Jump to content

[Sign-up] Your Own Team


Recommended Posts

hEPXVSU.png

Welke voetballiefhebber droomt er niet van om op een dag zijn eigen voetbalclub te hebben. In deze sign-up zal deze droom werkelijkheid worden. Ondanks dat hij dezelfde naam draagt als mijn sign-up gedurende FM20 zal het concept compleet anders zijn. Waar je toen in feite aan de slag ging als directeur voetbalzaken zal deze variant meer vergelijkbaar zijn met een spelerssign-up. Je maakt je club en voorzitter en vervolgens ligt alles in handen van FM. 

 

Om het voor mij behapbaar te maken en voor elke club genoeg tijd te hebben kwa updates zullen er maximaal 10 plekken zijn in deze sign-up. Deze tien clubs zullen instromen in de al in FM bestaande competities waarbij ze op het laagst speelbare niveau van het gekozen land actief zullen zijn. Hierdoor zullen de clubs die op dit moment de laagste reputatie hebben in die competitie verdwijnen. Inschrijven kan door het invulblad dat bij deze post zit in de te vullen en op te slaan onder jou forumnaam en vervolgens per pm naar mij te sturen. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn over dit werkblad dan kunnen deze altijd in dit topic of per PM gesteld worden. 

Invulblad sign-up.xls

 

 

Deelnemers: 

@Stefanos - Sisu FC 

@Keko - Funen Svendborg FC

@FlyD - Altfort Kaldt FC

@RubenS2 - Forza Bruges

@Fantasy - Sandgerði CF

@chrisje1993 - SV Bradwurst

@van der Water - FC Tilburg

@spaansetukker - Spanish Chiefs CF

@Jeroen. - Gençlik Gelecek SK

Edited by Jeroen.
Link to post
Share on other sites

hEPXVSU.png

 

Door de wisselende startdata van de verschillende competities zal er in de eerste update nog niet voor ieder team wat te melden zijn. De game is gestart op zestien maart 2020 aangezien de Finse competitie als eerste van de door jullie gekozen competitie van start gaat. In Finland vinden we het Sisu FC van @Stefanosdie als nieuwe coach de voormalig bondscoach van het hoogste Finse jeugdelftal aanstelde. Naast deze Juha Malinen koos voorzitter Pekka Lundmark voor Miika Koppinen als directeur voetbalbalzaken die daarmee terugkeert in de voetbalwereld na een kort avontuur als assistent-manager bij Finnsnes. Als hoofdverantwoordelijke voor de jeugdopleiding werd Samu Koski aangesteld. De 36-jarige Fin moest al op jonge leeftijd stoppen met voetbal en werkte als laatste als manager van de het hoogste jeugdelftal van HJK. 

 

Met dit nieuwe technische hart was het tijd om een selectie samen te stellen om klaar te zijn voor de seizoensstart op 27 juni. Vier dagen na hun aanstelling werden de eerste spelers al vastgelegd in de vorm van de transfervrije doelmannen Elias Tuomarila en Eetu Tomperi. In de weken die volgden zouden er nog vele transfervrije spelers worden vastgelegd terwijl er voor elf anderen een bescheiden transfersom werd betaald. Duurste versterking is linksback Matias Sallila die voor maximaal €25.000 de overstap maakt van MuSa. Een blik op de selectie laat een sterke voorkeur voor Finse spelers of op zijn minst al in Finland actieve spelers zien.
Spoiler

MkjCDcI.png


 

Ook het Noorse Altfort Kaldt van @FlyD trapt al in de zomer tegen de eerste bal in clubgeschiedenis. Mede dankzij de diepe zakken van voorzitter Eirik Gåsehud werd een sterk technisch hart gevormd in het noorden van Noorwegen. Met Ståle Solbakken als manager, Ralf Ragnick als directeur voetbalzaken en de Italiaan Filippo Galli als hoofd jeugdontwikkeling staat er een stevig fundament. 

 

De eerste versterking voor Altfort Kaldt werd opgepikt in IJsland. Voor €2.100,- komt centrumverdediger Magnús Þór Magnússon richting Noorwegen. Bij de start van het seizoen werd er verder voor geen enkele speler een transfersom betaald. Waar Sisu een duidelijk Fins gezicht laat zien is er in Altfort iets meer variatie met onder meer een Spanjaard, drie Duitsers, een Fin, een Albaniër en een Senegalees naast de al eerder genoemde IJslander.

 

Spoiler

qmriPoV.png

 

@Stefanos @Keko @FlyD @RubenS2 @Fantasy @chrisje1993 @van der Water @spaansetukker @Jeroen.

Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei Stefanos:

mooi redelijk jong Fins team hebben ze samengesteld, 

 

ben benieuwd hoe ze het gaan doen in de Competitie. 

