Jump to content

The Nationalist Challenge


Abe
 Share

Recommended Posts

The Nationalist Challenge

---

 

Het is al te vaak gezegd, maar het afgelopen jaar was een vreemd jaar. Engeland verliet de Europese Unie en we kenden voor het eerst in jaren weer serieuze grenzen binnen “Schengen”. We hebben deze winter ook wat perikelen gezien met spelers die in Zuid-Amerika waren om familie op te zoeken rond de feestdagen om vervolgens weer aan te sluiten bij de selecties in Nederland. Grenzen doen er weer toe. Daar heb je geen probleem mee als je gehele selectie bestaat uit spelers uit het land waar de club gevestigd is...

 

Daar draait deze uitdaging dan ook om, het doel is simpel: wordt de beste club ter wereld met spelers uit eigen land. Qua uitdaging is het uitdaging die draait om loyaliteit, maar waar je wel transfers kunt doen. 

 

De regels

Vanaf dag één mag je alleen maar spelers opstellen die dezelfde nationaliteit hebben als het land waar de club gevestigd is. Dit mag ook de tweede nationaliteit zijn. Dezelfde eis geldt ook voor het personeel, deze moeten ook uit het land komen. Persoonlijk vind ik het nog mooier als je er ook voor zorgt dat je een club kiest waarvoor de regel ook opgaat voor de eigenaren.

 

Je kunt ook kiezen voor de light versie van deze uitdaging door alle transfers aan de eis te laten voldoen, maar wel te spelen met spelers uit het buitenland die al bij de club zijn. 

 

Tips

Er zit een groot verschil tussen deze twee, want als je de volledige uitdaging aangaat, zal het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn om met topclubs te spelen, want zie dan maar eens de doelstelling te bereiken en je selectie tevreden te houden in de eerste seizoenen. Pogba wordt gek bij de gedachte, Ronaldo maakt korte metten met je aanwezigheid en wat te denken van Frenkie? Misschien een mooie club in Portugal, zeker met al die Brazilianen met een tweede nationaliteit? ;) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Heb deze challenge een keer gedaan met Derby County. Alleen Britten gekocht en alle buitenlanders aan het begin van seizoen 1 direct verkocht. Al had ik wel Ierland meegerekend, waardoor het niet helemaal telt natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

Normaliter zijn mijn elftallen altijd vreemdelingenlegioenen. Om een beetje aan dit idee te wennen speel ik nu een extra light zero versie. Namelijk minimaal 7 basisspelers moet een Nederlander zijn. Zo hoop ik te ontdekken wat Nederlandse pareltjes zijn en zo een keer met de die-hard versie aan de slag te gaan.

 

Ik speel met GAE. Resultaten:

 

Seizoen 1: Kampioen KKD + 3e ronde beker

Seizoen 2: na 24 potjes op een 9e plek in de Eredivisie en de halve finale beker bereikt.

 

Opvallende Nederlandse Spelers:

 

Hossein Zamani

Calvin Twigt

van Peer

Milan de Koe

 

 

Link to comment
Share on other sites

Op deze manier probeer ik FM meestal te spelen. Beetje combo tussen enkel jeugd en lokale verankering.

De openingspost deed me direct denken aan Silvio B. die een paar jaar geleden de "die-die-hard" versie uitprobeerde.

 

https://www.hln.be/buitenlands-voetbal/eigenaar-berlusconi-voert-opvallende-regels-door-bij-zijn-derdeklasser-geen-tattoos-geen-baarden-en-enkel-italiaanse-spelers~ad334391/

 

Voor mij wordt het dus Italië!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

logo.jpg

Juni 2020

 

De kogel is door de kerk! Het is Como geworden. Ondertussen volop aan seizoen 1 bezig conform de regels van de challenge. De buitenlanders die niet verkocht zijn geraakt, zitten non-actief in de kern.

Ik ben al doende aan het kijken hoe ik de challenge tot in detail ga spelen. Per slot van rekening ligt de stad niet ver van de grens met Zwitserland. De laatste edities zijn ook de geboorteplaatsen van spelers meer in detail uitgewerkt. Misschien kan ik daar dan ook nog wel iets mee.

