een toekomst heeft de komende seizoenen.

- Stirk: welgekomen kwaliteitsinjectie op het middenveld naast Patten, linksepoot die de voorspelers moet bedienen. Bij Mansfield Town kwam hij in seizoen één in de vierde klasse geregeld in actie, maar vorig jaar bij Birmingham nooit. 

- Williams: veruit de grootste naam, een hele eer om hem naar Merthyr te halen! Hij werd nog opgeroepen voor Wales voor het EK2020, maar had het in Engeland moeilijker en moeilijker zijn stempel te drukken. Na een nochtans zéér goed seizoen in de vierde klasse bij Swindon Town vond hij vorig jaar geen club, waardoor hij hier nu zijn carrière wil herlanceren. De verwachtingen zijn hoog.

- Viggars: snel en een goede afwerker, m.a.w. alles wat je zoekt in een spits op de Engelse lage niveaus. Moest ons van doelpunten voorzien, hetgeen hij ook zou doen.

 

  Inhoud verbergen

709839994_S3-Squad.png.d89bcba0ddaa069a0d294309fc2fe2a3.png

  Inhoud verbergen

1006763875_S3-U23.png.c52c9b9b709193b796cf4f3e6ea09de2.png

 

 

De aanpassing aan de Vanarama National League bleek niet al te moeilijk. Onze openingsmatch verloren we, maar daarna wisten we vier van de volgende vijf matchen te winnen. Hierin was Viggars de sleutel, de nieuwe spits scoorde namelijk in elk van de overwinningen. Over het hele seizoen heen speelden we vrij consistent en was het eigenlijk simpel: scoorde Viggars, dan wonnen we. De motor draaide eigenlijk voor een lange tijd bijzonder goed, op elk vlak. In januari werd er defensief nog een extra versterking toegevoegd, Aimson moest wat ervaring bijbrengen.

 

We leken zodoende probleemloos op weg naar een eerste plek, maar toen kwam de maand april: zes wedstrijden, één overwinning. Zo strandden we uiteindelijk zelfs nog op de vijfde plek, het geloof was even weg. Resultaat? Play-offs. Hoe we het daar hebben klaargespeeld, is bijna onwerkelijk. Drie wedstrijden op rij hebben we via verlengingen en penalties gewonnen, waarbij geen enkele penalty gemist werd (terwijl niemand het eigenlijk goed kan :D). In de halve finale tegen Grimsby dacht ik echt dat we eraan waren voor de moeite, na een rode kaart van Cranston in minuut 3. Toch niet, strijders!

 

  Inhoud verbergen

1245036105_S3-Table.png.007c1f2f80c8cfff6a835c38d250b7e2.png

 

 

  Inhoud verbergen

spacer.png

 

Youth intake: O'Sullivan de enige die het vermelden waard is. Nog heel wat werk voor de boeg, maar zou het talent hebben om op termijn door te stromen. Met de opeenstapeling van wedstrijden zal hij volgend seizoen waarschijnlijk al geregeld in de selectie zitten. 

  Inhoud verbergen

1317400464_S3-Youthintake.png.6d769647477fa6e10051a0d763f9d054.png

 

Drie promoties op rij, het gaat snel. Nu worden we een profclub en mogen we in de League Two aantreden, het niveauverschil zal zich stilaan wel laten voelen gok ik. De zoektocht naar nieuw Welsh talent gaat verder.

 

Prachtig dat je Williams al kon halen (hoewel zijn attributen zwaar tegenvallen). O'Sullivan is een leuk talentje.

 

Knappe prestaties trouwens. In League Two zal het wat lastiger worden, maar verwacht zeker een mooie mid-table finish.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

94013827.png.e4eaf8fe0b4e0119ceed56f39cab8c92.png

 

Eindelijk een profclub, eindelijk in de vierde klasse. De weg naar de top en stabiliteit kan nu echt gezet worden. Vorig seizoen promoveerden we redelijk verrassend via de play offs, wat ook meteen wil zeggen dat de selectie niet volledig klaar was voor de stap hogerop. We hadden bijvoorbeeld wel de ervaring van Williams, maar zoals @FlyDaangaf is hij ook niet meer de speler die hij ooit geweest is.

