Jump to content

Miraga


mattihamstra
 Share

Recommended Posts

mirage.png.1afe2e2ffcc938f13284b309937cbf81.png

 

1.

 'Gefeliciteerd meneer en mevrouw Hamstra. Ik ben blij te kunnen melden dat mevrouw zwanger is.' Een boodschap waar beide aankomende ouders alleen maar van konden dromen. Tot voor kort kregen ze eigenlijk te horen dat het vrijwel onmogelijk was om via de natuurlijke weg kinderen te krijgen. Evelien zou moeilijk vruchtbaar zijn en ook de zaadcellen van Herman toonden aan dat er een wonder moest gebeuren. Na een aantal weken misselijkheid besloot Evelien toch maar een zwangerschapstest te kopen en tot haar grote verbazing gaf deze aan dat ze zwanger was. Met gemengde gevoelens deelde ze de test met haar vriend en deze kon het ook maar moeilijk geloven. De stap richting het ziekenhuis werd gezet en daar werd hun hoop werkelijkheid. Evelien bleek zwanger.

 

Bijna 9 maanden later was het dan zo ver. Na een bevalling van 17 uur werd het wonder geboren. Een jongetje en beide ouders konden het maar moeilijk geloven. De kleine was kerngezond. Over de naam hebben beide ouders lang nagedacht. Het was een wonder voor beide kersverse ouders om een kind te krijgen en dus moest de naam iets met een wonder te maken hebben. Mirage Hamstra is de naam. Geboren op 14 april 2001 om 19.05. 

 

---------------------------------------------------------------

 

Na een tijdje niets gepost te hebben door drukte op het werk in mijn novelle over Angel Hernandez start ik opnieuw met een spelernovelle.

 

word Mirage dan de nieuwe voetbalheld?  

 

@delichris @MNie @Marius @Kyrill @komodo25 @Titan

Link to comment
Share on other sites

mirage.png.1d160fec047610717dd668ed7e2e1a30.png

 

12-05-2010

AMSTERDAM - Bij een vliegtuigcrash bij de Libische hoofdstad Tripoli zijn dinsdagmorgen om 6.00 uur waarschijnlijk ruim zestig Nederlanders omgekomen. Een Nederlandse jongen van negen zou als enige de crash hebben overleefd.

 

Premier Balkenende sprak vanmiddag op een persconferentie van 'enkele tientallen' Nederlanders die in het vliegtuig zaten. ''De getallen zijn uiteenlopend, daarom kan ik er nu niet meer over zeggen.'' De ANWB Alarmcentrale meldde later 61 Nederlandse doden.

 

In het vliegtuig zaten 104 mensen, onder wie 93 passagiers. Behalve de Nederlandse passagiers waren waarschijnlijk Libiërs, Britten en Zuid-Afrikanen aan boord. Kort voor de landing zou er een explosie zijn geweest.

 

De Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways heeft inmiddels bevestigd dat er 62 Nederlanders aan boord waren. Een topman van de maatschappij, Saleh Ali Saleh, zei dat naast de 62 Nederlanders ook dertien Libiërs, twee Duitsers, een Filipijn en een Zimbabwaan aan boord waren. Saleh zei nog geen volledige lijst van de passagiers te hebben.

Onder de slachtoffers zijn mensen die een reis hadden geboekt bij de organisaties Kras en Stip. Deze bedrijven wilden vanmiddag geen details geven.

 

Mogelijk zijn onder de slachtoffers werknemers van de beide reisorganisaties die in Johannesburg een toerismebeurs hadden bezocht.

 

De Nederlandse reizigers zouden in Tripoli overstappen op een ander toestel; één zou naar Brussel gaan, een ander toestel zou naar Düsseldorf.

 

Balkenende sprak vanmiddag tijdens de persconferentie van 'een in- en intriest bericht'.

 

De enige overlevende van de crash zou een Nederlands jongetje zijn van negen jaar. Volgens de minister van Transport van Libië, Mohamed Zidan, is het kind naar het ziekenhuis gebracht en zijn zijn verwondingen niet levensbedreigend.

Het toestel, een Airbus A330 van de Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways, stortte vanmorgen omstreeks zes uur neer in een veld bij de luchthaven.

 

-------------------------

 

een aantal van jullie weet dat ik regelmatig waargebeurde verhalen gebruik in mijn novelles. voor dit verhaal kwam ik op het idee om eens te beginnen met een persoon die beide ouders al verloren was. bij toeval las ik van de week iets over deze verschrikkelijke gebeurtenis. Na zondag begonnen te zijn met deze novelle heb ik gisteren eigenlijk de hele dag getwijfeld of ik het wel moest doen. Uiteindelijk toch de keuze wel gemaakt om deze update te plaatsen. Mocht ik mensen binnen dit forum hiermee voor hun hoofd stoten dan is dit zeker niet mijn bedoeling;)

 

@19CH98 hopelijk uiteindelijk toch tot iets moois natuurlijk. thanks.

