Jump to content

[Estafette] Anorthosis Famagusta, Portimonense, Inter Miami


Recommended Posts

54bc1d85ad077-heading_banner_transparent

 

Een aantal jaren geleden hebben wel al eens met een aantal mensen (shout-outs naar @Thierryvane, @vuurtjih en @Mvdv o.a.) een lange estafettegame gehad met Anorthosis. De relatief korte competitie (22 duels) is ideaal om snel een half seizoen te spelen en in deze tijden van lockdown leek het me aardig om het nogmaals te proberen. Naast ondergetekende hebben ook @Jespresso, @Regis, @Mordurette en @Fantasy aangegeven een beurt te willen spelen, dus we gaan zien hoe ver we komen. 

 

Dat brengt ons bij de club in kwestie, Anorthosis. De club werd op 30 januari 1911 opgericht. Tot 1974 speelde de club in het G.S.E.-stadion in Famagusta en had al enkele landstitels op het palmares staan. In 1974 bezette Turkije Noord-Cyprus, waar Famagusta ligt. Sindsdien is de thuishaven van de club Larnaca. Na de laatste titel in 1963 duurde het 32 jaar vooraleer het opnieuw feest was in 1995.

 

Na het behaalde kampioenschap in 2008 zorgde Anorthosis Famagusta voor een primeur. Nadat het in 2008 Rapid Wien en Olympiakos Piraeus over twee ronden versloeg, werd Anorthosis Famagusta de eerste Cypriotische voetbalclub in de groepsfase van de UEFA Champions League ooit.

 

Wat mij persoonlijk aanspreekt aan Anorthosis is hoe de club herrezen is nadat ze verdreven werd uit Famagusta. Anorthosis Famagusta gebruikt niet voor niets de beeltenis van een feniks in het logo. Voor degenen die niet van mythologie houden, de feniks is een mythische heilige vuurvogel, met een staart van prachtig gouden en rode veren. De feniks heeft een levenscyclus van 1000 jaar en tegen het einde bouwt de feniks een nest van kaneeltakjes. Vervolgens ontsteekt de feniks het nest, waarna zowel nest als vogel opbranden tot as. Uit deze as ontstaat vervolgens een nieuwe feniks, herboren om opnieuw te leven.

 

Anorthosis is namelijk een club van ontheemden, van vluchtelingen, die opstaan om te herbouwen, dus het is logisch dat deze mensen de mythische feniks als hun embleem hebben aangenomen. De club is oorspronkelijk opgericht in de stad Famagusta, rond 1911. Het oorspronkelijke doel van de club was het verspreiden van christelijke deugden onder de jongeren en het verspreiden van het Griekse nationalisme. De club beperkt zich niet tot voetbal, er is ook een volleybaltak en er worden ook filosofielessen en muzieklessen gegeven door clubleden.

In 1974 werd Anorthosis echter gedwongen te verhuizen vanwege de Turkse invasie op Cyprus. Dit was een Turkse militaire operatie tegen een staatsgreep die door de Cypriotische Nationale Garde was gepleegd tegen president Makarios III, met de bedoeling het eiland door Griekenland te laten annexeren.

 

Turkije bezette uiteindelijk een aanzienlijk gebied in het noordoostelijke deel van Cyprus en het vestigde een regering die alleen door Turkije wordt erkend. Famagusta ligt echter in deze Turkse zone en aangezien zoveel inwoners (ongeveer 200.000) vluchtten, namen ze hun clubs en tradities mee. Sinds hun exodus heeft Anorthosis een enorme fanbase opgebouwd. Aanhangers van Anorthosis staan bekend als MAXHTEC (vechters in het Grieks). Het idee is dat ze door te vechten de top bereiken en terugkeren naar hun geliefde stad Famagusta. De fans van Anorthosis zijn door de Turkse invasie over het hele eiland verspreid. Er zijn supportersverenigingen over het hele eiland en ook in andere landen (voornamelijk Griekenland en het VK).

