Spring naar bijdragen
De FMusic 100 - stem op jouw favoriete liedjes allertijden. ×
FM - Christmas Challenges - Win een MU Sjaal of Beanie ×

Overig buitenlands clubvoetbal

Mo

Aanbevolen berichten

• Antwoorden 6k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Als Cardozo vertrekt is het financieel gewoon mogelijk lijkt me.

Cardozo pakt 1.7 miljoen per jaar en Coentrao 2.5 per jaar qua loon ... De verkoop van Cardozo is al uitgegeven met de aankoop van Djuricic en Markovic ... Maar Garay en Gaitan gaan nog vertrekken en er wordt bespaard op het loon van Aimar ... Het is er, maar er wordt geen 17 miljoen uitgegeven

Link naar opmerking
Deel via andere websites

[MENTION=3816]Sanel[/MENTION];

Doet me denken aan wanneer Sanel het woord "bre" ging gebruiken, iets wat men alleen in Servie doet :-D

Dat 3 vingers gedoe is in de jaren '90 begonnen met een van de nationalistische bewegingen die Joegoslavie hebben kapotgemaakt. Vuk Draskovic en zijn partij gingen het in de jaren '90 gebruiken. Een vinger voor de heilige Sveti Sava, een vinger voor de bekende schrijver Njegos, en een vinger koning Karadjordje. In de balkan oorlogen is dit het symbool geworden van het Servische volk, samen met http://www4.slikomat.com/09/0114/5bq-360px-.png

Met de NATO bombardementen in 1999 is het alleen nog maar populairder geworden, en het is nu heel mainstream.

Zelf vind ik het belachelijk, want dit teken werd als eerste gebruikt door mensen die (in)direct verantwoordelijk waren voor duizenden doden. Maar goed, het is nu in en de meeste mensen tonen de drie vingers om te laten zien dat ze trots zijn op hun land en bedoelen er verder niks mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sanel

Dankje voor dit heerlijke lied, ik zit het al weken, dagen, urenlang te luisteren, elk vrij moment _O_

Btw, je gaat dus helemaal niet naar Bosnie dit jaar? Zelfs geen zin om je familie weer te zien? Gaat je zus wel?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zijn volgens mij wel een paar barretjes, weet niet precies wat want ben er zelf ook al 4 jaar niet geweest. Ben toen wel 1 keer naar Makarska geweest om uit te gaan maar das ook een uur rijden.

Ben er ook alleen met mijn broertjes van 12 jaar dus zal niet heel veel uitgaan, ff paar stranden zoeken met lekkere meiden.

bewerkt door iSimic
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is voor mij wat aan de late kant. Vraag me overigens serieus af of je ergens kan stappen daar. Zie het zelf niet en ben ook nooit gaan zoeken, weet niet hoe het in de grote steden is. Ik zie enkel mensen een terrasje pakken.

En dat vraag je je serieus af? :D Feesten in ex-Yu landen moet je meegemaakt hebben!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Glover i Suh: Želimo kupiti Hajduk!; Baldasar: Nema prodaje bez referenduma

Privatizacija Hajduka uvijek je intrigantna tema, a posebno kad se spominje mogućnost da bi splitski klub mogao dobiti novog vlasnika, investitora koji je spreman uložiti vlastiti novac.

Takva tema dosad je više bila u sferi spekulacija, pa se spominjao interes raznoraznih investitora, od Benettona, obitelji Lukšić, ruskog Gazproma, katarskih šeika i sličnih, ali nitko od njih nije otvoreno potvrdio svoje namjere. Sve do danas, kad su u Splitu osvanuli Amerikanci, kao grom iz vedra neba...

- Da, naš interes je uložiti novac u Hajduk. Zanima nas kupnja dionica kluba, ali prije svega ulaganje u Hajduk, kazao je Jutarnjem listu to Michael Glover, američki biznismen koji je okupio grupu investitora koje zanimaju investicije u Split.

Amerikancima je Hajduk zanimljiva opcija.

- Naš cilj je iskren i dugoročan, držimo da smo kao investitori jedinstveni jer donosimo nešto novo. Zanima nas investiranje u Hajduk jer želimo biti dio budućnosti tog čudesnog kluba. Osobno znam sve o Hajduku. Bio sam prošle zime na Poljudu na utakmici protiv Dinama. Brzo sam shvatio koliko klub znači ljudima, objasnio je Glover.