 

@delichriszeg nooit nooit natuurlijk maar op dit moment ben ik het plezier uit de novelle met angel even kwijt dus zal er voorlopig geen update komen

 

@MNie thanks

 

@Vlonkie thanks

 

@komodo25 @Marius

 

Link to comment
Share on other sites

mirage.png.9176c8d98e83941d0c77b9adc2515ef4.png

 

Mirage doe dit of Mirage doe dat. iets meer dan 10 jaar na het ongeluk leef ik met de dag. Dat ik de dingen kan doen die ik leuk vind dat is voor mij al een wonder. Helaas krijg ik mijn ouders er niet mee terug maar daar kan ik nou eenmaal niks meer aan veranderen. Voetballen zou nooit meer lukken en dat ik nu met vrienden in een elftal speel die nog redelijk presteert is voor mij al mooi. Toch heb ik als jongetje ook altijd die droom gehad en stiekem droom ik er nog steeds van. Ik werk bij 100 voetbal in Apeldoorn en heb het daar ook uitstekend naar mijn zin. Zeg nou zelf het is toch heerlijk om tijdens je werk ook nog met je favoriete sport bezig te zijn?

 

School ging me na het drama nooit goed af. Ik heb mijn VMBO diploma op zak maar dat is het dan ook wel. Dat kwam mede door een meisje waar ik verliefd op was. Uiteindelijk is het nooit wat geworden omdat ze naar Zweden is verhuisd met haar ouder maar het contact is altijd gebleven. Deze zomer ga ik zelfs naar haar toe. Zoals altijd wil ik daar ook voor mezelf trainen en fit aan het nieuwe seizoen te beginnen en me de selectie in te spelen bij de plaatselijke amateurs. Als je over komt van de onder 19 dan wil je jezelf bewijzen. Tenminste in mijn geval wel.

 

Mijn opa en oma hebben me al die jaren goed opgevangen en ik heb in alle rust verder kunnen leven gelukkig.

 

Ik heb uitgekeken naar mijn vakantie. Niet alleen zie ik mijn crush op de middelbare school weer eens maar ook is het voor mij een tijd om weer even bij te komen. Uiteraard heb ik ook voetbalschoenen bij me en hoop ik dat ik nog wat voor mezelf kan gaan trainen. Jönköping is een rustig stadje met een prachtige omgeving. Als ik Elize zie is het voor mij weer net als vroeger. Ze ziet er prachtig uit. Stiekem heb ik nog altijd de hoop dat het ooit wat word maar als ik heel realistisch ben moet ik dat uit mijn hoofd zetten.

 

Ook met haar ouders kan ik het nog steeds goed vinden en de vader van Elize ziet al snel het tasje van mijn voetbalschoenen. "Weet je wat jij moet gaan doen! Jij moet je gaan melden bij de club hier in de stad en vragen of je een paar weekjes mee mag trainen. Jij word er zeker niet slechter van en misschien de club ook wel niet. Zo indrukwekkend is het hier namelijk allemaal niet."

 

--------

 

weer even een korte update

 

@delichris @19CH98 het is niet een gebeurtenis wat ik zo even op kan noemen maar toen ik de beelden voorbij zag komen wist ik gelijk weer waar het over ging. het zijn toch gebeurtenissen die altijd op je netvlies blijven staan ook als je er helemaal niks mee te maken hebt. dat blijkt ook wel uit jullie reacties

 

@MNie @Vlonkie @Marius @komodo25

 

Link to comment
Share on other sites

Miraga.png.96c5c1823b9a1dedbeb259f345907568.png.28242fa6535d9102f6742a780abc4f73.png

 

"Hello , My name is Mirage and i would like to train with the team if that is possible?"

 

In mijn beste Engels probeer ik een vriendelijke wat oudere man te polsen of er een mogelijkheid is om mee te trainen bij Jönköping Södra IF. Het ziet er allemaal niet heel indrukwekkend uit en dus heb ik het gevoel alsof ik bij een top amateurclub ben gekomen. De man begint te lachen en druk gebarend wijst hij me de weg naar een achterveldje. Het schijnt hier dus blijkbaar vaker te gebeuren dat er jonge jongens mee willen trainen. Wat ik dan nog niet weet is dat ik aan mag sluiten bij een jeugdteam. Ik denk dan al bij mezelf dat het helemaal niks word. Die gasten willen mij voor lul laten lopen door me met het eerste de beste jeugdteam mee te laten trainen en het niveau is ook niet echt om over naar huis te schrijven. Ik ga morgen wel weer gewoon in een park met de bal aan de slag en ga wel hardlopen in de omgeving. 

