Jump to content

[FM21] Nieuwe bondscoach krijgt de kans


yuriberi
 Share

Recommended Posts

Met het EK voor de deur is het altijd leuk om een spel te starten met een landenteam en zo het EK te spelen. Ik ben echter wel iemand die het spel precies zo wil hebben als in het echt, dus heb ik gezocht naar een database waarbij de poule-indeling van het EK de juiste is. Het enige wat niet juist is, is de speelvolgorde en ik weet niet zeker of de knock-out ook precies hetzelfde zal zijn als zometeen in het echt.

 

Nederlands Elftal EK 2021 | Alles over Nederlands Elftal voetbal

 

Mijn scenario: Frank de Boer heeft zijn selectie bekendgemaakt. De bekende namen zijn allemaal opgeroepen. In een land met 17 miljoen bondscoaches is er altijd wel kritiek op de keuzes en speelwijze. Frank de Boer heeft nu een criticaster aangewezen om te laten zien dat zijn manier de beste is. En dus staat yuriberi nu voor de groep internationals. Het is zijn eerste klus als coach van een team, echter heeft hij wel knap al zijn trainerspapiertjes behaald. Het doel is om minimaal de kwartfinale van het EK te gaan halen met de spelers die door Frank de Boer zijn opgeroepen.

 

Zoals gezegd zijn alle spelers opgeroepen die in het echt ook opgeroepen zijn. Ik heb echter wel eerst het seizoen tot aan mei gesimuleerd. Het ritme van de spelers zal dus wel anders zijn als in het echt. Om een voorbeeld te geven, Donny van de Beek heeft 37 basisplaatsen gehad dit seizoen in de Premier League en heeft zich met 16 assists best onderscheiden. Aan de andere kant heb ik Timber, die 6 basisplaatsen heeft gehad bij Jong Ajax en 12 invalbeurten voor het grote Ajax. Ik zal me niet houden aan de opstelling van Frank de Boer in de recente interlands. Ik zal het op mijn eigen manier doen, maar wel in een opstelling met 5 verdedigers. Dit vooral omdat ik niet veel vertrouwen heb in de voorhoedespelers die zijn opgeroepen. 

 

Het is een kort avontuur. Het kan na 3 wedstrijdjes klaar zijn en dan zal ik mij weer verschuilen in de stilte van het forum. Het kan ook zomaar een ongekend succes worden. Doelstelling van de bond is de kwart finale halen. Ik wil echter meer en ga gokken op de halve finale. Met een beetje gunstige loting zou het zo maar kunnen. 

Link to comment
Share on other sites

Gepost (edited)

Deel 1: de tactiek

 

Zoals gemeld zal ik voornamelijk gebruik maken van een 532 opstelling. Dit omdat we goed zitten in de centrale verdediging alsook het centrale middenveld. Met De Ligt, De Vrij, Ake, Blind en ook Veltman en eventueel Koopmeiners en Timber is de CV de positie die het best bezet is. Ik hoef weinig te rouleren denk ik, maar mocht ik een blessure krijgen is die toch aardig op te vangen. Voor de backs heb ik heel wat minder keuze. Op rechts heb ik de keuze uit Dumfries, Veltman, Timber en ook Promes zou daar kunnen spelen. Promes zal ik denk gaan gebruiken in wedstrijden waarin ik veel kansen zie op de rechterflank en als er iets gecreëerd moet worden. Op links hebben we Wijndal en van Aanholt, en als ik meer defensiever zou willen spelen kan ook Blind daar goed terecht.

 

Mijn middelste drie zijn al meteen vergeven. Ik zal elke wedstrijd, mits wedstrijdfit, starten met de Roon, de Jong en Wijnaldum. Deze zullen de functies stofzuiger, spelmaker en loper in het veld hebben. Mocht er een niet presteren of moe zijn, heb ik met Klaassen, Gravenberch, van de Beek en wellicht Koopmeiners opties om ze te vervangen. Maar het liefste laat ik ze de hele wedstrijd staan.

