Jump to content

[FM 20] The Great San Marino Challenge!


Recommended Posts

In FM15 lukte het me om na 17 seizoenen met San Marino het WK te winnen. Nu ik de komende periode veel vrije tijd om handen heb ga ik het nogmaals proberen. San Marino Calcio is niet meer speelbaar in de reguliere database. Ik heb een update gedownload met de Serie D en een update waar bij de club C.C. San Marino de jeugdintake louter uit San Marinese spelers bestaat. Anders was deze challenge onhaalbaar in FM 20.

 

We zullen proberen om zo snel mogelijk te promoveren naar de Serie A en ondertussen alle faciliteiten te upgraden. Dit moet na verloop van tijd zorgen dat we steeds meer San Marinese spelers in onze selectie krijgen die het niveau van de Serie A aankunnen. De hoop is dat we in de Serie A met een elftal vol San Marinezen kunnen spelen, maar als deze nog niet het gewenste niveau hebben zullen we gerichte aankopen doen.

 

Inmiddels zit het eerste seizoen erop en ging het van een leien dakje. Er werden wat transfervrije versterkingen gehaald, niemand hoefde te vertrekken.

 

image.png.c31a180a2fa407318054c12fd9cedb63.png

 

Nadat we de competitie met een gelijkspel begonnen kwamen we daarna echt los. We zetten de concurrentie al snel op achterstand en gingen de winterstop in met een voorsprong van zeven punten. Na de winterstop bleef de voorsprong groeien en na 29 speelronden kroonden we ons tot kampioen en verzekerden we ons van een plekje in de Serie C.

 

image.png.31bb497759427fa7fc5ec3f025007b6e.png

 

Komende transferperiode zullen we slim met ons geld moeten omgaan, want veel ruimte voor uitgaven is er niet. Toch zullen we moeten doorselecteren willen we onmiddellijk hoge ogen gaan gooien, anders is een tussenjaartje het enige wat resteert. En die willen we zo lang mogelijk uitstellen.

 

 

Link to post
Share on other sites
Gepost (edited)

Seizoen 2020-2021

 

Kleine stapjes. Dat is waar we ons aan moeten vasthouden. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen besloot het bestuur dat we gaan opschalen naar full-profs. Dit vergt echter tijd, dus we zullen een jaar moeten overleven. In de Serie C/B zijn we de enige club met een semiprof status.

 

Van een flink aantal spelers, voornamelijk de wisselspelers van afgelopen seizoen, werd het aflopende contract niet verlengd. Enig smetje was het vertrek van Riccardo Gaiola, veruit onze beste speler van afgelopen jaar. We wilden heel graag verlengen, maar onze financiele middelen lieten het niet toe om te voldoen aan zijn eisen. Zeven basisspelers van afgelopen seizoen schoven een plekje terug, zij moeten het nu voornamelijk doen met invalbeurten. Doorselecteren dus. De kwaliteit van de spelers die wij konden aantrekken stond mij een beetje tegen. Hoewel ze beter zijn dan de spelers die we hadden, is het niet veel beter.

 

image.png.c32c898f2f725d4818a2348db74848bb.png

 

Voor de competitie begon waren we actief in twee verschillende bekers. Allereerst speelden we kwalificatierondes voor de beker van Italië. In de eerste ronde troffen we Avellino, uitkomend in de serie C/C. In een spannende wedstrijd wisten we uiteindelijk met 2-3 te winnen. Brescia kwam uit de koker rollen als tegenstander in de tweede ronde. De degradant speelt dit seizoen in de Serie B. Na een snelle 0-1 voorsprong leek Brescia in 15 minuten de wedstrijd te beslissen en leidde het met 3-1. Wonder boven wonder wisten we ons terug te knokken en zegevierden we met 3-4. In de derde ronde wachtte ons Venezia, eveneens uitkomend in de Serie B. Venezia was de betere ploeg, maar ook wij kregen onze kansen. Het duurde tot de 112e minuut voor zij het verschil konden maken en uiteindelijk werd het ook nog 2-0.

 

De vele wedstrijden in korte tijd zorgde ervoor dat we niet met ons sterkste elftal konden aantreden in de groepsfase van de Serie C Cup. Tegen Vis Pesaro speelden we nog gelijk, maar tegen Imolese verloren we, ondanks een voorsprong, met 1-2.