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 647
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De finale     De enige wedstrijd in juli is de belangrijkste wedstrijd ooit voor Anorthosis; de Champions League finale tegen Liverpool. Ondanks de karrenvrachten aan gele kaarten

LAATSTE LOODJES In deze (laatste) update van mijn kant voor ik hem overgeef, een kort overzicht van de laatste maanden van het seizoen. Vorige update konden we zien dat we; bovenaan in de competi

Juni & juli 2024     Isaak Zogos kwam voor ongeveer zeven ton over van het Griekse Panionios. Uitstekend scoutingswerk van mijn voorganger(s), wat een heerlijk talent. Mag zic

Posted Images

54bc1d85ad077-heading_banner_transparent

 

De transfers worden interessant, vooral omdat er een aantal speciale regels actief zijn in de Cypriotische competitie. Voordat we echt de transfermarkt op kunnen, moeten we natuurlijk wel weten aan welke regels we ons moeten houden. 

  • Maximaal 5 spelers van buiten de EU in de selectie;
  • Minimaal 10 spelers die tussen hun vijftiende en eenentwintigste drie jaar in Cyprus hebben gespeeld;
  • Maximaal 30 spelers;
  • Minimaal 15 spelers.

Waar de schoen voor mijn gevoel gaat wringen in de toekomst, is dat hele Cyprioten stuk. Het eiland barst niet bepaald van het talent en de meeste lokale clubs vragen echt de hoofdprijs voor hun Home Grown spelers. Dat betekent zelf opleiden of slim zijn. Mijn idee is dat we een aantal 17- á 18-jarige spelers uit het buitenland binnen halen en die jongens opleiden. Als dat goed uitpakt, tellen ze ook mee als zijnde Home Grown.

 

Met dit alles in het achterhoofd ben ik op jacht gegaan op de transfermarkt. Scouten en jagen op koopjes en eventuele buitenkansjes. Het duurde niet lang vooraleer ik in de gaten had dat we onze reputatie als feniksclub ook op de transfermarkt eer mogen aandoen. Het binnenhalen van toptalenten zit er niet in, vanwege het feit dat dit Cyprus is en niet de Premier League, vanwege het feit dat dit Anorthosis Famagusta is en niet Barcelona en vanwege het feit dat we simpelweg amper geld hebben, dus dan gaan we kijken in de koopjeshoek. Spelers met een vlekje, spelers die elders zijn mislukt of spelers die verhuurd mogen worden. Kortom, wij halen ze binnen en ze krijgen de kans om uit de as van hun mislukte loopbaan te herrijzen. Poëtisch. Ik zou er bijna emotioneel van worden.

 

Daarnaast moest de selectie ook nodig onder handen worden genomen. Te veel spelers die niet geschikt zijn voor het soort voetbal dat we willen spelen of simpelweg te veel betaald krijgen voor de kwaliteiten die ze bezitten. De bezem moet door de ploeg, zodat we salaris vrijmaken en wellicht nog wat centjes binnenhalen om mee te handelen.

 

Tot slot hebben we nog last van een financiële molensteen om de nek. We hebben nog een (deels) openstaande schuld bij de bank namelijk. In totaal moeten we nog bijna 2,5 miljoen terugbetalen aan de bank. Dat klinkt als een laag bedrag, maar voor Cypriotische begrippen is het een hoop geld. Tot 2030 kost het ons meer dan 30k per maand aan terugbetalingen. 

 

86af40d1a11eb4560430587dbb611545.png

 

==========

Spoiler


4 uur geleden zei Mordurette:

Mooie intro. 

 

Dank je. :) 

 

4 uur geleden zei ElPrincipito:

Tof, ben benieuwd wat jullie weten neer te zetten. Succes! 

 

Merci. Ik hoop dat we op termijn ook voor Europees vuurwerk kunnen zorgen :)  Á propos, je kunt natuurlijk altijd een rondje meespelen in de rotatie. ;) 

 

2 uur geleden zei Regis:

Potje zin in deze game :< 

 

Anders ik wel :D  Ik vind het opbouwen van clubs echt altijd het mooiste onderdeel van het spel.

 

2 uur geleden zei komodo25:

Mooi stukje historie leuke clubkeuze dus. Succes heren

 

Mooie, vriendelijke mensen ook. Tijdens onze huwelijksreis ben ik met de vrouw naar een wedstrijd geweest, een mooie belevenis :) 

 

2 uur geleden zei Fantasy:

:<

 

Ik heb er alle vertrouwen in :D 

 

1 uur geleden zei StanleyW:

Mooi project, deze ga ik zeker volgen!