 

In de aanval is natuurlijk plek voor onze twee giganten, Depay en Weghorst. Beide scoren ze vrij gemakkelijk bij hun clubs en in dit elftal zullen ze het ook moeten doen. Met Luuk de Jong heb ik nog een supersub/breekijzer achter de hand.

 

Dat betekent dat ik in eerste instantie niet direct een plan heb voor Malen, Gakpo en Berghuis. Die passen niet in mijn systeem en zullen waarschijnlijk enkel invallen bij een blessure van Depay, waardoor ik mijn tactiek zou moeten aanpassen naar een 433. Het zijn wel spelers die belangrijk kunnen zijn met hun acties en voorzetten, dus zou ze ook nog in een alles of niets opstelling kunnen plaatsen als ik achter sta in de knock-out.

 

Spoiler

image.png.0126ca0f97e1bcb91966e9e31e6f07a0.png

 

Ik ga kiezen voor bovenstaande formatie en tactische stijl. Ik wil dat mijn spelers snel de bal veroveren en, eventueel via de flanken, meteen Weghorst en Depay bedienen. Ik hoop dat mijn backs flink oplopen bij balbezit, wellicht dat ik na de oefenwedstrijden tegen Schotland en Georgië nog wat ga aanpassen. Met de Jong, Wijnaldum en Depay heb ik ook een paar spelers die wel een mannetje kunnen uitspelen, dus hopelijk hebben ze veel goeds in petto.

 

@Marius Thanks! Altijd willen presteren en het beste hopen te behalen.

@MNie Dat hoop ik zeker te doen! Heb dit jaar vaker met 5 verdedigers gespeeld op FM, maar nooit op deze wijze. Ben dan ook benieuwd of dit gaat lopen. 

Edited by yuriberi
Link to comment
Share on other sites

Deel 2: oefenen tegen Schotland

 

Net als in het echt zijn er oefenwedstrijden gepland tegen Schotland en Georgië. De wedstrijden worden gebruikt om de tactiek te oefenen, alsook om te kijken of er spelers zijn die in vorm raken. Het zijn dus mijn eerste tests om te kijken wie het verdienen om te spelen.

 

Mijn grootste vraagstuk zal zijn wie er op doel moet gaan tijdens het EK. Van mijn keepers heeft Tim Krul het beste seizoen gehad in het spel, in 38 wedstrijden hield hij 16 keer de nul en kreeg in totaal 37 goals tegen. Een redelijk reddingspercentage noteerde hij van 73%. Helaas is hij vlak voor het EK geblesseerd geraakt met een schouder uit de kom, waardoor hij in ieder geval nog de eerste oefenwedstrijd moet missen.  Maarten Stekelenburg heeft slechts 5 keer de nul weten te houden in de 21 wedstrijden die hij keepte voor Ajax, maar heeft ook een langdurige blessure gehad tijdens het seizoen. Tot slot Marco Bizot die slechts 7e wist te eindigen met AZ, hield wel 11 keer de nul met een redding percentage van 69%. Op basis van deze cijfers en recente blessure van Krul denk ik eraan om Maarten Stekelenburg te kiezen als eerste doelman. 

 

Dan de wedstrijd tegen Schotland. We begonnen stroef aan de eerste helft. We hadden wel veel de bal maar creëerden niet veel, we vuurden een paar afstandsschoten af maar werden daar niet heel gevaarlijk mee. In de 16e minuut kreeg Memphis een levensgrote kans toen hij plots door de Roon voor de keeper werd gezet, maar een klein rolletje was alles wat hij produceerde waardoor de keeper hem naast kon tikken. Vervolgens gebeurde er niks tot de rust. Ik besloot dat het voetballend uitverdedigen niet zou werken en ook het tempo ging naar standaard. Naast het vele balbezit werden er nu ook acties ingezet en Dumfries was de man die een niet te missen kans bood aan Memphis. Na een paar spelers gewisseld te hebben kreeg onder meer Koopmeiners nu de kans. In zijn eerste interland scoorde hij meteen met een vrije trap in de 70e minuut. Ook Luuk de Jong liet met zijn invalbeurt een goede indruk achter door een assist te geven en ook nog zelf een knappe kopbal te scoren in blessuretijd. Dat de Schotten nog een doelpuntje maakten in de slotseconde is de enige smet op de wedstrijd, een klein onoplettendheidje van de Ligt zorgde ervoor dat Griffiths kon scoren. 

