Jump to content

[FM21] Chertanovo Moskou - к вершине мира с собственной молодостью


JordiW.
 Share

Recommended Posts

5ff837c63088b-Banner.png
Update 1 – Chertanovo Moskou - к вершине мира с собственной молодостью

Juli 2020
Dmitri Bulykin begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 40-jarige ex-international heeft zijn diploma coach betaald voetbal behaald en mag direct aan de slag bij Chertanovo Moskou. De club die momenteel uitkomt in het Russische Championship, is de laatste jaren bezig aan een flinke opmars. In 2018 won de club de tweede divisie west, waarmee promotie werd afgedwongen naar het tweede niveau. Afgelopen seizoen stond de club derde toen de competitie werd afgebroken vanwege de coronacrisis. 

 

5ff83837ed838-95._profiel_bulykin.png

 

Ondanks dat het team afgelopen jaar derde wist te eindigen, zijn de verwachtingen dit seizoen niet hoog gespannen. Wegens financiële problemen moesten er veel spelers van de hand gedaan worden. De meesten vertrokken naar competitiegenoot Krylyla Sovetov. In totaal brachten de uitgaande transfers de club zo’n €2,5 miljoen op, waardoor de balans nu op zo’n €600.000 in de plus staat. De prognose is dat de club dit seizoen op de 15e plek eindigt, net hoog genoeg om degradatie te voorkomen.

 

Mede door de financiële problemen is het bestuur zeer duidelijk in de clubvisie. Er zijn op financieel aspect twee belangrijke doelen waar Bulykin zich aan dient te houden.
-Er mogen geen spelers aangekocht worden
-Er dient binnen het salarisbudget gewerkt te worden

 

Op sportief gebied zijn de verwachtingen dus laag. Degradatie dient voorkomen te worden en in de beker dient minimaal de vierde ronde behaald te worden.
 

5ff83853db3af-97._clubcultuur.png

 

Organisatorisch dient er veel te gebeuren bij ‘The Devils’. Zo heeft de club geen beschikking over een fysiotherapeut en een hoofd jeugdopleiding. Aan Bulykin en het bestuur dus de eerste taak om er voor te zorgen dat deze staffuncties zo snel mogelijk opgevuld worden. Door het non-transferbeleid van de club, is het afhankelijk van de eigen jeugd. Een hoofd-jeugdopleiding is nodig om er voor te zorgen dat de jeugd een goede omkadering krijgt om uiteindelijk aan te kunnen sluiten bij het eerste elftal.

 

5ff83875c4810-96._staf.png

 

Als we naar de selectie kijken zien we twee opvallende zaken.
-Veel jonge spelers
-Bijna iedereen heeft een contract tot medio 2021

 

Het voornaamste probleem met de selectie is dus dat van bijna elke speler het contract aan het einde van het seizoen afloopt. Doordat er geen salarisbudget beschikbaar is, ligt het ook niet in de lijn der verwachting dat er al vroegtijdig veel contracten verlengd gaan worden. Voor Bulykin is het dus te hopen dat het bestuur op één of andere manier wat extra geld weet vrij te maken, zodat de beste spelers behouden kunnen blijven. Mocht dit niet het geval zijn, dan is de kans groot dat er in de winterstop een aantal spelers aangeboden zullen worden bij andere teams.

 

5ff8388f75816-98._selectie.png

 

De eerste trainersklus van Dmitri Bulykin wordt meteen een hele mooie, maar ook een hele zware. Het uiteindelijk doel is om met eigen jeugdspelers de Champions League te winnen. Een grote uitdaging, maar dromen mag altijd! Chertanova Moskou - к вершине мира с собственной молодостью.

