Jump to content

[FM21] Everton terug in Almelo


Recommended Posts

image.png.8643b3f219bdc4c3e974f029d80f7548.png

credits voor de banner voor @xPeejay

 

Introductie

 

Everton Ramos da Silva, noem zijn naam en iedere Heraclied zou een lach op zijn gezicht tevoorschijn halen. Buiten dat Everton met maar liefst 70 competitiegoals nog altijd de topscorer van Heracles in de eredivisie is, heeft de Braziliaanse aanvaller vooral een indrukwekkende indruk achter gelaten. Everton was belangrijk met zijn goals en haalde ook mooie resultaten met heracles, en buiten die resultaten bracht hij onder andere samen met Samuel Armenteros mooi voetbal, er werd zelfs gesproken van ''Samba-voetbal'' in Almelo. Echter was het natuurlijk niet altijd geweldig, in de zomer van 2009 zat Everton in een mentaal-dipje en had hij het even gehad met het voetbal, totdat Gert-Jan Verbeek de nieuwe trainer werd en voor een ommekeer bij Everton zorgde. Dit was niet zonder gevolgen, Everton was ontketend, waar hij in de 2 seizoenen ervoor samen tot 13 goals kwam, tekende hij dit seizoen voor maar liefst 14 goals. Ook in de stand op de ranglijst was dit te merken, onder Gert-Jan Verbeek werde ze met een excellerende Everton 6e, wat een nieuw clubrecord betekende, helaas liep de ploeg van Verbeek wel net Europees voetbal mis. de 6e plek was een hoogtepunt, maar dit zou niet het laatste hoogtepunt worden in de periode dat Everton bij Heracles speelde. Één jaar later was het namelijk weer raak, Heracles haalde na een zinderende halve finale tegen AZ, de finale van de KNVB-beker, voor het eerst in de clubhistorie. Vervolgens besloot Everton nog om twee seizoenen te blijven om vervolgens na 7 jaar met daarin maar liefst 70 goals afscheid te nemen en de uitdaging in Saudi-Arabië aan te gaan. Everton vertrekt dan wel als speler bij Heracles, maar hij blijft aan als supporter. Everton heeft altijd gezegd graag nog eens terug te keren en met zijn komst als hoofdtrainer maakt hij deze belofte dan ook weer en gaan de supporters van Heracles mooie tijden tegemoet. 

Edited by van der Water
Link to post
Share on other sites
  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

December Ondertussen zijn we al aanbeland in December en staan er flink wat wedstrijden op het programma. We beginnen dan ook met een lastige thuiswedstrijd tegen PSV. In een wedstrijd waarin de

Spelopvatting   Formatie In deze update blikken we vooruit naar de spelopvatting van Everton Ramos da Silva. In de voorbereiding is hier al veelvuldig op getraind en ook in het begin va

credits voor de banner voor @xPeejay   Introductie   Everton Ramos da Silva, noem zijn naam en iedere Heraclied zou een lach op zijn gezicht tevoorschijn halen. Buiten dat Everton

Posted Images

image.png.8643b3f219bdc4c3e974f029d80f7548.png

 

Selectie

Voordat we gaan beginnen aan het uitwerken van de voorbereiding gaan we eerst de selectie doorlichten, Everton besloot om geen spelers aan te trekken omdat hij mede met de komst van spelers als Ahmed Kutucu en Melih Ibrahimoglu vindt dat de selectie op orde is. Wel wordt er al vooruit gekeken naar de komst van een nieuwe spits wanneer Kutucu terug zal keren naar Schalke04 aan het einde van het seizoen. 

 

Oké dan gaan we nu door naar de uitlichting van de doelmannen, hier vinden we qua nationaliteiten geen diversiteiten, Janis Blaswich en Daniel Mesenhöler mogen het gaan uitvechten onder de lat. Blaswich lijkt voorlopig de eerste doelman te zijn maar Mesenhöler lijkt een geduchte concurrent en zal dan ook zijn opwachting maken in het KNVB-Beker toernooi. Koen Bucker en Michael Brouwer gaan hun minuten maken in het tweede elftal, zij zijn door de technische staf dan ook te licht bevonden.

 

Vervolgens gaan we naar de verdediging toe. Op de rechtsbackpositie vinden we drie namen, Tim Breukers, Noah Fadiga en Navajo Bakboord. Navajo Bakboord ligt er grotendeels dit seizoen uit door een scheurtje in zijn kruisbanden dus zal de strijd voornamelijk gaan tussen Vice-Captain en clubicoon Tim Breukers en de recent gearriveerde Fadiga, Tim Breukers zal de voorkeur krijgen, waar Fadiga ook mogelijkheden heeft om zich in de basis te knokken. 

