Jump to content

[FM21] San Iker


r4vje
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

 

2U34nyS.png

 

1. Inleiding

 

Opmerkelijk nieuws vandaag uit Madrid waar Zinedine Zidane heeft aangekondigt dat hij stopt als hoofdtrainer van Real Madrid. Het afgelopen seizoen waren er al volop geruchten dat het rommelde bij de Koninklijke tussen voorzitter Florentino Pérez en Zizou. In een korte verklaring liet Zidane weten waarom hij stopt als hoofdtrainer;


"De afgelopen jaren zijn heel intens geweest. Vanaf de dag dat mijn carrière als profvoetballer begon tot de dag van vandaag heb ik altijd met enorme druk geleefd. Hierdoor zit ik in een fase waardoor ik niet meer kan genieten van wat ik doe. De stress, de moeheid en alle andere facetten die bij ons vak horen eisen nu hun tol. Daarom heb ik na veel gesprekken met mensen in mijn directe omgeving besloten om nu voor rust te kiezen. Hierdoor kan ik meer de focus leggen op mijn gezin en mijn vrouw. Of en wanneer ik weer terugkeer in de voetballerij is op dit moment nog onduidelijk".

 

Lang heeft men niet hoeven zoeken naar een opvolger want slechts enkele dagen na het vertrek van Zinedine Zidane heeft men Iker Casillas als opvolger weten te presenteren. San Iker was van 1999 tot en met 2015 de eerste doelman van Real Madrid. In die periode heeft hij veel prijzen aan zijn palmares toe mogen voegen. Zo werd Iker onder meer vijf maal kampioen van Spanje, won hij drie maal de UEFA Champions League en werd hij onder meer met het Spaanse nationale elftal Wereldkampioen en twee keer Europees kampioen. In zijn laatste jaren als profvoetballer keepte San Iker nog vijf seizoenen in Portugal bij FC Porto. Ook daar wist hij kampioen te worden een de Portugese beker te winnen.


De afgelopen seizoenen is hij op de achtergrond bezig geweest om alle benodigde papieren te behalen om ooit als hoofdtrainer aan de slag te kunnen gaan. Zoals reeds bekend was Casillas het afgelopen jaar al actief bij Real Madrid als adviseur van de directie. Nu dit nieuws naar buiten is gekomen lijkt dit een voor opgezet plan te zijn geweest van voorzitter Pérez. In rustig vaarwater is San Iker klaar gestoomd om nu het roer over te nemen van Zidane met als doel om de club weer naar ongekende hoogte te stuwen.

 

Spoiler

Het is alweer even geleden dat ik een Novelle heb gehad. Ondanks dat ik niet veel tijd heb om FM te spelen heb ik toch een leuke save game lopen die ik met jullie wil delen. In dit verhaal gaan we Iker Casillas volgen in zijn avonturen onder meer bij Real Madrid. Hij was natuurlijk een absolute wereldkeeper en vroeger ook echt wel één van mijn favoriete doelmannen ter wereld. Ik ga proberen om minimaal één update per week te posten maar dit is echt afhankelijk van de tijd die ik heb.

 

Edited by r4vje
Link to comment
Share on other sites

Als je inderdaad het beleid + de jeugdopleiding van Ajax kan combineren met de financiële mogelijkheden van Real dan kan het voetbal wel eens heel eentonig gaan worden in de komende jaren.

Link to comment
Share on other sites

Gepost (edited)

2U34nyS.png

 

Het roer gaat om in Madrid!

 

Na de aanstelling van Iker Casillas en de komst van Lisandro Martinez werd er door voorzitter Pérez een persconferentie ingelast. Dit werd gedaan om enkele zaken te verduidelijken richting zowel de media, de voetbalwereld als richting de eigen achterban.

 

"Net als alle andere clubs in de voetballerij is ook onze prachtige club, Real Madrid, financieel getroffen door de hele corona crisis. Waar wij in het verleden met geld konden smijten is dat nu absoluut niet meer het geval. Om ons hoofd boven water te kunnen houden zullen wij op financieel vlak veel voorzichtiger moeten gaan zijn. Er zullen geen transfers meer van 100 miljoen euro plaats gaan vinden zoals bij Eden (Hazard). Maar er zal meer en meer gekeken gaan worden naar een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de transfer van Lisandro Martínez.

 

Nee, hij geen Rúben Dias (67 miljoen) of Matthijs de Ligt (86 miljoen) maar hij is Martínez (30 miljoen). De afgelopen seizoen heeft deze Argentijn laten zien bij Ajax in Amsterdam uit welk hout hij gesneden is. Zowel op nationaal vlak in Nederland als op internationaal vlak in de Champions League. Wij vonden het dan ook een zeer gepaste zet om deze jongen naar de club te halen. Enerzijds is hij pas 23 jaar en dus is hij een investering richting de toekomst en anderzijds kan hij aan de hand van Sergio Ramos en Raphaël Varane zich verder ontwikkelen tot een absolute top verdediger.

 

Aan onze fans wil ik duidelijk maken dat de komende seizoenen dit soort transfers veel vaker voor zullen gaan komen. Daar waar wij voorheen wereldklasse spelers voor veel geld konden halen is dit nu niet meer mogelijk. Hierdoor zullen wij meer met onze eigen opleiding gaan doen en daarnaast gaan wij spelers halen die naar het niveau toe kunnen groeien wat wij voor ogen hebben. We moeten op financieel vlak echt heel erg veel schade gaan repareren waardoor wij ook genoodzaakt zijn tot het volgende.

 

De contracten van Marcelo, Sergio Ramos en Luka Modric gaan niet verlengd worden. Ik weet als voorzitter als geen ander wat deze spelers voor de club hebben betekend de afgelopen seizoenen. Maar om financieel schoon schip te maken hebben wij geen keuze. Daarnaast is er ook al besloten om bij een goed bod Lucas Vazquez te laten vertrekken. Dit gaat mogelijk voor meer spelers gelden maar dat bekijken we gedurende het seizoen.

 

4b6A7Hg.png

 

Tot slot ga ik mijzelf niet meer verkiesbaar stellen tijdens de presidentsverkiezingen die begin volgend jaar gehouden gaan worden. De afgelopen jaren heb ik met liefde deze club gerund en in mijn ogen het best mogelijke gedaan keer op keer. Echter heb ik onlangs besloten dat ik van andere dingen in het leven wil gaan genieten. Ik wil jullie allen bedanken voor de steun en ik hoop dat de nieuwe voorzitter de club naar nog meer succes weet te dirigeren. Hala Madrid!"

 

Bedankt weer voor alle reacties!

@MNie @delichris @DGremlin @RicoV1989 @Kyrill @roeliho @Marius @John Terry

 

Edited by r4vje
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...