 

Dank je :) Uiteraard kun je zelf ook altijd vragen om een ronde te spelen, dat is het idee van een estafette. :D 

 

15 minuten geleden zei FMNOOB:

Veel succes.

 

Dank je wel :) 

 

 

Link to post
Share on other sites

Ik denk dat we ons inderdaad het best kunnen richten op spelers die het elders niet gered hebben en bij ons de mogelijkheid krijgen om te bewijzen dat ze daadwerkelijk kunnen voetballen. Ik kan er dan altijd van genieten als ze dan toch kunnen voetballen. Wellicht kijken of we Cyprioten uit het buitenland kunnen binnenhalen zoals Roles van Tottenham en die aanvallende middenvelder van Juventus om maar een voorbeeld te noemen.

 

Goede stafleden zullen in het begin nog niet naar Cyprus willen komen, verwacht ik.

Link to post
Share on other sites

Mooi eerste overzicht. Gelijk ook even een notitieblok erbij gepakt en de punten opgeschreven.  Btw als je de save overneemt moet je het download bestand dan plaatsen in je games folder? 

Edited by Regis
Link to post
Share on other sites
17 minuten geleden zei Regis:

Mooi eerste overzicht. Gelijk ook even een notitieblok erbij gepakt en de punten opgeschreven.  Btw als je de save overneemt moet je het download bestand dan plaatsen in je games folder? 

 

Ja, anders vind het spel hem niet. 

Link to post
Share on other sites

54bc1d85ad077-heading_banner_transparent

 

Ik heb gekozen voor de vroegst mogelijke startdatum, zodat ik de maximale tijd aan voorbereiding kon spenderen. Qua proces is het niet allemaal even spannend geweest, dus ik wil jullie eigenlijk vooral per linie gaan vertellen welke spelers we nu onder contract hebben staan en wie er zijn weggegaan. Vragen, opmerkingen of commentaar zijn natuurlijk altijd welkom.

 

De doelmannen

 

1a225b0856a3cc33d0d5b97c1e9ef193.png

 

Giorgos Papadopoulos is momenteel de derde keeper. Ik heb geprobeerd om hem te verkopen, maar niemand wil hem hebben. Zijn contract loopt nog twee jaar door, dus na dit seizoen nog een jaar. Het is beslist geen geweldenaar, maar een derde doelman die voor 1k per week op de loonlijst staat, valt an sich nog mee. Zolang niemand hem wil kopen, zullen we hem maar bij de ploeg houden.

 

fa3202c577719ff828e6dd20418587e1.png

 

Kyriakos Panagiotou is een apart verhaal. Zijn laatste club was Anorthosis. Destijds speelde hij niet. Daarna heeft hij een jaar zonder club gezeten en inmiddels staat hij weer bij ons onder contract. Hij was gratis en hij eist niet te veel salaris. Indien we een betere speler vanuit de jeugd krijgen, kan Panagiotou derde keeper worden en dan vertrekt Papadopoulos.

 

8778da76cdac63d57d11d34cdc2d711f.png

 

De beoogde eerste doelman voor komend seizoen is een Braziliaanse Italiaan, die transfervrij mocht vertrekken bij de reserves van Leganés. Als dat bij jullie niet echt vertrouwen oproept, dan begrijp ik dat. Ik deel die gevoelens. Ik kon helaas geen betere keeper vinden die bereid was om naar Cyprus te vertrekken.

 

81738722f57eef4a6d98c7491641af66.png

 

Sparta Praag kwam namelijk onze eerste doelman halen. Die jongen had een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan en Sparta Praag haalde hem bij ons weg. Op zich geen enorme ramp, aangezien Loria een waardevolle niet-EU plek innam, die dan weer vrijkomt voor een andere speler.