 

image.png.a4732629a2c6db8e9bcea07299654ea8.png

 

Daar waar we vorig seizoen vrijwel altijd één wedstrijd per week speelden, hadden we nu vaak te kampen met een dubbel programma. De wedstrijden volgden elkaar in rap tempo op en dat merkten we. Redelijk wat blessures en ook (te) veel schorsingen zorgden ervoor dat we veel moesten rouleren en dat kwam de resultaten niet ten goede.  Vooral in het begin van het seizoen lijden we enkele fikse nederlagen.  De winterstop kwam ons niet heel gelegen, want we waren bezig aan een knappe serie. De laatste vijf wedstrijden leverden drie overwinningen en twee gelijke spelen op en dat brengt ons halverwege het seizoen naar de volgende stand:

 

image.png.76deccbc4602e1b98f19cf78781b1e8e.png


Doelpunten maken gaat ons wel aardig af. Verdedigend zullen we echter beter voor de dag moeten komen. In de winterstop gaan we kijken of we ons kunnen versterken met enkele huurlingen voor onze defensie. Het belooft in ieder geval een spannende tweede seizoenshelft te worden. De nummer laatst degradeert rechtstreeks, de nummer 18 en 19 gaan de nacompetitie pas in als de achterstand op de nummer 17 minder dan acht punten is. De nummer 16 en 17 spelen sowieso nacompetitie. Het doel is en blijft rechtstreekse handhaving.

 

@Mordurette; @RubenS2; @delichris; @Marius; @komodo25; @DGremlin; @ElMarcos; @germandutch; @FlyD

Bedankt voor de reacties!

Edited by Srangaman
Link to post
Share on other sites

Net één puntje tekort om qua punten gelijk te lopen met het aantal wedstrijden en dat uit zich ook net in een tussenstand onder de streep. Hopelijk kan je dat nog recht trekken in de tweede seizoenshelft.

Link to post
Share on other sites

Seizoen 2020-2021 (deel 2)

 

In de transferperiode deden we een drietal aankopen. Lorenzo Cavalli (rechtsback) werd gehuurd van Bologna, Andrea Gresele (centrale verdediger) kwam voor een half jaar uit Verona en Federico Zanchetta (controlerende middenvelder) haalden we van SPAL. Met de van een blessure herstelde Christian Sussi waren we flink versterkt voor de tweede seizoenshelft.

 

De laatste vijf wedstrijden voor de winterstop werden niet verloren (W3,G2). Januari ging wat lastiger. De eerste wedstrijd werd weliswaar gewonnen van Imolese, maar een nederlaag en een gelijkspel volgden. Ook februari werd begonnen met een nederlaag, maar vanaf dat moment kwamen we in een flow. Twee overwinningen op rij en een gelijkspel tegen Modena volgde. Wat er daarna gebeurde was onwerkelijk en onverklaarbaar. Maar liefst tien wedstrijden werden op rij gewonnen en we bestormden de ranglijst. Op basis van de terugronde in de competitie pakten we de meeste punten van alle ploegen (45 uit 19).

 

Uiteindelijk behaalden we de doelstelling heel eenvoudig: we degradeerden niet. Het sprookje was echter nog niet over. We eindigden op een achtste plaats, die recht gaf op een plekje in de play-offs.

 

image.png.c6df37b2ea68b1d67c4ba165fc29ba44.png

 

Op basis van de eindstand waren we zeker geen favoriet, maar na de fantastische tweede seizoenshelft konden we toch nog dromen van een promotie. De play-offs kennen in totaal zes rondes, waar ploegen instromen op basis van hun eindklassering in de competitie. Wij moesten in de eerste ronde al instromen.

 

In de eerste ronde troffen we Reggiana. De wedstrijd werd beslist door de doelman van Reggiana. Nadat hij eerst een bal zomaar in de voeten schoof van Sussi, die een pamklare voorzet afleverde op Silvestri, ging hij even later onder een diepe bal door en kon Cissé de bal in het lege doel schieten.

 

In de tweede ronde stond Catania tegenover ons. Een onbekende tegenstander, want zij speelden in de Serie C/C, waarin ze op een vierde plek eindigden.  Catania bleek een tegenstander van formaat. Na 12 minuten stonden we op een 1-0 achterstand en eigenlijk konden we in de eerste helft niet veel terug doen. Een kwartier na rust leken ze de wedstrijd te beslissen, maar kort daarna zorgde Yacouba Cisse voor de aansluitingstreffer. Een slotoffensief volgde, maar echt grote mogelijkheden kwamen er niet meer. Catania ging verder, wij lagen eruit. Een bittere pil, want wat was het toch mooi geweest om dit sprookje te eindigen met een promotie.