 

Er was dus versterking nodig, maar de zoektocht verliep erg moeizaam. Het is misschien zelfs het eerste jaar dat ik niet tevreden was met de transfers. Op uitgaand vlak was er ten eerste al de transfer van Andiyapan naar St. Mirren (€115K), het bestuur besliste dit boven m'n hoofd. Een flinke teleurstelling omdat ik echt op hem rekende voor de komende seizoenen, gelukkig was er een loan back voor dit seizoen. Ook o.a. Sweet vertrok naar Cardiff (€40K), de middenvelder maakte niet de gewenste progressie en leek mij een beetje een eeuwig talent te gaan worden. 

 

Inkomend begon de voorbereiding nochtans goed, met de transfervrije komst van Thompson. Hij zat na zijn vertrek bij Portsmouth (Championship) één seizoen zonder club waardoor hij bereid was de stap omlaag te zetten. Hier was voor hem een cruciale rol weggelegd, hij zou quasi elke wedstrijd spelen (zeker gezien zijn veelzijdigheid) en moest métier in het elftal brengen. Op aanvallend vlak werd de gratis huur van Lloyd (Shrewsbury) verlengd en mochten transfervrij Touray (Crawley), Davies (Cardiff) en Thomas (Swansea) zich aansluiten. Met Davies bv vonden we eindelijk een winger die ons toelaat om ook eens in een 4231 te spelen, Thomas moest dan weer voor doelpunten zorgen. Op het middenveld werd iets te weinig kwaliteit gevonden, Griffiths (Crewe) was wel een directe meerwaarde die na een seizoen zonder speelminuten transfervrij overkwam.

 

 

Spoiler

1602740276_S4-Squad.png.9372f01374d9da794949b050fb087555.png

 

Uiteindelijk verliep het seizoen zoals op voorhand gedacht: degelijk, maar zonder meer. Het was duidelijk dat we niet echt in de problemen zouden komen omdat het team best wel goed op elkaar ingespeeld was en de nodige kwaliteiten had, maar ook niet meer dan dat. Er mistte in elke linie wel dat tikkeltje kwaliteit om mee te doen voor de play off plaatsen. Verdedigend mochten we halverwege het seizoen wel Menayese verwelkomen, hij moest voor meer stabiliteit en ervaring achterin zorgen. Onze beste wedstrijden speelden we in de eerste seizoenshelft, terwijl we duidelijk oververmoeid en moegestreden waren vanaf eind februari met slechts één overwinning en zes punten uit elf wedstrijden.

 

Uiteindelijk strandden we op een mooie 14e plek met 62 punten, waarbij vooral Thomas heel erg bepalend was voor het elftal als topschutter met vaak erg beslissende 15 goals.

 

Spoiler

361853011_S4-Table.png.72c0bee865cf6b526dd604705ceae338.png

 

Ter volledigheid, de youth intake bezorgde ons twee jongens met wat potentieel en mogelijke opties voor de toekomst. Mackay heeft best nog wel wat werk voor de boeg, maar Gornall (die gelukkig ook de Welshe nationaliteit heeft naast de Engelse) zie ik op middellange termijn wel doorgroeien naar het eerste. Zijn toekomst ligt volgens mij op rechtsachter, waar hij zich bij de beloften nog in alle luwte kan ontwikkelen volgend jaar.

 

Spoiler

1807638156_S4-Youthintake.png.183714d6b1ab649b4c9a19a65102288a.png

 

En zo gaan we alweer naar seizoen 5, hopelijk vinden we weer wat nieuw Welsh bloed dat ons nog dat tikkeltje beter kan doen draaien in de L2!

Link to comment
Share on other sites

94013827.png.5189d3b422e4ccf35d34cc68bb677ab8.png

 

Vorig seizoen moesten we het doen met een mid-table finish, een te verwachten doch knappe prestatie. Het was duidelijk dat voor het stapje hogerop meer nodig was, vandaar werd de transfermarkt weer grondig afgegaan. Er werd afscheid genomen van heel wat jongens die einde contract waren, o.a. oud-international Williams die al bij al een teleurstellende indruk naliet. Onder hen echter geen sterkhouders, deze bleven allen aan boord. Ook Andiyapan, die nog een extra seizoen gratis werd verhuurd aan ons na zijn verkoop.

 

In tegenstelling tot vorig seizoen kon nu wel gesproken worden van een zéér geslaagde zomermercato met heel wat nieuw vers bloed. Twee linies werden aanzienlijk versterkt, dit alles met transfervrije jongens. Om te beginnen werd eigenlijk een volledig nieuwe basisdefensie gehaald: linksachter Blake (Maidstone), centrale verdedigers Evans (Crewe) en Butler (Swansea) en rechtsback Lewis (Accrington).