 

Na afloop van de training roept de trainer mij toch bij zich. "Who are you and what do you want?" Ik leg hem uit dat ik hier op vakantie ben voor 3 weken en dat ik graag mijn conditie op pijl wil houden om zo fit aan het nieuwe seizoen te beginnen in Nederland. Hij komt met de vraag of ik misschien nog 2 uur de tijd heb zodat ik over een half uur bij de training van het 1e aan kan sluiten. Die tijd heb ik wel. Nooit geschoten is altijd mis en wie weet ligt dat niveau een stukje hoger. Ondertussen krijg ik wat meer informatie over de club. Ze komen uit in de Superettan en staan daar na 12 wedstrijden op de 7e plek. Ze willen maar wat graag een niveautje hoger maar dat is een 4 jaren plan. Er gaat bij mij nog steeds geen lampje branden. Ik ben nou niet echt een specialist in de Zweedse competitie. Tot mijn verbazing blijkt het de Keuken Kampioen Divisie van Zweden te zijn en sta ik dus op het trainingsterrein van een profclub. Misschien moet ik hier dus de komende weken toch maar gaan werken aan mijn conditie en techniek. 

 

Ik mag mee trainen met het 1e en ook hier verbaas ik me toch over het niveau. Als je hoort dat dit een profclub is dan verwacht je er als amateur natuurlijk wel wat van maar ik kan makkelijk mee komen. Ook de trainer heeft dat in de gaten en al snel krijg ik de vraag of ik me morgen weer kan melden.

 

Een dag later meld ik me weer netjes bij de vriendelijke oude man en dit ik loopt hij netjes met mij mee. Ik krijg zelfs een plekje in de kleedkamer toegewezen. Ook de 2e training draai ik eigenlijk moeiteloos mee en aan het einde van deze training wil de trainer een gesprek. "Wie ben je wat doe je hier en hoe lang ben je hier?" Ik ben Mirage maar dat wisten jullie al. Ik ben hier op vakantie en bezoek hier een oud klasgenoot die hier met haar ouders naar toe is verhuisd. Ik verblijf hier nog ongeveer 2 en halve week."

 

"Dat is goed om te horen. Als we nu jou onkosten betalen voor de komende weken ben je dan bereid om een contract voor een paar weken te tekenen?"

 

Nou om heel eerlijk te zijn niet. Wat heb ik er aan om een contract voor een paar weken te tekenen? Ik weet niet hoe het hier gaat maar ik heb in ieder geval in de gaten dat u iets in mij ziet. Waarom geef je me dan niet een contract voor 6 maanden? ik heb niet veel nodig maar een minimumloon zou leuk zijn." Ik schrik eigenlijk van mijn eigen woorden. Maar gek genoeg vinden ze die bravoure juist wel mooi. "Het maximale wat we je kunnen geven is 1500 Euro is dat genoeg?" 

 

Slechts een uur later loop ik terug naar het huis van Elize en haar ouders met een contract op zak. Ik bel mijn baas op dat hij mij voorlopig niet ziet. "Jo met Mirage. Ik wil graag 6 maanden onbetaald verlof als dat kan. Ik heb zojuist een contract getekend bij een plaatselijk profclubje hier en die kans kan ik niet laten lopen dat begrijp je wel." Mijn baas vind dit geweldig om te horen en komt gelijk met het aanbod om voetbalschoenen op te sturen zodat ik voorlopig niet zonder zit.

 

Pas daarna bel ik mijn opa en oma. "Dank jullie wel dat jullie al die tijd zo goed voor mij gezorgd hebben maar ik kom voorlopig niet terug. Ik ga hier de komende maanden mijn droom najagen in de hoop om profvoetballer te worden." Natuurlijk reageren ze geschokt maar zijn ze ook trots dat ik deze keuze durf te nemen. Heel lang hebben ze gedacht dat er niks van mij terecht zou komen en nu heb ik heel snel het besluit genomen om op mijn eigen benen te gaan staan of tenminste een soort van. 

 

Aangekomen bij Elize en haar ouder gooi ik het er ook maar gelijk uit. "Mag ik hier misschien wat langer blijven? Ik heb net een contract voor 6 maanden getekend en mag mezelf nu volgens mij profvoetballer noemen. Als het moet betaal ik jullie ook gewoon hoor dat is geen probleem." 

 

Ik krijg nog net geen tik op mijn achterhoofd. "Ben jij gek. Jij betaald helemaal nergens voor. Ga voor je kans en maak je vooral geen zorgen over je verblijf hier. Je mag hier zolang blijven als nodig is. Als je er maar wel voor zorgt dat wij elke thuiswedstrijd bij je kunnen kijken." 

 

-------------------------------

 

allereerst @xPeejay bedankt voor de schitterende banner

 

@delichris de keuken kampioen divisie van zweden. toch geen beroerde stap om te beginnen

 

@19CH98 Slechter word mirage er zeker niet van. nu een half jaartje knallen en eens zien wat dat brengt

 

@MNie Ik ben eigenlijk nog nooit echt begonnen in scandinavië. Ik heb in alle spelersnovelles de nodige startpunten gehad en kan nu deze ook af gaan vinken.

 

@Vlonkie @komodo25 @Marius

Link to comment
Share on other sites

Miraga.png.96c5c1823b9a1dedbeb259f345907568.png.75e6167a29cb0dc70a8d58da271f9d27.png

 

Voetballen in Zweden. Dat is nou niet bepaald iets wat ik altijd voor ogen had en het was zeker ook niet mijn bedoeling van mijn bezoek aan het land. Maar goed nu ik hier toch ben met een contract op zak kan ik maar beter het beste maken van de ontstane situatie. Het contract dat ik heb getekend is geen vet pot maar ten opzichte van een 40 urige werkweek lever ik niet al te veel in. Zweden mag dan misschien duur zijn echt vaste lasten heb ik hier ook niet. 

