Jump to content

[FM21] Voetballen in de achtbaan


KeZZaaaa
 Share

Recommended Posts

banner

 

Ieder pretpark denkt aan groter worden, uitbreiden en vooral meer bezoekers. Dat is in de Efteling ook zeker niet anders. Hoe krijgen we meer bezoekers? Dat is vooral de vraag die in Kaatsheuvel gesteld werd. Waarin is De Efteling uniek? Waarmee waren zij de eerste? Na even pluizen in de geschiedenisboeken kwam er iets uit wat het grote publiek zeker aan zal spreken: in 1982 was de Efteling de eerste shirtsponsor in het betaalde voetbal. Drie seizoenen lang was de naam te zien op de shirt van Sparta Rotterdam.

 

Spartajokie.jpg

 

Na even brainstormen kwam hét idee op tafel: er moet betaald voetbal gespeeld gaan worden op het terrein van de Efteling. In de regio zijn er drie clubs actief in het betaald voetbal, dus direct wordt er contact gelegd met het management van RKC, Willem II en NAC Breda. De gesprekken zijn echter heel kort: een verhuizing naar Kaatsheuvel is voor alle drie geen optie. Terug naar de tekentafel dus.

 

Uiteindelijk blijft er maar één optie over. Een voetbalclub uit Kaatsheuvel moet bereid zijn om in de Efteling te willen spelen. V.V. DESK lijkt daarvoor de ideale kandidaat en het bestuur staat er zeker voor open. Ook met oog op de historie, aangezien de voetbalclub van 1945 tot en met 1970 al binnen de muren van het pretpark speelde. Bovendien is de Efteling sinds 2010 als sponsor alweer bij de club betrokken.

 

Er is echter één probleem. VV DESK speelt momenteel nog in de derde klasse. Om betaald voetbal in de Efteling te krijgen zal het liefst zes keer moeten promoveren. En om het nog moeilijker te maken zal in elke divisie alleen de nummer één promoveren. VV DESK zal dus zes keer kampioen moeten worden voordat het actief kan zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Het bestuur van VV DESK en De Efteling zijn daarom overeen gekomen dat de plannen om in het park te gaan spelen op een laag pitje komen te staan. Pas als de club daadwerkelijk in het betaald voetbal terecht komt en op zoek gaat naar een nieuwe locatie zal de club verhuizen binnen de muren van de Efteling. Het park wil de komende jaren toch weer gaan uitbreiden en zal daarom op zoek gaan naar een geschikte plek om VV DESK te huisvesten. Tot die tijd blijft het spelen op Sportpark Eikendijk.

 

Afgesproken is dan ook dat de Efteling geen financiële injectie zal stoppen in de club. VV DESK zal zelf moeten zorgen dat het uiteindelijk in de Keuken Kampioen Divisie terecht komt. Wel zal de Efteling per direct als shirtsponsor te zien zijn op de shirts van de club. 

 

shirts

Link to comment
Share on other sites

01.jpg

 

Het begin bij een club is altijd lastig. Bij VV DESK helemaal, omdat er geen spelers en trainers zijn. Aan het bestuur daarom de taak om allereerst een manager te vinden die uiteindelijk de stap richting het betaald voetbal moet gaan zetten. Uiteindelijk wordt er een kandidaat gevonden: de uit Curacao afkomstige Shurendell Balentina. Onlangs verrassend aangesteld als bondscoach van het eiland, maar hij is bereid om ook als manager aan de slag te gaan bij VV DESK. Dit allemaal in de wetenschap dat de club een amateurstatus heeft en alle trainers en spelers daarom geen salaris kunnen ontvangen.

 

Ondanks dat het nog lang duurt voordat de competitie begint, wacht er wel een pittige taak. Er moet namelijk een selectie worden samengesteld. Bovendien moet ook de technische staf ingevuld worden en al snel zijn de eerste vacatures de deur uit. Na enkele weken zoeken is er een assistent manager, een scout en een fysiotherapeut. Langzaamaan worden ook de eerste spelers aangeboden, dus tijd om op zoek te gaan naar voetballers.