 

Ook voorin kregen we eindelijk wat meer opties. Een eerste "transfer" was de terugkeer van jeugdproduct Evans na een succesvolle uitleenbeurt in de Welshe tweede klasse bij Bangor City. Hij kwam terug als een veel completere speler en ontpopte zich tot basisspeler hier. Bovendien kwam met Vale (Wimbledon) een pareltje naar de club die echt broodnodig was om ons extra aanvallende impulsen te geven, net als Hesketh en vooral Campbell (Wolves).

 

Spoiler

2063033597_S5-Squad.png.e7817d1a31a0c64ac36fc720269e2204.png

 

De kwaliteitsinjectie was duidelijk voelbaar. We schakelen eindelijk definitief over naar een 4231, omdat er nu voor het eerst echt meerdere opties zijn om met flankaanvallers te spelen. De nieuwe wind wierp z'n vruchten af, Thomas leek als diepe spits te profiteren van de nieuwe aanvoer (25 goals) terwijl ook Davies net als Vale vaak beslissend was (elk 16 goals ). De nieuwe aanvallende combinatie draaide goed en ook de nieuwbakken defensie liet zich gelden, wat zorgde voor uitstekende resultaten. Al snel werd duidelijk dat we zouden meedingen voor de bovenste plekken. Op het middenveld kwam in februari de controlerende Evans (Fylde) overigens ons nog versterken, zijn komst zorgde ook weer voor de nodige boost.

 

Helaas was het niet voldoende om het kampioenschap binnen te harken, toch verzekerden we ons van promotie via de tweede plek met slechts acht verlieswedstrijden op 46 matchen:

Spoiler

71032861_S5-Table.png.4daee67bb9b3ff284b7654199208fce7.png

 

In de jeugd dit jaar weer twee talentjes, Lawless lijkt de meest veelbelovende hoewel er zeker nog veel werk aan de winkel is.

Spoiler

408429302_S5-Youthintake.png.4290f14ba9ec79eaa3f3530bf4e4d368.png

 

League One, here we come! 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 

 

94013827.png.6f85cc45442d932882b4bbb0f23155ed.png

 

S6 - Sky Bet League One 

 

Uitgaand vertrok Martinez na drie succesvolle seizoenen naar Schotland, de contracten van o.a. Touray en Richards werden niet verlengd en onder meer Hesketh, die teleurstelde, werd uitgeleend.

 

Op inkomend vlak is er dit seizoen niets wereldschokkends. Vooreerst werd de huur van Andiyapan voor een vierde (!) seizoen op rij kosteloos vastgelegd. Het is misschien wel onze beste uitgaande transfer ooit zo, want we blijven gewoon gratis genieten van zijn diensten. Verder trokken we naar goede gewoonte weer de transfermarkt op, op zoek naar spelers einde contract. Om te beginnen werd met Thomas (Walsall) een nieuwe eerste doelman gevonden, hij was basisspeler op het vijfde niveau. De jonge Williams (Wolves) werd aangetrokken met goede hoop voor de toekomst en zou zowel achterin als op het middenveld reeds kunnen depanneren. Jones (Huddersfield) moest voorin extra wisselmogelijkheden geven en zocht bij ons eindelijk naar zijn eerste volledige seizoen als volwaardig lid van een A-kern, dit op de leeftijd van 23. Beck (Liverpool) werd tot slot gehaald als beck-up voor de volledige linkerflank.

 

Spoiler

1278273523_S6-Squad.png.341641b0233bfeb9bc41fb5e87156dfa.png

 

Zoals wel vaker gezegd wordt, zijn er twee stappen in het Engelse voetbal cruciaal: die van de Vanarama National League naar de vierde klasse, en die van de League One naar de Championship. Al snel bleek dat inderdaad het niveauverschil tussen de derde en vierde klasse niet al te groot was. We konden verder bouwen op onze stevige fundamenten van vorig seizoen en vooral Vale nam nog meer dan vorig seizoen het voortouw. Hij (26 goals), afwisselend met Thomas (22 goals) en Davies (15 goals), was werkelijk onhoudbaar. Neem daarbij bijvoorbeeld nog de ijzersterke Butler (average 7.18) achterin en je hebt een erg mooi geheel.

 

In januari werden met oog op de titel nog twee nieuwe spelers aangetrokken. Purcell (Reading) kwam transfervrij het middenveld versterken en Ludvigsen (Swansea) kwam voor een schamele €5,5K naar Merthyr als vierde centrale verdediger, zodat Williams een half seizoen volledig kon spelen op huurbasis bij Torquay. 