 

Mijn eerste save met FM wordt er meteen één van de lange adem. Op Youtube kwam ik dit team tegen en toen ik zag dat zij in FM het beleid hebben dat ze geen spelers mogen aankopen, begon het meteen te kriebelen om hier mee te gaan starten. Een club waar financieel weinig mogelijk is momenteel. Des te groter de uitdaging. Is Dmitri Bulykin in staat om van dit team een succesverhaal te maken? Screens op aanvraag! :)

Edited by JordiW.
Link to comment
Share on other sites

5ff837c63088b-Banner.png
Update 2 – Seizoensvooruitblik

 

Juli 2020
De eerste dagen als coach van Chertanovo zijn Bulykin goed bevallen. De jonge spelers zijn gedreven en trainen hard om indruk te maken op de oud-international. Om zijn spelers wat beter te leren kennen, besloot Bulykin om een oefenwedstrijd te organiseren tussen het eerste elftal en het tweede elftal. Als oud-spits hield hij met een schuin oog de 15-jarige Pinyaev in de gaten.

 

Aan de hand van de kennis van zijn assistent deelde Bulykin de hesjes uit aan de elf namen waarvan hij verwacht dat ze van waarde kunnen zijn het komende seizoen. Beide teams bleken zeer gewaagd aan elkaar te zijn, waardoor de keuze voor Bulykin er straks niet makkelijker op wordt. Het eerste elftal wist wel te winnen, maar magertjes met 3-2. Alle lof gaat uit naar de 15-jarige Pinyaev die indruk wist te maken met drie goals. Zien we hier het nieuwe lievelingetje van Bulykin?

 

Naarmate de dagen voorbij vlogen leerde 'De Tsaar' zijn spelers steeds beter kennen. Persoonlijke gesprekken werden gevoerd en ambities voor het komende seizoen werden doorgesproken. Hoe meer trainingen er voorbij gingen, hoe beter het beeld werd. Na lang denk-, streep- en puzzelwerk is er uiteindelijk de volgende tactiek met de volgende namen uit gekomen:

 

5ff838cf58ef8-93._vaste_elf.png

 

Gespeeld gaat er worden in een 4-3-3 met de punt naar achteren. De tactiek die het komende seizoen gebruikt gaat worden is de 4-3-3 van @Rossini'. Uit de gesprekken die gevoerd zijn met de assistent, de verslagen die Bulykin tot zijn beschikking heeft en de spelerskennis die hij de afgelopen dagen heeft opgedaan heeft Bulykin besloten om met de volgende elf als vaste namen te starten:

 

Doelman
De 38-jarige Ilja Abaev wordt dit seizoen de eerste doelman. Hierover was geen twijfel mogelijk. Een zeer ervaren rot, die tevens ervaring heeft op het hoogste niveau in Rusland. Met zijn ervaring moet hij een leidende rol gaan spelen in de ontwikkeling van dit jonge team.

 

Verdedigers
Op rechtsback zal Kondakov de eerste keuze zijn. De 21-jarige is een eigen jeugdproduct en heeft op zijn leeftijd al bijna honderd officiële duels in de hoofdmacht gespeeld. Het centrale duo gaat gevormd worden door Molodnyakov en Nikitenkov. Een jong centraal duo dat beide nog in hun tienerjaren zit. Met 188 en 187 cm hebben beide spelers ook een prima lengte. Op linksback krijgt Bartasevich de voorkeur. Een speler die inmiddels aan zijn achtste seizoen begint bij de club.

 

Middenveld
Als verdedigende middenvelder krijgt Tyumentsev de voorkeur boven Nadolskiy. Beide spelers doen niet veel aan elkaar onder, maar Tyumentsev heeft de meeste ervaring. Het centrale blok wordt gevorm door Velikorodny en Rudkovskiy. Laatstgenoemde zal dit seizoen ook de aanvoerdersband dragen ten koste van Zavezen. Met 14 voor leiderschap en 13 voor teamgeest is hij de meest geschikte optie. Zavezen zal tweede aanvoerder worden.

