Jump to content

[Sign-up] MUCI 2020


Recommended Posts

 4ArQeAH.png

 

MUCI 2020

 

Het coronavirus, ook wel COVID-19, heeft helaas opnieuw toegeslagen in Europa. Een tweede golf lijkt inmiddels net achter ons te liggen. Het UCI deed haar stinkende best om toch nog een aantal wielerwedstrijden te plannen, maar helaas heeft het virus ook toegeslagen onder werknemers van het UCI. Maar, wielerfans, niet getreurd: onder nieuwe UCI-voorman Konstantis Zeus, bekend in Griekenland als eigenaar van onder andere supermarktketens, mediabedrijven, nachtclubs en de voetbalclub PAOK Saloniki, is het UCI weer helemaal terug. En onder een andere naam: MUCI.

 

Het MUCI heeft voor 2020 nog maar één doel: de wielersport redden. De wielerorganisatie had niet veel tijd om allerlei koersen opnieuw op de kalender te zetten en dus haakte het een stevige knoop door: in 2020 zullen enkel de drie grote rondes nog worden gereden. Deze zorgen voor de grootste inkomsten uit tv-gelden, sponsors en bezorgen ook de ploegen en de renners - mits enig succes - stevige wedstrijdbonussen. Voor de Giro d'Italia en de Tour de France bleken de parcoursen voor 2020 nog steeds te voldoen aan alle eisen. In Spanje is er echter wat meer paniek. Verscheidene regio's kampen met virushaarden en dus werd er gezocht naar een parcours uit een eerder jaartal waarvan het draaiboek afgestoft kon worden en opnieuw kon worden uitgevoerd. De organisatie draait daarvoor nog altijd op volle toeren, maar het lijkt ze dan toch gelukt: het parcours uit 2013 is de gelukkige.

 

MUCI Kalender

aug. Giro d'Italia

sept. Tour de France

okt. Vuelta a España

 

De deelnemende MUCI-teams kunnen punten verdienen door hun prestaties in de drie grote rondes. Tezamen zal er een eindklassement ontstaan welke de teams rangschikken op het behaalde succes. 

 

Puntentelling Giro & Vuelta

Etappezege: 10 pt.

Nevenklassement winnen: 20 pt.

Algemeen klassement: nummer 1 = 100, nummer 10 = 10 pt.

 

Puntentelling Tour

Etappezege: 15 pt.

Nevenklassement winnen: 30 pt.

Algemeen klassement: nummer 1 = 150, nummer 10 = 15 pt.

 

Hoewel UCI-baas Zeus in zijn eerste weken indruk maakt met zijn flamboyante voorkomen en besluitvaardigheid, vallen niet al zijn beslissingen goed in de wielerwereld. Zo besloot hij dat alle deelnemende MUCI-teams met een schone lei moesten beginnen. Nieuw management én nieuwe ploegleiders dus. 

 

Mocht jij je nou geroepen voelen en denken: ik zou eigenlijk een uitstekende ploegleider zijn, dan mag je je inschrijven! Dit doe je door een bericht te plaatsen in dit topic met de onderstaande informatie.

 

Naam ploegleider:

Geboorteland: 

Karakter in één woord:

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten):

Voorkeursfocus: Etappes/Nevenklassementen/Klassement

 

Vervolgens krijgt eenieder die zich inschrijft de keuze uit twee ploegen, deels gebaseerd op je persoonlijke gegevens, deels willekeurig. Immers: jij kiest niet een ploeg, een ploeg kiest jou! Hierbij is het goed om mee te nemen dat de op papier beste ploeg niet per definitie de meest slimme keuze is. De grootste ploegen dragen de grootste lasten en de druk ligt dus ook bijzonder hoog. Foute of gevoelig liggende keuzes zullen bij de grote ploegen (en renners) dan ook extra zwaar doorwegen.. 