 

De verdedigers

 

a129d60ad2bd7843d761dfd9abf858cf.png

 

Centrumverdediger Aleksandar Pantic is onze eerste aanwinst. Vorig seizoen werd hij door Dynamo Kiev verhuurd aan Cádiz, waar hij niet aan de bak kwam. Nu is hij transfervrij binnengehengeld en de eerste speler die de feniksdroom mag waarmaken. Gelukkig bezit Pantic wel over een aantal eigenschappen die me hoopvol stemmen voor de toekomst. Pantic is fysiek vrij sterk en een all-round behoorlijke voetballer. Hij mag de opbouw van achteruit gaan verzorgen.

 

3f81166b94cbd0689b27e12bfe9cb66f.png

 

Joel Untersee was ooit een toptalent van Juventus. Na omzwervingen op huurbasis door Italië en Zwitserland kwam Juventus tot de conclusie dat het niks ging worden en mocht Untersee zijn biezen pakken. Wij geven hem de kans om te laten zien dat er potentie in zit. Een veelzijdige all-rounder voor op rechtsachter is nooit weg, al is hij wellicht wat duur qua salaris voor een rechtsback.

 

58a436d0229ba04b30e708251edfdd85.png

 

Een uitgerangeerde Griek die door de club al was vastgelegd voor onze komst. Voormalig jeugdinternational en zo'n beetje het prototype aankoop voor veel Cypriotische clubs; een uitgerangeerde has-been, die nog een paar jaar komt uitbuiken op een zonnig eiland. Als rechtsback mag hij de strijd aangaan met Untersee, maar als iemand hem kan verkopen, gewoon doen. Dit soort spelers willen we eigenlijk niet meer.

 

e62e1d8f1242eb1cddb6c4303c92f7eb.png

 

Bossaerts heeft een vreemde loopbaan tot nu toe. Tot talent van de sjeiks van City tot bankzitter c.q. tribuneklant in zowel Oostende als Nijmegen. Dit wordt zijn kans om te herrijzen uit de as als een glorieuze verdedigende meerwaarde voor Anorthosis. De voorbereiding stemt me in ieder geval hoopvol, hij mag samen met Pantic de as vormen van onze achterhoede.

 

68b14998eec16ecd3f55aa66c4711393.png

 

Een Cypriotische international die door de club werd overgenomen van recordkampioen APOEL. Eigenlijk is het een defensieve middenvelder, maar die positie gebruik ik in eerste instantie niet en dus staat hij ingedeeld bij de verdedigers. Een bankzitter en rotatie-optie, schat ik zo. Hij telt wel als Home Grown en dat hebben we nodig.

 

477087ecf92037eacd6fd538ba36cc76.png

 

Voor de veteraan Margaça geldt eigenlijk hetzelfde. Gehaald door de club maar eigenlijk een speler met een profiel dat niet meer bij ons past. Oud en uitgerangeerd, maar omdat hij een Cypriotisch paspoort heeft, houden we hem voorlopig bij de ploeg. Ideaal is het niet en een echte linksachter is hij ook niet, maar we hebben momenteel niet echt betere opties.

 

b5305deab5372dfa3e59831ac4d06d80.png

 

Dit is onze beoogde basiskracht als linksback. De club had hem al vastgelegd dus verkopen lukte niet echt. Bij gebrek aan betaalbare alternatieven op de transfermarkt heb ik hem de kans gegeven als back en in de voorbereiding ging dat eigenlijk prima. Hij mag het een jaartje proberen, daarna kunnen we altijd nog verder kijken.

 

a4cab541ab7cd533601d9f7a8adeaf9c.png

 

Een linksbuiten die ook als back uit de voeten kan, Nikolas Englezou mag zich in eerste instantie gaan richten op een plek achterin, aangezien we zonder linksbuiten gaan voetballen dit seizoen. Cypriotisch, hetgeen hem dus soort van untouchable maakt.

 

d1a33047f6e58037f5d614d0c1dc3d51.png

 

Een EU-kracht uit de Amerikaanse competitie. Ik scout daar graag, omdat je daar goedkope krachten gratis kunt vastleggen. Eriksson heeft een Zweeds paspoort en dit lijkt me een prima stand-in voor alle posities achterin. Ook geinig, FM20 telt hem na een paar weken als zijnde een Home Grown speler. Dat is echt wel een bug, maar het maakt Eriksson ook een zeer interessante speler. Een wereldtopper zal hij niet worden, maar voor een plek in de achterhoede van een Cypriotische ploeg is het een prima optie.