Centraal achterin vinden we eigenlijk drie vaste namen, Robin Pröpper is de aanvoerder en met dat hij tweebenig is lijkt hij zeker te zijn van een basisplaats. met een linksbenige Mats Knoester en een rechtsbenige Marco Rente heb je meerdere opties als trainer, bij blessures kunnen Mateo Les en Elias Oubella nog overgeheveld worden vanuit het tweede elftal, vooral Oubella geld als groot talent voor de Almelose ploeg. 

Als laatste positie achterin hebben we de linksback positie. Hier vinden we de blessuregevoelige Jeff Hardeveld en Italiaans Giacomo Quagliata. Beide heren zijn aan elkaar gewaagd en mogen dus gaan uitvechten wie de voorkeur krijgt. Bij blessures kan Mateo Les nog uitwijken naar de linksback positie. 

 

Dan kunnen we door naar het middenveld, voor het verdedigende middenveld hebben we eigenlijk twee namen die al wat langer bij de selectie zitten. Lucas Schoofs en Orestis Kiomortzoglou, de laatste vaak afgekort tot ''Kio''. Kio lijkt dan ook de voorkeur te genieten na een sterk seizoen vorig jaar, echter moeten we Lucas Schoofs niet direct afchrijven en is dat een geduchte concurrent, bij nood kan Schoofs ook op de rechtsbackpositie uit de voeten. Ook is Elias Sierra nog als talent voor deze positie aangetrokken, maar hij zal voorlopig nog niet op veel speelminuten moeten rekenen. 

de centrale middenvelderspositie is misschien wel de drukste positie in de selectie. Kio, Schoofs en Sierra kunnen uiteraard ook uit de voeten op deze positie maar volgens Everton zal dat niet snel gebeuren. Met kersverse aanwinsten Luca de la Torre, Rai Vloet, Melih Ibrahimoglu en jeudspeler Rohat Agca is er een serieuze vernieuwing geweest op het middenveld. Zij mogen dan ook met Teun Bijleveld, die een seizoen eerder van Ajax overkwam uit gaan maken wie er een middenveld gaan vormen met Kio. Rai Vloet lijkt de grote favoriet voor deze positie, waar Ibrahimoglu als groot talent ook een goede kandidaat is.

 

Ten slotte komen we dan uit bij de aanval. Met als eerste de rechtsbuitenpositie, daar vinden we misschien wel de beste speler uit de selectie, Silvester van der Water, die eigenlijk de onbetwiste nummer één lijkt te zijn, Als back-up hebben we dan de deen Kasper Lunding Jakobsen, die afgelopen zomer overkwam van AGF Aarhus.

Op de linksbuitenpositie vinden we Delano Burgzorg en Ismail Azzaoui, Burgzorg is na een korte huurperiode vorig jaar nav Covid-19 definitief overgenomen en met Azzaoui, die geen contractverlenging kreeg bij Wolfsburg na flink wat blessureleed, gehaald als concurrent. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd en zullen zich dus nog moeten laten zien wie het waard is om in de basis te staan. 

En dan nu de laatste positie uit de selectie de spits. Ahmed Kutucu werd op het laatste moment nog gehuurd van Schalke04 nadat de technische staf Sinan Bakis en Adrian Szoke niet goed genoeg bevonden. De spits van Schalke lijkt de voorkeur te hebben, en de vraag is dan ook of er een toekomstperspectief bij Heracles is voor Bakis en Szoke. 

 

Spoiler

image.thumb.png.ec62678e410ae302e4f2ab0bffff9855.png

 

Spoiler

Bedankt voor de reacties! @Mordurette @xPeejay @Emmerich. @chrisje1993 @Marius

 

Link to post
Share on other sites

image.png.8643b3f219bdc4c3e974f029d80f7548.png

 

Spelopvatting

 

Formatie

In deze update blikken we vooruit naar de spelopvatting van Everton Ramos da Silva. In de voorbereiding is hier al veelvuldig op getraind en ook in het begin van de competitie zal het vooral nog wennen aan de speelwijze zijn. 

Als eerste kijken we dan ook naar formatie van de heraclieden, zoals hieronder te zien is gaat er gespeeld worden in een 4-1-3-2-0 systeem. 