Globaal gezien is het wel een drukke regio qua voetbalclubs maar met deze insteek gaan we ons zeker en vast onderscheiden van de andere clubs. Hierbij dus al even kort het startschot richting deze challenge, al weet ik bv ook nog niet of ik het ergens in een apart topic wil bijhouden.

Verwacht geen grootse prestaties. Ik ben vooral een echte FM liefhebber en vind FM de perfecte ontspanning. Ik speel alles best wel heel gedetailleerd maar de pure "prestatie finesses" heb ik niet direct in mij. Het opzet van deze uitdaging is hoe ik meestal speel waarin zeker ook jeugd mee centraal kan staan.

 

Enkele basisoverzichten

- Clubgeschiedenis
- Clubvisie

Edited by Brattbakk
Link to comment
Share on other sites

In het verleden dit eens gedaan met Crewe Alexandra en alleen spelers van 23 jaar of jonger uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland halen. Was een mooie challenge. Vaak flink moeten zoeken naar betaalbare versterkingen, maar wel enorm veel plezier mee gehad. Misschien dat ik hier ooit nog een keer aan toe kom

Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
Augustus 2020

 

Met het einde van de mercato kunnen we alvast ons transferoverzicht overlopen. Vooral de uitgaande zijde is goed gespekt. Elke buitenlandse speler die een vertrekoptie had, hebben we laten gaan. De Engelsen Walker en Foulds keren zo terug naar de heimat en de Marokkaan H’Maidat trekt richting het Zuiden van Italië. Komende winter vertrekt ook Dkidak (Ned) richting KV Oostende. De andere buitenlanders zitten net als hij in de B-kern en zullen niet in actie komen voor het fanionteam.

 

Inkomend hebben we niet direct voor vuurwerk gezorgd. 3 jonge locals (Milani, Calandra en Malinverno) voegen we toe ter compensatie en komen gratis naar de club. In principe zijn zij geen basismateriaal. De jongens die er zijn, krijgen volop hun kans.

 

De spelerskern ziet er daardoor als volgt uit

 

20-21+Player+Overview.jpg

 

Allemaal conform de regels. Enkel de gehuurde Ferrari is enigszins een vreemde eend in de bijt met zijn dubbele nationaliteit. Maar hij speelt sowieso enkel dit seizoen bij onze club.

 

Eind augustus rolt ook volgend nieuwsbericht binnen...

 

20-21+Brexit.jpg

 

De Brexit is op 1 of andere manier toch wel samenhangend met deze challenge. Via een uitdovingsscenario gaat men richting een maximum aantal buitenlandse spelers. Impact op onze werking is uiteraard minimaal maar voor het Italiaans voetbal in het algemeen is deze ontwikkeling binnen de Europese Unie natuurlijk wel belangrijk om volgen.

 

Enkele andere overzichten

- Vooruitblik Lega Pro A: 7de
- Clubfaciliteiten
- Financiën: €677.712 (loonlast €43.706 p/w)

Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
November 2020
 

20-21 Nov Serie C 8 Games.jpg

 

Ik kan niet direct zeggen dat we voortvarend aan het seizoen begonnen zijn. Na 8 wedstrijden slechts 9 punten. Vooral scoren is niet direct evident en de 0-1 nederlaag is onze favoriete uitslag. Gezien het beschikbare materiaal ben ik gestart in een 5-3-2 opstelling maar dat systeem lijkt mezelf niet echt te liggen, deels omdat ik er nog nooit mee gespeeld heb.

 

Qua spelers ben ik momenteel vooral tevreden van mijn winger-spits Massimiliano Gatto. Hij lijkt zeker iemand die iets extra kan brengen. Het middenveld en de verdediging lijken stabiel maar (nog) niet meer dan dat. Creativiteit is minder aanwezig maar daar kan het systeem zoals gezegd een rol in spelen. Qua tegengoals moet ik de flankvoorzetten er wel meer zien uit te halen. Kortom er is nog veel werk aan de winkel.