 

Een redelijke eerste wedstrijd, die vooral na rust pas het aanzien waard was. Gelukkig heb ik me niet weten te blameren in deze eerste wedstrijd. Wie weet wat de volgende brengt.

 

Spoiler

image.png.33576c2c99164b5b8e0de1d00555c2bb.png

 

Spoiler

image.png.bc986ec126b28d51e09298adacba938f.png

 

@Marius Op zich wel behouden ja, maar op een eindtoernooi telt uiteindelijk het resultaat. Kijk maar naar het vorige EK, waar Portugal heel resultaatgericht het toernooi won.

@MNie Op papier zijn het wel 6 verdedigers. Maar beide backs fungeren eigenlijk als vleugelspitsen bij balbezit. Dat is ook de reden dat Promes mijn backup is achter Dumfries. Met zijn aanvallende drang moet hij dan vanaf de flank voor gevaar zorgen.

@DGremlin Mocht de tegenpartij ook behoudend spelen, dan zou de kwaliteit het verschil moeten maken. Ik hoop dat ik dan uiteindelijk win, maar zou ook nog mijn tactiek kunnen aanpassen tijdens de wedstrijd om wat meer kansen te creëren. Maar ik denk dat we nog best wel wat kansen zullen krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Deel 3: Oefenen tegen Georgië

 

Na de eerste winst tegen Schotland gingen we nu thuis aantreden tegen Georgië, een land die niet actief zal zijn op het EK. Aangezien de wedstrijd tegen de Schotten goed verliep en ik al een beetje een idee heb wie ik in de basis zal zetten tijdens het EK, besloot ik deze wedstrijd te gebruiken voor de reserves. De spelers die als opvulling dienen voor de selectie krijgen zodoende de kans zich te bewijzen. Ik trad dus met een bijna volledig B-elftal aan tegen Georgië. 

 

Op doel kreeg Bizot de kans. Hij heeft de minste statistieken van de drie keepers, maar aangezien Stekelenburg tegen Schotland het mocht proberen en Krul nog last heeft van een blessure, wilde ik hem toch wat speelminuutjes gunnen. De achterhoede werd gevormd door Timber, Veltman, De Vrij, Koopmeiners en van Aanholt, terwijl Ake daar vlak voor de rol van balafpakker vervult. Het middenveld bestaat uit spelmaker Gravenberch en draver Van de Beek. In de voorhoede krijgt Luuk de Jong de kans zich te bewijzen en daarnaast speelt Malen, zodat Depay een wedstrijdje rust heeft.

 

De wedstrijd begon dramatisch voor van Aanholt. Al na 15 seconden kreeg hij een flinke tik op de knie. Aangezien hij nog wel door kon liet ik hem op het veld staan, zodat hij zich kon bewijzen. Hij kreeg meerdere kansen maar had het vizier niet op scherp. Dat is eigenlijk ook niet iets wat ik verwacht van mijn backs. Ik wil juist dat ze voorzetten geven, niet zelf voor de goal komen. 