 

Een ervaren speler in de selectie die de boel op sleeptouw kan nemen blijkt al snel een utopie. Niemand met ook maar enige ervaring in het voetbal heeft interesse om in de derde klasse te gaan spelen. Uiteindelijk worden er wel spelers gevonden. Echter als een kleine twee weken voor het begin van de competitie de eerste oefenwedstrijd op de planning staat, zijn er nog maar 15 spelers en het wordt daarom flink aanpoten. Het merendeel van de selectie moet bovendien nog volwassen worden. Als wordt gespeeld tegen SV Juliana '31 staan er in de basis zelfs drie spelers van slechts 15 jaar.

 

Omdat er pas laat een selectie is, kent de voorbereiding slechts drie wedstrijden. SV Juliana '31 en RODA '46 zijn te sterk. Ook geen schande, omdat zij in hogere divisies spelen. De amateurs van Zeeburgia krijgen met 6-1 wel flink klop.

 

w01

 

Terwijl de scouting druk op zoek blijft naar spelers staat de competitie op punt van beginnen. Lukt het direct om kampioen te worden en de eerste stap richting het betaald voetbal te zetten? Met onder meer VCS en Elinkwijk in de competitie is er volop concurrentie.

 

 

 

@Copywriter @Marius @MNie @Going up @Scoiattolo

Link to comment
Share on other sites

02

 

Altijd is het de vraag hoe het begin van de competitie zal verlopen. Zeker bij een ploeg die pas net bij elkaar is en vooral zeer extreem jong is. De bookmakers zijn echter direct overtuigd van een titel voor VV DESK. Wellicht ook niet heel raar. Bij de start van de competitie zijn er inmiddels 19 spelers op amateurbasis aangetrokken. Dat is meer dan alle andere teams uit de competitie bij elkaar opgeteld.

 

Al snel wordt ook duidelijk dat die favorietenrol ook waargemaakt kan worden. De ene na de andere zege wordt behaald. Het is weliswaar niet altijd even overtuigend, maar vooral defensief staat het als een huis. Als de competitie na 13 wedstrijden halverwege is heeft de ploeg pas 7 tegendoelpunten gekregen. Daar staan liefst 61 gescoorde treffers tegenover, dus de eerste reuzenstap richting de Tweede Klasse is gezet.

 

Spoiler

w02

 

Dat er drie ploegen boven de rest uitsteken hadden de bookmakers goed gezien, want ook VCS en Elinkwijk weten de eerste wedstrijden te winnen. Echter op moment als zij onderuit gaan tegen VV DESK lijkt dat voor een flinke tik te zorgen en beginnen ze nog meer punten te verliezen. Na 8 wedstrijden stonden de drie teams nog samen bovenaan met 24 punten, maar nu is er toch al een flink gat geslagen.

 

Spoiler

s01

 

De scouting heeft ondertussen ook zeker niet stil gezeten. Steeds meer spelers komen de club versterken en ook zaakwaarnemers bieden hun spelers aan. En dan zijn het niet eens alleen Nederlanders, maar ook een 19-jarige Noor wordt getipt. Iemand die de volledige rechterflank kan bespelen en ook als linkervleugel uit de voeten kan, is meer dan welkom.

 

De 15-jarige spelers die aan het begin van het seizoen nog in de basis stonden zijn inmiddels ook uit de ploeg verdwenen. Het zijn nu vooral begin twintigers die aan de wedstrijden mogen beginnen en dat blijkt ook weer een positief effect op de wedstrijden te hebben. Van de ploeg die uiteindelijk DIO eenvoudig weet te verslaan waren slechts vijf spelers aan het begin van de competitie al bij de ploeg. Mede daardoor is het team nog niet echt op elkaar ingespeeld, maar de individuele klasse zorgt er echter voor dat dat in de uitslagen nog niet te merken is.

