Jump to content
Sign in to follow this  
Miz

[FIFA 20] Imaginair Europees kampioenschap voetbal 2020

Recommended Posts

Blijkt dat hier ook een FIFA20 verhaal gepost mag worden... Even mijn topic hier openen dus. Een moderator mag het topic in het FIFA board verwijderen. Excuses! :classic_blush:

 

 

Een tijd geleden begon ik op FIFA aan een eigengemaakt toernooi om dit jaar toch een Europees kampioen uit te roepen. Het begon met onderstaande opening:

 

Citaat

 

Dan toch een Europees kampioenschap voetbal in 2020?

Een pandemie is uitgebroken, een wereldwijde quarantaine moest voorkomen dat het coronavirus de toekomst zou domineren. Hoewel Covid-19 voor veel leed heeft gezorgd en ontelbare evenementen moesten wijken, lijkt er nu licht aan het einde van de tunnel te zijn. Uiteraard moeten we allemaal voorzichtig blijven, maar we kunnen weer buiten komen en afspreken.

 

Afgelaste en uitgestelde evenementen kunnen natuurlijk niet plaatsvinden. Geen Rock Werchter, geen Olympische Spelen, geen EK voetbal,… Of toch?
Waar normaal gezien vrijdagavond de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië op het programma stond, kan deze wedstrijd – net als het hele EK voetbal alsnog plaatsvinden! Niet over heel Europa zoals gepland door de UEFA, maar wel in de huiskamer van mezelf. Morgen, zondag 14 juni 2020, start het Imaginair Europees kampioenschap voetbal 2020, zo verkondigde de UEFA. #IEK2020

 

In een mail van Sloveens voorzitter Aleksander Čeferin van de UEFA werd mij de vraag gesteld om voetbalminnend Europa, en bij uitbreiding de rest van de wereld, te voorzien van een Imaginair Europees kampioenschap voetbal. Toen ik mail las sprong ik een gat in de lucht! Gelukkig kon het vliegtuig met Lydia Peeters mij opvangen en afzetten in Antwerpen. Is die vlucht toch nog ergens goed voor geweest…

 

Het #IEK2020 begint dan wel morgen, helemaal identiek aan het geplande EK voetbal zal het uiteraard niet zijn. Zoals gezegd vindt het dit jaar enkel plaats in mijn huiskamer te Antwerpen. En laat ons eerlijk zijn, zo’n stad verdient wel eens een evenement van wereldformaat.

Nog opvallend is dat twee reeds gekwalificeerde deelnemers van het toernooi forfait (moeten) geven. Zo is er Oekraïne dat niet kan deelnemen om de wereldvrede te bewaren. Ene VP dreigde ermee mijn huiskamer te bombarderen en dat uit angst dat Konoplyanka Oekraïne naar de Europese titel zou schieten. Weinig waarschijnlijk, maar het zekere werd voor het onzekere gekozen en het Schotland van Andrew Robertson mag hun plaats innemen als de lucky loser van de barragewedstrijden. Die wedstrijden zorgden er trouwens voor dat Roemenië, Noorwegen, Ierland en Hongarije zich nog op het nippertje wisten te plaatsen voor het Imaginair Europees kampioenschap voetbal.


De andere reeds gekwalificeerde ploeg die afhaakt is Kroatië. De vice-wereldkampioen vindt niet dat ze na hun geweldig toernooi in 2018 nog iets te bewijzen hebben. Hun plaats wordt opgevuld door… Australië! Daarmee volgt het IEK de weg die door het Eurovisiesongfestival (ook afgelast) enkele jaren geleden al werd ingeslagen.

Dit alles zorgt ervoor dat de groepsindeling van het #IEK2020 er als volgt uitziet:
1u0730U.png

Iedere dag zal er op de sociale media een update gegeven worden van het imaginaire toernooi. Dat was de één van de voorwaarden opdat ik deze allereerste editie van het IEK mocht organiseren. Een andere vereiste was dat ik de hulp zou inroepen van de FIFA. Meer bepaald om de wedstrijden van wereldklasse zelf te beslechten en een overzicht van de gemaakte doelpunten te bezorgen. Een hele opdracht, maar voor het geluk van menig voetbalfan heb ik dat graag over.