U grupi američkih investitora koju okuplja Glover nalazi se i velika zvijezda američkog nogometa tamnoputi gorostas Ndamukong Suh, 26-godišnji član Detroit Lionsa. I on je bio u Splitu.

- Oduševljen sam Splitom. Često su mi pričali o Hrvatskoj, ali nisam mogao zamisliti da je ovdje tako lijepo. Što se tiče Hajduka, znam da je to klub bogate povijest. Vjerujte znam o čemu govorim, iako sam igrač "footballa", kao dijete sam počeo igrati "soccer", kazao je Suh.

Dolazak Amerikanaca i njihovo otvoreno iskazivanje interesa za ulaganjem u Hajduk veliko je iznenađenje. Ali nije slučajnost. Oni su već uputili pismo namjere Gradu Splitu, a imali su i razgovore sa gradonačelnikom Ivom Baldasarom. U Gradskoj upravi imaju pozitivne utiske, ali još je prerano govoriti o konkretnim potezima.

- U ovom trenutku teško je govoriti o konkretnim stvarima. Želimo ocijeniti mogućnost ulaganju u grad Split, a tu posebno mislim na istočnu obalu i centar grada. Što se tiče Hajduka, bitni su nam razgovori sa gradonačelnikom Baldasarom i ljudima koji su odgovornima za investicije. Imali smo preliminarne razgovore, upoznali smo se, dali smo pismo namjere. Željeli bismo da gradska vlast vidi da smo ozbiljan partner, tumači Glover.

Iako se radi o ozbiljnom biznisu, uvijek je srce koje odlučuje. Tako je i Glover priznao da se zaljubio u Split i Hajduk na prvi pogled i da je to bio ključno za njegovu poslovnu odluku. S obitelji je boravio u Splitu početkom godine, njegov sin neko vrijeme trenirao je sa juniorima Hajduka, a on i supruga živjeli su u centru grada.

- Bilo je to predivno iskustvo. Tada smo uvidjeli da je srce Splita Hajduk. Poslije toga bilo je lako okupiti ljude koji žele biti dio te nevjerojatne budućnosti Splita i Hajduka, zaključio je Glover.

Glovera je na Split uputio Sead Karaselimović, njegov prijatelj koji mu je govorio da mora vidjeti grad i osjetiti tu atmosferu. Karaselimović je inače i sam nekada igrao nogomet, a zanimljivo da je trenirao tenis u rodnoj Banja Luci otkud je izbjegao kad i naš poznati tenisač Ivan Ljubičić kojeg poznaje.

Amerikanci su imali opcije za investicije iz nekih drugih dijelova Europe.

- Kada se govori o investiranju u sport, smatramo da se ništa ne može mjeriti s Hajdukom. Respektiramo sve ostale sportove, uvijek postoje mogućnosti, ali Hajduk je naš izbor, potvrdio je Glover.

Baldasar: Nužan je referendum

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je za Dalmacijanews potvrdio da su američki investitori okupljeni oko Suha zainteresirani za kupnju Hajduka. Što se tiče ostalih ulaganja u Split, oni bi preporučili i drugim investitorima da dođu, ovisno o situaciji s Hajdukom.

- Došli su isključivo radi Hajduka, a ja sam s njima razgovarao i saslušao ih. Rekao sam im i da ću ja inzistirati na referendumu. Čak i ako se slože vijećnici, raspisao bih referendum. Prije svega, razgovarao bih s Upravom i Nadzornim odborom Hajduka, s Našim Hajdukom, te s dioničarima.

- Moje je mišljenje kao i prije, smatram da se u Hajduku sad radi dobar posao i svjestan sam da je teško, te treba razmotriti sve opcije. Ali, ponavljam, daleko smo od prodaje Hajduka i nema naglih odluka - kazao je Baldasar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zijn volgens mij wel een paar barretjes, weet niet precies wat want ben er zelf ook al 4 jaar niet geweest. Ben toen wel 1 keer naar Makarska geweest om uit te gaan maar das ook een uur rijden.

Ben er ook alleen met mijn broertjes van 12 jaar dus zal niet heel veel uitgaan, ff paar stranden zoeken met lekkere meiden.

Hoe oud ben jij zelf dan?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ah, die wedstrijd zal ik nooit meer vergeten. Ik kom dit jaar 10 augustus aan en vertrek 21 augustus, precies na de 3de kwalificatie ronde van de Europa League en 1 dag voor de play off ronde. Zal waarschijnlijk dus alleen de competitie wedstrijd van Hajduk tegen Slaven Belupo meepakken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites