Jump to content

[FM21] De club zal zegepralen


Rossini'
 Share

Recommended Posts

673282190_mechelenrossini.png.e2dec813579a02048d6c1248b3964bdb.png.18c3057d467be84bead8c66e89998c28.png

 

De club zal zegepralen

de club van Geel en Rood

Trotseert de hinderpalen

door dapperheid in nood

De vlaggen zullen wapperen

gezangen galmen luid

Ter ere onzer dapperen

toe Malinwa vooruit!

 

1. Introductie

 

11 mei 1988. Een heuglijke gebeurtenis in het bestaan van KV Mechelen. Onder leiding van Aad de Mos en aanvoerder Lei Clijsters werd de Europacup II gewonnen. Het grote Ajax werd verslagen in Straatsburg. De meest historische prestatie uit de geschiedenis van Malinwa. 1-0 werd het voor de bescheiden club uit Mechelen, dankzij een kopbaldoelpunt van Piet den Boer. Ook Erwin Koeman speelde er toen, net als Michel Preud'homme. 

 

Deze glorietijden wil ik terugbrengen bij deze fantastische club. De kleine volksclub die onverwacht Europese grootheden verslaat... Daar kunnen de Manenblussers momenteel enkel maar van dromen. Deze eeuw is het nog niet rustig geweest Achter de Kazerne. In 2003 ging KV Mechelen failliet, en moest het in de derde klasse herstarten. Gelukkig konden ze hun stamnummer behouden dankzij de supporters, anders was er van de club helemaal geen sprake meer... Na 4 seizoenen was KV terug op het hoogste niveau en begon de rust terug te keren binnen de club, maar de laatste jaren zijn ze weer terechtgekomen in een nieuwe storm. 

 

In maart 2018 zakte de club naar 1B, na een teleurstellend seizoen met vele trainerswissels. Een halfjaar later brak 'Operatie Propere Handen' uit, waarin de club in verdenking werd gesteld voor poging tot matchfixing van de laatste wedstrijd uit het seizoen '17-'18. Desalniettemin belette dit Malinwa niet om dat seizoen de titel te pakken, en bovendien ook nog eens de beker te winnen! De kakkers begonnen al te dromen van een nieuw Europees avontuur, maar toen sloeg het noodlot toe. De club werd effectief veroordeeld tot poging tot matchfixing, en het Europese ticket werd van hen afgenomen. Geen Europees voetbal dus Achter de Kazerne. Gelukkig mochten ze wel stijgen naar eerste klasse, waardoor ze nu dus op het hoogste niveau terug te vinden zijn.

 

De storm leek te gaan liggen, na een knap seizoen en een zesde plek, en de stap omhoog was ingezet met het gloednieuwe stadion dat in tussentijds werd gebouwd. In 2020 werd hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx echter in verdenking gesteld voor fraude met zijn bedrijf, waardoor de club weer in een slecht daglicht kwam te staan. En alsof dat nog niet genoeg is, bevindt de club zich dit seizoen in degradatiegevaar...

 

Spoiler

Bij deze wil ik @Niejo101bedanken voor de prachtige banner. 

 

Edited by Rossini'
Link to comment
Share on other sites

image.png.fcd8f9db00c43d9be58854b614e9f4c9.png

 

2. Transfers & selectie 

 

Wegens de slechte financiële status van de club, werd er afgelopen zomer gekozen om geen inkomende transfers te doen. Zowel het bestuur als ikzelf geloven in de kwaliteiten van de reeds aanwezige spelers. Daarom gaan we ons niet in extra schulden steken, dat viel niet te verantwoorden. Wel hebben we afscheid genomen van 2 routiniers; Sheldon Bateau en Onur Kaya. Bateau had een stevig contract, en was pas de vijfde centrale verdediger in  de rangorde. Daarom leek het ons voor alle partijen het beste om hem van de hand te doen. Vervolgens kwam er voor Kaya een bod binnen vanuit het Midden-Oosten, en aangezien hij ook een enorme wedde had en hij niet onmisbaar was, lieten we hem vertrekken. Tenslotte werden er nog enkele jongeren uitgeleend of verkocht, die geen zicht hadden op speelminuten.

 

image.thumb.png.584f73de4ccec6b40ffda2c76f2e60ed.png

 

Ook voor volgend seizoen is er al een uitgaande transfer. Jeugdproduct Aster Vranckx trekt na dit seizoen de deur achter zich toe bij Malinwa, hij vertrekt op 1 juli 2021 naar Wolfsburg.

 

Zo komen we toe tot onderstaande selectie voor deze jaargang. Op het eerste zicht is die mooi uitgebalanceerd, we beschikken met onze 24 spelers over een dubbele bezetting op elke positie. In doel hebben we beschikking over de talentvolle Coucke en Bouzian, naast routinier Thoelen. Zij zullen tijdens de voorbereiding onderling uitmaken wie als eerste doelman aan de competitie begint.

 

Centraal achterin hebben we de beschikking over Vanlerberghe, Peyre, Voet en Bushiri. De laatste 2 zijn gehuurd van respectievelijk Club Brugge en Norwich. Op de rechtsachter hebben we de gehuurde Kaboré (hij werd deze zomer verkocht aan Manchester CIty, maar blijft nog een seizoen) en Sandy Walsh. Op links hebben we verder nog Wernersson en Bijker. De verdediging lijkt op het eerste zicht oké, maar we missen hier nog een echte leider vind ik. Hier zullen we volgend seizoen toch eens naar kijken.

 

Centraal op het middenveld baadt Malinwa in weelde, indien iedereen fit is.  Steven Defour keerde na vele jaren terug naar de club van zijn jeugd, een serieuze kwaliteitsinjectie voor ons. Verder beschikken we ook over gevestigde waarden Van Damme en Schoofs, naast jeugdproducten  Vranckx en Van den Eynden. Hier gaan moeilijke keuzes moeten gemaakt worden.

 

Bij de aanvallende middenvelders noteren we de creativiteit van Hairemans, naast nieuwelingen Mrabti en Shved. Ook Nikola Storm vertoeft bij de club, van deze jongen verwachten  we dit seizoen veel. Hij moet voor de nodige diepgang op de flank zorgen. In geval van nood, kunnen Engvall en Togui ook op de flanken deponeren.

Vooraan hebben we ervaren rot De Camargo, Togui, Dailly en de talentvolle Zweed Engvall. Vooral van Engvall en De Camargo verwachten we veel.

 

image.thumb.png.f077e67ef7b89086420f3c497fa3e358.png

image.thumb.png.0c7408ea1803e63cdb4e748c492713ae.png

 

Kortom, een selectie met wel wat mogelijkheden. De basis moet er liggen voor een zorgeloos seizoen.

 

 

Edited by Rossini'
Link to comment
Share on other sites

  • Rossini' changed the title to [FM21] De club zal zegepralen

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...