 

Het gaat allemaal erg snel. De trainer kiest ervoor om me maar gelijk in de wedstrijd selectie op te nemen voor de thuiswedstrijd tegen AFC Eskilstuna. Het is een thuiswedstrijd en dus zitten Elize en haar ouders op de tribune. Er schijnt in het Stadsparksvallen zo'n 6000 man te kunnen maar die zitten er bij lange na niet. Als er ongeveer 2000 man zit dan is het veel. Toch is dit wel wat meer dan ik gewend ben maar voor zenuwen zorgt het niet. Niemand die me kent dus kan ik vrijuit spelen. Vlak voor de wedstrijd krijg ik te horen dat ik in de basis start. Rugnummer 10 ligt voor me klaar en dan overvalt me het gevoel dat het ineens allemaal wel serieus is wat hier staat te gebeuren. Er staat vandaag wel iets op het spel. Wij mogen als nummer 7 vandaag absoluut niet verliezen van de nummer 9 willen we zicht houden op misschien wel een plekje in de play offs. Vlak voor de aftrap zoek ik de tribune nog even af om nog even contact te zoeken met Elize en haar ouders. Een knipoog hun kant op en dan kan de wedstrijd beginnen. Het begin van ons is fantastisch. Zeidan schiet een vrije trap na 2 minuten al schitterend raak en ik meng me in de feestvreugde. Ik ken de jongens nog niet goed maar ze lijken me goed op te nemen in de groep. Een snelle voorsprong is altijd fijn maar we verdubbelen binnen 10 minuten de score als Beqaj  na een vlot lopende aanval word vrijgespeeld en simpel kan binnenwerken. Zelf heb ik dan nog niet het gevoel dat ik heel lekker in de wedstrijd zit. Het is persoonlijk vooral werken en ploeteren. Loopacties maken die nog niet altijd begrepen worden. Combinaties die niet helemaal lekker lopen maar ergens is dat natuurlijk logisch. Dit team heeft veel langer op vastigheden kunnen trainen en ik kom zogezegd pas net kijken. Bij een onoplettendheidje van ons word de spanning teruggebracht door middel van de 2-1. Maar niet veel later krijgt een speler van de tegenstander een rode kaart en is het voor ons zaak om de marge weer te vergroten. Vlak voor rust word er eindelijk eens een loopactie begrepen. Beqaj heeft de bal op rechts en ziet op het juiste moment wat ik wil. De voorzet richting de eerste paal is goed en ik kan mijn linker voet nog net tegen de bal aan zetten en de doelman kansloos laten. Ik scoor bij mijn debuut maar heb het gevoel dat dit gewoon de normaalste zaak van de wereld is. Tamelijk rustig loop ik richting de man van de assist om hem te bedanken. Ik krijg in de rust de complimenten van de trainer maar word toch naar de kant gehaald. Het is voor nu even genoeg geweest en ik mag gaan douchen. In de 2e helft word de wedstrijd door gemaakt en zakelijk uitgespeeld. Het blijft bij 3-1.

 

Mijn doelpunt is goed gevallen in het stadje. Als ik de volgende ochtend na de training weer richting huis loop word ik begroet en steken mensen hun duim op. Nog wat onwennig krijgen die mensen een duimpje terug maar ik waardeer het kleine beetje erkenning dat ik krijg wel. De trainer is ook blij met me en na opnieuw een lekkere trainingsweek mag ik het weer laten zien. 

 

Het is opnieuw een thuiswedstrijd en dit keer is Dalkurd FF de tegenstander. Van wat ik te horen heb gekregen moeten we normaal gesproken deze wedstrijd gewoon winnen. We krijgen na 18 minuten een strafschop en het toeval wil dat we daar op hebben getraind in de afgelopen week. Als afsluiting van de training is er 2 keer geoefend op strafschoppen en 2 keer wist ik als winnaar uit de strijd te komen. Ik pak dus de bal met het nodige zelfvertrouwen op maar kijk nog even om me heen of iemand anders naar voren stapt. Blijkbaar heb ik het vertrouwen van mijn medespelers en ik mag de bal dus neerleggen. De naar schatting 1700 man die op de tribune zitten vinden het maar wat mooi aan het geroesemoes te horen. Zonder enige aarzeling schiet ik de bal tegen de touwen en breek ik de ban 1-0. Een minuut later is het opnieuw raak. Beqaj word helemaal vrij gelaten en kan vanaf rechts een voorzet panklaar op mijn hoofd leggen bij de 2e paal. Ik hoef alleen nog maar richting aan de bal te geven en zo kop ik eenvoudig de 2-0 binnen. 10 minuten later komt mijn partner in de aanval tot scoren. Nikolic zorgt er met de 3-0 voor dat de overwinning wel binnen lijkt. Na rust mag ik nog een kwartier blijven staan en wil ik graag gaan voor de hattrick. Toch kiest de trainer er dan voor om me naar de kant te halen. Ik krijg een soort van rust omdat in de volgende wedstrijd mijn echte test wacht. Het word 3-1.