 

Onze motor bleef in de tussentijd goed draaien en de play offs voor promotie waren al snel verzekerd. De strijd om de titel lag echter nog helemaal open met Preston North End, dit tot de allerlaatste speeldag waarin we tweede stonden maar nog eerste of zelfs derde konden worden (klik). Een 2-1 thuisoverwinning tegen Crewe Alexandra, met onze drie aanvallers in de hoofdrol, bezorgde ons de onverhoopte titel. Dit vooral met ongelooflijk veel dank aan degradant Rotherham, dat op de allerlaatste speeldag in een voor hen overbodige wedstrijd nog in de 94ste minuut gelijk maakte op het veld van Preston. Kampioenen!

 

Spoiler

2038551609_S6-Table.png.76603373787151f5d4e27c0aa33ea85a.png

 

Bijzondere vermelding overigens voor de 16-jarige Lawless, die zeer onverwacht echt een bijdrage heeft geleverd bij het behalen van de titel. Hij is helemaal nog niet klaar voor voetbal in de League One, maar moest door de drukke kalender geregeld meedoen. In 7 (4) competitiewedstrijden scoorde hij 5 maal, waaronder de twee doelpunten in de 2-1 thuisoverwinning tegen Plymouth, en gaf hij 1 assist.

 

Vale is trouwens de eerste speler die opgeroepen werd voor het Welshe nationale eerste elftal (klik), dit weliswaar zonder speelminuten te maken. Het is toch een bijzonder verdiende beloning!

 

Day en Ingram zijn de meest veelbelovende jeugdproducten van dit seizoen, al betwijfel ik of ze ooit zullen doorstromen.

 

En zo gaan we alweer naar de Championship, spannend... (y) 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 

94013827.png.352c5745e88eee33146faab6fcdf20b7.png

 

S7 - Sky Bet Championship

 

De laatste horde die we moeten nemen, de Championship. Ik had enkele updates geleden al gezegd dat er twee niveauverschillen echt wel te merken zijn: de stap van het vijfde niveau naar het betaalde voetbal en de stap van de League One naar de Championship. Dat kan je ook zien aan het verschil in salarislast tussen ons en andere clubs:

 

Spoiler

542684596_S7-Wages.thumb.png.2ccda56ab9dde7277d852bf8d6b617ec.png

 

We moesten écht inzetten op extra kwaliteit wilden we op dit niveau kunnen meedraaien. Op uitgaand vlak was er heel wat beweging:

Spoiler

e33417a52f31f12e6aeb5ed5f555a2a2.png

Onder meer eerste doelman Thomas vertrok, ook Davies, Menayese en Thompson mochten beschikken. Zij waren elk van bijzonder belang in onze successen in de tweede en derde klasse, maar kwamen toch echt wel een stapje te kort voor de Championship.

 

Inkomend hebben we na zeven seizoenen eindelijk eens echt gebruik gemaakt van ons transferbudget, dit uiteraard ook dankzij de promotie. Waar we vorig seizoen amper €8,75K opdeden, stond de teller nu op ongeveer €620K. In doel werd vooreerst met King (Rochdale, €17K) een erg betrouwbaar nieuw sluitstuk gevonden, één die op dit niveau niet zou misstaan. Op linksachter wisten we ons ook te versterken, Roberts (Cardiff, €49K) was einde contract en mocht na twee opeenvolgende geslaagde uitleenbeurten in de League Two en Vanarama National League het meteen bij ons in de Championship proberen. Als je het mij vraagt, hebben we Cardiff toch wel beroofd. 

 

Verder zat Thorpe (Salford, €91K) op een zijspoor in de League One, maar kon hij hier sterkhouder worden. Williams werd bij streekgenoot Wrexham gratis weggeplukt voor in de breedte, hij heeft naast de Jamaicaanse en Engelse nationaliteit voor alle duidelijkheid ook de Welshe (klik). In diezelfde zin werd Lawrence (Derby) een éénjarig contract aangeboden, hij is duidelijk op retour maar kon het team ervaring en technische kunde bijbrengen.