 

8b8fc3587515ac5502a337d0233eb964.png

 

Branko Vrgoc mocht het veld ruimen. De Kroaat is het prototype centrumverdediger op Cyprus. Lang en sterk, langzaam als dikke stront in een trechter en zijn voornaamste voetballende bijdrage bestond uit het blind naar voren roeien van de bal. Nou, wij willen het roer omgooien en een andere speelstijl introduceren, dus Vrgoc is teruggestuurd naar Kroatië. Split wilde ons een bescheiden transfersom overmaken en dat vond ik prima.

 

8b63a423a62ae444b097bbd7357404c0.png

 

Aanvoerder en boegbeeld Gordon Schildenfeld kon behalve een coole naam niet echt iets toevoegen aan onze ploeg. Hij mist de pure snelheid om verder van het eigen doel te kunnen spelen en dan leek het me beter om afscheid te nemen. Daarnaast was hij een dure kracht voor ons, door zijn transfer naar OFI Kreta was er ruimte voor Pantic en Bossaerts.

 

De middenvelders

 

68a42d081e35b80fe359f16b4c76d8cb.png

 

Michalis Ioannou is een jong talent uit de eigen opleiding en iemand die we moeten koesteren. Ik heb geen idee of er nog veel rek in zit, maar op dit moment lijkt het me een prima spelertje. Hij is jong, hij is Cypriotisch, hij is international en hij heeft geen belachelijk hoog salaris. 

 

f3727f83e277fcf9cdb47c06eeb865f0.png

 

De Colombiaan Jesús Marimón was in eigen land iemand waar men veel meer van had verwacht, getuige zijn regelmatige optredens voor de Colombiaanse U20-ploeg. In Europa kwam het er niet echt uit, waarna verhuurperiodes aan diverse Colombiaanse clubs ook niet echt soelaas boden. Bij Anorthosis mag hij het nog één keer laten zien. In potentie kan hij een prima aanjager zijn voor ons middenveld namelijk.

 

8757087769dd84fb05ca8dbf10a340da.png

 

Wederom een speler uit de fenikscategorie. Imbula was ooit een speler die door half Europa werd begeerd als spelmaker van Marseille. Porto sloeg toe, maar Imbula kwam niet uit de verf. Na een aantal kleurloze seizoenen in de marge is hij nu neergestreken op Cyprus om Anorthosis bij de hand te nemen en zijn doodgebloede carrière nieuw leven in te blazen.

 

5a511211cac87b992eba219445872238.png

 

Dimitris Christofi is eigenlijk een spits maarre... Ja... Strikerless... Dus geen spits. Aangezien hij ook als rechtshalf uit de voeten kan en wij die positie wel gebruiken en Christofi als Cyprioot telt, gaat hij dus de strijd aan op de rechtervleugel. Hij heeft de snelheid en fysieke wapens, hij kan een aardig potje ballen, ik heb er op zich wel vertrouwen in.

 

e5ca074b432cbc9b5a318fbee95246b2.png

 

Van Kiliç had ik gedacht dat hij als backup voorin mee kon doen en ook als veelzijdige wisselspeler voor de middenveldposities. Hij kan eigenlijk alles wel een beetje; een jack of all trades noemen de Britten zo iemand. Het is een harde werker dus ik heb er wel vertrouwen in dat we iets aan hem hebben.

 

1e05b8e85204104a24869db7d492bfae.png

 

Als pure vleugelspeler is Fytos Kyriakou een topper. Helaas kan hij verder niet zo gek veel. Het is een beetje de Cypriotische budgetuitvoering van Dennis Rommedahl. In de competitie kan hij wellicht nuttig zijn bij schorsingen, blessures of wedstrijden tijdens een interlandperiode.

 

0165424d16eceebb519540f30894984e.png

 

Wederom een uitgerangeerde Griek, maar goed, we hebben hem er nu eenmaal bij. Dankzij zijn veelzijdigheid is hij wel een nuttige kracht om in de ploeg te hebben, maar ik denk niet dat hij veel minuten gaat maken, een enorme blessuregolf even buiten beschouwing gelaten.