Spoiler

image.png.798163fc081d62c57a623d1e15cba1e0.png

 

Er gaat gespeeld worden met vier man achterin en uiteraard de doelman. laatstgenoemde zal in een meevoetballende rol spelen, om eventueel een extra afspeelmogelijkheid te bieden in de opbouw. De Centrale verdedigers zullen eveneens in een voetballende rol opteren. Bij de backs vinden we het eerste opvallende puntje aan de spelopvatting van de Braziliaan. Everton wenst namelijk met naar binnenkomende vleugel spelers te spelen, waar veel moderne coaches hun buitenspelers naar binnen laat komen laat Everton zijn backs dit doen. Bij voorkeur speelt er dan ook een een linksbenige speler op rechtsback en een rechtsbenige speler op linksback, Fadiga gaat met zijn tweebenigheid dan ook een mooie toekomst tegemoet bij Heracles. 

 

Vervolgens als we kijken naar het middenveld zien we een speler achterop, dat is de verdedigende middenvelder. Dit is de speler die voor de meeste defensieve zekerheid zorgt op het middenveld, bij voorkeur is dit wel een speler die ook over voetballende kwaliteiten beschikt, maar zijn belangrijkste taak is natuurlijk verdedigen. Vervolgens als je kijkt naar de vleugelspelers zijn dit vleugelspelers die niet alleen aanvallend denken maar ook hun defensieve taken moeten uitvoeren. Aangezien de backs naar binnenkomen, moeten zij vooral het veld breed houden, bij voorkeur speelt er dan ook een rechtsbenige speler op rechtshalf en een linksbenige speler op linkshalf. Dit betekent dan ook dat Burgzorg en Azzaoui zich moeten focussen op een plekje aan de rechterkant en van der Water en Lunding mogen zich gaan focussen op een plekje aan de linkerkant. De meest centrale man is een middenvelder die vooral vooruit kijkt en eigenlijk vooral aan doelpunten maken denkt, bij voorkeur is dit een wat fysiek sterkere middenvelder, omdat hij ook een belangrijke rol heeft bij verre inworpen. 

 

Tenslotte de twee meest aanvallende spelers, dit zijn de aanvallende middenvelders die beide in een schaduwspits rol spelen, er wordt natuurlijk niet met spitsen gespeeld in deze formatie maar deze twee spelers kun je toch wel een beetje zien als de aanvallers. In de verdediging proberen zij de verdediging van de tegenstander het meest onder druk te zetten. In het aanvallend opzicht hebben zij een groot voordeel omdat ze voor chaos kunnen zorgen in de verdediging, vaak hebben zij geen vaste mandekker. Bij voorkeur wordt hier met een rechtsbenige en linksbenige speler gespeeld. 

 

Tactische aspecten

nu gaan we door naar de tactische aspecten, en we beginnen met het spel in balbezit. De spelers moeten zich redelijk breed opstellen om zo ruimtes te creëren. Door het voetballend uitverdedigen proberen zij vooral goed verzorgde aanvallen op te zetten, dit mag door het midden maar ook via de vleugels, variatie is in deze een belangrijke. Er word dan ook gebruik gemaakt van directe passes en het tempo ligt toch redelijk hoog. Het is niet de bedoeling dat er blindelings op goal schoten word en het is dan ook van belang om aanvallen zo zorgvuldig mogelijk uit te spelen.

 

In de omschakeling vinden we niet heel veel terug. Als de bal verloren wordt, is het zaak om als team meteen over te schakelen tot counterpressie. Everton ziet graag dat de bal weer zo snel mogelijk heroverd wordt. Als de bal dan weer terug heroverd is, is het zaak om de bal zo snel mogelijk naar voren te spelen, zolang de tegenstander nog uit positie is. 

 

Tenslotte het spel als de bal bij de tegenstander is. Er wordt met een veel hogere interventielijn gewerkt om de tegenstander zo snel mogelijk onder druk te zetten. Er wordt ook met een extreme hoeveelheid druk gezet. En korte ballen naar de keeper moeten zo veel mogelijk voorkomen worden, hoe sneller de bal veroverd wordt, hoe groter de kans op een gevaarlijke tegenaanval. Mocht de tegenstander wel ver komen is het zaag om de tegenstander buitenspel te zetten. 