 

De echte toptransfer is echter de halve Ier Kavanagh (Hull City, €450K). Calum stond al een tijdje op onze longlist, maar transfereerde vorig jaar van Middlesbrough naar Hull en leek nog even onhaalbaar. Hij kwam bij Hull in de Championship vorig seizoen tot 8 basisplekken en maarliefst 28 invalbeurten, beide partijen waren niet helemaal tevreden waardoor we uiteindelijk toch hem hierheen konden halen. Er is diep in de buidel voor hem getast, hij krijgt ook 50% bij een doorverkoop, maar dit is echt het soort spelers dat we nodig hebben. De visvijver van Welsh talent is voor ons ook niet al te groot. 

 

Spoiler

1733384459_S7-Squad.png.56d90503791f233da6db79534af57c53.png

 

We begonnen best goed aan de competitie, in de eerste vijf matchen werd zelfs niet verloren (en tweemaal gewonnen), met Vale in de hoofdrol. Daarna ging het echter heel wat minder en wisten we in tien wedstrijden amper vier punten te sprokkelen. Meteen met de voetjes op de grond, heet dat dan. Het seizoen kabbelde zo rustig voort en uiteindelijk zouden we eind december op één van de degradatieplekken staan, dit weliswaar met een miniem verschil met plekken 17-21:

Spoiler

b666eacc1867eb10f9cbbdb3f381c2ab.png

 

In de poging om wat nieuwe kracht in het elftal te blazen, werd in januari twee wijzigingen doorgevoerd: na 5,5 jaar trok reservedoelman Evans de deur achter zich dicht (West Ham, €60K), hij werd vervangen door de Welshe Angolees da Piedade (Connah's Quay, gratis). Belangrijker was echter het vertrek van Thomas (Wimbledon, €325K), ondanks tien competitiegoals dit seizoen en een erg belangrijke rol in de twee opeenvolgende promoties. Hij boekte echter niet de gewenste progressie, toen het hoog bod binnenkwam werd besloten hem te laten gaan. Als vervanger kwam Zambiaans international, hoewel Welsh jeugdproduct van Cardiff, Mayembe (Bristol City, €175K). Hem wilde we ook al een tijd naar de club halen, zeker omwille van zijn veelzijdigheid.

 

In de tweede seizoenshelft wisten we ons wat te herpakken, onder meer een belangrijke winning goal in extra tijd van Mayembe tegen Barnsley verzekerde ons uiteindelijk van het behoud. We hadden nog een redelijke voorsprong op de degradatieplaatsen aan het einde van de rit:

 

Spoiler

1173782524_S7-Table.png.ff9ee920da643f4ee2559b1e880d434c.png

 

In de jeugd volgende instroom, waarvan ik niet meteen iets verwacht:

Spoiler

760320604_S7-Youthintake.png.9a230c19f0c1eca85225867fff5068e0.png

 

Samengevat een mooi, maar moeilijk eerste seizoen op het tweede niveau. Ik kijk overigens erg geïnteresseerd naar de degradatie van Cardiff. Wie weet willen er wel enkele jongens weg ginds!

 

We zijn nu op papier trouwens de grootste Welshe club in Engeland, daar Swansea ook al in de League One speelt... (y) 

 

Edited by Bingbangboem
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

94013827.png.74818a051239687aeb200b1447321200.png

S8 - Sky Bet Championship

 

Eindelijk nog eens wat tijd gevonden om te FM'en, seizoentje afgerond. Dit was ons tweede seizoen in de Championship. Vorig jaar zat er niet veel meer in dan het behoud verzekeren, het doel was om minstens beter te doen. Uitgaand werden een aantal talentvolle jongens verhuurd (waaronder nieuwkomers Gordon  en Sparkes, weggeplukt bij respectievelijk Cardiff en Swansea. Back-up doelman da Piedade (Celtic), Griffiths (Sutton), Evans (vrij) en Lawrence (gestopt) vertrokken dan weer definitief, allen tezamen voor een kleine som.

 

Inkomend hebben we na lange tijd nog eens écht uitgehaald, ook qua transfersommen. Reden? De degradatie van Cardiff naar de League One, waardoor we nu overigens de enige Welshe club zijn op het tweede niveau. Dit was de kans om koopjes te doen, en zo geschiedde. Maar liefst 4 jonge, talentvolle Welshmen maakten de overstap van Cardiff. Rechtsback John kwam transfervrij over, versterking op zijn positie was broodnodig. Verder kwamen de uiterst getalenteerde Lloyd en Dunn (beiden 160K) ons vervoegen, twee polyvalente opties die ook gewoon enorm veel kwaliteit bieden. Gordon (235K) tot slot werd meteen verhuurd aan die andere Welshe club Wrexham.