 

 

Een overzicht van de gespeelde groepswedstrijden vind je hieronder.

 

Tot slot was een klein onderhoud tussen mezelf en Aleksander Ceferin, alsook een overzicht van de groepsklasseringen nadat alle wedstrijd van groepsronde erop zaten.

 

Later vandaag volgt overigens de eerste achtste finale!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Het #IEK2020 zit in de beslissende fase en begint vandaag aan de 1/8ste finales. Daarvoor werkte het samen Branding Agency Mirror Mirror voor een nieuwe huisstijl. Het idee hiervoor is geenszins gestolen van een overzeese voetbalcompetitie!
 
 
Morgen staan met Turkije-Nederland en Schotland-Noorwegen de tweede en derde achtste finales op het programma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nederland deed het in de groepsronde niet geweldig en haalde knock-outfase maar net. Turkije daarentegen werd groepswinnaar. Wie van de twee zich plaatst voor de kwartfinales kom je nu te weten.

 

@MariusDat vind ik er ook van. Zo heb je toch nog een beetje dat EK-gevoel. Of ik althans toch. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Schotland werd verrassend groepswinnaar na onder meer een gelijkspel tegen Nederland. Noorwegen daarentegen plaatste zich maar op het laatste nippertje voor de achtste finales als één van de beste vier derdes. Haaland en co konden voorlopig nog maar twee doelpunten maken, terwijl de Schotten er maar twee incasseerden. Andrew Robertson en de zijnen hebben dus toch een licht voordeel. Maar maken ze het ook waar of plaatst de Noorse gouden generatie zich voor de kwartfinales?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zowel België als Ierland verloren nog geen enkele partij op dit #IEK2020. De Rode Duivels wonnen al hun groepswedstrijden. De Ieren daarentegen speelden drie keer gelijk en zullen nu echt beter moeten doen om door te stoten naar de kwartfinales.
 
De winnaar van dit duel wacht namelijk een kwartfinale tegen... Nederland.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De meest aantrekkelijke achtste finale is het natuurlijk niet, maar met een wereldgoal en een uitzonderlijke redding wel een wedstrijd om te herinneren. Tsjechië en Polen maakten er een leuke partij van met kansen aan beide kanten. Er staat uiteraard veel op het spel want de winnaar schaart zich bij de laatste acht.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Duitsland is een van de grote favorieten om het eerste #IEK2020 te winnen. In de groep des doods wonnen ze al hun wedstrijden. Rusland daarentegen kwam met een gelukje bij de laatste zestien terecht nadat als één van beste derdes werd opgepikt. In hun groep met België, Denemarken en Finland kwamen ze echter niet verder dan een nipte zege op het veld van debutant Finland. Kunnen ze de Duitsers verrassen of wordt het een walkover voor die Mannschaft? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Engeland tegen Hongarije, da's de best voetballende ploeg tot dusver tegen de meest verrassende ploeg. Door hun goede prestaties in de groepsronde werden Frankrijk en Portugal al uitgeschakeld. Is Engeland de volgende topper die zich mispakt aan de Hongaren?

Share this post


Link to post
Share on other sites
De laatste der achtste finales is er een tussen Spanje en Oostenrijk. Beide landen lieten nog geen verpletterende indruk achter op dit #IEK2020. Beide landen willen dat ongetwijfeld rechtzetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De kwartfinales zijn aangebroken!
 
Nog acht ploegen maken kans om de eerste winnaar van het Imaginair Europees kampioenschap voetbal te worden. We trappen de kwartfinales af met de clash tussen twee landen die elkaar extreem goed kennen: Duitsland en Polen. Wie schopt het tot de halve finales? #IEK2020