 

Aanvallers
Op de flanken zullen we voornamelijk actie zien van Gerchikov en Zavezen. Gerchikov is een 18-jarige rechtsbuiten die een grote toekomst voorspelt wordt. Met Zavezen op linksbuiten hebben we voor dit niveau een geweldige speler. Dat Bulykin na één duel fan is geworden van Pinyaev blijkt wel, we zien hem namelijk terug in de spits. Met flinke interesse van clubs als CSKA, Lokomotiv en Spartak Moskou is het nog maar de vraag hoelang het jonge talent nog in het blauw te bewonderen is.

 

Terug naar de voorbereiding. Nu Bulykin zijn eerste idee over de gewenste tactiek en spelers heeft was het tijd om te testen of deze ideeën ook de juiste bleken. Tegen laagvlieger Mordiyava werd met de eerste elf een overtuigende 0-4 overwinning geboekt, een prima start dus. De eerste echte test kwam pas in de wedstrijd tegen Rotor Volgograd. Het team werd afgelopen seizoen eerste en wist te promoveren naar het hoogste niveau. Des te knapper was het dus dat Chertanovo een 1-0 overwinning wist te boeken. Ook ‘de tweede keus’ wist een overwinning te boeken tegen Avangard Kursk. Ondanks dat het een laagvlieger is, hebben ze wel laten weten aan Bulykin dat ze zich niet zo makkelijk laten afschrijven. De grote test kwam toen de eerste keus zich mocht meten tegen Dinamo Zagreb. De Kroatische club wist uiteindelijk wel te winnen, maar het was allesbehalve overtuigend. Ondanks deze nederlaag kijkt Bulykin zeer tevreden terug over de voorbereiding die zijn team heeft gedraaid. Laat het seizoen maar snel beginnen.

 

5ff838e69f57d-94._resultaten_voorbereidi

 

Over de kansen van komend seizoen zijn de bookmakers niet positief gestemd. Mede door de verkoop van belangrijke spelers afgelopen zomer wordt er verwacht dat Chertanovo een anoniem seizoen gaat draaien. De verwachting is dat de 15e plaats behaald wordt, net boven de degradatiezone. Kyrlyla Sovetov, dat team dat afgelopen zomer maar liefst zeven spelers van ons overnam, wordt gezien als het sterkste team.

 

5ff838f678e57-91._verwachte_odds.png

 

Bedankt voor alle reacties! Het gaat een hele mooie uitdaging worden om met Chertanovo iets te bereiken. De vele namen die voorbij komen zullen jullie waarschijnlijk niet veel zeggen, dus schroom niet om een screen op te vragen! Laat het mij weten als je niet meer getagd wil worden!  @komodo25@Rossi@V-Traxx@ElMarcos@Fantasy@Marius@spaansetukker@RubenS2@Titan@delichris@mattihamstra@FlyD

Edited by JordiW.
Link to comment
Share on other sites

5ff837c63088b-Banner.png
Update 3 – Chertanovo doet mee in de subtop

 

Augustus 2020
Dmitri Bulykin kijkt tevreden terug op zijn eerste maand als hoofdcoach. De competitie is van start gegaan en na één maand spelen doet Chertanovo keurig mee in de subtop.

 

Augustus begon meteen lastig voor Bulykin en zijn mannen. In de eerste zes competitiewedstrijden stonden er meteen duels gepland met Krylya Sovetov, FC Orenburg en Nizhny Novgorod. Als we kijken naar de bookmakers krijgen deze drie ploegen in de zelfde volgorde een top drie notering.

 

De eerste wedstrijd van de competitie was een thuiswedstrijd tegen FC Orenburg, een ploeg waarvan verwacht wordt dat zij tweede eindigen dit seizoen. Chertanovo was verrassend genoeg de betere ploeg in deze wedstrijd, maar wist dit overwicht niet uit te drukken in doelpunten. Het eerste competitieduel dit seizoen eindigde daarom ook zoals die startte, 0-0. In deze wedstrijd mocht de 15-jarige Pinyaev starten. Daarmee werd hij de jongste speler aller tijden in een officieel duel voor Chertanovo.