 

image.png.57651d13e00fa3cf72aebd681c1b0341.png

 

Ons rest dus nog een jaar de Serie C. Met de resultaten in de tweede seizoenshelft in ons achterhoofd zullen we vol voor promotie gaan. Het wordt het eerste jaar waarin we fulltime profs zullen zijn èn het wordt het eerste jaar waar we hopelijk mogen gaan genieten van onze eerste doorbraak uit de jeugdopleiding. Deze Amerikaanse San Marinese reus tekende een jeugdcontract. Benieuwd wat zijn toekomst gaat brengen.

 

image.png.d821beea72989f866c5a1808b4e474bf.png

 

 

 

@Mordurette; @RubenS2; @delichris; @Marius; @komodo25; @DGremlin; @ElMarcos; @germandutch; @FlyD; @neva; @ErikEagles

 

Dank voor jullie reacties!

Link to post
Share on other sites

Een onverwachte maar heerlijke comeback na de eerste seizoenshelft. Deelname aan de play-offs was een hele mooie beloning. Alsnog promoveren had natuurlijk een overheerlijk toetje geweest maar misschien ook weer niet ideaal (al moet je soms gewoon de kans grijpen als ze zich voor doet). Je lijkt in ieder geval al voorbereid op volgend seizoen op deze manier.

Link to post
Share on other sites
Gepost (edited)

Seizoen 2021-2022 (deel 1)


We eindigden de laatste update met de hoop op de eerste doorbrak van een San Marinees bij onze club. Helaas zagen ook veel andere clubs de potentie van deze jongeling. We probeerden hem te behouden, maar konden hem door zijn leeftijd nog geen profcontract aanbieden. Het onvermijdelijke volgde:
 

image.png.0202ac3e203be59ff2a6e05d9f5ef21a.png

 

Enorm jammer, want hij zou dit seizoen al voor een basisplaats kunnen strijden. We moesten echter verder en aan het doorselecteren kwam geen einde. Weer betere spelers kunnen halen dan afgelopen seizoen, het helpt dat we nu een professionele status hebben.

 

image.png.d379480109f6160c3a52fb18da575c28.png

 

Om deel te nemen aan de Italiaanse beker moesten we eerst vier voorrondes overleven. In de eerste ronde stroomden we in en troffen we Catanzaro (Serie C/C). We waren heer en meester en boekten een eenvoudige 3-0 zege. Pescara (Serie B) was de tegenstander in de tweede ronde. Filippo Scardina, onze nieuwe spits, was op schot en scoorde maarliefst vier keer. Een fantastische overwinning op een tegenstander die een klasse hoger uitkomt. In de derde kwalificatieronde troffen we in Sassuolo voor het eerst in de clubgeschiedenis een tegenstander uit de Serie A. Ondanks dat we wat kleine kansjes hadden op een doelpunt, mochten we vooral blij zijn dat het 'slechts' bij 2-0 bleef. Al met al een prima bekercampagne.

 

image.png.25d2b654884cccab7ad39e09b355f7ff.png

 

Door onze eindklassering vorig seizoen waren we vrijgesteld van het spel van voorrondes voor de Serie C-beker. We stroomden pas in de tweede ronde in, waar we in Ravenna een bekende tegenstander troffen. Onder het toeziend oog van één (!) uitsupporter wonnen we met een veredeld B-elftal met 0-1. Teramo (C/B) was de tegenstander in de derde ronde.  Ook zij hadden niet veel in te brengen en gingen met 3-1 ten onder. In de kwart finale troffen we in Pontedera opnieuw een tegenstander uit de Serie C/B. De vele wedstrijden in een korte tijdsperiode braken ons op en we verloren met 4-2. Zonde.

 

image.png.f9a9dfd9840b21fbf1f27f0e9c90e986.png

 

Tot slot de competitie. We trokken de ingezette lijn van het afgelopen seizoen door en lieten zien dat we mee konden doen om het kampioenschap. Dat kampioenschap is een doel, want de nacompetitie wil je liever niet in om te promoveren. Een waar mijnenveld. We begonnen sterk, lieten hier en daar nog wat punten liggen, maar het was voldoende om al snel de koppositie te grijpen. Ondanks een klein vormdipje rondom de vele midweekse wedstrijden bleven we de koppositie vasthouden en gaan we de winterstop in met een minimale voorsprong van 1 punt. Met de uitschakelingen in beide bekers en een rustiger programma na de winterstop heb ik alle vertrouwen in een goede afloop. We liggen op koers.

 

image.png.c7cbb82a4ec57d9c821743c1744b9996.png

 

 

 

@Mordurette; @RubenS2; @delichris; @Marius; @komodo25; @DGremlin; @ElMarcos; @germandutch; @FlyD; @neva; @ErikEagles

 

Dank voor jullie reacties!

 

 

 

Edited by Srangaman
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...