Share this post


Link to post
Share on other sites
België tegen Nederland is altijd een wedstrijd om naar uit te kijken. Al helemaal als de derby van de lage landen op een internationaal toernooi plaatsvindt. In de kwartfinales nemen Oranje en de Rode Duivels het tegen elkaar op in een wedstrijd die beide landen zich nog héél lang zullen herinneren. De winnaar wacht een halve finale tegen Duitsland.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Na de derby tussen de lage landen staat nu de derby van de Vikingen op het programma. Noorwegen wist zich verrassend te plaatsen voor de kwartfinales, terwijl de Denen hopen op een herhaling van 1992, toen ze de trofee mee naar huis namen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
België, Duitsland en Noorwegen zijn al verzekerd van een plaats in de halve finale. Spanje en Engeland maken onderling uit wie de vierde en laatste halve finalist wordt. Engeland is favoriet, maar de Spanjaarden vallen nooit te onderschatten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De eerste halve finale van #IEK2020 is de wedstrijd tussen onze Rode Duivels en viervoudig wereldkampioen Duitsland. Beide ploegen verloren nog geen enkele wedstrijd en weten de weg naar doel vlot te vinden. Spannend wordt het zeker!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gepost (edited)
De tweede halve finale is een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar in de groepsronde al ontmoetten. Engeland won toen eenvoudig van Noorwegen, dat zo goed als uitgeschakeld leek. Maar ondertussen hebben de Noren, na overwinningen tegen Schotland en Denemarken wel vertrouwen getankt en staan ze in de halve finales. Wie dat vooraf voorspeld had, had je voor gek verklaard! De Engelsen zullen een finaleplaats dus niet zomaar cadeau krijgen.
Edited by Miz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van kleine naar grote finale

De halve finales van het Imaginair Europees kampioenschap voetbal 2020 liggen achter ons. België en Engeland spelen de finale en strijden om de titel. Die finale zal vrijdagavond plaatsvinden en zal integraal op Youtube uitgezonden worden.

 

Zowel België als Engeland waren voorafgaand het toernooi twee van de favorieten voor de eindwinst. Dat ze de finale betwisten is dus alles behalve een verrassing. Beide ploegen wisten een foutloos parcours af te leggen.

 

schermafbeelding-2020-07-22-om-18.42.28.

 

België wist in de groepsronde eenvoudig komaf te maken met Rusland, Denemarken en Finland. Hetzelfde geldt voor Engeland. Tsjechië, Noorwegen en Australië waren allen een maatje te klein voor Sterling en co. In de achtste finales konden zowel Ierland als Hongarije geen vuist maken tegen de twee finalisten. Ook Nederland wist met zichzelf geen blijf toen ze de Rode Duivels tegenkwamen in de kwartfinales. Een verrassend grote overwinning was de uitkomst. Engeland daarentegen had het in de kwartfinales knap lastig met Spanje. In de tweede helft kwamen de Three Lions op achterstand. Onder leiding van Jordan Henderson en Harry Kane konden de Engelsen het tij alsnog keren. Ross Barkley zorgde er zelfs nog voor dat een laat tegendoelpunt van Paco Alcacer de kwalificatie niet meer in het gevaar kon brengen. In de halve finales nam België het op tegen Duitsland, een echte test voor de Rode Duivels die tot dan de, op Nederland na, écht grote landen konden ontwijken. De Duitsers maakten het De Bruyne, Hazard en anderen knap lastig, maar het was Romelu Lukaku die 'die Mannschaft' met twee doelpunten huiswaarts stuurde. Voor Engeland wachtte in de halve finale een oude bekende. Noorwegen wist vriend en vijand te verrassen door het tot de beste vier te schoppen. Helaas konden Haaland en de zijnen het resultaat uit de groepsronde niet omkeren. Harry Kane verzekerde zijn land met het enige doelpunt van de wedstrijd van een plaats in de finale...

 

België-Engeland is de heruitgave van de kleine finale van het afgelopen WK voetbal in Rusland. Toen trokken onze Rode Duivels aan het langste eind en haalden ze het brons binnen. Dit keer staat niet de bronzen, maar wel de gouden medaille op het spel. De kleine finale is nu een grote finale.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De finale van het #IEK2020 is zo groot dat er niet één, maar twee stadions voor nodig zijn. Na een maand lang FIFA-wedstrijden delen met jullie, zijn we eindelijk toe aan het orgelpunt. De finale, integraal te bekijken, tussen België en Engeland. Enjoy!
 
Erg bedankt voor de vele reacties! @Marius en de talloze anderen. ;c
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...