 

5ff8395506e68-92._pinyaev.png

 

Een week later stond een uitwedstrijd tegen SKA-Khabarovsk op het programma. Chertanovo kende een droomstart toen spits Pinyaev na zes minuten de score wist te openen. Nadat hij het record voor jongste speler al had verbroken wist hij met dit doelpunt ook het record voor jongste doelpuntenmaker te verbreken. Lang leek de wedstrijd in 0-1 te eindigen, totdat de gelijkmaker in de 81e minuut werd gescoord. Uiteindelijk kwam de overwinning toch nog toe aan ‘The Devils’  met een doelpunt van linksbuiten Zavezen in de 84e minuut.

 

5ff839634fbe4-90._pinyaev_jongste_doelpu

 

De goede start van het seizoen werd doorgetrokken. Het derde duel dat op het programma stond was een thuiswedstrijd tegen Textilschik Ivanovo. Een overtuigende 4-1 overwinning werd er in eigen huis geboekt. Pinyaev liet weer van zich gelden en wist een hattrick te maken, een geweldige seizoenstart voor de jonge spits. Ook in het duel met Irtysh Omsk werd een overwinning geboekt. Het ging moeizaam, want pas in de 90e minuut wist Zavezen de beslissende 1-2 te maken. Zo zijn Pinyaev en Zavezen al vroeg in het seizoen op dreef.

 

In de laatste drie wedstrijden van deze maand werd er niet meer gescoord en niet meer gewonnen. Waar er nog knap gelijkgespeeld werd tegen FC Orenburg, werd er ruim verloren van Nizhniy Novgorod en Krylya Sovetov. Ook het bekeravontuur is na één wedstrijd al voorbij na de nederlaag tegen Baltika Kaliningrad. Hierdoor is de doelstelling, het bereiken van de vierde ronde van de beker, niet behaald.

 

5ff8397ac9b65-88._resultaten_augustus.pn

 

Ondanks het lastige einde van de maand, zien we Chertanovo terug op een keurige achtste plaats. Het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren, maar de goede start biedt hoop. Zoals verwacht vinden we Krylya Sovetov terug als koploper.

 

5ff8398c5c086-86._stand_augustus.png

 

Dan nog een paar leuke feitjes. We hebben Pinyaev en zijn zaakwaarnemer zover gekregen om een nieuwe verbintenis te tekenen. Hierdoor blijft de talentvolle spits in ieder geval tot medio 2023 aan de club verbonden en zien we hem de komende periode nog niet vertrekken richting de grotere clubs uit Moskou. Onder andere CSKA, Lokomotiv en Spartak Moskou hadden interesse in de talentvolle spits, maar zij moeten nog even geduld hebben met het aantrekken van Pinyaev. 

 

Daarnaast is het jonge talent dat de club in haar bezit heeft ook opgevallen bij de Russische nationale bond. Pinyaev mag nog even wachten, maar de 17-jarige Sokolov is opgeroepen om uit te komen voor het O19 team van Rusland waar Alexandr Kerzhakov de coach van is.

 

5ff839a66fd33-89._nieuw_contract_pinyaev

 

5ff839b1afb6e-87._oproep_sokolov.png

 

Bedankt voor alle reacties! De basis is gelegd en Bulykin en zijn mannen zijn er klaar voor dit seizoen. In de bijlage hieronder de screens van Pinyaev en Abaev. @Rossini' @DGremlin@komodo25@Rossi@V-Traxx@ElMarcos@Fantasy@Marius@spaansetukker@RubenS2@Titan@delichris@mattihamstra@FlyD

@Rossi Ik heb dit getest, maar bij oud spelers krijg ik dezelfde melding als bij andere spelers, namelijk dat wij op dit moment geen spelers aan kunnen trekken. Het kan er ook mee te maken hebben dat ik transfers in de 1e periode uitgeschakeld heb, maar ik denk dat FM voor die spelers geen uitzondering heeft gemaakt. 

Citaat

5ff839cb30a15-85._screen_pinyaev.png
Pinyaev, spits

5ff839d6d473b-84._screen_abaev.png
Abaev, doelman

 

Edited by JordiW.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...