 

dc89702a39b9acd0d7fad5de449c2157.png

 

De jongere en veelzijdigere versie van die Griek en Cyprioot. Een Australische Griek die bij Watford, Udinese en Panathinaikos niet aan de bak kwam. Nou mate, hier kun je het dan laten zien en anders mag je opzouten. Een risicootje, maar eentje waarvan ik hoop dat het goed uit gaat pakken.

 

c75e1591737c75913095caf82116920f.png

 

Een dure non-EU speler, maar Okriashvili kan wel voetballen... Wij gaan hem op rechts of links laten spelen en dan maar hopen dat hij het vertrouwen waarmaakt en een mooie transfer kan verdienen. Ik heb liever jongere spelers als non-EU krachten, mannen waar we meer aan kunnen verdienen. Brazilianen ofzo.

 

fb3d50aa21cb4b89dbdd0c5eddfc252d.png

 

Onze nieuwe linkshalf komt uit de Congo en mag na een mislukt avontuur bij Wolfsburg zijn loopbaan opnieuw laten ontbranden. Met zijn talent moet hij eigenlijk een regelrechte sensatie worden in deze competitie. Ik hoop dat hij de vorm uit de voorbereiding kan vasthouden...

 

da964c0726fc78afcb84ad47363667e5.png

 

Evenals Eriksson is ook Livarini een Amerikaan met een dubbel paspoort. Evenals Eriksson was ook Livarini helemaal gratis. Evenals Eriksson telt hij nu al als Home Grown, dus laten we er ons voordeel mee doen. Als vrije trappen specialist lijkt hij me een waardevolle kracht in de toekomst. Eventueel verhuren dit jaar.

 

58e59d252316da870afa9ce8af9355b3.png

 

Murtaz Daushvili is eveneens naar Sparta Praag vertrokken. Ik heb het idee dat we adequate vervangers hebben aangetrokken en dankzij zijn vertrek kwam er een non-EU plekje vrij voor Pantic.

 

De aanvallers

 

6353797e39480db727854e5085e44314.png

 

Thodoris Vasilakakis is een veelzijdige Griekse speler met een pak ervaring. Eentje die, helaas, weer past in het profiel van spelers in Cyprus, net iets te oud, over hun top heen en die nog even wat centen komen pakken. Ik wil hem dit jaar een kans geven, maar ik zou hem volgend jaar graag zien vertrekken. 

 

20212bf8dc6c6180538d00784abe9286.png

 

Een Spaanse veteraan maar wel een van onze betere spelers. Zolang we geen betere spelers kunnen krijgen, lekker laten ballen. Strikerless is ideaal voor dit soort mannen, die het vooral moeten hebben van hun technische kwaliteiten. Hij is niet snel, maar hij staat wel vaak op de goede plek. Ook een belangrijke eigenschap.

 

eae552e88e8d34b52e76411e1bcac621.png

 

Een Georgische linksbuiten die eveneens in het midden kan spelen, Jano is met Rayos een van onze betere spelers en hij zal de kar moeten gaan trekken, anders moet hij weg. Onze non-EU spelers moeten echt de uitblinkers en kartrekkers zijn, anders moeten we andere krachten in huis halen.

 

bf236fad7dfa438da69c823d0f91fe0e.png

 

Een globetrottertje. Pau Morer komt uit de jeugdopleiding van Swansea en is via Girona B, het Noorse Sandefjord en het Litouwse Zalgiris Vilnius bij ons in Cyprus beland. Hij kan voetballen en heeft bewezen dat hij ook scorend vermogen heeft. Nu mag hij bij Anorthosis laten zien wat hij in huis heeft.

 

d379c714db1edd8a46837b46c0b9c6d3.png

 

Michal Duris was een van de twee spitsen die weg moest. De Slowaak koos voor een transfer naar Sparta Praag en zal daar gaan spelen. Hij was een dure kracht en een spits, oud bovendien en dus amper restwaarde. Een transfersom van 5 ton is een mooie deal.

 

58ef838e3c78cc1c20ded418115cd5f8.png

 

Weer zo'n globetrotterspits. Met vier goals vorig jaar niet goed genoeg en ook niet interessant genoeg om te hertrainen tot aanvallende middenvelder. Doei. Voor 4 ton naar Levski Sofia. 