 

Een andere ex-speler van Cardiff, Bowen (Bradford, 375K), kwam ons middenveld van de nodige métier voorzien, terwijl de halve Welshman Morgan (Wolves) gratis en voor niets een seizoen gehuurd werd. Tot slot werd in doel een grote naam gestrikt met international Ward, einde contract bij Leicester. Iemand van zijn niveau halen was een buitenkansje.

 

 

Spoiler

1174358059_S8-Squad.png.efebb582b5a78d86bd8a81d599af4567.png

 

De kwaliteitsinjectie was effectief voelbaar op het veld. Na een moeizame start waarin met de vele nieuwkomers de automatismen nog moesten gezocht worden, met slechts één overwinning in zes competitiewedstrijden, begon de molen stilaan te draaien. Al snel klommen we op naar de bovenste helft van het klassement, waar we ook nooit zouden weggaan. Het behoud werd relatief snel verzekerd en even leek het er zelfs op dat we een plek voor de PO's gingen bemachtigen, wat een enorme verrassing zou geweest zijn. Helaas heeft de laatste helft van februari, maart en april er anders over beslist met slechts twee overwinningen in dertien matchen. Toch bleven we nog bovenin meedraaien, met een mooie zevende plek als resultaat.

 

Spilfiguren zijn net als vorig seizoen Vale (26 goals, 8 assists) en Kavanagh (12 goals, 13 assists), terwijl ook Zambiaans international Mayembe zich vaak erg nuttig maakte (13 goals). Verder was ook Butler weer een absolute rots in de branding (Av. 7.33) en Ward kon bekoren in doel. 

 

Spoiler

1456245480_S8-Table.png.b1d6af69bd461c8e279e7b0e38118917.png

 

De jeugdintake was niet al te bijzonder, voor de zoveelste keer. Rawlings zou mits wat groeimarge nog wel eens kunnen uitgroeien tot een leuk talentje.

 

Spoiler

17522678_S8-Intake.png.102e7b1582d1d2bd45b0a0ef310eeb44.png

 

Afsluiten doen we met de internationals. Vorig seizoen mocht Vale al eens zijn valies maken, maar kreeg hij geen speelminuten. Dit seizoen hadden we niet alleen heel wat Welshe jeugdinternationals, maar onze beide doelmannen én de weergaloze Vale kregen ook oproepingsbrieven. Ward speelde één keer, maar vooral Vale deed waar hij goed in is: imponeren. Bij zijn debuut scoorde hij en gaf hij één assist, ook in zijn tweede interland kwam hij tot scoren. Machtig (y) 

 

Spoiler

1980345661_S8-Internationals.png.3e03b0836e3b8de1f7acb5b0401bea9b.png959080492_S8-Internationalsv2.thumb.png.7216183e120ab23daaf99693b92e0509.png1761471421_S8-Internationalsv3.png.d8046dc70f5c7f84404f53390049e6fa.png

 

Op naar een derde seizoen in de Championship, en hopelijk weer dat stapje meer! 

 

 

 

 

Edited by Bingbangboem
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
4 minuten geleden zei Nom de Guerre:

 

Ik neem trouwens aan dat ik hier de wereldbeker voor clubs moet winnen?

Op z'n minst! Zuid Afrika brengt vaak wel wat leuke talenten voort.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben dus bij TS Galaxy in Zuid-Afrika aan de slag gegaan. Leuke club, klote voorzitter. Nou heb ik sowieso een schurfthekel aan een voorzitter die zich met mijn sportieve beleid bemoeit, maar deze flapdrop in Zuid-Afrika spant echt de kroon. Echt, je hebt irritante voorzitters die het beste voor hebben met de club en je hebt van die totalitaire makaken die ze ergens uit het afvoerputje van de mensheid hebben gevist.

 

Ik ben bij TS Galaxy ingestapt en zonder enige aankopen, maar met een solide tactisch idee heb ik de zaak op de rit gekregen. Van de veertiende plek naar de vierde plek in twaalf potjes. Negen keer winst, drie keer gelijk, maar uitoverwinningen op de kampioen Kaizer Chiefs en de runnerup Orlando Pirates, dus gewoon prima gepresteerd. Het bleek dat een aantal van die gasten best kunnen voetballen, als je hun talenten op de juiste manier inzet.