 

Met Tuomarila heb je mijn tweede doelman van bij Santa Claus beet. Zeker niet slecht voor dat niveau hoor.

Link to post
Share on other sites

hEPXVSU.png

 

De derde ploeg die aan het inaugurele seizoen begint vinden we in Denemarken. Onder leiding van Morten Rosenqvist werd in Svendborg een nieuwe voetbalcub uit de grond gestampt die luistert naar de naam Funen Svendborg. Samen met manager Kasper Hjulmand zal Rosenqvist de selectie samenstellen want als enige koos @Keko ervoor om niet direct een hoofd jeugdopleiding en directeur voetbalzaken aan te stellen. Voor die tweede rol is nog geen gegadigde gevonden maar Kim Wiborg werd al wel aangesteld als hoofverantwoordelijke van de jeugdopleiding. 

 

Ver voor het seizoen aftrap werd in de persoon van Johannes Zwicky al de eerste aanwinst vastgelegd. De 28-jarige doelman was de afgelopen twee seizoenen niet actief in de voetbalwereld maar keert bij Funen terug tussen de palen. Het thema in Svendborg was gratis en voornamelijk Deens want voor geen enkele speler werd een transfersom neergelegd. Wel kwamen er drie buitenlandse spelers met de Noren Lasse André Hansen Lien en Mansour Sinyan en de Iraniër Haydar Said. Voorlopig lijkt het werk in Denemarken echter nog niet gedaan want voorlopig is Zwicky de enige doelman onder contract.

 

Spoiler

hLETEKm.png

 

Op dezelfde dag word ook in België voor het eerst afgetrapt door Forza Bruges. Ruben koos voor twee landgenoten als Directeur voetbalzaken en Hoofd Jeugdopleiding in de personen van Eric Gerets en Gert Verheyen. Daarnaast werd de Argentijn Mauricio Pochettino met een flinke zak geld overgehaald om bij de startende club het beleid te voeren. Met concurrentie van onder meer Cercle en Club is het de vraag hoe het de club van @RubenS2 zal vergaan.

 

Voorlopig lijkt manager Pochettino een flinke vinger in de pap te hebben bij het transferbeleid. De eerste versterking heeft de Argentijnse nationaliteit evenals de duurste transfer tot nu toe. Dat clubs als start een doelman vast leggen begint een bekend patroon te vormen en ook voor Forza is dat niet anders. De 20-jarige Laureano Colazo wist bij Argentinos Juniors geen contract te verdienen maar hoopt in België zijn kunsten te kunnen vertonen. De duurste aankoop is ook een Argentijn in de persoon van aanvallende middenvelder Gabriel Romero die voor €47.500,- overkomt van Sporting (Punta Alta) waar hij na niet zijn doorgebroken bij River neerstreek. In totaal kwamen er liefst veertien Argentijnen naar Brugge. Het aantal Belgen bleef beperkt tot één in de persoon van de 15-jarige doelman Laurent Chevalier. Voor de overige zes aanwinsten werd enkel voor de Fransman Jean-Christian Gomis een klein bedrag overgemaakt naar Francs Borains.

 

Spoiler

osoAOX7.png

 

@Stefanos @Keko @FlyD @RubenS2 @Fantasy @chrisje1993 @van der Water @spaansetukker @Jeroen.

Link to post
Share on other sites

hEPXVSU.png

 

Op dezelfde dag dat in België en Denemarken word afgetrapt staat ook voor FC Tilburg haar debuutwedstrijd op het programma. De door de bekende zanger Guus Meeuwis opgerichte club koos voor een technisch hart bestaande uit enkel Nederlanders. Zo werd Mark Van Bommel verleid om als hoofdcoach aan de slag te gaan. In zijn kielzog kwam schoonvader Bert van Marwijk mee als directeur voetbalzaken terwijl ook Clarence Seedorf als hoofd jeugdopleiding zijn lot aan de Tilburgers verbond.

 

Qua selectie zien we dan ook lichtelijk verrassend een vrij gemêleerd gezelschap. De eerste aanwinst was de Ghanese Duitser Daniel Owusu die na een opleiding bij St. Pauli en HSV vorig jaar tot zes optredens voor Drochtersen kwam. Hoewel ook in Tilburg de meeste spelers op transfervrije basis overkwamen zijn er ook vier spelers waarvoor de portemonnee werd getrokken. Zo komt vleugelspits Roy Kuijpers over van Vitesse en verdedigende middenvelder Koen Oostenbrink van PSV. De duurste transfers waren die van vleugelverdedigers Ezra Hoogenboom die voor minimaal €135.000 overkomt van Almere City en Quinten Dekkers die voor minimaal €165.000 overkomt van AZ.