 

Standaardsituaties

Voor de standaardsituaties gaan we de corners en de inworpen uitlichten. De corners en inworpen moeten voor het meeste gevaar zorgen, de corners worden standaard bij de 1e paal gelegd, waar beide centrale verdedigers staan opgesteld. Eén van de centrale verdedigers valt 1e paal aan en de ander wacht bij de 1e paal, mocht de bal doorschieten. Ook wordt door een van de twee aanvallende middenvelders ook nog de bal aangevallen van buiten het strafschop gebied, de andere aanvallende middenvelder stelt zich op bij de tweede paal. De verdedigende middenvelder stelt zich nog op buiten het strafschop gebied, idealiter wordt de corner genomen door een van de vleugelspelers of de centrale middenvelder. 

 

De inworpen worden door Everton als halve corner gezien, er wordt bij inworpen zo veel mogelijk de lange bal naar de tweede paal gespeeld, waar de centrale middenvelder staat te wachten. Bij zowel de 1e als 2e paal staat ook nog een aanvallende middenvelder opgesteld. Aan de verdedigende middenvelder is het de taak om de doelman bezig te houden. Idealiter kopt uiteindelijk de centrale middenvelder de bal binnen, maar als een aanvallende middenvelder de bal binnen werkt zal er uiteindelijk niet minder hard gejuicht worden. Idealiter worden de backs dan ook aangekocht op hun verre inworpen kwaliteit, het is de bedoeling dat de rechtsback de inworpen neemt aan de rechterkant en de linksback doet dat aan de linkerkant. 

 

Spoiler

Bedankt voor de reacties! @Mordurette @xPeejay @Emmerich. @chrisje1993 @Marius @ElMarcos @Kowet  En omdat het om een strikerless tactiek gaat mag ook een tag voor @Nom de Guerre niet ontbreken

 

Link to post
Share on other sites

image.png.8643b3f219bdc4c3e974f029d80f7548.png

 

De Voorbereiding

In de voorbereiding is het voor de ploeg van Everton om te train op de uitgelichte speelwijze, er wordt dan ook benadrukt dat de resultaten niet persé belangrijk zijn, maar dat het vooral om het spel draait en dat de spelers klaar gemaakt worden voor de eredivisie. In de eerste wedstrijd staat er een uitwedstrijd op het programma tegen FC Volendam. 

Spoiler

image.thumb.png.10760e3c55a8cb9c6ede67bcb3e31084.png

 

Ik denk dat we in de wedstrijd tegen Volendam, de basis elf hebben gezien voor het komende seizoen, Kutucu laat ook meteen zien dat hij van waarde is. Na een moeizame start knokt hij zijn ploeg met 2 goals terug in de wedstrijd. als tweede oefenduel staat de derby in Deventer op het programma. Er word dan ook flink gerouleerd. Onder andere Rente, Schoofs, Fadiga en de la Torre krijgen de kans om hun kunsten te vertonen.

Spoiler

image.thumb.png.ae73b557090dba244137d4ab5abe6940.png

 

We blijven nog even in de KKD als het gaat om tegenstanders, want nu staat de wedstrijd tegen de Graafschap op het programma. Sierra en Burgzorg zien we ook voor het eerst in de basis. 

Spoiler

image.thumb.png.783a6bfbe790ef69793dda753607885f.png

 

Na het gelijke spel tegen de Graafschap wordt er uitgeweken naar Duitsland, waar het uitduel tegen Eichstatt op het programma staat. wederom wordt er weer aardig gerouleerd en wordt Schoofs zelfs als rechtsback uitgeprobeerd. Quagliata is tot nu toe de enige die elke wedstrijd als basisspeler heeft gespeeld. 

Spoiler

image.thumb.png.ae657c283b7e0655363ed1bbde240976.png

 

Hierna volgt de eerste en laatste thuiswedstrijd in de oefencampagne, tegen het tweede elftal. Wederom vinden we Quagliata in de basis en wordt er verder weer genoeg gerouleerd. Ook tijdens de wedstrijd wordt er volop gewisseld. 

Spoiler

image.thumb.png.38f9972c3d9447ab6ea1337da2c266bd.png

 

En dan komen we alweer aan bij de laatste wedstrijd van de oefencampagne. Hiervoor wijken we uit naar Zwitserland, waar het oefenduel met FC Schaffhausen op het programma staat. Hier wordt uiteindelijk wel Quagliata vervangen door Hardeveld. 

Spoiler

image.thumb.png.c8500813c9581cdfc494643b64bcacea.png

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...