Jump to content

[FM21] Project Scandinavia


Jeroen.
 Share

Recommended Posts

project scandinavia.png

 

André Bergdølmo is de verrassende nieuwe manager van Lillestrøm SK geworden. Bergdølmo die in het verleden al bij de club werkzaam was in de jeugdopleiding zal de opvolger worden van Geir Bakke die na de verdiende promotie werd bedankt voor bewezen diensten. Na een actieve carrière die begon bij Lillestrøm SK en via onder meer Rosenborg, Ajax en Borussia Dortmund eindigde bij Strømsgodset begon Bergdølmo aan zijn trainersloopbaan in Lillestrøm waar hij na een seizoen als assistent van Henning Berg werd aangesteld als manager van de onder achttien. Na twee seizoenen kreeg hij bij Drøbak-Frogn IL de kans op eigen benen te staan. Na drie seizoenen en een promotie mocht hij bij Kongsvinger het op een hoger niveau laten zien. Een weinig succesvol avontuur dat al na één seizoen eindigde. Hierna verdween hij wat meer in de luwte met een assistent-trainerschap bij Ull-Kisa en een functie in de jeugdopleiding van Sarpsborg.

 

Met de aanstelling van Bergdølmo werd het startsein gegeven voor een professionalisering binnen de technische staf. Hoewel enkel hoofd data-analyse André Schelander zijn biezen moest pakken werden er liefst drieëndertig nieuwe stafleden vastgelegd. Van medische staf tot data-analisten in bijna alle geledingen werd nieuw bloed gepompt. Enkel de technische staf rond het eerste elftal bleef voorlopig ongewijzigd. Op transfergebied krijgt directeur voetbalzaken Simon Mesfin de nodige ondersteuning. Met hoofd scouting Ole Johan Helland en scouts Kenneth Santa, Søren Nørbæk, Janne Wilkman en Sebastian Persson werd er een echte scoutingsafdeling opgetuigd die daarnaast assistentie zal krijgen van data-analisten Erik Bekkevold en Audun Schjerve.

 

Credits voor de banner naar @xPeejay

 

@JordiW.

Link to comment
Share on other sites

Gepost (edited)

project scandinavia.png

 

In een interview na zijn aanstelling heeft André Bergdølmo wat van zijn plannen laten doorstromen voor de komende seizoenen. Zo liet Bergdølmo weten zich enkel te gaan richten op spelers met een Scandinavische achtergrond. De huidige spelers hoeven echter niet te vrezen direct op de transferlijst te worden gezet maar nieuwe aankopen zullen vanaf nu beschikken over een IJslands, Fins, Deens, Noors, Zweeds of Faeroërs paspoort.  De scouting is ingericht om de beste en meest geschikte spelers te vinden die passen in deze koerswijziging. Voorlopig zullen vier van de vijf zich gaan richten op hun thuisland terwijl Kenneth Santa de op IJsland actieve spelers in kaart mag gaan brengen.

 

Ook op tactisch vlak gaf Bergdølmo een kijkje in zijn brein. Voorlopig lijkt hij uit te gaan van een 5-2-1-2 systeem waarbij vooral in de omschakeling veel meters gemaakt zullen worden. Achterin zal de centraalste verdediger een vrije rol krijgen geflankeerd door twee echte mandekkers. Van de vleugels zal zowel aanvallend als verdedigend het nodige gevraagd worden waardoor loopvermogen en inhoud gekoppeld aan een goede basistechniek vereist is. Het middenveld zal worden gevormd door twee lopers die zowel aanvallend als verdedigend hun steentje bij zullen moeten dragen. Hierbij zal één van de twee een wat soberdere rol krijgen terwijl de ander in bal bezit meer risico mag nemen. Het trio voorin zal bestaan uit een ver vooruit gepositioneerde aanvallende middenvelder in de rug van twee spitsen.

 

 

@JordiW.@ElMarcos @19CH98 @MNie @Fantasy @Marius @DGremlin @delichris @KayDeManaager

Edited by Jeroen.
Link to comment
Share on other sites

Hele mooie filosofie, zelf ook wel een aanhanger van dat soort concept. De tactiek is in ieder geval ook erg trendy en hip maar zorgt er wel voor dat je bepaalde type spelers nodig hebt om optimaal in te passen denk ik.