 

Degerfors is op dat moment de nummer 3 van de ranglijst en staat dus op een play off plek. Als we deze uit wedstrijd kunnen winnen dan gaan we echt mee doen. Dat is eigenlijk wat ons de hele week in aanloop naar deze wedstrijd word voorgehouden. Opnieuw krijg ik het vertrouwen. "Je gaat opnieuw starten. De eerste wedstrijden waren veelbelovend maar vandaag gaat het er echt op aan komen." Als ik het met iemand binnen de selectie goed kan vinden dan is het wel met Beqaj. Ook vandaag komt dat weer tot uiting. Na 2 minuten zie ik een lange bal komen en vecht ik een duel uit met een verdediger. Deze zorgt er voor dat ik niet omhoog kom maar vast aan de grond weet ik de bal neer te leggen voor Beqaj die de trekker over kan halen en zijn schot nog iets van richting veranderd ziet worden. De bal valt binnen en zo is daar de vroeger 0-1. Het restant van de 1e helft hebben we vrij weinig te vertellen en mogen we blij zijn met de 0-1 voorsprong. Na rust komt door verandering in en is het binnen het uur toch 1-1. Vrijwel uit het niets is daar in de 71e minuut weer de voorsprong Nikolic kan profiteren van een communicatie fout bij Degerfors achterin en maakt de 1-2. 7 minuten later krijgen we een strafschop en opnieuw ga ik achter de bal staan. Ik kan de wedstrijd gaan beslissen. Ik neem de strafschop niet al te best maar de doelman gaat de verkeerde kant op dus is het goed genoeg voor de 1-3. Uit een hoekshop weet Rodeblad Lowe de 1-4 ook nog binnen te koppen. Het is een geflatteerde overwinning maar daar liggen wij niet wakker van. 

 

Eenmaal terug in Jönköping moet ik nog even op de club blijven. "Mirage. We weten dat je pas net een contract voor een jaar hebt afgesloten maar we willen je salaris toch iets omhoog gooien. Dat gaat niet contractueel maar er is een sponsor die er voor kan zorgen dat je 500 Euro per maand meer krijgt." Ik vind het allang best. Die 500 Euro extra is natuurlijk lekker.

 

1643720998_resultatenaugustus2020.thumb.PNG.e13e80c90532891f520c0b535ea75f75.PNG

 

16409364_standaugustus2020.PNG.5952e13aa6df65cbe9bf790be7f567d3.PNG

 

--------------------------------

 

@19CH98 Het salaris gaat inmiddels alweer iets omhoog na een veelbelovende start

 

@delichris Het is aan Mirage om meer te gaan verdienen zodat het leven in zweden makkelijker word

 

@MNie @Vlonkie @komodo25 @Marius

 

Link to comment
Share on other sites

Gepost (edited)

Miraga.png.96c5c1823b9a1dedbeb259f345907568.png.8f2c56d48db8e736ccc534360fd01018.png

 

Je kan wel stellen dat ik in de wittebroodsweken van het profbestaan leef. 3 wedstrijden gespeeld 4 goals en soort van salaris verhoging en al snel het vertrouwen van de trainer en spelers gekregen maar nog belangrijker voor mij persoonlijk. Ik ben al heel snel geaccepteerd door de fans. Natuurlijk gaat dat makkelijk als je gelijk kan leveren en een bijdrage hebt aan de goede prestaties. Maar na 3 aardige wedstrijden en een salaris verhoging stopt het werk natuurlijk nog lang niet. We zijn een aantal plekken geklommen op de ranglijst en de algemene sfeer rondom de club is dat promotie er dan misschien toch  wel in zit. Aan ons de taak om die verwachtingen waar te maken al blijft het voor mij in de eerste plaats nog gewoon genieten zonder al te veel verwachtingen.

 

Tegen Umea FC word er natuurlijk ook weer een overwinning verwacht om de droom op eventuele promotie in leven te houden. Nu promotie mogelijk lijkt ligt dat toch als een soort van deken over ons. Het spel is voorzichtig en in eerste instantie letten we meer op de verdedigende organisatie om geen fouten te maken. We krijgen geen echte kansen tegen maar zelf laten we ook vrij weinig zien. Het is een beetje frustrerend om spits te zijn in deze 1e helft. Vrijwel uit het niets is het na 35 minuten spelen toch raak als de ruimte word gevonden bij Beqaj. Ik loop mee en ik verwacht eigenlijk de bal simpel breed maar Beqaj doet het zelf en faalt niet. Zelf ben ik totaal niet tevreden over het spel maar goed bij rust staan we met 0-1 voor en dus is er eigenlijk weinig reden tot klagen. Minimale inspanning en het maximale resultaat. 4 minuten na de rust is het dan bij mijn 1e kans wel raak. Een voorzet vanaf rechts word door gekopt door Beqaj en ik gokte als enige goed door wel door te lopen. Oog in oog met de doelman krul ik de bal om hem heen  en is het raak. 0-2 en geen vuiltje aan de lucht. Voor zover het tempo nog lager kon halen we het tempo nu helemaal uit de wedstrijd en nemen we genoegen met een simpele 0-2 overwinning.