 

20-21+Nov+Serie+C+Table.jpg

 

Waar ik ondertussen ook werk van maak, is het evalueren van de technische staf. Voor het huidige niveau zijn er momenteel te veel mensen in dienst. Om onze financiën wat meer onder controle te krijgen, is het zaak om in aantal te snoeien maar anderzijds ook om via een duidelijke visie de setup te optimaliseren. Per ploeg werk ik bv richting een vastgesteld aantal mensen in dienstverband en gaan we ook bepalen welke eigenschappen een must zijn per functie. Contracten opzeggen, is een dure affaire maar tegen het einde van dit seizoen zullen de eerste contracten bekeken worden qua verlengen of niet verlengen. Een natuurlijk verloop die een kostenbesparend effect moet opleveren.

Edited by Brattbakk
Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
December 2020
 

20-21+Nov+Serie+C+17+Games.jpg

 

20-21+Coppa+Italia+Results.jpg

 

In de competitie hebben we een drukke maand november achter de rug met maar liefst 9 wedstrijden op het programma. Gelukkig rechten we de rug een beetje en halen we 16 punten. Zo komen we op een comfortabele 7de plaats terecht. Het verschil zit 'm vooral in het feit dat we meer scoringskansen krijgen. Het vreemde is dan weer dat we onze hoogste xG ratings kregen in de gelijke spelen. In alle andere matchen was dit vrij gelijkwaardig maar maakten we de kansen beter af. Al bij al is ons puntenaantal in deze wedstrijden wel een correcte weergave van de periode die we doormaken.

 

Voor de volledigheid nog even meegeven dat we voordien reeds uitgeschakeld werden in de Coppa Italia door Virtus Entella in de 2de kwalificatieronde.

 

20-21+Nov+Serie+C+17+Table.jpg

 

20-21+Rejected+Coaching+Course.jpg

 

Achter de schermen loopt het wel een pak moeizamer. Eigenlijk is het zelfs contradictorisch qua omschrijven. De club weigert om me een extra trainerscursus te laten volgen omdat ze schrik hebben dat dit de deur open zet richting een stap hogerop. Anderzijds vinden ze het alarmerend dat ze steun missen bij de spelers omtrent mijn functioneren binnen de club. Het lijkt me nogal logisch dat dit een beetje samenloopt… Een Amerikaanse voorzitter snapt het spelletje niet altijd vrees ik. Desalniettemin weet ik waar we stappen moeten zetten.

 

20-21+Lack+of+Club+Support.jpg

 

Spoiler

@Abe ik was niet direct van plan om met mentions of een verhaal te starten maar via deze challenge topics is het wel leuk om de voortgang van je eigen game te delen. Mijn updates zijn nogal kort en ad hoc (volgens mij minder geschikt om als een volledige verhaal uit te schrijven) maar voor mezelf vlot dat het best en ik vind het aangenaam om op die manier mijn eigen verhaalkeuzes eens te overlopen en de zaken die me boeien in de save wat gedetailleerder te bekijken. Ik merk dat het mijn eigen betrokkenheid ferm verhoogt en door andere posts met game updates te lezen, doe ik zelf extra inspiratie op die ik kan gebruiken. De boost zoals ze zeggen

 

Wat betreft Maliverno neem ik hem momenteel gewoon op in de selectie als wisselspeler. Op zijn positie heb ik spelers met wat meer voetballende kwaliteiten en hangt het er dus van af welke tactische aanpassingen ik op termijn kan doen om hem optimaler uit te spelen. Wegens zijn leeftijd is het sowieso nog veel trainen en we zien dus wel waar hij kan geraken. Ondertussen gooi ik hem sporadisch in de strijd.

 

Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
Maart 2021
 

20-21+Nov+Serie+C+31+Games.jpg

In de competitie blijven we mooi meedraaien in de play-off plaatsen waarmee we ons doel zullen bereiken. Deze update is er eentje met redelijk wat gespeelde wedstrijden. Na 31 speeldagen hebben we 52 punten. Vooral februari was een sterke maand met 4x winst op rij. We gaan dus vol vertrouwen de laatste 7 speeldagen in, al is Novara gaan vliegen richting titel (wat sowieso te hoog gegrepen zou zijn)

 

20-21+Nov+Serie+C+31+Table.jpg

 

Tijdens de winterstop hebben we een “teaser” ontvangen van onze youth intake. Het potentieel zit blijkbaar in de achterlinie met een keeper, centrale verdediger en vleugelverdediger die uitgelicht worden. Voor de rest niet veel soeps. Ik ben benieuwd wat ervan klopt maar de superlichting zal het alvast niet zijn.