 

Beschikbare teams

Spoiler

Mitchelton-Scott

CCC Team 

Cofidis, Solutions Crédits 

NTT Pro Cycling 

Alpecin-Fenix 

Circus - Wanty Gobert 

Team Arkéa Samsic 

Team Total Direct Energie 

 

Mentions (wielerfans)

@Satyr @neva @FlyD @007mark @Hwb @Erwin. @Sophomore @MisterX @Viktor @NicoHaak @komodo25 @Kavinos @Elano @michael16 @Kelvin @Hans. @Le Saux @Nummerke10 @hjs 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Giro d'Italia - Tijdrijden in Budapest (1/21)   De Giro d'Italia van 2020 begint met een tijdrit in Budapest. Of eigenlijk: een proloog, want slechts 9 km. Voor de mannen van het klass

Tour de France - Voorbeschouwing   Nadat Vincenzo Nibali toch enigszins verrassend de Giro d'Italia 2020 op zijn naam schreef, staat alweer de volgende grote ronde op het menu: de Tour de Fr

Giro d'Italia - Voorbeschouwing   Het verrijden van de eerste grote ronde van 2020 is zeer dichtbij. Door het coronavirus hebben niet alle ploegen het tot aan de start kunnen maken, maar met

Posted Images

4ArQeAH.png

 

MUCI 2020 - Informatie

 

MUCI 2020 zal gereden worden in PCM 2019 met de WorldDB van 2020. De Giro d'Italia en de Tour de France zullen het parcours van 2020 presenteren, de Vuelta a España is voorzien van het parcours uit de editie van 2013. Als ploegleider is jouw kerntaak om de selecties voor de drie grote rondes in te sturen. Hiervoor krijg je geen screens uit PCM 2019, je zal alles moeten doen op basis van je eigen wielerkennis. In de koers zullen alle renners met dezelfde vorm aan de start te verschijnen. Je hebt als ploegleider echter wel degelijk invloed op de vorm van jouw renners. Middels de PCM Fast Editor kunnen stats van de renners immers veranderd worden. Een aantal factoren spelen hierin mee waar je op dient te letten. De vormbepalingen gaan vooral op voor de grotere renners. 

 

Positieve vorm 

+ Renner richt zich slechts op één ronde

+ Renner draagt het kopmanschap terwijl minder grote reputatie of voor hem (nog) prestigieuze ronde

+ Renner heeft een volledige ploeg in dienst van hem

+ Renner krijgt het vertrouwen van actieve ploegleider in media

+ Renner heeft ploegleider met zelfde nationaliteit én specialiteit

 

Negatieve vorm

--- Renner koerst in alle drie de rondes óf in rondes die elkaar opvolgen

-- Renner met grote reputatie krijgt geen kopmanschap

- Renner met grote reputatie moet kopmanschap delen

- Renner krijgt onvoldoende knechten met zich mee

- Renner met grote reputatie koerst enkel in ronde beneden reputatie

- Renner is onderdeel van een ruzie / negatieve uitlatingen in de media

- Renner heeft ploegleider met andere specialiteit én voorkeursfocus

 

De vorm heeft invloed op de stats van de renner en wel op de volgende manier:

 

+3: Alle randstats +3, kernstats (KL, HEU, SP) +2.

+2: Alle randstats +2, kernstats (KL, HEU, SP) +1.

+1: Alle randstats +1.

0: Geen veranderingen.

-1: Alle stats -1.

-2: Alle stats -2.

-3: Alle stats -3.

 

Insturen selecties

Het insturen van de selecties voor de verscheidene rondes doe je middels PM en in één keer. Elke selectie bestaat uit acht renners, met maximaal twee kopmannen. Dit duidt je aan met (K) achter de naam van een renner. Als een renner niet je kopman is, maar je deze renner graag met regelmaat de aanval ingestuurd ziet worden om een etappezege na te jagen, duidt je dit aan met de (A) van Aanvaller. De ATT-stat van de renner zal dan met +10 omhoog gaan. Let wel: een renner die normaal nauwelijks aanvalt en dus ook een lage aanvalstat heeft, zal na deze opwaardering nog geen enorm hoge aanvalstat hebben. Ga dus goed bij jezelf na of de renner die je op etappejacht wil sturen niet bijvoorbeeld een pure wieltjesplakker is.

(K) = Kopman.

(A) = Aanvaller.