 

Omdat er steeds twee weken tussen een wedstrijd zit, worden de vrije weekenden gebruikt om te oefenen. Zo krijgen ook de spelers die niet of nauwelijks in actie komen speelminuten in de benen. De oefenduels worden vooral gespeeld tegen teams uit hogere divisies zodat direct gekeken kan worden waar VV DESK precies staat. Inmiddels is namelijk wel duidelijk dat de Derde Klasse te laag is. Sinds de competitie begonnen is, is de ploeg ook daarin nog ongeslagen. De uitwedstrijd tegen Hoofdklasser Halsteren springt daarbij uit. Na een spectaculair duel wordt een 4-1 achterstand na rust omgezet in een 4-6 overwinning. Uiteindelijk lukt het alleen de zaterdagtak van AFC om niet te verliezen van de ploeg.

 

Spoiler

w03

 

De doelstelling voor de rest van het seizoen is heel duidelijk. Niet alleen moet de ploeg kampioen worden, maar er wordt nu ook vol ingezet op een perfecte competitie, 26 overwinningen in 26 wedstrijden. Gezien het verschil in kwaliteit zou dat eigenlijk geen probleem mogen zijn. Al zal er ongetwijfeld niemand een seconde wakker liggen als het wellicht 'maar' 24 of 25 overwinningen worden.

 

@Copywriter @Marius @MNie @Going up @Scoiattolo @delichris @Vis

 

Link to comment
Share on other sites

03

 

Halverwege de competitie was het wel duidelijk dat VV DESK de titel zou gaan pakken in de Derde Klasse en was er nog maar één vraag. Lukt het de ploeg om alle wedstrijden te winnen? Jazeker! Een paar wedstrijden verliepen weliswaar moeizaam, maar uiteindelijk werd het perfecte seizoen bereikt.

 

Spoiler

w04

 

Dat is ook direct terug te zien in de cijfers. Niet alleen omdat er uiteindelijk een voorsprong is behaald van 15 punten op de nummer twee en liefst 28 punten op de nummer drie, maar ook het bizarre doelsaldo van 122 - 11, waardoor het doelsaldo +111 is geworden. Logischerwijs is de topscorer van de competitie ook afkomstig van VV DESK. De 20-jarige Alex van der Plas wist liefst 34 keer te scoren in 24 wedstrijden.

 

Spoiler

s02

 

Omdat al lang duidelijk was dat de Derde Klasse veel te laag was voor de ploeg werd de intensiteit in de oefenwedstrijden steeds verder opgeschroefd en de resultaten bleven maar verbazen. De komst van enkele nieuwe spelers zorgden er voor dat zelfs ploegen uit veel hogere divisies vernederd werden. Zo werd op bezoek bij Ijsselmeervogels met maar liefst 1-5 gewonnen, terwijl zij speelden in de Tweede Divisie, vijf divisies hoger dan VV DESK. Het eveneens uit de Tweede Divisie afkomstige Katwijk was uiteindelijk de enige club die wel wist te winnen.

 

Spoiler

w05

 

Ook gezien alle resultaten in de oefenwedstrijden is het doel voor het nieuwe seizoen direct duidelijk: kampioen worden in de Tweede Klasse en promoveren naar de Eerste Klasse. De vraag zal alleen zijn met welke spelers dat zal moeten gebeuren, aangezien vrijwel de volledige selectie in de belangstelling staat van andere clubs. Aangezien ze allemaal op amateurbasis voor VV DESK spelen kunnen ze direct de overstap maken naar een andere ploeg. De meest populaire speler lijkt centrale verdediger Chiel van Wanrooij te zijn, aangezien 29 clubs belangstelling hebben getoond. Het zal daarom een flinke klus worden om de ploeg bij elkaar te houden.

 

Nu eerst een maand op vakantie en daarna rustig kijken welke spelers gaan vertrekken. Dan kunnen voor die posities nieuwe spelers aangetrokken worden. Dat de huidige selectie sterk genoeg is om ook de Tweede Klasse te domineren is na alle oefenwedstrijden van dit seizoen wel duidelijk geworden.

 

Chiel van Wanrooij - In de belangstelling van 29 clubs

Spoiler

01

 

Jona de Bruin - Meeste assists in de competitie

Spoiler

02

 

Alex van der Plas - Topscorer

Spoiler

03

 

 

@Copywriter @Marius @MNie @Going up @Scoiattolo @delichris @Vis @komodo25 @V-Traxx @FlyD

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...