 

Qua transfers doen we trouwens verder business met vertrekkende spelers. Eindbalans: 2 in, 5 uit

Opnieuw zijn de inkomende spelers gratis en lokaal, geen instant versterkingen. De huidige kern moet het doen. Al de rest staat vooral in het teken van besparingen en continuïteit. Financieel is het een beetje bricoleren omdat de club duidelijk boven haar stand leeft. Als je balans bekijkt, dit is totaal geen gezonde situatie…

 

20-21+Finances+14+MAR.jpg

 

Het is belangrijk om hier actie in te ondernemen en de zaken meteen uit te klaren. Spelers met een hoog loon zijn niet zeker van een contractverlenging wat maakt dat er vermoedelijk toch wel het nodige verloop is in deze fase. Op het eerste zicht worden we dus niet direct sterker maar ik ben er van overtuigd dat als een club gezond functioneert, dat net de grootste sterkte is. Eerst de basics op punt, daarna richting resultaten.

 

Een interessante inkomende speler is Leonardo Merio. Niet zozeer wegens zijn (beperkte) kwaliteiten, wel omdat hij de eerste Italiaan met ook een Zwitsers paspoort is die onze club aantrekt. Het Zwitserse canton Ticino leunt nauw aan bij Italië en spelers met een dubbelnationaliteit uit deze grensregio neem ik zeker mee in de challenge. Zelf heb ik trouwens ook de Italiaans-Zwitserse nationaliteit (screentje van Malinverno vorige keer vergeten trouwens, bij deze dus)

 

Tussendoor heb ik ook enkele meldingen omtrent een interne overname van de club ontvangen maar onze voorzitter weerlegt die speculaties en er is evenmin een concreet bod gebeurd.

 

Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
April 2021
 

20-21+Apr+Serie+C+38+Games.jpg

 

De reguliere competitie hebben we ondertussen afgewerkt en ik moet eerlijk zijn, het was strompelen naar de eindmeet. We eindigen ook zoals we gestart zijn...de 1-0 nederlaag is opnieuw onze favoriete uitslag. We plaatsen ons wel zoals gevraagd voor de play-offs maar gezien het vormpeil heb ik daar niet direct hoge verwachtingen.

 

20-21+Apr+Serie+C+Final+Table.jpg

 

We hebben daarnaast ook een uiterst belangrijk moment achter de rug: youth intake day!

Niet dat ik er wonderen van verwacht maar als kapstok voor mijn game is jeugdontwikkeling belangrijk. Ik vind het al meteen leuk dat ze op een enkele uitzondering na allemaal vanuit de regio komen. Ik zal er even 4 selecteren met een screenshot, conform de inschatting van mijn assistent: Battista Aliota, Flavio Braccini, Dario Broli en Alessandro Tallarico

We zien wel wat er qua groei inzit voor deze jongens. Ze vullen nu alvast het U18 team en ik wil ze ontwikkelen richting een specifieke clubidentiteit. Het geeft me het gevoel dat we op dat vlak nu echt van start gaan!

 

20-21+Youth+Intake.jpg

 

Onze “Fratelli d’Italia” challenge is dus op de rails en waar het enigszins lukt, wil ik dit nog meer lokaal verfijnen/uitdiepen. Gezien de regio hoop ik dat er naast Italianen ook spelers met een Zwitserse touch bij zitten maar het is net dankzij de insteek van deze save dat mijn interesse deze richting uitgaat. Ik ben nog niet toe aan een uitgebreid scoutingnetwerk al heb nu wel een duidelijk doel waar ik naartoe wil werken met de scouting. Volgende update is het seizoensoverzicht...

Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
Juni 2021
 

De play-offs liepen beter dan verwacht. We kegelden Livorno eruit en hielden AlbinoLeffe in bedwang. Het competitie format doet ons echter de das om. Wegens de eindranking liggen we er ondanks dat gelijkspel uit.