 

Weer een goal en dat is opgevallen bij wat Zweedse analisten. De trainer van onze eerstvolgende tegenstander krijgt er dus vragen over en dat lees ik in de plaatselijke krant. "Nu iedereen weet wie die jongen is word het gemakkelijk om hem uit de wedstrijd te spelen." Ik kan een kleine glimlach niet verbergen omdat ik dit juist als een compliment zie. Er word over mij gesproken dat is al een hele eer. Het plan van Öster lijkt echter te werken. Je zou toch denken dat als ik gedubbeld word dat er ergens anders een mannetje vrij moet zijn maar wij zijn in deze wedstrijd te gehaast op zoek naar die goal dat we grotendeels het overzicht missen en te vaak voor de moeilijke oplossing kiezen. De wedstrijd eindigt zoals die begon 0-0.

 

Het eerste puntverlies sinds mijn komst is een feit. Ik til er niet te zwaar aan. Je kan namelijk niet alles winnen. Zeker niet op het 2e niveau van Zweden. Hoe vaak is het dan ook voorgekomen dat een ploeg niet verliest in de competitie? Ik heb daar in ieder geval geen actieve herinnering aan al volg ik Arsenal wel en weet ik dat het hun ooit eens is gelukt. Zaak voor ons is om gewoon weer te gaan winnen en dan zien we wel waar het allemaal eindigt. Thuis tegen Örgryte merk je toch dat het gelijke spel van de afgelopen wedstrijd iets doet met het team. Er word opnieuw gelijk gespeeld. Dit keer word het 1-1 en dat neem ik vooral mezelf kwalijk. Ik krijg zowel bij de 1-0 voorsprong en bij de 1-1 2 aardige mogelijkheden om de wedstrijd in ons voordeel te doen beslissen maar ik faal. Ook dat is voetbal. Het kan niet altijd raak zijn maar als het een gemiste kans is waardoor er niet gewonnen word blijft dat nog wel even door je hoofd spoken.

 

Als het gaat om eventuele play offs of zelfs directe promotie moeten we na de wedstrijd tegen Brage even pas op de plaats maken. Vanaf minuut 1 zit het er gewoon niet in. De trainer heeft na 66 minuten spelen ook genoeg gezien en haalt me naar de kant. Na 26 minuten staat de eindstand van 1-0 al op het bord. Het is de eerste nederlaag sinds mijn komst en dat moest er ook maar een keer van komen. 

 

3 wedstrijden op rij niet gewonnen en de positieve sfeer die er rondom de club hing die is er even niet. Voor de club is het een meer jaren plan om te promoveren maar daar hebben de supporters geen boodschap aan als je er dichtbij bent qua stand op de ranglijst. Tegen GIF Sundsvall beginnen we dramatisch en staan we ook vrij snel weer tegen een achterstand aan te kijken. Het dondert in de kleedkamer en dat is volkomen begrijpelijk. De woorden komen aan en er lijkt een heel ander team aan de aftrap van de 2e helft te staan. 7 minuten na de rust is het Nikolic die voor de gelijkmaker zorgt. Hij blijft sterk in de 16 en weet de bal goed af te schermen en komt uiteindelijk tot een schot die de doelman te machtig is. Het geloof is er weer en we houden de tegenstander onder druk. Hier en daar komen ze er af en toe ook gevaarlijk uit en dat is eigenlijk de aanleiding voor de winnende treffer. We veroveren de bal op op 20 meter van ons doel en dan gaat het snel. Ik word ingespeeld en kan de bal terug kaatsen. De ruimte word gezocht op links en dan is het sprinten geblazen voor mij om voor de goal te komen. Ik heb wat ruimte en na een sprint van 60 meter moet ik nog een keer aanzetten om de scherpe voorzet te halen. De bal stuitert langs de doelman en ik duik richting de bal. Ik kan hem nog net raken maar het is genoeg om tot scoren te komen. Na 3 wedstrijden vrij weinig gebracht te hebben is het natuurlijk lekker om je team aan de voorsprong te helpen in een zwaarbevochten duel. Ik word de matchwinner en daar ben ik blij mee maar veel belangrijker zijn de 3 punten die eindelijk weer eens gepakt worden. Na afloop kijk ik via Livescore wat de uitslagen zijn van de andere wedstrijden en wat dat betekend voor ons in de stand. Het verlies van deze maand tegen Brage is extra zuur want dan hadden we er echt bij gestaan. Volgende maand word cruciaal voor een eventuele promotie droom met wedstrijden tegen Trelleborg en Halmstad.