 

==========

Spoiler


2 uur geleden zei Mordurette:

Ik denk dat we ons inderdaad het best kunnen richten op spelers die het elders niet gered hebben en bij ons de mogelijkheid krijgen om te bewijzen dat ze daadwerkelijk kunnen voetballen. Ik kan er dan altijd van genieten als ze dan toch kunnen voetballen. Wellicht kijken of we Cyprioten uit het buitenland kunnen binnenhalen zoals Roles van Tottenham en die aanvallende middenvelder van Juventus om maar een voorbeeld te noemen.

 

 

Ik heb het idee dat ik dat ook wel gedaan heb zo. Roles zou top zijn, maar die wil voorlopig echt niet. Die jongen van Juventus is Kastanos. Ja, die zou gaaf zijn, maar is vooralsnog niet haalbaar. Bij Napoli, Lazio en Atalanta lopen ook een paar Cyprioten rond, die kan ik anders wel scouten.

 

2 uur geleden zei Mordurette:

Goede stafleden zullen in het begin nog niet naar Cyprus willen komen, verwacht ik.

 

De centjes zijn op, maar ik kan eens kijken of ik iemand kan vinden.

 

2 uur geleden zei Regis:

Mooi eerste overzicht. Gelijk ook even een notitieblok erbij gepakt en de punten opgeschreven. 

 

Dank je :) 

 

2 uur geleden zei komodo25:

Mooie uitdaging door de transfersregels

 

Ik heb het idee dat ik er iets moois van heb gemaakt.

 

 

Link to post
Share on other sites

Ben benieuwd. Staat het vrij een eigen tactiek/formatie te gebruiken? Of lekker 1 tactiek inslijpen en optimaliseren. Laatste lijkt mij wel het handigst, maar even checken voor de zekerheid. Prima selectie zo om mee te beginnen wel!

Link to post
Share on other sites

Een begin zoals we die van Guido gewend zijn. Veel transfers waar een verhaal achter zit. Hopen dat er balans in het elftal zit en dat we, zeker in eigen land, hoge ogen mee kunnen gooien.

Link to post
Share on other sites
1 minuut geleden zei Fantasy:

Ben benieuwd. Staat het vrij een eigen tactiek/formatie te gebruiken? Of lekker 1 tactiek inslijpen en optimaliseren. Laatste lijkt mij wel het handigst, maar even checken voor de zekerheid. Prima selectie zo om mee te beginnen wel!

 

In principe mag je een eigen tactiek gebruiken, in jouw half jaar ben je nou eenmaal de baas.

Ik ben altijd van mening dat indien een bepaalde tactiek werkt, ik die ook zoveel mogelijk hanteer maar kan me voorstellen dat mensen persé met spitsen willen spelen.

Link to post
Share on other sites

54bc1d85ad077-heading_banner_transparent

 

De tactiek

 

Ik zal jullie niet vervelen met een lang verhaal over hoe het werkt of wat er dient te gebeuren, ik zal me beperken tot een screenshot.

 

c90740ee76b3a423a746884d970519dd.png

 

De IWB's kruipen naar binnen om het centrale middenveld te versterken, de wingers sluiten aan bij de drie aanvallend ingestelde spelers. Easy as pie.

 

September

 

c2668251ce908a39c1c1806f1fb597ab.png

 

Ons competitiedebuut leverde een simpele overwinning op. Qua spel zijn we echt heel erg dominant. De meeste Cypriotische clubs spelen met een grote, sterke spits voorin en pompen de ballen direct naar voren. Wij spelen beduidend verzorgder voetbal, maar onze twee verdedigers hebben wel af en toe moeite met die opportunistische lange ballen. 

 

4c0dc58fdc60339a42c997c34c6f1263.png

 

Wederom een wedstrijd waarin we enorm dominant speelden. Onze vleugelspelers zijn enorm dreigend en voorin is met name Rayos erg sterk. Morer valt tot nu toe een beetje tegen en ook Jano kan zijn stempel nog niet helemaal drukken. Ik overweeg om die Griekse veteraan Vasilakis een kans te geven.