Link to comment
Share on other sites

Gepost (edited)

project scandinavia.png

 

Na een rustige eerste transferperiode waarin er geen nieuwe spelers richting Lillestrøm afreisden begon Lillestrøm onwennig aan de beginfase van het seizoen. Met verdedigende middenvelder Kaan Kairinen als libero en vleugelaanvaller Pål André Helland in de punt van de aanval geflankeerd door Thomas Lehne Olsen liet Bergdølmo al snel blijken niet bang te zijn spelers in een nieuwe rol te gebruiken. In april resulteerde dit in vier gelijke spelen. Mei begon daarentegen zonnig met een overtuigende 4-0 overwinning op bezoek bij Sarpsborg. Een voorschot voor een mooie maand waarin onder meer Molde FK, Rosenborg en aartsrivaal Vålerenga werden verslagen en enkel Kristiansund gelijke tred wist te houden. In het rustige juni werden ook Tromsø en Viking overtuigend aan de zegekar geregen. In juli volgde uiteindelijk de eerste nederlaag na een mooie 4-1 tegen Brann was Bodø/Glimt de betere op bezoek in het Åråsen Stadion. De vijftiende en laatste wedstrijd vond plaats in het Consto Arena waar Mjøndalen dankzij een treffer van Lehne Olsen het onderspit moest delven.

 

image.png.7a4a9ba0a264d16f23977656b6a6ce49.png

Kaan Kairinen bij zijn presentatie met directeur voetbalzaken Simon Mesfin

 

Spoiler

Z2N3j1Y.png

 

sLmnQbf.png

 

Spoiler
Op 13-7-2021 om 16:18 zei 19CH98:

Interessante opzet gekozen door echt alleen maar met Scandinaviërs te gaan spelen, er loopt talent genoeg dus dat moet helemaal goedkomen!

 

Zowel staf als selectie zullen enkel worden aangevuld met Scandinaviërs. Momenteel lopen er nog enkele Nigerianen een Belg en een Spaanse Hoofd Jeugdopleiding rond.

 

23 uur geleden zei delichris:

Mooi dat je alleen maar met Scandinavische spelers wilt gaan spelen. De taktiek ziet er behoudend uit.

 

Op basis van formatie is het wat behoudend maar kwa instelling is het vrij aanvallend met veel pressie en een vrij directe stijl zodra we de bal veroveren. Het zal in de praktijk neerkomen op een hoop loopvermogen met name op het middenveld en de flanken.

 

23 uur geleden zei MNie:

Mooie filosofie, mooie uitdaging. Vind het ook een leuke tactiek!

 

Hou er persoonlijk altijd wel van om met een bepaalde filosofie een spel aan te vatten en deze ook door te trekken. Persoonlijk de afgelopen jaren een groot fan geworden van formaties met vijf verdedigers in FM als is het altijd een uitdaging om de vleugels goed te bezetten.

 

22 uur geleden zei TheRedOne:

Heerlijke filosofie, ben heel benieuwd.

 

Hou zelf altijd wel van een duidelijke filosofie en het zorgt ervoor dat ik een game over het algemeen langer vol hou.

 

22 uur geleden zei JordiW.:

Mooi dat je je ook nu weer alleen op de Scandinavische markt gaat focussen! :D

 

Uiteraard. Anders zou het geen Project Scandinavia zijn. 

 

20 uur geleden zei Niek.:

Veel succes in Noorwegen!

 

Dank.

 

20 uur geleden zei Mordurette:

Succes in Noorwegen. 

 

Dank.

 

19 uur geleden zei Marius:

Hele mooie filosofie, zelf ook wel een aanhanger van dat soort concept. De tactiek is in ieder geval ook erg trendy en hip maar zorgt er wel voor dat je bepaalde type spelers nodig hebt om optimaal in te passen denk ik.

 

Zo snel als jij bij Bodø/Glimt zal het Europees niet gaan met Lillestrøm gok ik maar het is een mooi streven. Persoonlijk wel een liefde voor vijf achterop al is het altijd een uitdaging om de juiste spelers voor op de flanken te vinden. Het zal zeker op die plekken en op het middenveld een kwestie zijn van de juiste spelers in te passen die zowel aanvallend als verdedigend het juiste niveau halen en daarnaast fysiek sterk genoeg zijn dit een hele wedstrijd vol te houden.

 

8 uur geleden zei DGremlin:

Mooie filosofie!

Hopelijk kan je al je spelers inpassen in de tactiek

 

Het viel voor het grootste deel redelijk mee hoeveel spelers echt totaal niet pasten. Liep eigenlijk maar één speler rond die echt enkel als vleugelaanvaller uit de voeten kon maar gezien zijn stats achtte ik Helland uitstekend geschikt om in relatief korte termijn zijn waarde als spits te hebben.

 

@JordiW.@ElMarcos @19CH98 @MNie @Fantasy @Marius @DGremlin @delichris @KayDeManaager @Mordurette @Niek. @TheRedOne

 

Edited by Jeroen.
Link to comment
Share on other sites

En goed begin is het halve werk zeggen ze dan! Ik hou er ook van om aan een eigen filosofie vast te houden. In het begin kost het soms punten, maar het levert vaak ook genoeg op.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...