 

De eerste helft konden we niet echt een vuist maken. Totdat Kiteishvili een rode kaart pakte in de blessuretijd. We mochten de tweede helft spelen tegen 10 man. Ik besloot om toch maar mijn formatie aan te passen, want met 5 verdedigers spelen leek mij niet heel nuttig meer. Ik veranderde de opstelling naar een 3-1-3-1-2 opstelling, met Berghuis en Promes op de flanken als naar binnenkomende vleugelspelers. Na 10 minuten spelen kregen we een penalty, nadat de Vrij omver was geduwd bij een vrije trap. Penaltyspecialist Koopmeiners ging achter de bal staan en schoot zo zijn 2e interlandgoal binnen, in zijn 2e wedstrijd.

 

Na een slimme bal van Promes wist Luuk de Jong te scoren in de 68e minuut en ook in de 80e was hij trefzeker uit een corner. Een toch wel matige 3-0 overwinning op slechts 10 man. Aangezien we maar 1 schot hebben toegestaan mag ik wel zeggen dat de verdediging staat als een huis. Vooral Koopmeiners maar ook Veltman en Ake heeft toch wel bewezen dat ze van toegevoegde waarde zijn in deze selectie. Ook Promes heeft met louter goede acties en tackles bewezen dat hij wellicht in de basis thuishoort.

 

Spoiler

image.png.d0d3d3eb5a88ead3bcc479c6f33024f2.png

Spoiler

image.png.4f3e04de5b69168eb8b46a8ce043e553.png

 

Het wordt even puzzelen maar ik heb smaken genoeg voor de eerste wedstrijd, tegen Noord-Macedonië. Helaas is de volgorde niet juist, maar daar is helaas niets aan te doen. 

 

@19CH98 Je zou dus al kunnen zeggen dat ik een betere bondscoach ben? :D Wellicht dat FdB het nog laat zien aankomende zondag, ik ben benieuwd. Ik hoop uiteraard van wel. Een zomer is pas goed geslaagd als Oranje ver komt.

@OptimistPrima Thanks! De poule moet ik toch wel doorkomen, ik schat Schotland (op het moment) hoger in dan de 3 tegenstanders van Oranje.

@MNie Uiteindelijk is het maar een oefenpot en moeten we er niet te veel waarde aan hechten.

@DGremlin Thanks!

@Marius Ik had denk ook Krul moeten opschrijven, foutje. Ik denk dat ik inderdaad met Krul als eerste keeper ga starten op het EK, mocht hij volledig herstelt zijn van zijn blessure. En anders kies ik voor Stekelenburg, die toch wel een berg ervaring heeft.

Link to comment
Share on other sites

  • Fantasy changed the title to [FM21] Nieuwe bondscoach krijgt de kans

Met betrekking tot het matchritme had je misschien toch voor je sterkste elf kunnen kiezen, maar dat is natuurlijk allemaal te bediscussiëren. Het resultaat mag er zijn en ook de spelers uit de tweede lijn zullen alvast mentaal op het goede spoor zitten.

Link to comment
Share on other sites

Gepost (edited)

Deel 4: de eerste horde

 

Er zijn geen kleine landen die meedoen aan het EK, elke club heeft zich volledig verdiend geplaatst. Met die gedachtegang ging ik mijn eerste wedstrijd in tegen Noord-Macedonië. Mijn twee oefenwedstrijden tegen Schotland en Georgië brachten wel een goed resultaat en het ligt in de lijn der verwachting dat Noord-Macedonië ook makkelijk aan de kant geschoven gaat worden. 

 

Naar aanleiding van de oefenwedstrijden heb ik besloten dat bepaalde spelers een basisplaats gaan krijgen. De eerste is toch wel Luuk de Jong. Hij scoorde als invaller al tegen Schotland en was ook tegen Georgië trefzeker. Hem passeren leek me onjuist en zodoende mocht hij starten naast Depay. Een andere opvallende keuze heb ik gemaakt voor de positie centraal links in de achterhoede. Na goede wedstrijden tegen Schotland en Georgië mag Koopmeiners starten. Voor velen komt dit denk toch wel als een verrassing, zeker aangezien Ake en Blind op de bank zitten. Koopmeiners heeft mij echter nog niet teleurgesteld, en krijgt zodoende de voorkeur. Als keeper koos ik voor Krul. Hij is terug van zijn blessure en aangezien hij het beste seizoen gedraaid heeft, is hij mijn eerste doelman.