 

581147864_resultatenseptember2020.thumb.PNG.0e9e52b19d55822def76c4f9fcabfcd0.PNG

 

1603229282_standseptember2020.PNG.d008848cffb5cd1995eaf05b976a8b87.PNG

 

-------

 

@delichris Geld speelt op die leeftijd nog geen rol al is 500 euro per maan extra toch maar mooi meegenomen. Een wisselvallige maand is het nu geweest maar er is van alles mogelijk

 

@19CH98 de start was geweldig en dan komt er vanzelf een dipje. dat is niet erg en na de laatste overwinning die ongetwijfeld voor een boost heeft gezorgd is het zaak om stabiel te gaan presteren

 

@Vlonkie @komodo25 @Marius @MNie

Edited by mattihamstra
Link to comment
Share on other sites

Miraga.png.96c5c1823b9a1dedbeb259f345907568.png.391f35f0256d228821a31f10d826bb4e.png

 

Na die mindere serie van 3 wedstrijden zonder overwinning was het lekker om weer te winnen. Toch staan we er als we naar de stand kijken toch aardig voor. Maar we laten de competitie even voor wat het is want er word een prestatie verwacht in de Zweedse beker. Oddevold is de tegenstander en er worden geen problemen veracht. Die komen er ook niet want er word met 0-5 gewonnen. De trainer gaf niemand rust want hij wil zijn vaste kern in het ritme houden. Ik kom 2 keer tot scoren. Mijn eerste van de wedstrijd is de 0-3 als ik bij een vrije trap over het hoofd word gezien en diagonaal kan binnen koppen. Mijn 2e is vlak na rust opnieuw met mijn hoofd. Een afgeslagen hoekschop word opnieuw voorgebracht door Zeidan en opnieuw valt niemand mij lastig en is het hangen geblazen. Dit soort wedstrijden zijn goed voor het zelfvertrouwen en dat kunnen we gebruiken in de competitie. 

 

Reclame maken voor de club. dat is eigenlijk het thema van de wedstrijd thuis tegen Akropolis. Het is de open dag van de club en elke seizoenkaarthouder mag iemand mee nemen voor niks. Het is wel iets drukker dan normaal maar het loopt nou niet bepaald storm. Er zitten wat meer kinderen dat valt me wel op. Akropolis heeft niks in te brengen en na 23 minuten spelen staat het al 3-0. ik scoor vanaf de stip en het is al een gelopen race. Vanaf dat moment spelen we met de rem er op maar word het uiteindelijk 5-0. De voorzitter is niet te spreken over hoe we na de 3-0 gespeeld hebben en de trainer uit zijn ongenoegen. Er komen 2 hele belangrijke wedstrijden aan en als we dan de rust in een wedstrijd kunnen pakken is dat voor ons natuurlijk een bonus. Ik snap onze trainer daarin volkomen. Wat zat er nou eigenlijk meer op de tribune? hooguit 300 man waarvan 200 kinderen die een keer met hun vader mee mogen en 100 vriendinnen die het leuk vonden om te zien hoe hun vriend het voetbal beleeft? Voor extra inkomsten heeft het niet gezorgd. Daar moeten wij voor zorgen door te promoveren.

 

"Mir, Ik wil even laten weten hoe ontzettend trots ik op je ben. Je kwam hier voor een vakantie en hebt uiteindelijk de beslissing genomen om alles achter je te laten om je droom na te jagen. Ik ben blij dat ik je nu dagelijks zie en ondanks de kleine succesjes die je heb kunnen vieren blijf je nog steeds dezelfde dromerige jongen als die van de middelbare school. Blijf je dromen achter na jagen maar verander alsjeblieft nooit! Succes zo."

Het appje van Elize krijg ik vlak voor ik me moet omkleden voor de kraker tegen Trelleborg binnen. Het is eigenlijk voor het eerst dat ze me vlak voor een wedstrijd een appje stuurt. In de aanloop naar deze wedstrijd ging het er bij haar thuis eigenlijk alleen maar over. Ik had wat last van zenuwen en kon bijna alleen maar aan deze wedstrijd denken. Ik ben hier echt niet gekomen om gelijk kampioen te worden of te promoveren maar winst in deze wedstrijd vergroot onze kansen op in ieder geval promotie natuurlijk wel. Haar appje doet me goed. Ik moet ook vandaag iets van die dromerige nonchalante jongen in me hebben en niet te veel denken aan wat er op het spel staat. Na 13 minuten spelen komen we op 1-0 door een heerlijk lobje van Gefvert. We laten voor de rest eigenlijk niet heel veel zien maar vlak voor rust delen we echt een dreun uit. Het is een lange bal die ik weet te verlengen en met de laatste trap van de 1e helft verdubbeld Nikolic de score en gaan we met een 2-0 voorsprong rusten. Het kan af en toe spoken in het stadion en vandaag is zo'n dag. Na een uur spelen kom ik ook op het scorebord te staan. een voorzet vanaf links weet ik krachtig binnen te koppen voor de 3-0. 8 minuten later is het een pegel van Fendrich waardoor het 4-0 word en een minuut later slaat Nikolic voor de 2e keer toe. Maar daar blijft het niet bij. In de slotfase ben ik er nog een keer vandoor en weet ik het overzicht te behouden. Ik kan zelf gaan maar ik gun Nikolic zijn hattrick waardoor we met maar liefst 6-0 weten te winnen. Het is weer een stap in de goede richting maar we zijn er nog niet.