 

Spoiler

1MulXSD.png

 

Een paar weken later staat in Oostenrijk de zesde debutant klaar om af te trappen. SV Bradwurst dat zijn wedstrijden zal spelen in Wenen werd opgericht door Hector Schiffelmacher. In het kielzog van deze nieuwe voorzitter werd een Frans-Italiaans gezelschap aangesteld om een selectie voor het nieuwe seizoen samen te stellen. Als manager viel de keuze op de Fransman Pascal Janin die de voorbije jaren vooral in Afrika en de lagere Franse divisies werkzaam was. Als directeur voetbalzaken en hoofd jeugdopleiding werd gevist uit het Italiaanse netwerk. Zo keert GIanluca Petrachi een jaar na zijn vertrek bij Torino terug in de voetbalwereld en zal Vincenzo Vergine als hoofd jeugdopleiding aan de slag gaan. 

 

Transfervrije spelers waren in Oostenrijk blijkbaar schaars want waar de voorgaande vijf allemaal vooral uit deze vijver visten zijn er bij SV Bradwurst maar enkele nieuwelingen die een transfervrije status hadden. Ook is het de eerste club die zich op huurspelers heeft gericht. De eerste versterking was zoals gewend een transfervrije in de persoon van doelman Reuf Durakovic. De 26-jarige wist bij Altach geen vast basisplaats te veroveren maar krijgt bij SV Bradwurst de kans om zijn kunsten te vertonen. Zoals gezegd weinig transfervrije nieuwelingen maar des temeer aankopen. Duurste in dit gezelschap is de 19-jarige Fabio Markelic die vorig seizoen tot één optreden kwam voor SK Austria Klagenfurt.

 

 

Spoiler

vUntg2o.png

 

@Stefanos @Keko @FlyD @RubenS2 @Fantasy @chrisje1993 @van der Water @spaansetukker @Jeroen.

Link to post
Share on other sites

hEPXVSU.png

 

Nog twee clubs zullen hun seizoen starten voor de eerste update waarin we een blik werpen op uitslagen en resultaten. Als eerste trekken we naar Turkije waar Gençlik Gelecek SK is toegetreden tot de voetbalpiramide. De club onder leiding van eigenaar Ömer Gençlik zal zijn wedstrijden af gaan werken in Bingöl. In het debuutseizoen mag de Duitse manager Achim Beierlozer zijn kunnen vertonen. Ook voor de functie van hoofd jeugdopleiding werd een buitenlander gevonden. De Tsjech Jiri Plisek werd eerder dit jaar op non-actief gesteld door Slavia Praag en zal verantwoordelijk worden voor de levenslijn van de club. Tot slot werd Altuğ Günaydın aangesteld als directeur voetbalzaken. De 30-jarige zat zonder wer na zijn vertrek bij Bursaspor. 

 

De selectie kent door de regelgeving van de competitie een compleet Turks gezicht waarbij met name op het gebied van leeftijden de invloed van het technische hart zichtbaar is. Zoals gewoon werd ook in Turkije als eerste een transfervrije doelman vastgelegd. In dit geval behoort de 22-jarige Aykut Yildiz ook meteen tot de meer ervaren spelers. Concurrentie in doel krijgt hij van de op dezelfde dag vastgelegde 15-jarige Talat Gül. Duurste aankoop voor de Turken is Fatih Bektaş die voor minimaal €7.000 overkomt van Bld. Bodrumspor.

 

Spoiler

1w1hcFd.png

 

Helaas voor onze IJslandse deelnemer zal hij nog wat langer moeten wachten op de start van het seizoen. Als achtste en voorlopig dus ook laatste gaan we naar Spanje waar quarterback Patrick Mahomes besloot een voetbalclub te beginnen. Als speler met het grootste contract aller tijden had hij nog wat dollars over. De Spanish Chiefs CF strijken neer in Las Gabias maar zullen hun wedstrijden af gaan werken in Sevilla. Er werd gekozen voor een compleet Spaans technisch hart bestaande uit manager Abelardo, directeur voetbalzaken José Luis Caminero en hoofd jeugdopleiding Carlos Romagosa Vidal.

 

Bij de samenstelling van de selectie is een duidelijke Spaanse invloed terug te vinden. Slechts twee spelers hebben geen Spaans paspoort. Als eerste werd ook in Spanje een doelman vastgelegd in de vorm van de Spaanse Serviër Marko Cicovic die twee jaar geleden voor het laatste onder contract stond bij Ibarra. Op dezelfde dag werd ook een concurrent voor tussen de palen vastgelegd met de 16-jarige Ezequiel Cabello. Transfersommen werden er niet betaald door de Chiefs die het enkel bij transfervrije spelers hielden.

 

Spoiler

3J8yrNs.png

 

@Stefanos @Keko @FlyD @RubenS2 @Fantasy @chrisje1993 @van der Water @spaansetukker @Jeroen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...