 

20-21+May+Serie+C+Play-Offs+Games.jpg

 

Qua prestaties zat onze stabiliteit toch wel centraal achteraan waar Crescenzi, Bertoncini en Solini stevast een goed blok vormden. Achter hen heeft Luca Zanotti de strijd gewonnnen van Facchin en is tijdens het seizoen 1ste doelman geworden. Centraal op het middenveld was het allemaal degelijk maar niet meer dan dat. Hier kan zeker vooruitgang geboekt worden.

In aanvallend opzicht had ik vooral te maken met pieken en dalen. Met onze flankspelers Gatti en Gabrielloni (in principe 2 van onze sterkste spelers) was het met momenten alles of niks. Meteen onze achilleshiel. Al komen we dan uit bij het mysterie Gabriele De Nuzzo. Een speler die eigenlijk back-up was op de linksachter maar toen hij in de ploeg kwam, gebeurde er wel iets. Ik zie in zijn profiel niet meteen grote klasse maar op links zorgde hij voor aanvallend geweld en kwam maar liefst tot 9 assists in zijn rol van aanvallende fullback. Verklaren kan ik het echter niet maar een contractverlening heeft hij uiteraard al wel binnen. De volledige spelersstatistieken en het analyse report:

 

20-21+Como+Team+Comparison+Season+Overview.jpg

 

Waarmee we bij de uitbouw richting komend seizoen komen. Ik zit enerzijds met het financiële luik dat steeds slechter wordt en me dwingt richting besparen. Anderzijds moet ik daardoor spelers laten gaan die ik mogelijk niet kan vervangen door dezelfde kwaliteit. Onze spitspositie wordt daardoor het grootste hiaat. Huurling Ferrari keert terug naar moederclub Napoli en collega-spits Rosetti vertrekt. Zijn looneisen liggen ver boven onze mogelijkheden. Kortom, voorin wordt het een uitdaging om een betaalbare en competitieve spits te vinden.

Link to comment
Share on other sites

14 uur geleden zei Vis:

Mooie updates hoor!

Komend seizoen beloofd een behoorlijke uitdaging te worden.

Het bestuur ziet gelukkig in dat ze iets te ambitieus zijn. Het halen van de play-offs is komend seizoen de opnieuw uitdaging i.p.v. rechtstreeks promoveren zoals in de start club visie stond. Daar ben ik al blij om. Momenteel vis ik qua spelers uit een beperkte poule dus het zal inderdaad een uitdaging zijn.

 

Ik was trouwens niet echt van plan om frequent updates samen te stellen maar deze challenge topics zijn daar eigenlijk wel ideaal voor. Op deze manier kan het wat korter, met wat meer screenshots en replies op vragen en dergelijke. Je moedigt elkaars save ook aan en dat vind ik leuk.

 

Ik denk persoonlijk dat mijn algemene insteek steeds vrij realistisch is en aangezien ik geen specialist ben in “winnen tegen het spel” zijn mijn saves sowieso van een langere adem. Maar dat is voor mij net het mooie aan al deze challenges. Je speelt het met je eigen insteek maar kan perfect op de basisregels terugvallen of er een extra touch aan toevoegen.

Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
Augustus 2021
 

Onze zomeractiviteiten zijn betrekkelijk rustig geweest. De gehuurde spelers en onze topscorer van vorig seizoen (Rosseti) zijn er niet meer. Ook uit de B-kern liepen enkele contracten af. Inkomend deden we volgende zaken

 

2122+Transfers.jpg

 

Ik had budgettair niet echt veel mogelijkheden en daardoor heb ik het beperkt gehouden. Omdat er geen spitsen in de kern zaten, heb ik gegokt (in de zin van "deels gescout, niet volledig") op 2 vrije spelers uit de regio. Kanttekening daarbij is dat beide spelers nog alles moeten bewijzen en amper ervaring hebben. Op korte termijn dus zeker verzwakt, op langere termijn hoop ik dat 1 van de 2 voldoende groeit om blijvend in de kern te zitten. En dat we richting een betaalbare kapstok van spelers gaan waar op teruggevallen kan worden. Vermoedelijk ga ik komend seizoen richting een één spitsen systeem en moet de power ter ondersteuning vanaf de flanken of uit het middenveld komen.