 

Ten laatste heb je nog de mogelijkheid om te bepalen in hoeverre je kopman ten aanval trekt. Hierin heb je twee opties: o of d. Als je je kopman offensief wil laten rijden, zal zijn ATT-stat met +5 omhoog gaan. Wil je hem wat defensiever laten rijden dan in zijn natuur zit, gaat zijn ATT-stat met -5 omlaag. Bij een sprinter als kopman zal de ATT-stat niet aangepast worden.

o = offensief

d = defensief

 

Voorbeeld selectie met twee kopmannen (waarvan geen sprinters):

Spoiler

 

Renner (K) o
Renner (K) d
Renner 

Renner (A)
Renner
Renner
Renner (A)

Renner

 

 

Presentatie uitslagen

De uitslagen zullen gepresenteerd worden aan de hand van (met name) screens uit de koers met onderschrift en de volledige uitslagen. Verwacht geen uitgebreide verslagen. Om dat voor in totaal 63 ritten te doen is een zware kluif. Daarnaast is mijn eigen ervaring dat wedstrijdverslagen nog weleens geskipt worden en zijn visuele beelden uit de koers wellicht ook weleens een leuke manier van presenteren.

 

Participatie deelnemers

Als ploegleider kan je gebruik maken van mediaberichten. Dit zijn persberichten die je gewoon in dit topic plaatst. Je kan deze gebruiken om eigen renners vertrouwen in te spreken, maar ook om een sneer te gooien naar een tegenstander. Let wel: in een hevige mediaruzie belanden is vaak negatief voor beide partijen.

 

Overzicht MUCI Teams en ploegleiders

Lotto Soudal: Oscarito Freire @FlyD

Team INEOS: Satyr Wongraven @Satyr

Bahrain - McLaren: Hennie Kuiper @D.J.

Astana Pro Team: Denis Menchov @007mark

Deceuninck - Quick Step: Laurent Jalabert @Nummerke10

BORA - Hansgrohe: Ricård þór Birgirsson @Richarð.

Team Jumbo-Visma: Sjoert Cadans @neva

Trek - Segafredo: Lance Neilstrung @Elano

Groupama - FDJ: Joseba Beloki @Kelvin

Movistar Team: Juan Antonio Flecha @komodo25

Team Sunweb: Nico Haak @NicoHaak

Israel Start-Up Nation: Karcel Mittel @Erwin.

AG2R La Mondiale: Fernando Escartin @Geppiej

UAE-Team Emirates: Ez Juca @Juca

EF Pro Cyling: Jopie Zoetekous @chrisje1993

Link to post
Share on other sites
  • Zeus unlocked this topic
Gepost (edited)

Kan ik mij ook inschrijven om op de Alpe d'Huez; bier te drinken, hamburgers te vreten, kut te schreeuwen en in de weg te gaan lopen bij kleurloze wielrenners?

Edited by Regis
Link to post
Share on other sites
Gepost (edited)

Naam ploegleider: Oscarito Freire

Geboorteland: Spanje

Karakter in één woord: Relax

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Sprinten

Voorkeursfocus: Etappes

Edited by FlyD
Link to post
Share on other sites
10 minuten geleden zei D.J.:

Als we ons inschrijven hoeven we dan geen team te kiezen? Ga je ze verloten o.i.d.?

Zie:

 

Citaat

Vervolgens krijgt eenieder die zich inschrijft de keuze uit twee ploegen, deels gebaseerd op je persoonlijke gegevens, deels willekeurig. Immers: jij kiest niet een ploeg, een ploeg kiest jou! Hierbij is het goed om mee te nemen dat de op papier beste ploeg niet per definitie de meest slimme keuze is. De grootste ploegen dragen de grootste lasten en de druk ligt dus ook bijzonder hoog. Foute of gevoelig liggende keuzes zullen bij de grote ploegen (en renners) dan ook extra zwaar doorwegen..

 

Ik zal met de aanbiedingen beginnen (gewoon in dit topic) als er al wat meer inschrijvingen zijn.

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Satyr Wongraven

Geboorteland: Noorwegen

Karakter in één woord: Rustig

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Link to post
Share on other sites
Zojuist zei Zeus:

Zie:

 

 

Ik zal met de aanbiedingen beginnen (gewoon in dit topic) als er al wat meer inschrijvingen zijn.

 

Helemaal overheen gelezen, mijn fout! Bedankt. 