 

Enfin, ik heb geen (verdere) behoefte om (nog meer) veren in mijn reet te steken, anders zie ik er dadelijk uit als een pauw. Feit is, sportief gezien liep het best aardig en had ik de basis voor het komend seizoen al gelegd. Het fundament voor een mogelijk kampioensteam was gelegd. Totdat die knurft van een voorzitter gewoon vijf basisspelers verkoopt , waarvan drie aan Kaizer Chiefs. Hoe kun je zo de status quo veranderen? Hoe dan?

 

Serieus, het is dat het in FM niet mogelijk is, maar anders zou ik denken dat die parasiet gewoon geld verduistert uit de clubkas om zijn dubieuze seksreisjes naar vage bordelen in Thailand mee te bekostigen. Nu heb ik dus vier miljoen, maar geen hond uit de hoogste afdeling die ook voor een schappelijke prijs wil komen. Lekker dan.

 

Vooralsnog heb ik vooral transfervrije Zuid-Afrikanen uit de First Division geplukt. We gaan eens zien hoe onze defensieve tactiek het doet hier.

Link to comment
Share on other sites

FC_Mulhouse_logo.pngJulliet 2021 – Introduction

 

Ik begin nog eens aan een challenge. Na lang algemeen en soms wat kris kras spelen, kom ik terug uit bij mijn oude liefde, de nationalist challenge. Vermoedelijk zoals altijd met een ietwat eigen invulling en touch maar het blijft eigenlijk wel de manier waarop ik FM het liefste speel.

 

2021-2022%20General%20Start%20Info.jpg

 

Ik ga ‘m deze keer aan in Frankrijk en gebruik daarvoor een aangepaste database die me tot op het 5de niveau brengt. Mijn achtertuin ligt in de Elzas, waar de grootste en bekendste club Strasbourg is. Maar op lager niveau vind je uiteraard nog genoeg andere interessante clubs die actief zijn aan de Frans-Duits-Zwitserse grens.  Zelf start ik met FC Mulhouse in de National 3

 

Waarom? Het is naast Le Havre de 2de oudste club van Frankrijk maar heeft vooral een woelige geschiedenis. Voor WOI was “Fussball Club Mülhausen” actief in de Duitse competitie maar nadat de regio Frans werd, volgde een verhuis qua nieuwe voetbalactiviteiten richting nieuwe thuisland. Tijdens WOII ging het echter opnieuw richting Duitsland om nadien definitief Frans grondgebied te worden en vanaf dan volwaardig mee te draaien in de Franse competitie. Het is ook een vrij grote, aantrekkelijke en kleurrijke stad met een 100.000- tal inwoners. Last but nog least, het bekt gewoon goed met die Franse tongval erbij: “Muulhoeze”. Kortom, verkocht.

 

Op dit niveau zijn de clubs uiteraard van semi-professionele aard en om te starten, is dit het meest basic niveau dat je in Frankrijk hebt. Dat is ook het geval op het vlak van infrastructuur, investeringen in de jeugd en algemene financiële mogelijkheden richting spelerskern. Maar ‘t is ook net dat aspect wat me aantrekt in LLM. Niks op punt en alles is eigenlijk één grote bouwwerf.

 

Janvier 2022 – Mi-Saison

Mijn alter ego Thomas Guerlin is ondertussen een half seizoen aan de slag in de National 3 - Grand Est. Onze ploeg speelt een voortvarend seizoen en we staan verdiend op kop. Het ziet er dan ook goed uit richting promotie en de supporters in het Stade de l’Ill (capaciteit 11.303) kirren van de pret. De lastigste tegenstanders zijn duidelijk de B-ploegen van de eersteklassers maar toen we zowel Troyes 2 als Strasbourg 2 klopten, ging de morale serieus de hoogte in en begon ik er zelf ook in te geloven dat een stap hogerop in ons eerste seizoen mogelijk is. Onze huidige positie moet ons in staat stellen om het af te maken.

 

2021-2022%20Nat3%20League%20Table%20Mid%20Season.jpgTot november ging het zowaar zelfs bijna foutloos maar dan lieten we hier en daar toch eens punten liggen. Dat had voorheen al perfect gekund dus deze eerste ronde is wel zoals we effectief gepresteerd hebben. Linkerwinger Abdoulaye Sow was in het eerste 3 maanden van het seizoen in de vorm van zijn leven en ons puntenverlies kan eveneens aan die ontwikkeling gekoppeld worden. Algemeen presteren ze allemaal sterk.

