Jump to content

[FM2021] Orange is the new black


Recommended Posts

Knipsel.PNG.191402f6d4f88944db1b6eafc928a937.PNG

 

FC VOLENDAM KIEST VOOR WILLEM WEYS ALS NIEUWE MANAGER

 

VOLENDAM - Na het plotselinge vertrek van Wim Jonk bij de plaatselijke FC - wegens privéomstandigheden besloot hij om zijn taken als manager neer te leggen - heeft de clubleiding snel weten te handelen door een nieuwe manager voor de groep te zetten. De 33-jarige Willem Weys heeft een contract voor twee seizoenen getekend en is aangesteld om de ingeslagen weg voort te zetten. Na diens vertrek bij NAC Breda, zat Weys zonder club en was hij zodoende beschikbaar om het takenpakket in Volendam over te nemen.

 

Willem Weys nam in het begin van dit kalenderjaar kortstondig als interim-manager het stokje over bij NAC Breda, maar moest na de aanstelling van Hyballa plaatsmaken. Nadat de Duitse manager geen heil zag in een assistentenrol voor Weys, brak laatstgenoemde in maart met de club uit Breda. Nu enkele maanden later krijgt hij bij FC Volendam een herkansing. "Uiteraard ben ik zeer dankbaar voor de kans die de club mij hier heeft gegeven. Na het vertrek van Jonk hebben wij enkele gesprekken gevoerd en daar hebben we een wederzijds tevreden gevoel aan over gehouden. Met de aanstelling voor twee seizoenen heeft Volendam vertrouwen in mij uitgesproken en het is dan ook aan mij om dat waar te maken," aldus Weys.

 

FC Volendam sloot het niet afgeronde seizoen 2019-20 af op een derde positie en oogstte veel lof met de manier van voetballen. Ondanks het geringe verlies van spelers - enkel met Noah Fadiga en Gijs Smal vertrokken twee vaste waarden uit het elftal - is de clubleiding bescheiden in de doelstelling voor het nieuwe seizoen. "We willen met Volendam op een gestructureerde en verantwoorde manier de stap weten te zetten richting de Eredivisie. Dat zal betekenen dat we wellicht niet direct de prestatie van het afgelopen seizoen zullen evenaren, maar dat we daar wel naartoe gaan werken om dat structureel te behalen met de stap omhoog als logisch gevolg. Voor het komende seizoen zijn wij tevreden met een plek in de bovenste helft van de ranglijst, idealiter met een ticket voor de play-offs." In deze doelstelling kan de nieuwe manager zich vinden. "We hebben een zeer jonge en getalenteerde groep, die met ups en downs een geleidelijke weg naar boven zal vinden. Met plaatsing voor de play-offs is ons seizoen geslaagd. Voor de langere termijn willen we uiteraard toewerken naar de Eredivisie, dat is en blijft zogezegd de hoofdprijs voor Volendam."

 

In het verwezenlijken van de doelstelling zal Weys bijgestaan worden door drie huurlingen, die komend seizoen in het shirt van FC Volendam zullen acteren. Naast de al bekende Francesco Antonucci - hij speelde afgelopen seizoen ook al in het Kras Stadion - komen ook Giannis Iatroudis en Samuele Mulattieri over naar Noord-Holland. "Dit zijn drie spelers die een directe versterking vormen voor ons elftal, met name in aanvallend opzicht." Het gelijk van Weys werd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dan ook direct bewezen met vijf winstpartijen. Daarmee lijkt zijn ploeg klaar voor de seizoensouverture op bezoek bij Almere City.

 

20210511151832_1.thumb.jpg.9cd31d8eac6ef05977caf1f59d96a2f4.jpg

 

Volgende update: Seizoensopening

 

Link to post
Share on other sites

Mooie uitdaging! De oefencampagne ziet er alvast geslaagd uit. Succes!

 

PS: tip > probeer je tekst misschien links uit te lijnen ipv te centreren, dat leest een pak aangenamer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...