Nog even voorstellen natuurlijk: Samuele Signori en Martino Ripamonti

 

21-22+Season+Preview.jpgVerder heb ik een jonge middenvelder kunnen halen in de persoon van Thomas Bolis. Hij is afkomstig uit het naburige Bergamo en belichaamt wel waar ik met mijn spelers naartoe wil. Grotendeels een allround gevormd profiel met een zekere technische bagage en intelligentie. Uiteraard is dat momenteel nog op een basic level maar hij moet toch een hoeksteen kunnen worden binnen de huidige selectie.

Moris Sportelli is gewoon een aanvulling in de verdedigende groep zonder verwachtingen op korte termijn.

 

Eindtotaal: 4 in, 7 uit (wat betekent dat de kansen voor jeugdspelers eveneens licht stijgen)

Belangrijk gegeven is dat onze loonlast daardoor zakt van €39.200 per week naar €32.322 per week. Ik wil absoluut vermijden dat de financiële situatie zo slecht wordt dat het bestuur bv. de uitgaande transfers in handen neemt of een lening aangaat.

 

Verder ben ik wel verheugd dat datzelfde clubbestuur inziet dat de ambities boven de mogelijkheden liggen. De clubvisie is zelfs aangepast. In plaats van promotie is het halen van de play-offs de nieuwe ambitie. Een pak realistischer! (de media plaatst ons als 11de , vermoedelijk omwille van de mindere ervaring die beschikbaar is binnen de kern t.o.v. vorig seizoen)

Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
Oktober 2021
 

21-22+Oct+Serie+C+10+Games.jpg

 

We zijn alweer 10 wedstrijden bezig met toch wel best goede resultaten. In de voorbereiding ben ik geswitcht naar een 4-3-3 en die werkt beter dan onze aangepaste 5-3-2 waarmee we vorig seizoen voor een groot deel doorgekomen zijn. Helemaal op punt staat het systeem nog niet maar het gaat alvast de goede richting uit.

 

21-22+Oct+Serie+C+10+Table.jpgDe belangrijkste wijzigingen zitten ‘m in het feit dat ik Alessio Iovine doorgeschoven heb van de rechtsback positie naar de rechterwing. Vorige seizoen wilde ik hem kost wat kost als flankverdediger uitspelen wegens de concurrentie van Gatto/Gabriellini maar in zijn huidige positie komt hij veel beter tot zijn recht. Verder staat het centraal op het middenveld ook stabieler met de aanvulling van Bolis. Ik vermoed dat het me nog niet lukt om hem op de meest optimale manier uit te spelen maar hij vult Arrigoni en Bellemo beter aan dan voorheen. Vooral eerstgenoemde kan ik nu iets aanvallender uitspelen.

 

Momenteel vind ik het vooral vervelend dat ik als manager niet kan groeien. Alle aanvragen tot cursus die ik doe, worden vakkundig geweigerd. Qua profiel heb ik dus nog geen enkele stap gezet… maar het geeft vooral aan dat iets structureel uitbouwen hier niet direct evident wordt.

 

Stilaan probeer ik ook een beperkt scoutingsnetwerk op te zetten. Ik heb mezelf als doel gesteld dat we zo regionaal mogelijk gaan. Como ligt historisch gezien in de regio Insubrië en ik ga dus proberen om zoveel als mogelijk met spelers van deze afkomst te werken. Kanttekening daarbij is dat Zwitserland mee in beeld komt aangezien met name het kanton Ticino tot deze regio hoort. Op termijn wil ik mijn ganse focus hierop leggen maar momenteel is het meer verkenningswerk. Als ik mijn kern opvul, hou ik er echter al wel rekening mee want het moge duidelijk zijn dat deze insteek ons uniek maakt t.o.v. de grote clubs uit de regio zoals bv de Milanese clubs en Atalanta.

 

Insubria.jpg

Link to comment
Share on other sites

Op 21-3-2021 om 15:28 zei FMNOOB:

@Brattbakk leuk dat je gaat richten op een bepaalde regio. Ik zie in je afbeelding al een paar steden waar clubs zitten voor een mooie samenwerkingsverband. 