 

- Overzicht competitiewedstrijden

- Overzicht Coupe de France

 

 

 

De ploeg is vrij beperkt qua aantal (en talent) dus we spelen daardoor grotendeels met dezelfde basisploeg in een simpele 4-1-4-1 opstelling (leeftijd tussen haken, “Alsaciens” in het vet en iedereen is op zijn minst deels Frans):

GK N’Doye (36) DR Taite (23) DC Junger (22) DC Sané (26) DL Gasser (29) DM Kanté (33) MR Focki (32) MC Addich (20) MC Viana (30) ML Sow (26) SC Kourouma (28)

 

 

@Bingbangboem op de 8 gespeelde seizoenen een enorm mooie ontwikkeling doorgemaakt! Fijn om vaststellen dat de doorbloeding ook stilaan de Welsche nationale ploeg aan het vullen is @Nom de Guerre nu verwacht ik mij aan een les FM spelen en zullen mijn prestaties niet veel gaan voorstellen. Waarschijnlijk een slecht moment om in te stappen :cab:

Link to comment
Share on other sites

We zijn onderweg. Ik had twee buitenlandse spelers onder contract staan, maar allebei met een Zuid-Afrikaans paspoort. Ze zijn hoe dan ook weg, want onze voorzitter heeft ze verkocht tegen elk aannemelijk bod. In ieder geval zijn we begonnen aan het seizoen. Ik heb een 4-4-2-0 en een 3-4-1-2 met spits als tactieken ingesteld. De start is veelbelovend.

 

f366ab92cf97f59d254f770bee59009d.png 

Link to comment
Share on other sites

FC_Mulhouse_logo.pngJuin 2022 – Fin de Saison

 

2021-2022%20Nat3%20League%20Table%20End%20Season.jpgJawel, ons eerste seizoen brengt meteen het kampioenschap! 60 punten op een totaal van 78 is een wat mij betreft een perfect seizoen. Met de kleine kern is het maximale eruit gehaald. Kus van de juf en bank vooruit! Overzicht wedstrijden terugronde

 

Een reeks hoger betekent nu vooral een stap dichter bij het professionele voetbal. Op het 4de niveau kunnen we al meer op middellange termijn gaan plannen. Ik ben vooral blij dat we zo snel uit deze reeks geraakt zijn en nu op het niveau zitten waar de B-ploegen niet meer kunnen promoveren en er van de andere ploegen dus altijd eentje naar het "Championnat National" stijgt (ook al eindigt die club bv. op een 6de stek achter allemaal B-ploegen). Dat biedt dus perspectief en opent de realistische doelstelling om al dan niet gestaag de stap naar boven te zetten. Hoe sneller hoe liever, maar in eerste instantie onze ploeg vooral wapenen om vlot mee te draaien in onze nieuwe omgeving is de nieuwe opdracht.

 

We spelen op een laag niveau wat maakt dat het niet evident is om nieuwe en vooral betere spelers aan te trekken. De huidige spelerskern vormt dus de basis waar verder op gebouwd wordt. Ik probeer me daarnaast te focussen op enkele posities en zo regionaal mogelijk te gaan. Een doelman is alvast een must want met de 37-jarige N’Doye lukt het alvast niet meer en zijn backup Husejnovic wil vertrekken. Verder is ook een linksback welkom (want veruit mijn zwakst ingevulde positie) en een centrale middenvelder. Optioneel zijn een spits en flankspeler iets om naar te kijken maar aangezien ik zeker niet alles zal vinden, zijn het toch vooral de eerste 2 posities die een must zijn. Voor de rest mag ook de jeugd de kern aanvullen wat altijd een goede boodschap is om mee te geven richting jeugd departement. Jonge spelers uit de eigen opleiding krijgen hier effectief kansen. De intake van dit seizoen is degelijk maar een superlichting is het niet.

 

Financieel staat onze balans perfect op break even. Mooi om niet in het rood te staan maar natuurlijk zijn stevige investeringen evenmin mogelijk.

 

2021-2022%20Player%20Stats.jpg

 

Qua doelstelling van de challenge is er geen enkel probleem. Iedereen heeft een (op zijn minst deels) Frans paspoort en ik probeer waar kan nog "Franser" te worden. Hoe exact weet ik nog niet, misschien ga ik meer rekening houden met de geboorteplaatsen of iets dergelijks? Maar dit is alvast de basis waar ik me aan hou en waar kan verfijnen we al een stap richting eigen regio spelers: “les Alsaciens”. De spelers gedetailleerd overlopen is momenteel nog niet direct van toepassing aangezien we spreken over typische lower league spelers. Dat is volledig zoals het hoort, veel inzet en fysiek, minder inzicht en techniek...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...