 

Het Nederlands elftal begon zeer sterk aan de wedstrijd. Meteen werd de zijkanten opgezocht en Dumfries en Wijndal hadden goede voorzetten in huis. Luuk de Jong had enkel de pech dat Dimitrievski telkens een goed antwoord had. In de 15e minuut verovert Frenkie de bal op eigen helft en speelt meteen Luuk de Jong in. Die draait om en geeft meteen een goede bal op Memphis die uit een moeilijke hoek knap de 1-0 binnenschiet. Een minuut later krijgen we echter een klap, aangezien Luuk de Jong met een blessure het veld moet verlaten. Logische vervanger is natuurlijk Wout Weghorst.

 

We blijven goed door combineren en de zijkanten zoeken. De bal beland in de 23e minuut bij Wijndal die de vrijstaande Dumfries vind. Met een enorm knappe volley weet hij de 2-0 binnen te schieten. Een doelpunt vlak na een ander is altijd lekker, hopelijk kunnen we zo doorgaan. En dat gebeurt ook. Na een corner van Koopmeiners weet Weghorst het net te vinden met een kopbal die via de binnenkant van de paal binnenvalt.

 

In de tweede helft weet Weghorst nogmaals het doel te vinden, dit maal met een afstandsschot na een korte pass van Wijnaldum. Zo heeft de invaller al meteen twee goals gescoord. In de 55e minuut krijgen we wel een domper. Na een afstandsschot van Ristovski blundert Krul en staat het 1-4. Hij liet de bal zo door zijn handen heen glippen. Een paar minuten later stond het echter alweer 1-5 na wederom Weghorst, die een perfecte voorzet van Wijndal binnenknikt. 

 

De rest van de wedstrijd waren we ook superieur. De wisselspelers die ik erin bracht deden het allemaal erg goed en hopen voldoende te presteren zodat ze wellicht meer speeltijd krijgen verder in het toernooi. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de eerste wedstrijd met 5-1 gewonnen werd. Een prima resultaat, wel zonde van de blunder van Krul.

 

Spoiler

image.png.defef8891518720c70424e9f97fce80e.png

Spoiler

image.png.19d11352245033b8b6e94a14270f46c2.png

Spoiler

image.png.720e1f30b6f3d8ac80ea211317f3c3eb.png

image.png.1ecffa6779d06a0287ff8cbc55ca27f9.png

image.png.b2af8535b02b6051fdf5d816e29d8d3f.png

image.png.82e93aeafdb7691e1cb3be4e42382e9d.png

image.png.064fe82c750f41dea26b6c001b145fe9.png

@19CH98 We zijn er inderdaad klaar voor!

@Marius Ik snap dat punt. Echter na zo een lang seizoen wil ik toch ook op de fitness letten en wil de reservespelers ook hun minuten gunnen. 

@MNie Nu was het wel slechts Georgië, ik hoop het ook te laten zien tegen betere landen. Die kom ik in de poule ook nog niet tegen.

@DGremlin Thanks!

Edited by yuriberi
Link to comment
Share on other sites

Tegen Macedonië mocht natuurlijk een overtuigende prestatie verwacht worden en zodoende werden de verwachtingen ook meteen ingelost. Weghorst geeft in ieder geval ook zijn visitekaartje af en maakt je keuze voor de volgende wedstrijden er niet eenvoudiger op.

Link to comment
Share on other sites

Deel 5: Einde toernooi Luuk de Jong?