De challenge nodigt natuurlijk uit om specifieker te gaan en de landkaart in de buurt te houden (ik weet niet of dat een goed idee is voor mezelf :classic_ninja::classic_blink:)

 

In deze save zou het inderdaad leuk zijn als het een soort gezamelijk project wordt waarbij alle ploegen uit de regio op een hoog niveau actief zijn en veel spelers in het profvoetbal gelanceerd krijgen. Momenteel is Novara de locomotief in de Serie B. De eerste uitdaging is dus om hen voorbij te gaan.

21-22+Insubrica+League+Teams.jpg

 

In het Zwitserse gedeelte is er eigenlijk al sprake van een soort gezamelijk project. De beste jeugdspelers van alle ploegen in het kanton spelen samen als Ticino U21. Aparte insteek toch wel. Ploegen die daar op de hogere niveaus actief zijn: Lugano (1), Chiasso (2) en Bellinzona (3)

Edited by Brattbakk
Link to comment
Share on other sites

logo.jpg
Januari 2022

 

21-22+Oct+Serie+C+20+Games.jpg

20 speeldagen ver en we zetten onze min of meer stabiele koers richting play-offs verder. 9 winst, 6, gelijk en 5 nederlagen is een deftig stramien richting de eindronde. Zoals je ziet zie je mijn spitsen niet echt tussen de goalgetters staan, wat op zich het punt is waar ik het meeste aandacht aan moet schenken. Het is een beetje trial en error hoe ik ze beter in stelling kan brengen. Onze goals komen nu vooral van de flankspelers die de voorzetten sporadisch afwerken. Maar het zou natuurlijk logischer zijn dat onze spitsen al eens op die plaatsen opduiken.

 

21-22%2BOct%2BSerie%2BC%2B20%2BTable.jpgDe winterstop brengt ons beperkt maar belangrijk transfernieuws.

Inkomend sluiten we 2 vrije lokale spelers aan. Samuele Ruggeri is een linksvoetige verdediger die zowel centraal als links achteraan kan depanneren. Ooit begon hij zijn carrière bij onze club en hij keert dus terug naar het nest. Met Gianluca Piccoli halen we dan weer een polyvalente middenvelder uit Varese binnen die eveneens als back-up zal fungeren.

 

Uitgaand echt een belangrijkere move. Centraal achterin heb ik besloten om de ervaren en betrekkelijk sterke speler Bertoncini te laten vertrekken. Hij weegt met zijn €6.5k p/w te zwaar op het budget en verkast naar SPAL in de Serie B. Op zich mogelijk een sportieve aderlating maar anderzijds rechtvaardigt hij dergelijk loon niet. Dit is even doorbijten voor de ploeg maar financieel maakt dit een ferm verschil. Kijk weer maar eens wat een dramatische financiële cijfers we momenteel staan hebben…

 

Ondanks het feit dat de balans donkerrood kleurt, zie je desondanks toch dat we stappen zetten richting een beter financieel beleid. Veel kosten zijn echt wel afgebouwd en geoptimaliseerd. Ik heb dan ook het gevoel dat we stilaan op het kantelmoment gaan komen en niet verder in de financiële malaise zakken. Een voorbeeldje hiervan is onze loonlast (je ziet ook meteen welke impact de uitgaande transfer van Bertoncini heeft):

 

21-22+Wage+Budget+Evolution+Jan.jpg

 

Ik ben de club echt van scratch aan het heropbouwen (en ik vind dat eigenlijk effenaf erg leuk!) maar eigenlijk is het ook absoluut noodzakelijk. In Italië hebben clubs frequent financiële problemen en nu ik met deze save bezig ben, begrijp ik helemaal hoe dat komt.

 

21-22+Current+Team+Dec.jpgVerder heb ik nog de youth intake preview in mijn mailbox ontvangen en daarbij is het zowaar uitkijken naar een spits.

 

Om in het thema van de challenge te blijven. De ploeg die het vaakst op het wedstrijdblad staat is onderstaande. All Italian with some Swiss flair

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...