 

Betekent dat laatste dat je ontslag kunt krijgen? :classic_wink:

 

Naam ploegleider: Hennie Kuiper

Geboorteland: Nederland

Karakter in één woord: Liefhebber

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Denis Menchov

Geboorteland: Rusland

Karakter in één woord: Berekenend

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Link to post
Share on other sites
Gepost (edited)

Naam ploegleider: Laurent Jalabert

Geboorteland: Frankrijk

Karakter in één woord: Bourgondiër

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Heuvels

Voorkeursfocus: Etappes

Edited by Nummerke10
Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Sjoert Cadans

Geboorteland: Nederland

Karakter in één woord: Assertief

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Ricård þór Birgirsson

Geboorteland: IJsland

Karakter in één woord: Apart

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Sprinten

Voorkeursfocus:Etappes

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Lance Neilstrung

Geboorteland: Verenigde Staten

Karakter in één woord: Charismatisch

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Tijdrijden

Voorkeursfocus: Klassement

Link to post
Share on other sites
9 minuten geleden zei Elano:

Naam ploegleider: Lance Neilstrung

 

Klassiekertje dit :mrgy:

 

mvg,

Jan Ullroch

fan van Robinbank en US Pystol

 

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Joseba Beloki

Geboorteland: Spanjaard

Karakter in één woord: Roekeloos

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Nico Haak

Geboorteland: Nederland

Karakter in één woord: Relaxed

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Sprint

Voorkeursfocus: Etappes

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Juan Antonio Flecha

Geboorteland: Spanje

Karakter in één woord:Aanvalluhhh

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Etappes/Nevenklassementen/Klassement : Bergklassement evt klassement

Link to post
Share on other sites

4ArQeAH.png

 

De eerste twee.

 

2 uur geleden zei FlyD:

Naam ploegleider: Oscarito Freire

Geboorteland: Spanje

Karakter in één woord: Relax

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Sprinten

Voorkeursfocus: Etappes

Cofidis, Solutions Crédits of Lotto Soudal

 

2 uur geleden zei Satyr:

Naam ploegleider: Satyr Wongraven

Geboorteland: Noorwegen

Karakter in één woord: Rustig

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Team INEOS of UAE-Team Emirates

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Michael Boogerd

Geboorteland: Nederland

Karakter in één woord: Georganiseerd

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Tijdrijden

Voorkeursfocus: Klassement

Link to post
Share on other sites

Naam ploegleider: Karcel Mittel

Geboorteland: Duitsland

Karakter in één woord: Flamboyant

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Sprinters

Voorkeursfocus: Etappes

Link to post
Share on other sites

4ArQeAH.png

 

De volgende!

 

15 uur geleden zei D.J.:

Helemaal overheen gelezen, mijn fout! Bedankt. 

 

Betekent dat laatste dat je ontslag kunt krijgen? :classic_wink:

 

Naam ploegleider: Hennie Kuiper

Geboorteland: Nederland

Karakter in één woord: Liefhebber

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Groupama - FDJ of Bahrain McLaren (en neen, ontslag is niet mogelijk, tenzij inactiviteit)

 

15 uur geleden zei 007mark:

Naam ploegleider: Denis Menchov

Geboorteland: Rusland

Karakter in één woord: Berekenend

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

Astana Pro Team of CCC Team

 

15 uur geleden zei Nummerke10:

Naam ploegleider: Laurent Jalabert

Geboorteland: Frankrijk

Karakter in één woord: Bourgondiër

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Heuvels

Voorkeursfocus: Etappes

AG2R La Mondiale of Deceuninck - Quick Step

Link to post
Share on other sites

4ArQeAH.png

 

15 uur geleden zei neva:

Naam ploegleider: Sjoert Cadans

Geboorteland: Nederland

Karakter in één woord: Assertief

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Klimmen

Voorkeursfocus: Klassement

EF Pro Cycling of Team Jumbo-Visma

 

15 uur geleden zei Richarð.:

Naam ploegleider: Ricård þór Birgirsson

Geboorteland: IJsland

Karakter in één woord: Apart

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Sprinten

Voorkeursfocus:Etappes

Bora - Hansgrohe of Team Sunweb

 

15 uur geleden zei Elano:

Naam ploegleider: Lance Neilstrung

Geboorteland: Verenigde Staten

Karakter in één woord: Charismatisch

Specialiteit (klimmen, heuvels, tijdrijden of sprinten): Tijdrijden

Voorkeursfocus: Klassement

Mitchelton-Scott of Trek-Segafredo

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...