 

We zijn niet ongeschonden uit de strijd met Noord-Macedonië gekomen. Luuk de Jong was geblesseerd uitgevallen in de 16e minuut met een verstuikte enkel en zijn afwezigheid wordt geschat op 3 weken. Betekent dat het einde van dit toernooi voor Luuk de Jong of zal hij nog in te zetten zijn indien we nog in het toernooi zitten. Hij zal in ieder geval spoedig moeten revalideren, want voor zijn rol heb ik enkel Wout Weghorst over. Die het trouwens prima heeft gedaan als invaller dus nu natuurlijk een basisplek krijgt in de tweede wedstrijd, tegen Oostenrijk.

 

Ons enige tegendoelpunt in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië kwam door een blunder van Krul. Hij had een bal die ieder ander tegen kan houden zo door zijn handen laten glippen. Het heeft grote gevolgen voor hem, want ik zal hem nu voor de rest van het toernooi passeren. Maarten Stekelenburg zal de nieuwe eerste doelman worden, 38 jaar maar hopelijk wel betrouwbaar.

 

Met dit als enige twee wijzigingen traden we aan tegen Oostenrijk, die zijn eerste wedstrijd gelijkgespeeld had. Met een overwinning zouden we dus al zeker zijn van de tweede ronde. Ik schat Oostenrijk wel als onze sterkste tegenstander in de groep, dus het zal niet gemakkelijk worden. In een gelijk opgaande eerste helft kwam het eerste gevaar pas na 30 minuten. Koopmeiners onderschept een voorzet en via Wijnaldum en Weghorst krijgt Frenkie de bal. Hij stuurt Memphis weg, maar die produceert slechts een slap schot. In de tegenaanval die volgt is Arnautovic gevaarlijk met een schot van afstand, maar Stekelenburg heeft hem klemvast.

 

Op slag van rust krijgen we een corner. Niemand zet zijn hoofd ertegen en Wijndal krijgt de bal mee aan de zijkant. Hij neemt zijn tijd en zoekt naar de vrije man en daar is plots Wijnaldum vogelvrij die hard binnenkopt bij de eerste paal. 1-0 voor vlak voor rust is altijd lekker. Koopmeiners heeft nog een goede vrije trap, helaas ging die er net niet in.

 

In de tweede helft moest Oostenrijk dan ook komen en dat deden ze. Ze waren de betere ploeg met meer balbezit en kansen. Hun eerste poging werd gelukkig voor ons nog afgekeurd door de VAR, wegens buitenspel. Maar ze bleven komen maar de verdediging liet weinig toe. Koopmeiners, de Vrij en de Ligt waren niet te kloppen. En als ze er eens langs kwamen, dan stond daar good old Stekelenburg. In de allerlaatste minuut krijgt Oostenrijk nog een levensgrote kans. Gregoritsch komt oog in oog te staan met Stekelenburg maar met een uitstekende redding weet de keeper hem naast te tikken. Dit was het einde van de wedstrijd en zo weten wij ons na twee wedstrijden al te plaatsen voor de tweede ronde. Aangezien Oekraïne in een spektakelstuk met Noord-Macedonië niet verder kwam dan een 3-3, zijn we zelfs al zeker van de eerste plek. Dit zou wel eens een mooi toernooi kunnen worden!

Spoiler

image.png.c60117fbf786e016579038792ed31295.png

Spoiler

image.png.1ecb30cdea75307d6c2ec6162191c628.png

Spoiler

image.png.362bffdd3ddcb3af005922f84a8c39de.png

image.png.d2c720de439686d5750c00658c008d08.png

image.png.c2af59f6decb5dff61be7e82d48499ed.pngimage.png.d9833b2b29864209173468dd013886f2.png

 

 

@MNie Zeker een hattrick!

@DGremlin Ik zag laatst bij een simulatie dat Noord-Macedonië niet onderschat moet worden! Ben benieuwd wat ze in het echt gaan doen.

@Marius Nouja, nu Luuk de Jong een blessure heeft is de keuze best te doen. Weghorst basis :D

@19CH98 En nu helemaal nu Oekraïne niet heeft weten te winnen!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...