 

De 6-0 overwinning op Trelleborg word in de kranten beschreven als een kunstwerk van ons. Er is echter nog zo'n kunstwerk nodig tegen de koploper en dat is Halmstad. Dit keer hebben we echter niet de steun van onze supporters en moeten we het op vreemde bodem doen. Waar ik een week eerder last van zenuwen had ben ik nu eigenlijk vol vertrouwen in een goede afloop. Waarom zouden we niet nog een keer zo'n geweldige pot op de mat kunnen leggen? Dan moet je natuurlijk niet op achterstand komen en dat gebeurd wel. We laten een middenvelder zo doorlopen tot de rand van het strafschopgebied en dan heeft hij ook nog eens de hoek voor het uitzoeken. We moeten dus in de achtervolging. 6 minuten voor rust is daar mijn moment. Ik word met de rug naar het doel aangespeeld maar weet knap bij mijn directe tegenstander weg te draaien. De bal ligt goed en ik jaag hem binnen in de korte hoek 1-1 en dat is toch een beetje tegen de verhouding in. De tegenstander hoort deze tik even te voelen maar 40 seconden later kijken we weer tegen een achterstand aan en hebben we het weer aan onszelf te danken. De trainer is niet te spreken over de manier waarop wij de goals weggeven. Verdedigend lijken wij de boel in de 2e helft onder controle te hebben en dan is het zaak om tot scoren te komen. Uit een hoekschop die word doorgekopt naar de 2e paal kan Nikolic ons voor de 2e keer op gelijke hoogte brengen en vanaf dat moment willen we meer. In de 71e moment ontvangt Zeidan de bal. We hebben even oogcontact en ik stap 2 meter in de bal. Ik zie aan hem dat mijn tegenstander mee komt en dan is het zaak om de diepte te zoeken. De bal valt perfect in mijn loop en opnieuw is het een schot in de korte hoek die de doelman te machtig is. Bij deze treffer komt er toch wel wat ontlading los en schreeuw ik het uit 2-3. We zijn echter opnieuw niet bij de les en 3 minuten later staat het alweer gelijk. Het is een spektakel voor de neutrale toeschouwer maar in mijn ogen geven we zo 3 doelpunten cadeau. Het lijkt op een gelijkspel uit te draaien maar dan is het een blunder van hun doelman in de 86e minuut die ons aan de voorsprong helpt. Het schot van Nikolic is helemaal niet zo goed maar de doelman duikt als het ware over de bal heen en zo staat het 3-4. Halmstad gaat vol in de aanval en Nikolic weet daar nog 2 maal van te profiteren in de blessuretijd. Hierdoor staat er een enigszins geflatteerde 3-6 op het scorebord maar er is niemand bij ons die het daar over heeft.

 

Het is natuurlijk geweldig om van zowel de nummer 1 als de nummer 2 met grote cijfers te winnen maar we hebben er natuurlijk helemaal niks aan als we weg zouden geven in de wedstrijd die na deze 2 krakers op de planning staat. Uit bij Norrby lijkt er na 45 minuten voetbal ook geen vuiltje aan de lucht.  We zoeken de kleedkamer op met een 1-4 voorsprong en het enige wat wij weg hebben gegeven is een strafschop. Zelf sta ik ook alweer op het score bord door op het randje van buitenspel weg te zijn en de lange bal die volgt rustig binnen te schieten. Echter kantelt de wedstrijd na rust volledig. Na 55 minuten spelen is het ineens 3-4 en is de spanning weer helemaal terug. Als Fendrich bij ons dan ook nog eens een onbegrijpelijke rode kaart krijgt moeten we alle zeilen bij zetten. Uiteindelijk weten we de 3 punten met veel kunst en vliegwerk binnen te slepen en word de rode kaart van Fendrich kwijt gescholden maar dit mag ons niet nog eens overkomen. We staan nu bovenaan en dat is natuurlijk geweldig maar nu komt er natuurlijk iets anders om de hoek kijken. Zijn we goed genoeg om met de druk om te gaan nu wij niet de jager zijn maar de prooi?

 

665102299_resultatenoktober2020.thumb.PNG.9ba3daf58f775bfbbbed9a6cc2060f3c.PNG

 

1386039064_standoktober2020.PNG.83690d4b94bd1cc69351baaf3dfb0fde.PNG

 

---

 

@delichris Het is nu al met al een geweldige maand geweest. door in de beker en bovenaan

 

@19CH98 Achteraf gezien zijn die 3 wedstrijden nu zo zonde anders was er een gat ontstaan maar we kunnen helaas niet alles hebben

 

@MNie We stonden er nog steeds aardig bij maar als je 3 wedstrijden op rij niet wint kan je moeilijk zeggen dat het door eigen resultaten kwam. hier en daar een beetje geluk is ook wel eens lekker

 

@Vlonkie @komodo25 @Marius

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...