 

ada011be2d8d7ae77454f782c7f2846e.png

 

De nul houden lijkt tot nog toe te veel gevraagd, maar we blijven dominant. We hebben wel moeite met de duelkracht van de meeste tegenstanders, we verliezen te veel kopduels op plaatsen waar dat eigenlijk niet mag. De tegengoal was weliswaar een penalty, maar die penalty ontstond omdat een van onze spelers een overtreding maakte nadat een corner slecht werd verwerkt.

 

69ba4dfb4ee966498184a3f360062a2a.png

 

De eerste keer de nul gehouden dankzij een uitblinkende Bossaerts en een overwinning nadat Lüftner een vrije trap van Rayos dusdanig van richting veranderde dat de keeper geen kans had. Geen mooie wedstrijd, maar wel weer een driepunter. Het spel van met name Morer baart me wel zorgen, hij heeft nog niet gescoord.

 

b6ea10c6bda51f4e5d8e483926b5452f.png

 

Rayos en Untersee verzorgden de doelpunten, waarna we een beetje inzakten. Onze speelstijl vereist veel loopwerk en we spelen tot nu toe telkens twee keer per week, ik wil de mannen wel fit houden. Tegen deze tegenstander was dat geen enkel probleem.

 

2183cc18308c8aa38f8dc60618018bbc.png

 

89e900e9d21d5f3d963e2c1c8c2e94af.png

 

@Regis @Jespresso @Mordurette @Fantasy

 

==========

Spoiler


13 uur geleden zei komodo25:

Staat een leuke selectie

 

Dank je :)  Ik ben er best happy mee. Idealiter had ik een betere linksback gehad, maar het geld was op, helaas.

 

11 uur geleden zei Fantasy:

Ben benieuwd. Staat het vrij een eigen tactiek/formatie te gebruiken? Of lekker 1 tactiek inslijpen en optimaliseren. Laatste lijkt mij wel het handigst, maar even checken voor de zekerheid. Prima selectie zo om mee te beginnen wel!

 

Oh, voel je vooral niet verplicht om zonder spits te spelen :) Tijdens je periode als manager bepaal jij alles, tactiek, opstelling, aan- en verkopen.

 

11 uur geleden zei Mordurette:

Een begin zoals we die van Guido gewend zijn. Veel transfers waar een verhaal achter zit. Hopen dat er balans in het elftal zit en dat we, zeker in eigen land, hoge ogen mee kunnen gooien.

 

Dank je wel :)  Nationaal zit het wel goed en dit jaar spelen we zo te zien niet in Europa, dus we kunnen een jaartje bouwen.

 

 

Link to post
Share on other sites

Uitstekende start, dat gaat een mooi seizoen worden als we zo doorgaan :D Denk wel dat ik t.z.t. met een spits ga spelen dan, maar even afhankelijk van het spelersmateriaal ook natuurlijk. Hanteren we een vaste volgorde van spelen? 

 

Misschien nog even een idee om de visie omtrent spelen/competitieregels/aankopen/verkopen in de openingspost te vermelden? @Nom de Guerre >> Oh nvm, staat al vrij uitgebreid in de tweede post van je ;c 

Edited by Fantasy
Link to post
Share on other sites

Zalig een korte competitie. Ook top updates. Ga zeker volgen wat jullie met deze ploeg allemaal gaan doen. Moest er ooit een moment komen dat jullie een extra speler nodig hebben, wil ik ook wel een beurt doen.

Link to post
Share on other sites

De eerste uitslagen zien er gelijk goed uit. Dominant, redelijk wat doelpunten en gemiddeld ook maar één tegendoelpunt per wedstrijd. Naarmate de spelers meer aan elkaar gewend zijn zal dit ook wel minder worden, verwacht ik. De oude Spanjaard tot nu toe topscorer met vier doelpunten, benieuwd of hij dat niveau kan vasthouden.

Link to post
Share on other sites

Lekker begin zeg. :<  . Interessante tactiek, was laatst zelf ook al even gaan knutselen  toen je dit in de chat bij Fevvie zei.  Kwam vrij aardig overeen. 

Link to post
Share on other sites
  • Fantasy changed the title to [Estafette] Anorthosis Famagusta, Portimonense, Inter Miami

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...